Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

VS BITCHEEEEEZ 1




Ο νέος αυτός κύκλος που ανοίγει, έχει σκοπό να ανοίξει τα μάτια του κόσμου και να τους κάνει να καταλάβουν τι είναι μια πραγματική διασημότητα.
    Κατά την μη-ταπεινή μου γνώμη, ένα πραγματικό σελέμπριτι είναι αυτός/ή που καταφέρνει να πέσει στην αντίληψή μου, χωρίς να χρειαστεί να μου πιπιλίσει τ' αρχίδια, με στόμα σάπιο από τον έρπη, η τηλεόραση και να με καταφέρει να δώσω έστω και λίγη σημασία στην ύπαρξη του, ακόμα και με αρνητικό τρόπο. Ο τρόπος προβολής τους εδώ είναι όπως έπεσαν στην αντίληψή μου, χωρίς να κάνω ιστορική έρευνα πουθενά!!!


    Είναι ο λόγος που έρχονται στο μυαλό οι άκυρες συγκρίσεις με αντίστοιχα σελέμπριτι και είναι και η πραγματική ουσία αυτού του μπλογκ. Σήμερα θα ξεκινήσω όσο πιο απαλά γίνεται και προχωρώντας θα γίνεται όλο και πιο χάρντκορ. Μπορείτε ν' αφήνετε τις προτάσεις σας στα σχόλια ή να επικοινωνείτε απ' ευθείας μαζί μου μέσω του φβ  "Emmanuel Olympos".








οι πρώτοι διαγωνιζόμενοι!!!!




















ΟΜΗΡΟΣ


-" 'CΑΠ" (" 'sup" στ' αρχαία)

VS




ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ



-"υιό" ("yo" στα νεοελληνικά)


BEGIN!!!



Όμηρος

το μισό αρχαίο ανατολικό Αιγαίο κωλοχτυπιόταν ότι ο επικός ποιητής καταγόταν από κάποιο νησί εκεί (επτά πόλεις μάρνανται δια την σοφήν.....και λοιπά και λοιπά). 
 Το πόσο badass ήταν, έχει να κάνει με το γεγονός ότι θυμότανε απ΄ έξω την ιστορία του Τρωικού πολέμου με όλους τους ήρωες και τα κατορθώματά τους, συν, επιστροφή Οδυσσέα στην κατακαημένη τη γυναίκα του, που έμενε Αγαμήτου και Παρθένου  20 χρόνια και είχε πιάσει αράχνες το μουνί. Οι φύτουκλες ας απομακρύνουν τα δάχτυλά τους από το πληκτρολόγιο, γιατί όλοι ξέρουμε ότι, όταν πλέον παραλάβαμε όλες τις ραψωδίες, αυτές είχαν ήδη εμπλουτιστεί από τους μεταγενέστερους, οπότε ο ποιητής δεν ήταν ακριβώς ένα μόνο πρόσωπο. Εδώ όμως, τους βάζουμε όλους μαζί κάτω από τις τεράστια σοφές και πανάρχαιες αρχιδούκλες  του ΠΡΩΤΟΥ.
 Το πόσο πιο αρχιγαμάτος ήταν όμως, καταμαρτυράται το γεγονός ότι κατάφερε να έχει τον κάθε στίχο με 14-15 συλλαβές και με ομοιοκαταληξία στο τετράστιχο, όπως τις κρητικές μαντινάδες, αλλά με χιλιάδες στίχους....με απλά λόγια για τους στούρνους: Ο Φοίβος πχ για να γράψει ένα τραγούδι για οποιοδήποτε ξέκωλο, σπαταλάει 5 λέπτα στους -δέκα μαζί με το ρεφραίν- στίχους και να του κάτσουνε ΚΑΙ οι ομοιοκαταληξίες για να βγει μια πίπα που θα καθιερώσει την επόμενη πουτάνα στην τηλεόραση. Ο ούμπερμαν διηγούνταν χιλιάδες στίχους με νόημα ΑΠ' ΕΞΩ και όλοι του οι στίχοι είχαν τον ίδιο περίπου αριθμό συλλαβών ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΚΑΤΑΛΛΗΞΙΑ και όλο αυτό για να περνάει η ώρα όμορφα......κάτι σαν τους παλιούς ράππερ, ο Όμηρος ήταν ο πρώτος γκάνγκστα με ρύμες και λόγω βαριάς ρισπεκτίλας κανείς δεν του ξηγήθηκε ride-by (με άλογο), να τον κάνει κόσκινο στα βέλη

who's your daddy now?


