Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ "ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ" ΚΑΙ "ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ"




Λένε -και έχουν δίκιο- ότι στη φύση πάντα υπάρχουν φαινόμενα όπου το ένα είναι εντελώς αντίθετης ροής του άλλου. Δεν είναι ο κανόνας, γιατί αλλιώς θα υπήρχαν άνθρωποι που θα σηκώνονταν από τον τάφο τους γέροι, θα περνούσαν την εφηβεία τους με μπαστούνι και χάπια, στα 20 τους θα έμοιαζαν με εξηντάρηδες που μόλις ξεκινούν την καριέρα τους στην εργασία, όντες σαραντάρηδες θα ήταν φτασμένοι και στην ακμή της καριέρας τους (θα πηδούσαν μιλφάκια που στα δικά μας δεδομένα θα έμοιαζαν με 20ρες ή μπεμπέκες που για τα δικά μας δεδομένα θα ήταν εξηντάρες), στα 60 τους θα έμοιαζαν με δικούς μας εικοσάρηδες, θα έβγαιναν στη σύνταξη ζάπλουτοι και έτοιμοι να γαμήσουν τα πάντα, αφού θα ήταν τίγκα στις ορμόνες μέχρι να γίνουν μωρά και να μπουν μέσα στο μουνί της μάνας τους για να ψοφήσουν. Ξέρω ότι το έχετε ξανακούσει αυτό λίγο διαφορετικά, αλλά.........ΤΖΜΑΑΑΑΑΑ γιατί εγώ το διάνθισα.







   Τέλος πάντων....αυτές τις μέρες μου τρώνε τα άντερα μερικοί που εδώ και χρόνια μου λένε τον Τερζή "ποιοτικό" και τον στολίζουν με τόσα άλλα επίθετα για την "ψ-υ-χ-ο-ύ-λ-α" του και τις "φ-ω-ν-η-τ-ι-κ-έ-ς  του ικανότητες" που κανονικά θα έπρεπε εγώ να τραγουδάω στην όπερα του Σύντνεϋ και αυτός με τις "Μέλισσες". 
Αλλά όλοι αυτοί που τα λένε αυτά ξεχνάνε ότι κάποτε ο Πασχαλάκος τους τραγουδούσε κοτσάνες για να γίνει λίγο γνωστός και πίπωνε κάθε μαλακία στίχο που του δίνανε να τραγουδήσει.....ας πάρουμε μια τυχαία στροφή ενός παλιού τραγουδιού που ερμήνευσε τότε:

"δικαίωμά μου να γυρνώ στο σπίτι τα χαράματα
δικιά μου είναι η ζωή και μου ανήκει
εγώ δεν είμαι απ' αυτούς που ξεγελάς με κλάματα
εγώ είμαι μάτια μου απ' τη Θεσσαλονίκη"


....ας προσπεράσω το σωβινιστικό μήνυμα που περνάει του στυλ "θέλω τη γυναίκα αξύριστη γιατί χρειάζομαι πατσαβούρια να καθαρίζω το σπίτι", ας προσπεράσω και το τοπικιστικό "εμείς στη ΣαΛΛΛονίκη είμαστε εξ' ορισμού άντρες και δεν χρειαζόμαστε καν ψωλή για να το αποδείξουμε".....διάολε τα δέχομαι όλα χάριν ποιητικής αδείας, αλλά είναι τόσο ηλίθιος ο στίχος που θα μπορούσε να πηγαίνει ως εξής και να είναι ακόμα καλύτερος:

"δικαίωμά σου που γαμάς της μάνα μου τα ράμματα
δικιά σου είναι η ψωλή, το καβλιτσέκι
θα ξυριζά κωλότριχά, αλλά με πιάνουν κλάματα
γι' αυτό με έβγαλαν οι φίλοι μου "τσουτσέκι"....."



ΜΑΛΑΚΑ ΜΠΡΙΛΛΙΑΝΤ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΟΥΣΤΗΣ!!!!!


αυτές και άλλες τέτοιες πίπες τραγούδαγε ο Πασχαλάκος για να αποκτήσει πρόβατα για τις πίστες που τραγουδούσε και πιστέψ' τε με θα συνέχιζε να τις τραγουδάει αν χρειαζόταν για να αποκτήσει παραπάνω φήμη. Ευτυχώς έγινε γρήγορα γνωστός και δεν χρειάστηκε......εγώ όμως ρε φίλε εξακολουθώ να θεωρώ τον Καρρά, αν όχι πιο ποιοτικό, τουλάχιστον πιο τίμιο και πιο αληθινό από σένα γουρουνίτσο Πασχάλη, γιατί ο Καρράς είναι κανονικό αλάνι και σκυλί της πίστας.
 Παρόμοια περίπτωση με του Πασχάλη έχουμε φυσικά τον Σφακιανάκη: 

"όπα όπα-όπα όπα
σε γαμώ χωρίς καπότα"

Του Πάριου:

"ντάρι ντάρι-ντάρι ντάρι
σε γαμούσαν οι γαϊδάροι"


....και ένα σωρό άλλοι που πλέον το Μέγαρο μουσικής έχει βάλει σε λίστα για να ερμηνεύσουν ντόλμπυ τ' αρχίδια τους τα δυο.....






   Στον αντίποδα έχεις το φαινόμενο "Metallica" που ξεκίνησαν να γράφουν μουσική που γούσταραν, βασισμένοι στα συγκροτήματα που αγαπούσαν, μετά έγιναν τεράστια ονόματα και αφού έφεραν όλον τον κόσμο στα πόδια τους αποφάσισαν να σκύψουν λίγο και να χέσουν στα κεφάλια τους και στις τσέπες τους που τόσα χρόνια τους έδιναν να τρώνε και να αγοράζουν ράντσα και ναρκωτικά.

   Έτσι λοιπόν μετά και το "Μαύρο" (ναι ρε μουνιά και το Black ήταν πχοιοτικό κατά τη γνώμη μου), ξεκινάει η καφρίλα:

κούρεμα οι σφουγγαρίστρες, αγορά κατάλληλων λαμέ ρούχων από την προσωπική γκαρνταρόμπα του Φλωρινιώτη, κλοπή πούρων και μαύρων γυαλιών από τον Μπουγά, αγορά σαγιονάρων από τα Ζάρα και στεγνή κλοπή κιθαρών και ντράμς από προβάδικο σχολικής μπάντας και ΒΟΥ-Α-ΛΑ ΛΕ ΜΠΡΙΓΙΑΝΤΙΝ ΝΤΕ ΓΑΜΩΣΠΙΤ!!!!

Πρώτος σταθμός μαλακίας: "Load"
μετά: "ξανά-Load"
έπειτα: "ξε-Load"
ενδιάμεσα: "Load με βγιολιά"
μετά το διάλειμμα: "Load Λαϊκεντέλικ"
αργότερα: "Load Λατέρνατιβ"
κάποιους μπάφους αργότερα: "Load Μπακαλοσέρβικα"
μισή σαμπάνια πιο πριν: "Load Γυφτετέλια"
για επιδόρπιο: "Death Magneto, da true Load"


και παρ' όλ' αυτά υπάρχει κόσμος που ακόμα τους θεωρεί ποιοτικούς....σίγουρα δεν θα κρίνω το γούστο τους, θα κρίνω όμως τη μνήμη τους όταν έχεις να συγκρίνεις όχι μόνο τις μουσικάρες, αλλά και τις εικόνες:






Metalli-lords





Babacha







And Justice for all...



and duckface for Lars....






Ride the Lightning






Alkistis Prwtopsalti, Eleftheria Arvanitaki, Haroula Alexiou, Mariw





το εγχώριο "Μετάλλικα" όνομα που μου έρχεται μπαμ-μπαμ στο μυαλό είναι ο Βασίλης ο Παπακωνσταντίνου, με τη μόνη διαφορά ότι δεν κούρεψε το μαλλί, αλλά η ίδια η φύση -έχοντας μάθει το μάθημά της μετά τους Μετάλλικα- αποφάσισε να του το στερήσει σε μεγάλες ποσότητες.
Έτσι, από τραγούδια όπως "Χαιρετίσματα", "Ελλάς", "Όχι σε όλα" και "Βικτώρια" καταντήσαμε ν' ακούμε ένα μονότονο -και γαμημένα ενοχλητικά ένρινο- "ΣςςςςςςΑΓΑΠΩΩΩΩΩΩΩΩΩ".
....τόσες μπαλάντες μαζεμένες δεν τις άντεξαν ούτε καν οι Σκόρπιονς και το διάλυσαν.





