Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

VS BITCHEEEEEZ 6





Ο ΛΑΟΣ ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΑΙΜΑ


κατ' αρχήν να ευχαριστήσω τη Margo για το σχόλιο στο προηγούμενο "βς", καθώς και όλους εσάς που συμβάλλετε ώστε να είναι αυτό το μπλογκ το μεγαλύτερο γραπτό ιβέντ που συνέβει ποτές στο ίντερνετς. Σας ευχαριστώ από βάθη καρδίας, παρόλο που η μαμά σας αγόρασε δονητή σε μέγεθος υποβρυχίου και ο μπαμπάς σας αντάλλαξε το αμάξι του για ένα ξεσέλιαστο ποδήλατο. Κανονικά θα έπρεπε να έχετε μεγάλα ψυχολογικά προβλήματα και να σας έχουν κλείσει σουίτα με θέα το Σαρωνικό....στη Λέρο, αλλά παρ' αυτά γαμάτε και δέρνετε στα σχόλια.....αυτό το μπλογκ θα ήταν ΤΙΠΟΤΑ  χωρίς εσάς!!!


....αλλά όπως ειπαμε πριν, ο λαός διψά για αίμα. 


Το επόμενο ζευγάρι διεκδικητών είναι πάλι από το χώρο της επιστήμης, γιατί εδώ στο ταπεινό παλάτι μου, μορφώνονται επιστήμονες, τόσο του λογοτεχνικού κλάδου, όσο και των φυσικομαθηματικών και πυρηνικών επιστημών. Η πρόταση για το επόμενο ζευγάρι ήρθε από ένα άτομο, του οποίου το όνομα δεν μπορεί να προφερθεί από κανονικά χείλη, εκτός αν μιλάτε διάλεκτο Κ'θούλου ή είστε μάρτυρας του γιεχωβα με σύνδρομο Ντάουν. Για τις ανάγκες του μπλογκ, θα τον προφέρουμε ως "Ψόφιος Ασβός"......Ασβέ ψόφα!!!






Νίκολα Τέσλα


"πρρρρ πρρρρ πχίουυυυυ πχιουυυυ τσαφ τσουφ"





VS



Μάηκολ Φάραντεη




"τρρρρρρρρουτου μπλινκι μπλινκι φουυυυυυ"








BEGIN!!!





Νίκολα Τέσλα

Γεννημένος στο Σείριο ή στο Γάμα του Κενταύρου, από γονείς ΕΛ, ο Νικόλας στάλθηκε από μωρό μέσα σε μια κάψουλα στον πλανήτη γη, όπου και υιοθετήθηκε αφιλοκερδώς από την οικογένεια Κεντ, που εκείνη την εποχή ζούσε στην Κροατία, γιατί η Παρτιζάν είχε τότε ομαδάρα στο μπάσκετ.
Από μικρός ασχολήθηκε με τις επιστήμες και όχι με τα κολάν και το γυμναστήριο, όπως έκανε αργότερα ο μικρός του αδερφός, ο Κλαρκ Τεσλα -που αργότερα τον ονόμασαν "Κεντ"-.

Η ιδιαίτερή του αγάπη ήταν ο ηλεκτρισμός, ενώ στα ενδιαφέροντά του συγκαταλέγονταν η ανάγνωση των βιβλίων του Ιουλίου Βερν και του Εμιλ Ζολά, η κατασκευή πουκαμίσων με υπερμεγέθη μανίκια και η κομμωτική.

Οι δασκάλοι του, όταν είδαν τι ξεφτέρι και τι τζιμάνι ήταν, τον έσπρωξαν να μελετήσει το φαινόμενο του ηλεκτρομαγνητισμού.
Όταν πήρε το πτυχίο του, προσβλήθηκε από χολέρα, γεγονός που εκείνη την εποχή θεωρήθηκε κακός οιωνός, καθώς οι μαθητές εκείνη την εποχή πάθαιναν "κατα λάθος" χολέρα, λίγο πριν τα διαγωνίσματα και έπερναν γιατρόχαρτο για να τα αποφύγουν.