Νίκος καζαντζάκης

το μόνο που τον σώζει στα μάτια μου ήταν το γεγονός ότι όταν πήγε να γίνει η πρώτη προβολή της ταινίας "ο Χριστός ξανασταυρώνεται", έγινε της πουτάνας από το παπαδαριό και τους χουντικούς που ήθελαν να τα κάψουν όλα (όπως πάντα), γιατί ήτανε λέει αιρετικό. Επίσης όταν ψόφησε, αρνήθηκαν να τον "διαβάσουν" όλοι οι παπάδες.....κοινώς, ο Νίκος από την Κρήτη ήταν ο πρώτος ΠΟΖΕΡΑΣ!!!!
Με το που έγραφε κάτι.....ΕΝΑ ΜΠΑΧΑΛΟΟΟΟΟ....ΕΝΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΟΟΟΟΟΟ που γινόταν από τους υθήνοντες σε όλη την Ελλαδα,  που ΣΤΑΑΑΑΝΤΑΡ (αν ήταν σωστός ποζερας) θα τον έκανε να χαμογελάει και να κάνει τρελά duckface στους απανταχού θαυμαστές του. Κύριοι το ρόκενρολ και οι ποζεριές έχουν την αφετηρία τους στην ΚΡΉΤΗ!!!
Ο Νικόλας ταξίδεψε....ο Νικόλας ασκήτεψε....ο Νικόλας τα ήπιε, τα ξέρασε και τα ξαναήπιε....η Νικόλας πάλεψε με τσι Τούρκων.....ο Νικόλας γάμησε και ξαναγάμησε....και μετά ξαναασκήτεψε και ξαναταξίδεψε


Δεν έχω διαβάσει ούτε ένα βιβλίο του (μόνο κάτι αποσπάσματα από το δημοτικό) και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ δεν είδα ούτε μια ταινία βασισμένη σε βιβλίο του και για όλα φταίνε οι άθλιοι εναλλακτικοί ΛΑΤΕΡΝΑΤΙΒ  οπαδοί του, που μου πιπίλιζαν το μυαλό κάθε φορά να τον διαβάσω γιατί είναι πχοιοτικός κι αρχίδια τραγανά με σουσάμι σαν παστέλια.
Το μόνο του επίτευγμα που διάβασα και με καλοάρεσε ήτανε η μετάφραση της Ιλιάδας και τις Οδύσσειας μαζί με το Γιαννάκη τον Κακριδή, για τα οποία έργα όμως δεν είχαν ποτέ το κόπυράητ, μια και ο Όμηρος είχε χώσει βαθιά την πούτσα του στην ιστορία....τόσο βαθιά που κανένας δεν θα μπορούσε να τον ξεχάσει......κάπως σαν τον Χωστήρα!!!


oversize that now biatch





ποιός νίκησε;






30 σχόλια:

  1. Όπατις και Celebrity Deathmatch ο Μανωλιός... Ψηφίζουμε Homer εννοείται, γιατί συν τοις άλλοις ήταν και γκαβούλιακας κι όχι μόνο δε βγήκε στην τότε Ομόνοια να κλαψομουνιάζει με το ακορντεόν και να ζητιανεύει, αλλά διαμόρφωσε όλη την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Συγκινήθηκα πάλι γαμώτη μου...
    Υ.Γ: Πάλι μαλακίες λες. Άμα διαβάσεις Ιλιάδα-Οδύσσεια σε πρωτότυπο και μου βρεις τρεις ομοιοκαταληξίες στη σειρά, εγώ σου στήνω κώλο. Ο-γίγαντας και τεράστιος nevertheless-Homer έπαιζε με το ρυθμό και το μέτρο, όχι με την ομοιοκαταληξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η ημιμάθεια αποτελεί την πραγματική μου φύση και είναι το φόρτε μου, αλλά όπως είπα, δεν έκατσα να ψάξω, τα έχωσα έτσι όπως τα ήξερα και δεν διορθώνω τίποτις, μερσύ για τις διευκρινήσεις!

      Διαγραφή
  2. ΜΙΚΡΕ ΚΑΙ ΑΜΥΑΛΕ ΕΠΙΔΕΙΞΙΑ, ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΕΝΑ "ΑΔΙΑΒΑΣΤΟς" ΜΑΖΙ

    ΑΔΙΑΒΑΣΤΟς/ΜΙΚΡΟς/ΑΜΥΑΛΟς/ΕΠΙΔΕΙΞΙΑς WHAT NEXT?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ANTE ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι....μην ξεχάσετε να το στείλετε και σε διάφορες επιχειρήσεις μπας κι εκτιμήσουν τα προσόντα μου και αναλάβω καμιά καλύτερη θέση!