.....θα το εκτιμούσα αν μου θυμίζατε μερικά ακόμα παραδείγματα






58 σχόλια:

  1. Ξέχασες του εγχώριους Λαρισαίους "Μετάληρα" http://www.youtube.com/watch?v=M-ieu5vu7-o

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όοοοοοχι ρε φίλε......έκαναν τέτοια μαλακία;;;;;;;;
      έλεος δηλαδή, ακόμα δεν πρόλαβαν να γίνουν underground και ψάχνονται να γίνουν mainstream;;;;

      Διαγραφή
    2. Χαχα! Από την αρχή ξεκίνησαν την αντίστροφη διαδρομή. Σου λέει αφού θα γίνουμε που θα γίνουμε οι "Μετάληρα after" γιατί να μην κόψουμε δρόμο?

      Διαγραφή
    3. πράγμα που σημαίνει μαθηματικά, ότι θα καταντήσουν να γράφουν πειραματική ινδονησιακή τέκνο για λάηβ με 13 άτομα

      Διαγραφή
    4. Lol, 13 στη σκηνή 3 σουπερμαν στην πλατεία!

      Διαγραφή
  2. Κι εκεί που είχα χτυπηθεί στο γέλιο και είχα απορροφηθεί με τις περιγραφές σου,μου έκοψες το γελάκι απότομα με το που είδα το όνομα του Βασίλη μου.Γιατί μου το κάνεις αυτό τώρα,πες μου :( Σα να μου κάρφωσες μαχαιράκι στην καρδιά ήταν ένα πράγμα.
    Μέσα σε όλα τα υπόλοιπα,αλλά στο Βασίλη δε μπορώ να συμφωνήσω γιατί είναι η καψούρα μου χρόοοονια τώρα!!!Aπό μπαλάντες μέχρι και το Ιτιά ιτιά να πει θα γουστάρω.Πολλοί θα ήθελαν στα 60 τους να έχουν τη φωνή του.Και τον τσελεμεντέ να πει αυτός ο άνθρωπος θα τον νιώσει...άποψή μου πάντα!
    Φιλάρες πολλές :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είναι θέμα γούστου και δεν σε κατακρίνω, γιατί κι εγώ απ' αυτόν άρχισα να μαθαίνω στα 11 μου ότι υπάρχει ζωή μετά το Μπίγαλη και η σκληρή μουσική είναι απολαυστική.....αυτός είναι και ο λόγος που τρώει το κράξιμο του κόρακα για την τελευταία δεκαετία δισκογραφίας. Λαμπρή εξαίρεση τον "όταν γυρίσω θα τους γαμήσω", που δυστυχώς είναι μόνο soundtrack

      Διαγραφή
    2. Δεν είπα ότι δεν έχει τραγουδήσει τα τελευταία χρόνια και κομμάτια που δεν άντεχα να ακούσω,αλλά στο σύνολο δεν παίζεται.
      Δεν είπα παιδί μου ότι με κατακρίνειιιιςςς,χαχαχαχα.Κουβέντα κάνουμε και καλό είναι που υπάρχει και η διαφορετική άποψη και μου αρέσει να την ακούω,αλλιώς όλα θα ήταν μονότονα γύρω μας... ;-)

      Διαγραφή
    3. μονότονα και μουντά και.......

      "ΧΑΙΡΡΡΡΡΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΟΟΟΟΟΟΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΕΕΕΕΕΕΑΑΑ"

      Διαγραφή
  3. Τι να πει κανείς σε αυτή την ανάρτηση!!Μπραβο,μπράβο!Θα σε περάσω στο μάθημα της σκυλολογίας με 10 και θα σου βάλω και τόνο!!

    Όχι ρε ο Παπακωνσταντίνου επαναστατομεταλλοποιοτική φάση!Για όνομα!!Αν είναι κλέβω και εγώ τραγούδια και βγαίνω έξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να μου βάλεις τόνο στη σαλάτα που έχω κάνει το κεφάλι σου, για να γίνεις πιο θρεπτικός.