Όμως επειδή δεν είχε φιδιάσει και γάμησε κι έδειρε στις πανελλήνιες, τσίμπισε δυο υποτροφιούλες κι έφυγε για την πόλη Γκρατς, που ένας θεός ξέρει που στο γέρο διάολο βρίσκεται. Όπως και να έχει όμως, αντί να σπουδάζει, έκανε την ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ με πουτάνες και ξύδια, οπότε σύντομα έμεινε από φράγκα.
 Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν κινητά ούτε γουέστερν γιούνιον και 24 μπάνκινγ για να του στείλουνε οι γέροι του λεφτά και μέεεεεεεχρι να φτάνανε, αυτός θα είχε ψοφήσει της πείνας. Οπότε στράφηκε στη διακίνηση ναρκωτικών και τη μαστροπία για να βγάλει τα προς το ζειν.

Όταν το έμαθαν στο πανεπιστήμιο, πήρε το μπούλο.

Καπάκια πάει κι εγγράφεται στη φυσικομαθηματική σχολή της Πράγας, όπου είχε πιο ωραίες πουτάνες και το "πράμα" τσουλάει πιο εύκολα.  (μαλάκα μου......τι στο μπούτσο;;;;;αυτός δεν ήταν επιστήμονας....ο 50cent ήταν)


όμως κι εκεί οι μπάτσοι τον τσιμπίσανε κι έφυγε ΠΑΑΑΑΑΑΛΙ  χωρίς να πάρει πτυχίο, δηλαδή "κιπ σπέντιν' μοστ 'α' λάηβζ, λιβιν' ιν ε γκάνγκαζ πάααραντάηζ"

Ο δρόμος τον βγάζει στη Βουδαπέστη, όπου ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  πιάνει μια κανονική δουλειά σαν δημοσιος υπάλληλος στο κεντρικό τηλεγραφικό γραφείο της Ουγγαρία και σύντομα λόγω των ικανοτήτων του, τον κάνανε προϊστάμενο, γεγονός που μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε γιατί είναι τόσο μπουρδέλο ο δημόσιος τομέας και αυτής της χώρας.

.....λόγω των ικανοτήτων του λοιπόν....

όμως η αλήθεια είναι ότι το μυαλό του είχε ξαναρχίσει κι έπαιρνε όντως στροφές, οπότε τον στέλνουν στο Παρίσι σαν εξωτερικό συνεργάτη.
ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΡΟΚΦΟΡ....ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΤΥΡΑΡΑ ΠΟΥ ΓΑΜΑΕΙ ΜΑΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΝΟΣΤΙΜΙΑ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΧΡΗΣΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ


κάποια στιγμή έκανε τους επιστήμονες μιας λέσχης να ψελλίζουν και να του φιλούν μέχρι και τη μούχλα στα νύχια των ποδιών του, όταν επισκεύασε με επιτυχία μια γεννήτρια, αποκτώντας απευθείας την πρώτη του street-cred. Του λένε "μα εσύ αγόρι μου χαραμίζεσαι επαέ, θα σε στείλωμε στη Ναμερική, να γνωριστείς με τον Έντισον και να γίνεις γαμάτος"


Ήταν 28 χρονών όταν ο Τέσλα συναντήθηκε με τον Έντισον και η γνωριμία τους ήτανε η χειρότερη, καθώς από τα εκατέρωθεν (έτσι φαίνεται η παιδεία μου) μπινελίκια παραλίγο να πάνε στο τμήμα.
Ο Έντισον ήταν φυτούκλα....αυτό. 
Ο δικός μας επειδή ήταν πιο εμπειρικός επιστήμονας -μερικοί θα τον έλεγαν και κομπογιαννίτη ή Βασιλειάδου στη "γκαφετζού".

και που ήτανε δα, όλο το θέμα;;;;;

Ο Έντισον γούσταρε το συνεχές ρεύμα και ο Τέσλα το εναλλασσόμενο....οπότε αν συνεργαζόταν θα μπορούσαμε να είχαμε από πολύ νωρίς μια μπαντάρα που ακούει στο όνομα ΕΪΣΙ-ΝΤΙΣΙ και το ροκ να ήταν διαφορετικό.

