Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΠ' ΤΑ ΛΙΝΤΛ ΣΑΣ ΓΑΜΑΩ



   Τρεφω μια φυσικη απεχθεια απεναντι στους ξερολες.
Δεν ξερω, 
μου βγαζουν ενα εντονο Σαλταψοφισμο.
Αυτη η απεχθεια γινεται ομως πιο εντονη οταν ο εν λογω ξερολας εχει ζητησει τη βοηθεια μου. Τοτε ο Σαλταψοφισμος μετατρεπεται σε Τοτεγιατιμουτρωςτοχρονορεκαριολισμο και σε μια βαθια θλιψη. Ενιοτε μπορει να νιωσω την αναγκη να τραμπουκισω μια νεαρη λεμονια ή να πιω φραπε μετριο πανω σε κουτσουλισμενο απο περιστερια τραπεζι.

   Το κυριο επαγγελμα μου αυτη την εποχη ειναι μπαρμαν σε αντισυστημικο ξενοδοχειο, οπου ο πελατης δεν εχει παντα δικιο, αλλα μεχρι τωρα δεν εχει συμβει καποια μαλακια ωστε να το εφαρμοσω.
   Ξερω καμποσα κιλα μπαρ και αυτο ειναι κατι που μπορουν να καταμαρτυρησουν εντονα οι τρανσαμινασες στο συκωτι μου.

   Πρωτη δουλεια ενος μπαριστα ειναι να δοκιμασει ολα τα ποτα που κυκλοφορουν. Ο μεσος επιτυχημενος μπαρμαν εχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τρεις κυρωσεις ηπατος σε διαφορα σημεια του κορμιου του, ενω σε πιο προχωρημενα επιπεδα εχει τουλαχιστον τρια αλκοολικα εγγονια κατω των δεκα ετων.

   Δευτερη του δουλεια ειναι πως στο διαολο να αναμειξει τα ξυδια ωστε η γευση τους να μη θυμιζει αμοξιλ ή να μην δημιουργουνται μικρα λευκα σφαιριδια εμετου, αλλα και αν δημιουργηθουν να μην πει "ωχ μαλακια εκανα, ας το πεταξω", αλλα να το σερβιρει κοιτωντας τον πελατη εντονα στα ματια με υφος καθηγητη σχολης καμικαζι στην Ιαπωνια του βουπουπου, αναγκαζοντας τον να καταλαβει οτι ειναι ηθικη του υποχρεωση να βρεθει στα Επειγοντα για πλυση στομαχου.

   Τριτη του δουλεια ειναι να ξερει τι ειδους πελατη εχει μπροστα του και να καταλαβει σωστα την παραγγελια. Αν μαλιστα ο πελατης εχει λεφτα για πεταμα τοτε να εχει παντα προχειρο κοντα του ενα καδο σκουπιδιων να του τα μαζεψει να μη βρωμιζει τον τοπο. Επισης να σερβιρει φυστικια, να αλλαζει  τασακια και να γελαει με καθε μαλακια που του λενε και αυτο ονομαζεται ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ. Πολλοι νομιζετε οτι ο μπαρμαν ειναι ενας φοβερος ψυχολογος και φιλος που δινει καλες συμβουλες, αλλα αν θεωρεις οτι ενας αλκοολικος με μηδενικη προσωπικη ζωη μπορει να σου αναλυσει Γιουνγκ και Φροϋντ την ωρα που εσυ εχεις παρανοησει εντελως απο τις μπομπες και ετοιμαζεσαι να στειλεις το χειροτερα ορθογραφημενο μηνυμα στην ιστορια των χειροτερα ορθογραφημενων μηνυματων με αποδεκτη την πρωην καργια που τη λενε Λιτσα και που απο οταν χωρισατε εχει παρει ολο το Κορδελιο κι ετοιμαζεται να κανει ντου και στο Περιστερι...σου εχω ασχημα νεα.