      Διαγραφή
  4. Ψηφίζω Όμηρο.
    Ποιός είναι ο Καζαντζάκης ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΜΈΡ, τον Πρωτότουρκο ραψωδό (αυτό ήταν μπηχτή για κάτι παπαριές που λέγονται στο ίντερνετ για τον Όμηρο).

    Και τώρα πάμε να διαβάσουμε το άρθρο... (οπαδηλίκι ftw)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ ψηφίζω Καζαντζάκη... Ήταν προκλητικός κι ετσ'...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ήταν ο Αξλ Ρόουζ της εποχής του!

      Διαγραφή
    2. Ένα κομμάτι μέσα λέει να σου φωνάξω "ΟΡΣΕ ΓΑΜΠΡΕ ΚΟΥΦΕΤΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!" με ασορτί κίνηση της παλάμη. Γιατί ο Αξλ ήταν ένα μπυρόβιο πρεζόνι που δεν καταλάβαινε τι του έλεγαν και γι' αυτό τους έβριζε. Και τώρα έτσι είναι, απλά χοντρός αντί για πρεζόνι. Γιατί ακριβώς δεν είναι πια πρεζόνι. Όπως ο Μαλάκιαν.

      Διαγραφή
    3. Axl γιατί ήταν η πιο προκλητική ντίβα της εποχής του και είχε και τ' αρχίδια να παίζει ξύλο με τον οποιονδήποτ.........


      ωραία πρόταση για μελοντικό "vs bitcheeeez"!!!!

      Διαγραφή
  7. Να ξεκαθαρίσουμε οτι αν κάποιος δεν έχει διαβάσει και τους δυο δεν έχει και πολύ βαρύτητα η γνώμη του. Όταν πρόκειται για σύγκριση πρέπει να ξέρεις τι συγκρίνεις. Οπότε Χωστήρα η ψήφος σου δεν μετράει... Τον ΠΟΥΛΟ!!!!

    Και εγώ ψηφίζω Καζαντζάκη, που δεν μάσησε να εξοργίσει την Εκκλησία και κατάφερε να τον αφορίσουν κιόλας.. Ελπίζω και εγώ κάποτε να τύχω τέτοια περιποίηση...Επίσης τα κείμενα του γαμάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επίσης το παλικάρι έχει πει μια απο τις κορυφαιότερες ατάκες:
      "Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος"

      Διαγραφή
    2. Πιθανώς να έχεις δίκιο. Ο Όμηρος δεν ήταν κάτι πέρα από εκφραστής μέσα από τα έπη του, αν και το έργο του τεράστιο. Ο Καζαντζάκης, παρόλο το νεφελώδες πολιτικό του υπόβαθρο, έχει πράγματι σημαντική κατάρτιση... θα είναι ένας αγώνας με ιδρώτα, αίμα και δάκρυα...

      Διαγραφή
    3. Προς μέγιστους Alza-Kanzler:

      στην εισαγωγή έγραψα " Ο τρόπος προβολής τους εδώ είναι όπως έπεσαν στην αντίληψή μου, χωρίς να κάνω ιστορική έρευνα πουθενά!!!


      Είναι ο λόγος που έρχονται στο μυαλό οι άκυρες συγκρίσεις με αντίστοιχα σελέμπριτι και είναι και η πραγματική ουσία αυτού του μπλογκ."

      οπότε εκ των πραγμάτων δεν φέρω καμία ευθύνη. Οφείλω να πω όμως ότι, παρόλο που είμαι υπέρ του Ομήρου, δεν ξέρω....κάτι μ' έπιασε και πορονώμουν όσο έγραφα για τον Καζαντζάκη....με πόρωνε η προσωπικότητα.....


      όσο για την φράση που αναφέρεις και που έχει γίνει το μότο κάθε μαλάκα και βγαίνει εδώ και 2 δεκαετίες και σε μπλουζάκια έχω να πω ότι μπορεί να μεταφραστεί με διάφορους τρόπους, λόγω της απαξίωσης που νιώθω γι' αυτούς που την έχουν σαν πανάκεια και άλοθι στον σταρχιδισμό τους:

      1. Δεν ελπίζω τίποτα (με έχουν γράψει στ' αρχίδια τους)
      Δεν πιστεύω τίποτα (με πιάσαν κότσο πολλές φορές)
      Είμ' ελεύθερος (ίσως αυτοκτονήσω μπας κι ασχοληθούν λίγο με την πάρτη μου)

      2. Δεν ελπίζω τίποτα
      Δεν φοβάμαι τίποτα
      Είμαι emo

      3. Δεν ελπίζω τίποτα
      Δεν φοβάμαι τίποτα
      Είμ' ελεύθερος
      ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΓΡΑΨΑ ΦΡΑΣΑΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΩΤΗΤΑ ΓΑΜΑΩ ΛΕΜΕ!!!

