Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

ΑΝΤΙΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ-BABY BYE-BYE



"Αντιο μωρο μου αντιο
Κι αυτο εγραψε μονο

Γυρισα σπιτι αργα βραδυ Σαββατου
κι ηξερα αμεσως οτι κατι δεν πηγαινε καλα
Ηξερα οτι εφυγε
Μου πηρε ο,τι ειχα, αλλα μου αφησε μια τρυπα στην καρδια
Επρεπε να το 'ξερα οτι θα κατεληγε ασχημα απο την αρχη
τι εκανα λαθος;

Δεν καταλαβαινω γιατι με αφησε ετσι
Χωρις να πει τιποτα
Μετα βρηκα το σημειωμα στην πορτα
Ελεγε αντιο κι οτι δεν με θελει πια

Αντιο μωρο μου αντιο, ελεγε στο γραμμα
Κι αυτο εγραψε μονο
μαλλον αυτο ειναι το τελος, μαλλον ειναι για παντα
Κι αυτο εγραψε μονο

Της τηλεφωνησα αλλα δεν ηταν εκει
Επρεπε να το 'ξερα ολο αυτο τον καιρο οτι απλα δεν νοιαζεται
Γιατι επρεπε να φυγει;
Τωρα κοιταζω τη φωτογραφια κι αναρρωτιεμαι γιατι
με αφησε ετσι - γιατι ειπε αντιο;
Μαλλον δεν θα μαθω ποτέ

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι με αφησε ετσι
Χωρις να πει τιποτα
Θυμαμαι το σημειωμα στην πορτα
Ελεγε αντιο και δεν με θελει πια

Αντιο μωρο μου αντιο, ελεγε στο γραμμα
Κι αυτο εγραψε μονο
μαλλον αυτο ειναι το τελος, μαλλον ειναι για παντα
Κι αυτο εγραψε μονο"


Μμμμμ...σωστα...
Λοιπον, ακου.
ΑΚΟΥ

Αυτο δεν ειναι στιχοι απο την ποιητικη μου συλλογη "Χωστηρας-γιατι μωρη πουτανες;;;", ουτε καν αποσπασμα απο τη νουβελα "Χωστηρας-ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΩΡΗ ΠΟΥΤΑΝΕΣ;;" που θα γραψω πριν τρια χρονια (οσοι θυμαστε τα αρθρα πριν τα κατεβασω). Αυτοι ειναι οι μεταφρασμενοι στιχοι οπως τους ακουσα (google search lyrics) απο τον τραγουδι των Firehouse "all that she wrote". Και πριν μπω στο κυριως θεμα, ΝΆ ΤΌΝΊΣΏ οτι δεν τρεφω κανενα αρνητικο αποτετχοιο για τις κοπελες που περασαμε μαζι το πολυ 3 μηνες (καθε φορα πανω στο τριμηνο κοβομουνα λες και μου δινανε βαθμολογια στο γυμνασιο.περιπου.).

Με αυτο ειπωμενο παμε τωρα στο κυριως θεμα.

ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ
ακομα και οι singles.ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟ.ΕΤΣΙ;;;;!!!

Απλα ειναι στο χερι του καθενος μας αν θα χωρισουμε δρομους ή θα πεθανουμε κρατωντας το χερι του/της/του(ουδετερο) συντροφου μας. Ειναι σιγουρα πιο γλυκος ο θανατος παρεα. Βεβαια και ο θανατος πανω σε ενα φλεγομενο τανκερ που πεφτει με 12387653589 km/νανοσεκοντ κατευθειαν πανω στην κορυφη του Εβερεστ και εισαι μονος σου στη μυτη και το τραβας με χαλιναρι ουρλιαζοντας υστερικα, κι αυτο δεν ειναι ασχημη καταληξη, αλλα...ας μην ξεφευγουμε.
Ευχη ολων μας ειναι αν χωρισουμε να ειναι γιατι η πουτανα η ζωη ειναι μικρη κι οχι γιατι καποιος απο τους δυο (σε καποιες περιοχες και τρεις) τα εκανε σκατα ΚΆΊ ΞΆΝΆΤΌΝΊΖΏ δεν αναφερομαι καπου συγκεκριμενα.

Παμε λοιπον στο τραγουδι να καταλαβω κι εγω μαζι μ' εσας τι ζορι τραβηξε κι αυτος ο ταλαιπωρος.