   Ετσι λοιπον εχθες πηγα στο μπαρ ενος μικρου ξενοδοχειου, προσκεκλημενος απο την ιδιοκτητρια, να της δειξω -οπως μου ζητησε- μερικα κοκτεηλ για να προσθεσει στο μενου της.
Παω λοιπον και της ζηταω να δω την καρτα ποτων της να δω τι εχει, ωστε να δω τι θα προσθεσουμε. Μπαινω και μεσα στην μπαρα να δω τα μπουκαλια της και τα εργαλεια. Τιποτα το ιδιαιτερο μεχρι εδω. Μια νορμαλ μπαρα ενος ξενοδοχειακου pool bar παυλα καφετεριας.
   Ως προσκεκλημενος ειδημων λοιπον δεν ηρθα να το παιξω φανφαρας αλλα να βοηθησω και το εκανα κατανοητο απο την αρχη. Δεν υποτιμησα κανεναν και τιποτα και μαλιστα εκανα και μερικα κομπλιμεντα για να μην κομπλαρουν και αρχισουν να μου λενε δικαιολογιες και αχρηστες πληροφοριες, κατι που παθαινει συνηθως ο κοσμος οταν προσπαθει να δειξει καλυτερος απο ο,τι ειναι και ειδικα αν παιζει εντος εδρας.

  Αποφασιζω λοιπον να της φτιαξω μια πινια κολλαντα (αναθεμα την ωρα που το εκανα), οπου αντι για χυμο ανανα βαζεις γαλα και μια μπαλα παγωτο και το χτυπας στο μπλεντερ να γινει γκαβλερη και σεξυ σαν πρωινο με μιλκο και λουκανοπιτα.

Αααα, με τις ποσοτητες που εβαλες εγω θα εφτιαχνα 2 πινιες κολλαντες, μου λεει πριν καν πατησω το on να παθει αιμορραγικο σοκ απο τις συμπαντικες δονησεις που προκαλει η υγρη καυλα ενος τετοιου ποτου ενοσω ειναι ακομα στο μπλεντερ.
Η πρωτη μου αντιδραση ηταν να τη γραψω στα καταρτισμενα αρχιδια μου ωστε να αλλαξει αποψη μολις το δοκιμασει και αυτη, αλλα και μερικα παιδια απο το προσωπικο που ειχαν ερθει να τσεκαρουν τη φαση.

"Ωραια..." μου λεει "τωρα θελω να μου φτιαξεις ενα μοχιτο να δω πως το κανεις" και πριν προλαβω καν να πιασω το γουδοχερι και το ποτηρι μου λεει γεματη περηφανεια "μετα θα σου φτιαξω εγω ενα να δεις πως το κανω και τρελαινονται οι πελατες και ζητανε κι αλλο και μπιρι μπιρι τσινγκ τσονγκ τραλαλα".

   Ω γαμω το Σαββαωθ θα της περασω τη σπληνα με τη λεπιδα να τη κρεμασω με ομπρελιτσα και κερασακι πανω σε αναρχικο κοκτεηλ μολοτωφ...ρε πουστη που εμπλεξα.

Εκει καπου παιρνω την κατασταση στα χερια μου και της τραβαω ενα "το μοχιτο μου το εδειξε Μεξικανα λατινα" για να βαλει φελλο στο στομα, αλλα φαινεται οτι δεν της εκανε καμια εντυπωση και συνεχισε για το γαματο μοχιτο της ενοσω εγω φανταζομουν οτι κοπανουσα το παγκρεας της με μαυρη ζαχαρη, μεντα, lime και μια ροχαλιτσα Havana Club. Ουτε αυτο της εκανε εντυπωση...
"Ωραια" της λεω, "θα φτιαξουμε τωρα κανενα ωραιο σφηνακι να εχεις"
"Α, ναι, μπραβο, πολυ ωραια" και της φτιαχνω ενα ωραιο τσιμπουκι με λικερ καφε, κρυο αφρογαλο και κανελα. Εκει καπου ψιλοχαλαρωσε, αλλα δεν εβαζε γλωσσα μεσα της.