Μαδομούνι στο μαδομούνι, μπινελίκι στο μπινελίκι και για να μην πολυλογώ, ο Τέσλα έγινε ο νάμπερουάν ζενμπρεμιές (όπως θα έλεγε και η Ελενίτσα) επιστήμονας in da hood και άρχισε τα ποζεριλίκια. Άρχισε να διαδίδει παντού ότι ήτανε ΕΛ και όχι κανονικός γήινος, άρχισε να ασχολείται με παραφυσικές επιστήμες, τον καλούσαν στα "Αρίων" και δεν εμφανιζόταν, τα είχε μια εποχή με τη Μπιγιονσέ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ (ψόφα μικρέ παρθένε από τη ζήλεια) και πειραματιζόταν με την "ελεύθερη ενέργεια", δηλαδή τζάμπα ηλεκτρικό. Αυτό το τελευταίο εξόργισε τα εβραιομασωνικά λόμπια και έκανε τους επιστήμονες να του αγοράσουν ένα καπέλο με προπέλα και να του το συρράψουν με το ζόρι πάνω στα καλοχτενισμένα και γαμάτα μαλλιά του.

Κι όμως τα αποτελέσματα των πειραμάτων του ήταν στην πραγματικότητα επιτυχημένα, καθώς κατάφερε να προκαλέσει μίνι-σεισμούς (με αντίστοιχες γόβες για να ταιριάζει το συνολάκι), όπως επίσης και τη λεγόμενη "ακτίνα θανάτου", εφεύρεση η οποία εξαγοράστηκε σχεδόν αμέσως από κάποιον Ντα Ρθβέηντερ -μακρινό απόγονο του Ντα Βίντσι, όπως ισχυρίστηκε-, για λογαριασμό κάποιου άλλου ιταλού με χάλια γούστο στα ρούχα.

Ο Νικόλας τελικά ψόφησε από αυτοκινητιστικό, όπου κόλλησε και χολέρα -πάλι- κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.....καλά σαράντα






Μάηκολ Φάραντεη


Γιος οικογένειας εργατών της Αγγλίας (ο πατέρας του ήταν σιδεράς κι αργότερα μέλος των Manowar), ο μικρός Μάηκολ θα είχε τη μοίρα που είχαν όλα τα παιδάκια που ήτανε έτσι και τα βλέπουμε στις ταινίες με τον Νίκο Ξανθόπουλο και τον Μικρό (σερ στης κλάψας) Βασιλάκη Καφρίλα.
    Οι επαγγελματικές κατευθύνσεις για τέτοια παιδιά εκείνη την εποχή ήταν ή λουστράκος ή πουστράκος. Όμως επειδή ο Φάραντέης ήταν πιο ελίτ από τα άλλα παιδάκια και με μπαμπά σε συγκρότημα χέβυ-μέταλ, άρχισε να δουλεύει σαν βοηθός βιβλιοδέτη. Κιεπειδής περνούσαν πολλά βιβλία από τα χέρια του, άρχισε να μαθαίνει -κανείς δεν ξέρει πως- να διαβάζει. Εντύπωση του έκαναν τα επιστημονικά βιβλία και άρχισε να εκτελεί τα πειράματα που διάβαζε

(διάλλειμα για να πάω να γυμνάσω το απολλώνιο κι επιστρέφω)


τσούκου-τσούκου ο Φαραντέη, παρόλλο που δεν είχε ούτε απολυτήριο πρώτης δημοτικού, κατάφερε να γίνει ισόβιος καθηγητής σ' ένα ινστιτούτο, γεγονός που σας διδάσκει, ότι η ημιμάθεια είναι το κλειδί για την επιτυχία και όλοι αυτοί που διατείνονται ότι γαμούν και δέρνουν γιατί έχουν 2-3 πτυχία, να πάνε να γαμηθούνε γιατί δεν ξέρουν τη ντύφλα τους και θα έπρεπε να το γυρίσουν στη βοσκή σαλιγκαριών και στη συλλογή βρουβών.

Ο Φάραντέης δεν ασχολήθηκε μόνο με τον ηλεκτρομαγνητισμό, αλλά και με τη χημεία, όπου κι εκεί έδινε αβέρτα ψωλή στις διάνοιες της εποχής του.

Ας αναφερθούμε λίγο στη συμβολή του.

(η συνέχιση της ανάγνωσης από μη-εκπαιδευμένα άτομα γίνεται με δική σας ευθύνη, γιατί αυτά που θα γράψω θα σας γαμήσουν το μυαλό).