"Γυρισα σπιτι αργα βραδυ Σαββατου
κι ηξερα αμεσως οτι κατι δεν πηγαινε καλα
Ηξερα οτι εφυγε"

    ....απο το πρωτο λεπτο μαθαινουμε οτι το παιδι ειχε ενοραση, ενα ψυχικο χαρισμα που του ηταν πιο αχρηστο κι απο παντοφλα στη Σιβηρια, κι αυτο διοτι το καταλαβε οτι ολα πηγαιναν στραβα ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΣΚΑΤΙΆ!
Βεβαια, λογικο γιατι αμα δεις τα μουτρα του Σι Τζεη Σνέαρ

ειναι σαν μπουγελοφατσα, αναψοκοκκινισμενος λες και δουλευε ψησταρια τυλιχτης ψωμακια, διπλα πιτογυρα που ΜΟΛΙΣ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ-ΑΡΓΑ-ΒΡΑΔΥ-ΣΑΒΒΑΤΟΥ, οποτε πού μυαλο στη δουλεια να δει οτι η ετσι του τον πουλησε ξερα;; (προς πρωην του Σι Τζεη: εισαι πουταναρα αλλα σε ευχαριστουμε που τον παρατησες μωρη τρωγλη, σαπια και εγραψε τραγουδαρα).

"Μου πηρε ο,τι ειχα, αλλα μου αφησε μια τρυπα στην καρδια
Επρεπε να το 'ξερα οτι θα κατεληγε ασχημα απο την αρχη
τι εκανα λαθος;"

Κατ' αρχιν, αυτο το "μου πηρε ο,τι ειχα, αλλα μου αφησε μια τρυπα στην καρδια" ειναι ο,τι πιο εκλεπτυσμενο κλισε εχω διαβασει. Κι αν αυτο σας φαινεται αντιφατικο σκεφτειτε τον ανθρωπο της ζωης σας να σας εξομολογειται οτι εχετε την πιο μεγαλη πουτσα απ' ολη σας την παρεα, ή μπορει ξερωγω να ειστε γυναικα ή κατι παρομοιο και να σας πει οτι απο ολες τις συναδελφους σας η δικη σας πατουρα ειναι η πιο στενη (αν τα εχετε με κοαλα μην εχετε προσδοκιες). Επειτα...επρεπε, λεει, να το ξερει απο την αρχη...αδερφε Σι Τζεη, ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΣΙ ΤΖΕΗ, απο την εποχη που οι πρωτοι εξωγηινοι κατασκευασαν το μουνι, το προοριζαν για να φευγει. Το μουνι ειναι σαν την οπτασια νερου στην ερημο, να το βλεπεις, αλλα να μην μπορεις ΠΟΤΈ να το πιασεις.
Ζει ελευθερο στους μυθους, αναμεσα στα υπολοιπα αγρια ζωα. Εχεις δει εσυ ποτε μουνι φυλακισμενο;μην απαντησεις. Αρα λοιπον, βαση του αξιωματος του Λαπλας (το μουνι εχει μαθηματικη εξηγηση.ΜΟΝΟ.) καθε σχεση ειναι καταδικασμενη ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. Καθε φιλι ειναι ενα φιλι πιο κοντα προς το τελος (πως τα γραφω ετσι ο πουστης!!).
ΚΑΘΕ ΦΙΛΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΙΛΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.
Το μονο λαθος που εκανες ηταν που δεν ημασταν φιλοι το '84 στο Ρίτσμοντ.

"Δεν καταλαβαινω γιατι με αφησε ετσι
Χωρις να πει τιποτα
Μετα βρηκα το σημειωμα στην πορτα
Ελεγε αντιο κι οτι δεν με θελει πια"