Της ειπα μετα να βαλει καμια ωραια προσφορα, δεν της αρεσε.
Της λεω να φτιαξουμε κοκτεηλ που παιρνουν φωτια, δεν ηθελε.
Της λεω να της δειξω να φτιαχνει frozen κοκτεηλ σε φαση γρανιτα, λεει τα ξερει ολα αλλα δεν τραβανε;

ΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΦΡΟΖΕΝ ΚΟΚΤΕΗΛ ΜΩΡΗ ΚΑΜΠΙΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΕΓΩ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΝΤΑΚΙΡΙ ΚΑΙ ΦΡΟΖΕΝ ΜΑΡΓΚΑΡΙΤΑΣ ΕΣΠΑΣΑ ΔΥΟ ΑΡΚΤΙΚΕΣ ΣΕ ΠΑΓΑΚΙΑ;;;

Λεω απο μεσα μου "Χωστηρα, γαμησε το αγορι μου, δεν υπαρχει μελλον, κανε μια τελευταια προσπαθεια και κατσε να πιεις φραπε μετριο στο τραπεζακι να 'ρχονται τα περιστερια να χεζουν απο πανω σου με χαρη".

Θα σου δειξω πως φτιαχνουν pousse cafe, που ειναι αυτα τα κοκτεηλ με τα πολλα και διαφορα χρωματα.

"Α, πολυ ωραια!! Πρωτη θα βαλεις τη γρεναδινη, ε;"
"Οχι" της λεω "η γρεναδινη θα μπει τελευταια να κατσει απο πανω"
"Μα πως γινεται;; Οσο κι αν εχω προσπαθησει ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ"

Αααααχ....αναστεναξα, ειναι η αληθεια. Γαμημενοι αμορφωτοι, κολλημενοι ανθρωποι. Να θες να τους δειξεις δυο πραγματα κι αυτοι να επιμενουν στη σβουνια του κεφαλιου τους που βαφτιζουν Εμπειρια.

Μην τα πολυλογω γιατι συγχιζομαι και που το θυμαμαι.
Εσπασα παγο, ανακινησα μερικα μπουκαλια να δω πιο λικερ ειναι πιο βαρυ απο το αλλο, τα εβαλα προσεκτικα στο ποτηρι και εκανα το τελευταιο μου χατ-τρικ, κατι που μονο λιγοι και καλοι πετυχαινουν: εβαλα προτελευταιο το Blue Curacao (που προφερεται "Μπλου Κουρασάο" και οχι "Κουρακάο" και οποιος το λεει ετσι προφανως εκανε παρεα με γιδια απο το '86 και μετα) και τελευταια, την αραιωμενη σε σοδα γρεναδινη και το κοκτεηλ ηταν οπτικα να χυνεις πανω στη λαβα του Βεζουβιου κατευθειαν στον κρατηρα και να ουρλιαζεις παρανοϊκα πως ειναι ο,τι πιο απυθμενο σε μουνι που πηδηξες εδω και δεκαπεντεχιλιαδεςχρονια.


Τα προσωπα και τα γεγονοτα αυτης της αναρτησης ειναι εντελως φανταστικα, ενω κατα τη συγγραφη αυτης της ιστοριας κανενα ηφαιστειο δεν κακοποιηθηκε σεξουαλικα. 


23 σχόλια:

  1. Χωστιερα, ειμια ενθουσιασμένος με τις ιστοριες σου. Διαβασα πολλιες και μου αρεσαν και πολυ μου αρεσιε το ΓΑΜΑΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ Ο ΥΠΝΟΣ.

    Ανωνυμιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χχαχαχαχαα!!! Φασολαδα, εσυ ρε;

      Διαγραφή
    2. Αυτοπροσωπως...

      Εδω με εμφανίζει με το ονομα μου Πελτι(νος)Αθ(ηναγόρας), peltiath.

      Διαγραφή
    3. Αν δεν μου ελεγες απο που προκυπτει το nick σου θα ηταν ο,τι πιο μπλακμεταλ εχει γραφτει ποτε σ' αυτο το μπλογκ

      Διαγραφή
  2. Γέλασα πολύ με το "...τρεις κυρωσεις ηπατος σε διαφορα σημεια του κορμιου του..."
    Σε καταλαβαίνω απόλυτα!
    "ΑΠΟΛΥΤΩΣ" ΜΠΑΜ!!(χτύπημα του χεριού στο τραπέζι αλά Βενιζέλος).
    αλλά το ποιο φρικαλέο, είναι αυτό που όλοι νομίζουν οτι ο μπάρμαν είναι ενας καλός φίλος και καλός ψυχολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσοι με το μπαρμαν 'γιναν φιλοι
      Με "ε μα το παλιομαλακα ναπουμε" φευγουνε στα χειλη

      Διαγραφή
    2. χαχαχαχαχα!!!
      Δεν ξέρω πως είναι μέσα από τη μπάρα, αλλά μπορώ να κάνω εικόνα γιατί έχω παρατηρήσει πολλές φορές το σκηνικό απ έξω.
      Κάθε άνθρωπος ή κάθε παρεάκι είναι σαν μικρά ταινιάκια το ένα δίπλα στο άλλο. Κάθε ταινιάκι διαφορετικό θέμα. Αντί για κοντρόλ play, pause και τα λοιπά, παίζει το ξύδι! Βάλε και ξαναβάλε και κέρασε τα παιδιά και βάλε ένα πριν αρχίσουμε και μπλα, μλπα, μλπα και χαχαχα και κλαψ κλαψ κλαψ!
      Α! ξέχασα να σου πω, γαμάτο ήταν και αυτό…
      "Αν μαλιστα ο πελατης εχει λεφτα για πεταμα τοτε να εχει παντα προχειρο κοντα του ενα καδο σκουπιδιων να του τα μαζεψει να μη βρωμιζει τον τοπο".
      Κράτησε μου και μένα ένα κουβαράκι με λεφτά για πέταμα. Στην παγωνιέρα τα μαζεύεις?

      Διαγραφή
    3. Ομως παντα μαπαντα το καθε παρεακι θα διακοψει τη συζητηση για να σχολιασουνε το καθε "μωρο" που εσκασε μολις στο μαγαζι, να κοψουνε φατσες και να χαρακτηρισουνε, ειναι μια μικρογραφια χωριου που αντι για γριες εχει κατιναριο. Μονοι χειροτεροι οσοι ασχολουνται μονιμα με το κινητο τους

      Διαγραφή
    4. με το κουβαδάκι με τα λεφτά για πέταμα τι έγινε?

      Διαγραφή
  3. Είχα μια φίλη που υποστήριζε οτι οντως οι μπάρμεν είναι οι καλύτεροι ψυχολόγοι. Μετά κατάλαβε οτι εκαναν πως άκουγαν την κλαούνα της για να την πηδήξουν και μετά εξαφανιζόλ. Οταν της το λέγαμε εμείς στον πρώτο, ήμασταν μαλάκες. Περασε 4-5 για να ψιλιαστει.
    Νταξ, αν μιλάμε για μπαργουμάνα σε μεταλλάδικο (αχ, Τέξας...) , προκειμένου για κουβέντα, φτιάχνεις ιστορίες μέγκλα :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στους 1-2 ειναι ατοπημα, μετα γινεται χαζομαρα πληρης.
      Οσοι εχουν κολλησει πολλα ενσημα στη νυχτα δεν κανουν ποτε μουντα ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΠΑΡΓΟΥΜΑΝ γιατι ειναι σαν τις μαυρες χηρες χωρις το σεξ. Θα σε ξεκοκαλισουν και μετα μαθαινεις οτι τραβιουνται με το αφεντικο, ή καποιο σχετικο παρατρεχαμενο, ή καποιο Φανη απο Μεταξουργειο που αυτη τον λεει "μωρο μου" κι αυτος την εχει περασμενη στο κινητο "Νικολετα-3 Μπουζουκια"

      Διαγραφή
    2. Xαχαχαχα σωστόοοος. Μια φορά μόνο έκανα τη μαλακία και αυτή γιατι βαριομουν επειδη ο κολλητός σβέρκωσε γκομενάκι εκεί πέρα και αντί να κρατάω φανάρι, το παιξα πονεμένο νιάτο στη μαύρη χήρα( ω και να ξερες ποσο κοντά έπεσε ο χαρακτηρισμος..)