      ο Παπ/ντίνου είχε τραγούδια που ήταν καλή και σκληρή η μουσική -για δεδομένα εποχής και Ελλάδας-. Τι εννοείς "κλέβω κι εγώ τραγούδια";

      Διαγραφή
    2. Ρας,για την φήμη ότι ο Βασίλειος εκμεταλλεύτηκε τον Άσιμο λες;

      Διαγραφή
    3. ΟΚ!

      Ο Παπακωνσταντινου,όπως πολύ καλά λέει η Κ από κάτω,εκμετταλεύτηκε τον Άσιμο για να ανέβει!!Δεν είναι φήμη πάντως!!Υπάρχει ολόκληρη συνέντευξη του Άσιμου,η μοναδική αν θυμάμαι καλά,σε ένα ραδιόφωνο στη Κρήτη,στα μέσα του 1980 περίπου όπου φωτογραφίζει τον Παπακωνσταντίνου!Δε γίνεται να δηλώνεις αναρχικός και να σαι στα μέσα και στα έξω μέσα στο σύστημα που εσύ υποτίθεται καταδικάζεις!

      Διαγραφή
    4. Ρασκολνικωφάκι μου υπάρχουν ντοκουμέντα εδώ...για πάσα ενδιαφερόμενο να μάθει τί πραγματικά έχει γίνει και που ομολογεί σε ένα από αυτά και ο ίδιος ο Άσιμος φωνητικά,ότι είχε δώσει εκείνος τα τραγούδια του Βασίλη...

      http://www.youtube.com/watch?v=VjxRO9NMBj4
      http://www.youtube.com/watch?v=UFjsoaCjmAc

      Διαγραφή
    5. Δεν ακούω Παπακωνσταντίνου
      αλλά αν δεν του έδινε ο Άσιμος τα τραγουδια του (που ναι, τα έδωσε, αυτό εννοεί όταν αυτοσαρκάζεται: «μου είπανε να γίνω ρεβιζιονιστής/και να γυρίσω δίσκο») σημερα κανείς σας δε θα τον είχε ακούσει διότι εμείς που είχαμε τις κασέτες του (που μας τις φόρτωνε) τις πετάγαμε.

      Όσο πικρό είναι να νομίζεις πως είσαι ταλεντάρα αλλά τραγουδάς αηδίες για βιοπορισμό άλλο τόσο πικρό είναι να αρνιέσαι να πουληθείς αλλά να διαπιστώνεις πως κανείς δε θέλει να σε αγοράσει.

      Διαγραφή
    6. το ότι η φωνή του Π/ντίνου μοιάζει με του Άσιμου είναι τυχαίο.....δεν νομίζω....

      Διαγραφή
    7. Μόνο σε 'δίσκο': Την αλλάζει ο ρεβιζιονισμός..

      Διαγραφή
  4. Θίγεις σοβαρό θέμα τώρα...
    Μετάλλικα και Καρράδες είχαν τελείως αντίθετη ροή όντως.
    Με τους Μετάλλικα παίξανε πολλά και τροποποιήσανε το στυλ τους.
    Κάτι τα προβλήματα που είχαν από μικροί, κάτι ο Μαστέιν, κάτι ο θάνατος τους Μπάρτον και κάτι η εμπορικότητα.
    Αν πάρεις και παρατηρήσεις τα τρία καλύτερα άλμπουμ τους θα δεις ότι είναι άλλο είδος μέταλ !!!
    Πάρε Kill em all, Black και Master και θα δεις μεγάλες διαφορές.
    Τι να λέμε και μεις, μεγάλη μπάντα παρά τα λάθη τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 4*, ξέχασε και το "Ride...", αλλά δεν έχεις δίκιο, όταν είσαι εκτός από μπάντα και μια επιχείρηση, δεν γράφεις στα παπάρια σου αυτούς που σε ανέδειξαν και κάποια στιγμή όλοι ξεπερνάμε τις αναποδιές και τους θανάτους των αγαπημένων μας. Συμφωνώ ότι φτιάχνουν νέα είδη στο μέταλ και μετά μας δείχνουν τι χρώμα είναι οι κουράδες τους και θες να πιστέψω ότι αυτό είναι πρόοδος μιας μπάντας;

      Διαγραφή
    2. Σε καμία περίπτωση η συγκεκριμλενη πορεία δεν χαρακτηρίζεται από πρόοδο αλλά σε καμία περίπτωση δεν τους διαγράφεις έτσι απλά.Για τους Metallica μιλάμε.
      Και για να γουστάρουμε.

      https://www.youtube.com/watch?v=E9iPSiFzzK8

      Άκου και πες εντυπώσεις.