ανακάλυψε τις "δυναμικές γραμμές" ενός μαγνήτη και κατά συνέπεια ηλεκτρομαγνήτη, ανακάλυψη που συνέβαλλε μέγιστα για το εξώφυλλο ενός από τα πιο μαλακισμένα άλμπουμ έβερ, το "Death Magnetic".
υγροποίησε αέρια, ανακάλυψε νέα κράμματα του χάλυβα, έπαιξε ξύλο με τον Νόρρις και επιβίωσε, γάμησε τη Μπιγιονσέ, έκανε σαππόρτ στους Μέηντεν και τραγούδησε ντουέτο με τον Μαργαρίτη.

μεγάλη στιγμή της πορείας του, στάθηκε η ανακάλυψη της "επαγωγής", θεωρία που δεν θα κάτσω να την αναλύσω γιατί την ξέρετε όλοι.


Επειδή, για την παρτάρα του, αναγκάστηκα να βρω στο ίντερνετς κι άλλες πληροφορίες που δεν τις ήξερα πριν, βλέπω εδώ ότι δεν γράφει τρόπο θανάτου του....οπότε λογικά μάλλον ζει ακόμα





ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 2 ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ, ΑΝ ΔΕΝ ΗΣΑΣΤΑΝ Ο ΣΤΟΥΡΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ;











14 σχόλια:

  1. Και βέβαια ο Νικολάκης τα είχε με την Μπιγιονσέ. Εγώ του τη δάνεισα. Αλλά ο Μιχαλιός πουλάει φίδια. Τα μαγνητικά πεδία και την επαγωγή τα μελέτησε γιατί προσπαθούσε να φτιάξει μια μηχανή που να του την παίζει αυτόματα. Και προσωπικά ψηφίζω Μάικολ, γιατί όπως είπες κι εσύ ο Νικολής μας έκανε την μπινιά που δεν έφτιαξε τους εϊσιντισήδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και τι είναι ρε μαλάκα η Μπιγιονσέ; Δανεικός από τη Φανάρ Μπαχτσέ σαν το Πίου;

      Διαγραφή
  2. Κι εμείς που δεν είμεθα στούρνοι; Επιτρέπεται να ψηφίσουμε;
    Αν ναι Τέσλα. Διότι κάνει μεταθανάτια καριέρα με ένα άχρηστο προϊόν (γλόμπο) & δια νόμου παραμερίζει από την αγορά την απολύτως καλύτερη δουλειά του ανταγωνιστή του. Πώς να μην ταυτιστούμε οι καλλιτέχνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το θυμάμαι το άρθρο σου Δάφνη, απλά να σημειώσω ότι ο Τέσλα δεν είχε σκοπό να τα κάνει μπουρδέλο με τις κατασκευές του, απλά ήθελε να δει το όριο των δυνατοτήτων που υπήρχαν, άλλωστε έψαχνε τρόπο να διοχετεύσει τον κόσμο με δωρεάν ενέργεια!!

      Διαγραφή
    2. Μα γι αυτό τον ψήφισα... (αν και καταριέμαι το προϊόν όποτε αναγκάζομαι να ζήσω υπό το φως του).
      Το πιο μεγάλο του επίτευγμα απ' όλα δεν είναι αυτή η μετά θάνατον κι out of the blue αναγνώριση; Για κάποιον που περασε τα τελευταία του 10 χρόνια κλειδωμένος στο Room 3327 και το νόμιζαν ξοφλημένο.... τι να πω; Ρεσπέεκτ & φθόνοοοος..

      Διαγραφή
  3. Νικολάκης Τέσλας!Γιατί μου άρεσε περισσότερο η φωτογραφία του(έχω επιχειρήματα δεν μπορείς να πεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέσλα, γιατί ήτανε
    α)Ελ
    β)Τρελός
    και γιατί τον έχει παίξει ο David Bowie (στο "The Prestige")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tesla, εννοείται! Και για τη συμμετοχή στο assasins creed... 2 αν θυμάμαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξέρω, ρε μαν... γαμάει ο Τέσλα, γαμάει και ο Faraday ειδικά γιατί ήταν αρκετά αμόρφωτος και είχε τη μαγκιά να επινοήσει τις δυναμικές γραμμές για να διευκολύνει την έρευνά του. Αν και ποιοτικά ο Τέσλα μάλλον είναι ανώτερος, ο Faraday μένει στην ιστορία ως το outsider που μας έμαθε να δείχνουμε σεβασμό σε έναν crazy ass motherfucker που δεν τον βάζει κάτω η κοινωνική διαστρωμάτωση και οι γνωστές παπαριές-δικαιολογίες που λένε όσοι δεν μπορούν να ανέβουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή