Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

ΠΟΛΥΠΛΟΚΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ



Ειχα υποσχεθει οτι θα γραψω για τη γυμναστικη και ολα αυτα που εχουν να κανουν με τις αλλαγες στη ζωη μου, αλλα θα πρεπει να το αναβαλλω λιγο γιατι συγχιστηκα καπως.

Αντι αυτου θα πουμε για ολα αυτα τα πολυπλοκα πραγματα που υποτιθεται οτι δειχνουν την πολιτισμικη μας αναπτυξη σαν ανθρωπινο γενος, αλλα καταντουν ανυποφορα, βαρετα και ανιαρα.


1. Στρατηγικη: καθε τυπος μαχης, οικονομικος, πολεμικος, πολιτικος, πωςθααποδειξειςστημαλακισμενητηνπρωηνσουοτιοτωρινοςτηςγκομενοςειναιμαλακαςκαινατηνκανειςναγυρισεισεσενα-ικος, απαιτει ενα σχεδιασμο και μια εκτελεση. Σωστα; Τι γινεται ομως οταν ο σχεδιαστης φτιαχνει το πλανο τοσο, μα τοσο περιπλοκο που μοιαζει σαν να ισορροπει πανω απο το λακκο με τα περιστρεφομενα κωλοδαχτυλα χωρις λογο.


παραδειγμα 1α) casa depapel. Ωραια σειρα αν ησουν μικρος και η γιαγια σου σε εβαζε με το ζορι να βλεπεις βραζιλιανικα και περιμενες να τελειωσει για να δεις Ραμπο. Ο Προφεσσορ ειναι ηλιθιος (ή γυναικα) και μαζευει ενα καρο συναισθηματικα αποτυχημενους, οργανωνοντας ενα τοσο περιπλοκο σχεδιο ληστειας που αν ο Μπερλιν ελεγε μια ακομα φορα "ΜΠΑΧΑ Λ ΑΡΜΑ" θα εκτελουσαν εκατο ορφανα εξω απο το νομισματοκοπειο. 
ΑΝ, και ξαναλεω, ΑΝ δεν ειχε τελειωσει η μπαταρια του τηλεφωνου της αρχιμπατσινας, στα πρωτα επεισοδια, και δεν δεχοταν να παρει απο το τηλεφωνο του Προφεσσορ στην καφετερια, ΑΚΟΜΑ ΜΕΣΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ, ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΥΠΩΝΑΝ ΡΟΥΒΛΙΑ ΚΑΙ ΔΗΝΑΡΙΑ ΣΕ ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ, Ο ΡΙΟ ΚΑΙ Η ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ Η ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗ "ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ" ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΣΑΚΑΤΕΨΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΣΤ. Γενικα, το σχεδιο απετυχε παταγωδως πολλες φορες και οποιος λεει οτι ο Προφεσσορ τα ειχε προβλεψει ολα δεν τον αγαπει πολυ η μαμα του.

παραδειγμα 1β) το σκακι. Ενα παιχνιδι που ξεκινησε σαν μια ανυποφορα πολυωρη και ευχαριστη ασχολια για ανθρωπους χωρις πουτσα, χωρις μουνι, χωρις ζωη και συνειδηση, καταντησε η ξεπετα των Σοβιετικων και των Κινεζων. Δουλευανε οι καριοληδες στο μυαλο τους 832 κινησεις μπροστα και πριν προλαβεις να κουνησεις το πρωτο πιονι, σου εχουνε φαει τη βασιλισσα, σου απειλουν το βασιλια και σου κοβουν το ιντερνετ. Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ!! Τις τελευταιες δεκαετιες εισαι εσυ με το κρου σου και ερχεται αποπανω σας ενας pro-καριολης και σας νικα ολους ενα-ενα μαζι. ΣΑΛΤΑΓΑΜΗΣΟΥ.


2. Πολυπλοκα και (εντελως) αχρηστα μηχανηματα. Τις προαλες εβλεπα ενα βιντεακι οπου ητανε 2 ρομποτ. Το ενα μετακινουσε ενα τραπεζακι με κολλημενο απανω ενα μακρυ μπυροποτηρο και το αλλο ρομποτ ειχε ενα βραχιονα και μια λαβη που κρατουσε μια μπυρα και την εχυνε αργα (ΑΡΓΑΑΑΑΑ) και προσεκτικα στο μπυροποτηρο λες και ηταν ο Χανς Σαλταγαμιδης, Ζυθοποιος για να παρει το βραβειο της Χρυσης Μπυροκοιλιας στο Βουπερνταλ. Η ολη διαδικασια κρατησε περιπου οσο χρειαζομαι για να πιω μια μπυρα, να στριψω τσιγαρο, να παω να κατουρησω τη μπυρα και να ψαχνω ψιλα να την πληρωσω.
Στον αντιποδα αυτης της τεραστιας μαλακιαρας ειναι οι κβαντικοι υπολογιστες που στον πυρηνα τους εχουν ενα ατομο που αναβοσβηνει και μπορουν με αυτον το τροπο να υπολογισουν, οχι μονο το μεγεθος του Συμπαντος, αλλα και το μεγεθος του μουνιου της μανας του αυτουνου που κατασκευασε τα μπυρο-bot.


3. Τεχνη. Η Τεχνη ειναι για να ευφραινει τις καρδιες, οχι να πιανει τα μυαλα μας απο το κοτσανι και να τα χεζει ενα ορυμαγδο εντερικης βιοποικιλοτητας και τραχανα. Παρε παραδειγμα (3α) τη λογοτεχνια και την ποιηση. Οι συγγραφεις και οι ποιητες πριν πιασουν χαρτι ή applebook, κοπανανε πρωτα το κεφαλι τους πανω στο μεταλλικο τυπογραφειο του Γκουτενμπεργκ και οσα ψηφια κολλησουν στο κρανιο τους τα παιρνουν και αρχιζουν να παιζουνε scramble. Οι λεξεις, με τη σειρα που θα προκυψουν θα μπουν στο βιβλιο τους με τιτλο "ΞΔΥΓ ΒΡΔ ΣΙΩΠΗΣ". 
Δεν εξηγειται αλλιως ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΑ;;; Εισαι συγγραφεας/ποιητης και θες να γραψεις "ο Χαρι επεστρεψε στο σπιτι του"; Για τολμα μαλακα να το γραψεις ετσι απλοϊκα και θα σε παρει παρτουζα η Ακαδημια Αθηνων να σου καρφωνουνε στην κωλαθρα το καμπαναριο της Παναγιας των Παρισιων κι απο μια γωνια θα ειναι επιτροπη δεκα επιτιμοι μασωνοι της Σουηδικης Ακαδημιας να καταγραφουν το γεγονος σε απταιστα μανδαρινικα οπου θα τυπωθει σε δεκα τομους και θα μεταφραστει απο Σουαχιλι μεχρι Κλινγκον. Η σωστη διατυπωση ειναι "ο Χαρι αγναντεψε τις σκεψεις του απο το περιβολι της μελαγχολιας και πηρε τη σωστη αποφαση".....καταλαβες; ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΝ ΟΤΙ ΠΗΓΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!!

παραδειγμα 3β) Μουσικη. Οχι, οχι, δεν θα σας πω για το metal, διοτι για να καταλαβεις αυτη τη μουσικη πρεπει να εχεις γεννηθει στον αστερισμο του Πρασινου Γιδοδρακου και η κωλοτρυπιδα σου να αποτελειται απο 75% μιθριλ και 49% ταρζανελια σκατου που κρεμονται απο τις επικες σου κωλοτριχες και ψαλλουν υμνους στον Οντιν.
Μιλαω για την αλλη, την "κανονικη" μουσικη. Π.χ. την ηλεκτρονικη μουσικη, τα μπιτακια, τα πριονια και ολα αυτα που ξεκινανε ολα με "μπφ μπφ μπφ μπφ" και μετα απο πανω "κς κς κς κς"...καλα ως εδω; Μια χαρα! Απανω απο τα μπφ και κς, αρχιζει κι αιωρειται ενα  "βουιαουυββββ" πεντ'-εξι φορες για να αρχισεις σιγα-σιγα να μπαινεις στην ατμοσφαιρα ή στο χαπι βιασμου. Μετα, πανω απο αυτα αρχιζει κοφτο " 'νι 'νι 'νι 'νι", και καπου εκει σαν να καταλαβαινεις κατι και αρχιζεις να κουνας τα πλοκαμια σου βελαζοντας "ΠΩΩΩΩ ΜΑΛΑΚΑ ΕΒΑΛΕ ΡΙΜΙΞ ΤΟΥ ΦΑΝ ΠΓΙΟΥΡΕΝ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΝΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΓΑΛΑΞΙΑΚΑ ΒΥΖΙΑ" και οι φιλοι σου ανησυχουν εκτος απο το Νικο που σε κερασε το χαπακι βιασμου. Και μετα απ' ολα αυτα τα πφ, τα βουιαβββ, και τα νινινινι ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΤΥΜΠΑΝΟ "Τ Τ Τ Τ Τ Τ Τ" και πιο γρηγορα, και πιο γρηγορα κι εσυ κουνιεσαι σαν επιληπτικη πασχαλιτσα και λες απο μεσα σου "τωρα θα κανει drop the base" (*) και το τυμπανο συνεχιζει "Τ Τ Τ Τ Τ Τ Τ" και εχεις γαμηθει να χτυπιεσαι και να περιμενεις να κανει drop the base για να ακινητοποιηθεις σε γαματη φιγουρα και κουνας την κεφαλα σαν μαϊντανος που τον ξεπλενουνε στη βρυση "Τ Τ Τ Τ  Τ Τ" (ωωωωω γαμω το μουνι ποσο ακομα;) και δωστου "Τ Τ Τ Τ Τ Τ Τ"...