      Διαγραφή
    3. ωραίο κομμάτι!!!
      Μου θύμησε στις κιθάρες Zakk Wilde και στα φωνητικά Coverdale με Dire Straight και η μουσική σαν να κάνανε remaster στο St Anger ώστε να ακούγεται ευχάριστα

      Διαγραφή
  5. Όντως οι Metallica χάλασαν με τα χρόνια,αλλά τα καταφέρνουν κι εξακολουθούν να πουλάνε. Συζητούσα τις προάλλες με την μάνα μου για τον Παπακωνσταντίνου (της αρέσει τρελλλλά) και παραδέχτηκε κι εκείνη ότι έχει μαλακέψει λιγάκι...

    Απορία: Τι εστί "ΤΖΜΑΑΑΑΑΑ";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΖΜΑ=στ' αρχίδια μου, σε μια αρχαία διάλεκτο!!

      Διαγραφή
    2. Α. Ωραία,χαίρομαι που εδώ μέσα εμπλουτίζω το λεξιλόγιό μου...

      Διαγραφή
  6. Σπάει η φωνή μου σίδερα, πόσο σε θέλω σήμερα. Μάιστα. Καρράς-Πάολα-Παντελίδης, αυτό σου λέω μόνο.
    Υ.Γ. Ο Έλρικ ή όπως τον λένε αυτή την εβδομάδα γιατί το έκανε invite only?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έπαιξε μια ψιλοένταση με τα παιδιά από το .(και)- και μάλλον αποφάσισε να το κάνει για λίγους και εκλεκτούς. Κρίμα...

      http://zochades.blogspot.co.uk/2013/04/thatcher.html?zx=ceead162c8ca905e

      Διαγραφή
    2. Γαμώ την πόρνη τη Θάτσερ. Όχι για άλλο λόγο, αλλά γιατί δε θα ξαναδιαβάσω Elric.
      Υ.Γ. Γύρνα πίσω ρε, μας λείπεις.
      Υ.Γ.2. Χώστη, κερνάω ουίσκια στον Καρρά. Το ψήνεις;

      Διαγραφή
    3. Θωμά δέχομαι, αρκεί να φέρεις και φυστίκια μην τα πιούμε ξεροσφύρι

      Διαγραφή
    4. Και εσύ Χωστήρα να φέρεις το φυστίκι σου μπας και γαμήσεις κανά μουνί αμοιβάδας !!!!

      ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!

      Το παίρνω πίσω αλλά δεν το σβήνω κιόλας. Συγγνώμη για την προσβόλα.

      Διαγραφή
    5. μην το σβήσεις, αλλά πήγαινε στη μαμά σου και πες της ότι είναι αμοιβάδα να δεις τι θα σου πει!

      Διαγραφή
    6. Το τι είναι η μάνα μου άσε με να το ξέρω εγώ μωρή πουτάνα ! Δώσε μου την Μαρία τώρα. Νίκος Ματζαμπλόκος

      Διαγραφή
  7. Το black album γαμούσε!
    Και το death magnetic που άκουγα από πόσους να λένε επιστροφή στα παλιά, οι παλιοί καλοί Μετάλλικα και άλλες τέτοιες αρχιδιές ήταν για τον πούτσο δίσκος με 2-3 μέτρια τραγούδια.

    Οι Iron Maiden μετά από Fear of the dark αν δεν κάνω λάθος πήραν λίγο την κατρακύλα αλλά ευτυχώς επανήλθαν και ευτυχώς δεν πήραν την κατρακύλα επειδή καβάλησαν το καλάμι.

    Οι Manowar έχουν κατρακυλήσει και αυτοί και ναι το καβάλησαν λιγάκι το καλαμάκι κι αυτοί, ειδικά ο Joey.

    Οι Hammerfall είναι λίγο και απ' τα δυο. Ξεκίνησαν καλά, αλλά ήταν άγνωστοι, βγάλανε κάποια καλά και ξαναπέσανε στο βούρκο...
    Κάτι παρόμοιο με τους Wasp με τη διαφορά ότι βγάλανε πολλές καλές δισκάρες.



    PRIEST ΡΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι Hammerfall είναι πιο πουθενάδες κι από τον Μίστερ Εθνικά Μπούτια. Μουσικά δεν είναι ούτε για 5χρονα. Το ίδιο και οι παπάρες οι Rhapsody που θα έπρεπε να τους απαγορέψουν τη χρήση μουσικών οργάνων γαμώ το σπίτι τους.

      Διαγραφή
  8. Γιατί ρε, τα κομμάτια του load και του reload δε σου άρεσαν; Εντάξει το st. anger είναι άθλιο, και το dm δεν πολυλέει, αλλά τα load-reload (πόσο μάλλον το s&m) είναι πολύ καλά (άσχετα αν θεωρούνται ξεπουλημένα)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. του Load:
      1.Μέχρι να κοιμηθεί
      2.Το σπίτι που 'χτισε ο Ιάκωβος
      3.Ρόννης
      4.Παράνομος Ξεσκισμένος

      του Reload:
      1.ο χορός του Διαόλου
      2.εκεί που 'νει τ' άγρια πράματα
      3.Φτιάχχχτης

      το ΣαδοΜαζοχιστικό δεν το αναφέρω καν με εξαίρεση το "Τριφύλλι χωρίς Φύλλα"

      Διαγραφή
    2. Το no leaf clover όντως είναι αυτό που αξίζει περισσότερο από το S&M, αλλά πέρα από το For whom the bell tolls (άντε και το sandman) που τα γάμησαν, πιστεύω τα υπόλοιπα ήταν τουλάχιστο ενδιαφέροντα. Πόσο μάλλον αν καθόντουσαν να ξαναμάθουν κανένα κομμάτι από το justice (που πολύ το υποτιμάτε εδώ, γιατι; Ίσως να είναι και ο καλύτερος τους δίσκος) με τις αρμονίες στα βιολιά.

      Με μια πρόχειρη εκτίμηση ξέχασες:
      King nothing
      The memory remains
      Low man's lyric πάνω απ' όλα ρε γελοίε!!!

      Και όταν μιλάμε για the outlaw torn, μιλάμε για όλο το κομμάτι με το τρίλεπτο jamming, όχι την ξενέρωτη album version που Το κόψανε γιατί δεν τους έπαιρνε.

      Με έναν πλήρη έλεγχο, ξέχασες και

      Bleeding me, Fuel (νταξ', όχι και τόσο) Mama said ρε γελοίε!

      Το low man's lyric δε σ' το συγχωρώ!

      Μπορείς να προσθέσεις στις μπάντες που ξεκίνησαν με μαλακίες τους machinehead. Που παίζανε μπιτάκια και rap-metal, και μετά βγάλανε όλη τη γαμιστεροσύνη τους, από το through the ashes of empires αν θυμάμαι καλά.

      Οι slayer μπορείς και να το πεις φυσική εξέλιξη αυτό που πέρασαν, αλλά μόνο εμένα μου φαίνεται ότι όσο πάνε και "γκρουβίζουν"

      Επίσης την πορεία "Μετάλλικα" κατά τη γνώμη μου ακολούθησε (και ακολουθεί ακομά) ο Grohl.

      Διαγραφή
    3. συμφωνώ μονάχα στο "Ματωμένο Εμένα" που όντως ξέχασα, με τη φωνή του Μήτσου του Χέτφιλντ να συναγωνίζεται στην επικούρα τον (προσέθεσε αγαπημένο έπικ τραγουδιστή).
      Το "Καύσιμο" ήταν απλά ένα καλό, γκρουβάτο κομμάτι στα μονοπάτια του σάουντρακ "Εγώ Εξαφανίζομαι" (τυχαίο;-δεν νομίζω), το "η Μαμά είπε", είναι σεβαστό, και επειδή μας έμαθε και 2-3 αγγλικά παραπάνω και έχει κι ένα στίχο που κάτι ψιλολέει, αλλά μουσικά ανήκει σε προγκρέσιβ-Πυξ Λαξ (δυστυχώς).

      Για τους Μηχανοκέφαλους ΥΠΕΡΣΥΜΦΩΝΩ, όπως και για τους Σφάχτες.
      Ο Δαβίδ ο Γκρόλ, παρόλο που έγινε household όνομα, εξελίχθηκε και το πήγε παραπέρα (ας θυμηθούμε και το γαμηστερό κομμάτι με το Λέμμυ και ένα άλμπουμ με συνεργασίες που πάτησαν κώλους!)

      Διαγραφή
  9. Αν κατάλαβα καλά συζητάμε για μπάντες που ξεκίνησαν καλά και μετά έγιναν πολύ εμπορικές ή απλά αδιάφορες; Nομίζω πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι Linkin Park. Έβγαλαν δύο πολύ ζόρικους δίσκους αλλά πλέον δεν τους ακούνε ούτε οι οπαδοί τους...

    Οι Metallica για μένα πάντα θα έχουν κάτι καλό να επιδείξουν. Ακόμα και η τελευταία τους συνεργασία με τον Lou Reed μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για τους Παρκ δεν έχω τελείως άσχημη άποψη, παρόλο που έβαλαν μπλιμπλίκια σε δυνατές κιθάρες. Πέρα όμως από αυτό είναι και το ίματζ. Και αυτό σημαίνει ότι ξεκίνησαν να γίνονται γνωστοί έχοντας ένα underground προφίλ για ένα καινούριο είδος μουσικής, που δυστυχώς γι' αυτούς, είχαν ήδη ξεκινήσει οι Rage Against the Machine και με περισσότερους ενεργούς οπαδούς. Το θέμα ήταν αυτό που είπες: κούνησαν λίγο τον κόσμο και μετά ξαναβούτηξαν στη λάσπη

      Διαγραφή
    2. Ακόμα και οι τεράστιοι RATM είχαν σαν βασική επιρροή τους Βodycount του τιτάνα Ice T! Αυτοί πρώτοι ξεκίνησαν τη φάση του rap metal και ο Δελαρόκας και η παρέα του την εξέλιξαν. Εντάξει, σαν μουσικοί δεν συγκρίνονται (οι RATM είναι κλάσεις καλύτεροι) αλλά οι Bodycount ήταν αυθεντικά επαναστατικοί και με στίχους κατά των μπάτσων, των ρατσιστών και της πουτάνας της κοινωνίας έκαναν τεράστιο ντόρο στην Αμερική στις αρχές του ΄90. Ειδικά μετά τις ταραχές του Λος Άντζελες, που ξέσπασαν κατά κύματα μετά το θάνατο ενός μαύρου από απρόκλητη αστυνομική βία. Τι να λέμε τώρα, ιστορική μπάντα...

      Διαγραφή
    3. τι μαλάκας.....όντως ξέχασα τον Παγωμένο Τσάι και το κρου που γάμησε μαμάδες. Και μάλιστα μιλάμε για τον πρώτο γνωστό ράπερ που έκατσε 2 κιλά κιθάρες πάνω στις ρίμες του που ξερνούσαν μίσος εναντίον του συστήματος και έγινε αποδεκτός κι από τις 2 πλευρές (μεταλλάδες και ράπερς)

      Διαγραφή
  10. Δεν με ενδιαφέρει αν ξεπουλήθηκαν σαν πόρνες στην κόκα, τη δόξα και τα φράγκα όταν ακούω αυτό http://www.youtube.com/watch?v=CD-E-LDc384 θα ανατριχιάζω κι ας μην παίξουν νότα ποτέ ξανά!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα συμφωνήσω με το συγκεκριμένο, γιατί για 2 δεκαετίες ήταν το σήμα κατατεθέν τους για όποιον μόλις έμπαινε στον κόσμο της σκληρής μουσικής.....αλλά είσαιο κι εσύ αδερφάκερ μου πολύ mainstream ασούμ'

      Διαγραφή
  11. egw gelaw me tis......pxoiotikes zouganelh,efstathia, mouzourakh,de mourxontai alloi twra,a kai th mpofiliou vevaiws.re xilia xronia stanish,toulaxiston einai afthentikh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα μπούτια, στα μπούτια!! Κατερινάκι....πετσούλα!! Έπος...