      Διαγραφή
    3. Δεκαπεντε μπυρες και τρια ποτα κερασμενα απο το κοροϊδο, αργοτερα, βρεθηκες στο δρομο σουρωμενος να σκεφτεσαι "εκανα μαλακιαρα", ενω το νυχτερινο δροσερο αερακι σου καθαριζε το μυαλο απο τις μπομπες που ηπιες

      Διαγραφή
  4. Και τελικά προσελήφθης;
    Όχι εσύ, κάθε ομοιότης με πρόσωπα.... μπλα μπλα μπλα ...αλλα εκείνοςο σπουδαγμένος μπάρμαν.
    Και τελικά πώς ήταν το Μοχίτο της; Σε μπουκάλι σαν κάτι cocktails του αμερικάνικου super market;

    Η καλή ιστορία γεννά απορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πηγα για προσληψη ρε Δαφνη, για να βοηθησω πηγα ο καταρτισμενος και μου γυρισε μπουμερανγκ.
      Η ιστορια ανηκει στη σφαιρα της φαντασιας του αναγνωστη, καθε ομοιοτητα με προσωπα ή ποτα ειναι καθαρα συμπτωματικη.

      Το μοχιτο της ηταν ενα διαφανο πραγμα με κομματια λεμονιου να επιπλεουν

      Διαγραφή
    2. Κατάλαβα...
      Πόσο πολλοί ανήκουν σ΄αυτή την κατηγορία.. Όχι του νερουλού μοχίτο, την άλλη των Τοτεγιατιμουτρωςτοχρονορεκαριολιστών...

      Διαγραφή
  5. Είμαι σίγουρος ότι είναι από τα άτομα που δεν μπορούν να φτιάξουν ούτε φραπέ, στη θέση του φραπέ είναι μια κουταλιά σκόνη φραπέ με τόσο νερό που στο τελικό μίγμα βλέπεις τον απέναντι μέσα από το ποτήρι σου και ο αφρός είναι 0,5 εκατοστά.

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο συνηθως το παθαινουν αμα φερουν μπαρμαν εισαγωμενο που βαζει φραπε με το ξυραφακι λες και ειναι κολομβιανη ασπρη και μετα εγω κι εσυ τσαντιζομαστε και δεν στηριζουμε τουριστικα μαγαζια

      Διαγραφή
  6. Πλάκα πλάκα μόνο μια μπαργουμάνα στο μεταλλάδικο που πηγαίνω έχει δοκιμάσει ότι μπύρα και ότι ποτό υπάρχει στο μαγαζί (και έχει πολλές μπύρες) και όποια μπύρα μου συστήνει γαμάει.
    Τις προάλλες που πήγα σε ένα άλλο μπαρ ρωτάω τι μπύρες παίζουνε. Μου τις λέει, ακούω κάποιες άγνωστες, ρωτάω ποια θεωρεί καλύτερη, πως είναι κτλ. Δεν ήξερε καν ποιες μπύρες είναι ξανθιές. "Κυριλέ" μαγαζί σου λέει μετά...

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκανες λαθος ερωτηση γιατι αφ' ενος μεν τα γουστα σας μπορει να ειναι διαφορετικα στη μπυρα (εδω εχουμε προβλημα ποια ειναι "μουναρα" και ποια "σαυρα", στη μπυρα δε θα 'χαμε θεμα;) και αφ' εταιρου οι περισσοτεροι σερβιτοροι δεν εχουν ιδεα.

      Η σωστη παραγγελια ειναι "φερε μου την πιο μεγαλη και πιο ακριβη σου μπυρα και μια μεριδα λουκανικα για τεσσερις" και μετα ρωτας το διπλανο σου τι θα παρει

      Διαγραφή
  7. αμα δεν βαζεις κολαρακια
    δεν εχει χαζι
    αρθρο ειναι αυτο ρε ή η λιστα που μνημονευει
    ο παπα Μιχαλης στου Γαζι ?
    σαλτα γαμησου πουσταριο
    τι σκατα μπηκα κ σε διαβασα ο μαλακας ...
    ΥΓ, αυτες που σου γραφουνε,,,μηπως δινουνε ?
    μαι αγαποι
    ΒΑΞ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛΙ ΠΑΞΠΑΝΙ ΜΑΘΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝΕ ΣΕΛΕΠΡΙΤΙ ΔΕ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΤΟ ΣΥΧΡΟΝΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΧΩΣΤΗΡΑ ΩΣ ΠΟΗΤΟΗ ΚΑΙ ΣΕΞΣΥΠΟΛ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΠΗΓΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

      Διαγραφή