ΒΡΕ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΜΙΑ ΩΡΑ

Οταν ακουω μουσικη θελω να μετραω μεχρι το 4 και μετα κατι να αλλαζει, ο,τι κι αν ειναι αυτο, συρτακι, χασαποσερβικο, σκυλαδικο. Δεν μπορεις εσυ μαλακα dj να με εχεις μια ωρα στημενο φιγουρα κλαρινοΕλβις και να μην κανεις παυση ρε γαμημενε!!! Αναξεπταμπλ!

(drop the base: ενα απο κακα που μας εφερε η φλωροκαταιγιδα οσως γεννηθηκαν μετα το 2000 και ουσιαστικα ειναι αυτη η μαλακια που το μπιτακι σταματαει αποτομα και ακουγεται η παραμορφωμενη φωνη ενος θαλασσιου ελεφαντα να λεει "everybody grmsh gsgh" και ξαναξεκιναει το μπιτακι και ολοι χορευουνε λες και ειναι το τελευταιο τους ρεηβ παρτυ πριν μπουνε φανταροι).


4. Πολυπλοκα συναισθηματα: γυναικες


5. Πολυπλοκα φαγητα: παιρνουμε μισο κιλο συκωτι γκνου Ιμαλαϊων και το κοβουμε σε μικρες πυραμιδες και το σωταρουμε σε φυτικο βουτυρο αχλαδιας για 3,28 λεπτα. Κατοπιν το στραγγιζουμε και το ραντιζουμε με κρασι Ouvre la bouche salope του '76 και το αφηνουμε να ξεκουραστει στο σαλονι. Παραλληλα βραζουμε ενα αστακοκαραβιδογαριδοκαβουρα και τον αρωματιζουμε με σελερι, σικορε, μπανανοφλουδες και ουζο. Μολις ετοιμαστουν ολα, τα βαζουμε σε ενα γουωκ και τα αδειαζουμε στο σκουπιδοτενεκε.
     


Σας αρεσε;
Καλα να παθετε



2 σχόλια:

  1. 1α) σειρά που σε πιάνει μεγάλη απελπισία και ένα απροσδόκητο μίσος
    1β) στο σκάκι οι Κινέζοι κλάνουν τις μπάλες των υπόλοιπων κανονικών ανθρώπων με ψυχή. Κάπου πρέπει να είναι σκατάδες και αυτοί

    5) επίσης για να βρεις όλα τα υλικά πρέπει να είσαι άνεργος και να έχεις στη διάθεσή σου κανα 6μηνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1α.Ολοι μισουν τον γαμημενο μπασταρδο τον Αρτουριτο και δεν μπορω να καταλαβω γιατι.

      1β. Οι Κινεζοι εχουνε κουνγκ-φου, τι να την κανουν την ψυχη;

      5. Η μοντερνα κουζινα ειναι δρακομπαλες κι εσυ ενας μικρος Γκοκου.

      Διαγραφή