      Διαγραφή
    2. ΕΛΕΝΗ ΣΕ ΑΓΑΠΑΩ ΡΕ ΣΥ!!!!
      αυτό ακριβώς, παρόλο που δεν είναι αυτό το θέμα της ανάρτησης, με βρίσκεις πολύ σύμφωνο

      Διαγραφή
  12. Να σού θυμήσω,
    είχες ανθότυρο τη μέρα που σε γνώρισα
    πώς θες εσύ (δις)
    για κεφτεδάκια να μιλάμε...

    Προσωπικά, αναγνωρίζω στο κάθε συγκρότημα/καλλιτέχνη το δικαίωμα να πειραματίζεται με τον ήχο του, αν μη τι άλλο για να αποφύγει τη στασιμότητα.
    Απ' την άλλη...
    Oι Μετάλικα εκπορνεύτηκαν ρουφώντας το καβλί του Σατανά, τη στιγμή που τα 'βαλαν με το Napster.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "είμαι άτριχος πολύ
      κι ό,τι θέλω θα ρουφάω
      χώσε μέσα το καβλί
      μ' έν' αράπη εγώ θα πάω"

      η φάση με το Νάπστερ θα έπρεπε να είχε ρίξει τους Μετάλλικα από οποιονδήποτε "θρόνο" τους είχαν κάτσει οι οπαδοί τους, για να μάθουν ότι δεν είναι όλα τέρμα-εμπόριο

      Διαγραφή
  13. Οκ στα περισσότερα αν όχι σε όλα έχεις δίκιο. Αλλά όταν έπιασες το όνομα του Γιάννη του Πάριου ρε μαλάκα με έκανες να θέλω να σου γαμήσω την σούφρα με ρόπαλο του baseball (αλλά τι να νιώσεις και με αυτό ; ).
    Ειδικά εσύ σαν κλασικός μουνόδουλος και μουνοπαρακαλιάρης και όλα τα άλλα τα γνωστά που περιέχουν την λέξη μουνί μέσα και έρωτας θα έπρεπε να γνωρίζεις πως ο Πάριος είναι θρησκεία επί του θέματος. Ο πρώτος διδάξας κτλ. Και σαν παράδειγμα μου έφερες το ντάρι ντάρι ; Ρε μαλάκα μπινέ ξέρεις τι τραγούδια έχει τραγουδήσει ο Πάριος ; Ξέρεις τι φωνή έχει ο Πάριος ; Ξέρεις τι κόκα έχει πιεί ο Πάριος ; ΄Λσχετο αυτό αλλά χρειάζετε βραβείο που ζει ακόμα. Ο Πάριος για μένα είναι ασύγκριτος με όλα τα μουνόπανα που ασχολούμαστε την τελευταία τριαντακονταετια μην πω σαρακονταετία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άαααασε μας κι εσύ μωρέ με τη Τζέλα Ντιριντάουα, που μας πιπιλίζαν τ' αυτιά με το "τρομπαδούρος της αγάπης".....αααααρχίδια μπεζ.

      υγ: παίρνεις βραβείο για το πιο αστείο σχόλιο!!

      Διαγραφή
    2. Τόσα ξέρεις τόσα λες μαλακάκο. Δισκογραφία Πάριου έχεις κατά νου ρε παπάρακο ; Δηλαδή η φωνή του δεν σου αρέσει και σου αρέσει ο Παντελίδης ;

      Διαγραφή
    3. είμαι 34 χρονών, πιστεύω ότι όλα τα χρόνια της ζωής μου έτρωγα στη μάπα κάθε σαλιάρικη "έμπνευση" που του δίνανε να τραγουδήσει.

      Άμα κι εσύ έπεσες στη λούμπα "αγαπάμε Παντελίδη" είσαι άξιος της μοίρας σου Ρανταπλάν!

      Διαγραφή
    4. Είσαι λάθος. Και ναι αγαπάς Παντελίδη.
      Ρούφα το YOLO μου τώρα

      Διαγραφή
  14. Είναι που δεν σου έχω ψιθυρισει ακόμη στο αυτί:

    ντάρι ντάρι ντάρι ντάρι
    ερωτεύτηκα μουλάρι.

    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημέρα μωρό μου!
      χαίρομαι που κάθε μέρα βρίσκεις και ένα νέο προσωνύμιο για να με "στολίζεις"!!

      Διαγραφή