      4. Δεν ελπίζω τίποτα (γερνάω)
      Δεν φοβάμαι τίποτα (ψοφάω)
      Είμ' ελεύθερος (παραγγείλ'τε την κάσα)

      Διαγραφή
    4. Λυπάμαι μόνο που αποτελούμε μειοψηφία σε αυτό το κωλοχανείο... μασημένες τροφές τρώνε όλοι, ρε γαμώτο...

      Διαγραφή
  8. Σωστά τα λέει ο διαβασμένος Thomas, η ομοικαταληξία ανακαλύφθηκε αργότερα (από κάποιους που τους έπεφτε δύσκολο το μέτρο ίσως). Επίσης νοτ Νικόλας― Νικάκι τον έλεγαν η πρώτη γυναίκα του Κυρία Γαλάτεια κι η αδελφή της Έλλη Αλεξίου.
    Για τη μετάφραση δε συμφωνώ, αν θέλω κρητικό ιδίωμα το χαίρομαι στον Ερωτόκριτο, την Εριφύλη κλ αριστουργήματα.
    Αν ήταν να ψηφίσουμε αναγκαστικά θα ψηφίζαμε τον Όμηρο αφού ως πρώτος (χρονικά) επηρεάζει ακόμα κι αυτούς που δεν τον διάβασαν. Μα δεν ψηφίζω― πρόκειται για ψεύτικο δίλημμα, σύγκριση ανομοίων, περιττή διότι εμείς που διαβάζουμε τα απολαμβάνουμε αμφότερους κι όσοι δε διαβάζουν εξευτελίζουν αρκετά το δεύτερο σε μπλουζάκια και μπανεράκια.
    Εν τω μεταξύ αναρωτιέμαι πού θα οδηγήσει ο νέος αυτός Κύκλος Σπουδών..
    Υ.Γ.Please, please διάβασε την Ασκητική το συντομότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε Δαφνούλα μη μου το κάνεις κι εσύ αυτό!!! Μη μου λες ΚΙ ΕΣΥ να τον διαβάσω!!

      είσαι η μοναδική που είδες το ψεύδος του διλλήματος, αλλά και πάλι έχει πλάκα και γουστάρω να γίνονται όλα λίγο μπουρδέλο, αφού στο χάος έχω ειδίκευση!!!

      Διαγραφή
  9. Εεεε... Όμηρος, μόνο και μόνο γιατί έχω υποστεί το ίδιο πρήξιμο για τον Καζαντζάκη

    A, και γιατί είχε κάνει μια μετάφραση της Οδύσσειας και ο παππούς μου ο συνονόματος (- όχι, δεν τον έλεγαν elPre)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έεεεεεεεεεεελα ρε μαλάκα!!!!
      συμφωνήσαμε (κατα διαβολική σύμπτωση) κάπου;!;!;!

      Διαγραφή
    2. Πάψε, βρε!
      Αν δεν μ' άρεσαν αυτά που γράφεις, δεν θα σε διάβαζα!

      Νταξ', μπορει να είμαστε αντιδιαμετρικοί στη γενική φιλοσοφία ζωής (και θανάτου), αλλά στις μικρές και ασήμαντες λεφτομέρειες, you're my man!

      Διαγραφή
  10. Kανένας από τους δυο δεν στέκεται εμπρός στο βάθρο που έχεις ανεβάσει τον εαυτό σου...
    Παίρνεις κεφάλι και με διαφορά από κάθε celebrities που γνωρίζω ζωντανό και μη!!!! Καταφέρνεις να κάνεις τον θόρυβο που πρέπει για να τραβάς τα φώτα της διασημότητας!!
    Τι είναι ένας Ομηρος ή ένας Καζαντζάκης εμπρός στον Θεό SURFER-CELEBRITY-ΧΩΣΤΗΡΑ ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βασίλισσα Nefer-tities χαίρομαι που το θέτεις μ' αυτόν τον τρόπο!!
      Ένας "άνθρωπος" που είναι ένας τενεκές άδειος και κάνει πολύ θόρυβο χωρίς ουσία, δεν μπορεί να εκφραστεί με τα δικά μου μέσα, εγώ όμως που είμαι ένας τενεκές γεμάτος και που ομολογουμένως γαμώ και δέρνω έδωσα πάλι το σωστό στίγμα ώστε να δημιουργηθεί ένα ακόμα αριστούργημα!

      Διαγραφή
  11. Καζαντζάκης για το χριστός ξανασταυρώνεται.. Πολλά αρχίδια για την εποχή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. twra emena giati mou kaneis pros alexhs zorbas moi lioubov;

    ΑπάντησηΔιαγραφή