Δικε μου, ακου.ΑΚΟΥ. Οι γυναικες ειναι σαν τον Θεο. Λειτουργουνε με τελειως μυστηριωδεις τροπους. Δεν υπαρχει κατι για να καταλαβεις. Μπορει να τα κανεις ολα ολοσωστα και παλι μπορει να φας την καρπ....λαθος...ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΦΑΣ ΤΗΝ ΚΑΡΠΑΖΙΑ. Σκεψου τον εαυτο σου σαν ενα πολυ πιστο ακολουθο του Θεου: πας καθε μερα εκκλησια, προσευχεσαι υγεια και ευτυχια για ολο τον κοσμο, κανεις αγαθοεργιες σε αυτους που το εχουν αναγκη, δεν αδικεις κανενα και δεν συμπεριφερεσαι ασχημα, ευχαριστεις τον Θεο γι' αυτα που εχεις και τα κανεις ολα οχι γιατι θες να πας στον παραδεισο (καλα, μπορει και να θες)...και μετα;;; Τρακαρεις με το αμαξι, σου γκρεμιζεται το σπιτι, σου πεθαινουν ενα καρο ανθρωποι που αγαπας, πεθαινει το σκυλι σου, χανεις το κοαλα, πας φυλακη χωρις λογο και βρισκεσαι στο ιδιο κελι με εναν τυπο ο οποιος τρωει οχτακοσα ναρκωτικα και πηδαει οτιδηποτε εχει τουλαχιστον ενα κεφαλι και ενα ποδι.
Καταλαβαινεις τι εννοω;;; Δεν μπορεις να καταλαβεις πως σκεφτεται μια γυναικα γιατι δεν εισαι σε θεση να καταλαβεις!!! Απο τους 4 μεγαλους ερωτες της ζωης μου οι 17 μου ελεγαν "ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ".μονιμα.καθεφορα.ασταματητα. Και ειναι οδυνηρο, γιατι ΑΥΤΗΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ, δεν τη λενε οταν εχουν γκομενο καποιον τελειως ηλιθιο!!!! κατσε να σου το ξαναπω ΚΑΙ ΝΙΩΣΕ ΤΟ:
Εισαι εκει-τα δινεις ολα-εισαι εξυπνο παιδι----> "δεν με καταλαβαινεις"
Εισαι ηλιθιος-πουτσασ' ολα-για παρτη σου------> γερνανε μαζι σου
Βεβαια, αυτο σε καμια περιπτωση δεν σημαινει οτι πρεπει να γινεις αρχιδι για να κρατησεις μια σχεση. Αλλωστε, αν την χασεις και δεν επιστρεψει....δεν ηταν δικη σου εξ' αρχης!!!
Και σχετικα με το σημειωμα που σου αφησε στην πορτα, ψηλε εισαι τυχερος, οι περισσοτερες θα σου εστελναν μια φωτο ενος ιγκουανα να σε κοιταζει σαν μαρουλοφυλλο κι απο κατω "μην με ξαναενοχλησεις".

"Αντιο μωρο μου αντιο, ελεγε στο γραμμα
Κι αυτο εγραψε μονο
μαλλον αυτο ειναι το τελος, μαλλον ειναι για παντα
Κι αυτο εγραψε μονο"

μαλλον;;; ΜΑΛΛΟΝ;;;;
Δεν φτανει που σου λεει αντιο...ΣΕ ΛΕΕΙ ΚΑΙ "ΜΩΡΟ ΜΟΥ";;; Γι' αυτες τις καριολες που την ωρα που σου γαμανε ο,τι κομματι του κορμιου σου και σου λενε και ενα τρυφερο κατι, υπαρχει ενα ειδικο μερος στην κολαση, οπου ενας δαιμονας ντυμενος Φερεντινος τους διαβαζει το Ριζοσπαστη. Ειναι το μικροτερο μαρτυριο που τους αξιζει.

"Της τηλεφωνησα αλλα δεν ηταν εκει
Επρεπε να το 'ξερα ολο αυτο τον καιρο οτι απλα δεν νοιαζεται
Γιατι επρεπε να φυγει;"

....α ρε Σι Τζεη...γαμησετα τρελε μου. Εισαι βασανιαρης αντρας κι εσυ σε πιανει το παραπονο τρελε μου. Καθεσαι και συνδεεις τα κομματια του παζλ και βγαζεις ακρη μετα που εγινε το σκηνικο. Σε ειχε καλομαθει καθε μερα γλυκες κετσι και μετα μια μερα ξαφνικα τρως την κρυαδα. Μπορει να το ειχες νιωσει σε καποιες φασεις οτι κατι παει στραβα, αλλα ειπες να μη δωσεις σημασια γιατι εισαι κι εσυ λιγο αγαθομουνης και τωρα τρως το πουλι.

"Τωρα κοιταζω τη φωτογραφια κι αναρρωτιεμαι γιατι
με αφησε ετσι - γιατι ειπε αντιο;
Μαλλον δεν θα μαθω ποτέ"

Τρελε μου, καταρχην σβησε, καψε, εξαφανισε τη φωτο. Δεν παιζει. Δεν υπαρχει κανενας καλος λογος να εχεις τη μορφη της μεσα στα μουτρα σου καθε φορα που ανοιγεις το κουτι με τις αναμνησεις. Ειναι αδικο για σενα γαμωτοσπιτι. Βρες κατι αλλο να κανεις. Γραψε ξερωγω κανα καλο τραγουδι να γινεις διασημος. Ουτε ετσι θα γυρισει πισω, αλλα τουλαχιστον θα εχουμε κατι ν' ακουμε.




2 σχόλια:

  1. μπορει ξερωγω να ειστε γυναικα ή κατι παρομοιο


    Ο Χωστήρας που αγαπήσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηθελα να γραψω παρμεμφ...παρεμφρε....παραμφ...αλλα δεν ηξερα αν το κοινο μου ξερει τοσο καλα ελληνικα

      Διαγραφή