Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

στον Thomas the Barbarian


 Συνεχίζοντας λοιπόν την ενότητα του δημοψηφίσματος, ο Thomas the Barbarian μου γράφει στα σχόλια:

"Απίστευτε και αστείρευτε συγγραφέα του Σκότους, Kaboso (σωστή προσφώνηση σκλάβε), που πάντα όλα σου τα επιχειρήματα είναι σωστά και λογικά, που χάρη σ' εσένα κάποτε θα θαμπώνω τα μουνάκια και θα αλείφουν με βαζελίνη μέχρι και τα αυτιά τους για πάρτη μου, μήπως θα μπορούσες ΝΑ ΜΗΝ μου δώσεις μια συμβουλή για να ξεστραβωθώ, μπας και ρίξω ένα καβλί, αλλά να μου εξηγήσεις μια και καλή γιατί η dota είναι μαλακία;"
  

   Λοιπόν σκλάβε, εξέτασα πολύ τα πράγματα. Μπήκα βαθιά στο πετσί της αναζήτησής σου. Πολλά βράδια δεν κοιμήθηκα για να το ερευνήσω και επιτέλους μετά από 4 ποτήρια Lagavulin, σκέτο, με λίγο νερό, κατέληξα στους σωστούς λόγους.

 Κατ' αρχάς, πολλά πράγματα στη ζωή είναι μαλακία, ξεκινώντας από την ίδια τη Μαλακία που είναι η μητέρα πάσης μαλακίας και ευθύνεται για τον μικρό πληθυσμό της Γης, καθώς και τους κίτρινους λεκέδες στα πλακάκια. Ευθύνεται επίσης για τα μυξομάντηλα που ενώ είναι υγρά, εντούτοις δεν έχουν ούτε ένα καφέ ή πράσινο λεκέ απάνω τους και μυρίζουν περίεργα στις γκόμενες, οπότε καλό είναι να τα πετάτε κατευθείαν στα σκουπίδια αντί να τα πιάσει η μάνα σας.

   Μαλακία είναι να δίνεις 200 ευρώ το μήνα για να μάθεις κιθάρα για να γαμήσεις και μαλακία είναι να παραγγέλνεις καφέ με αφρόγαλο που είναι 90% αέρας και 10% λίπος.
Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, ένα παιχνίδι που παίζεις στον υπολογιστή σου και στο οποίο ελέγχεις ένα ανθρωπάκι που γυρνάει από πόλη σε πόλη, σε δάση, σε θάλασσες, στον αέρα και στα βουνά, ντυμένο σεντούκι σε κύκλο, είναι μαλακία.
  Γιατί όμως;
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ανά τον κόσμο ασχολούνται να παίζουν αυτά τα παιχνίδια στον υπολογιστή τους. Ικανοποιούν την αρχέγονη επιθυμία του ανθρώπου για έλεγχο και δύναμη χωρίς να ιδρώσει. Το ποντίκι και γενικά κάθε είδους μαραφέτι που ελέγχει το ανθρωπάκι τους στο παιχνίδι, είναι μια προέκταση του πουλιού τους, που....επειδή δεν ασχολείται εκείνη την ώρα με το σεξ, αποφασίζει να κατουρήσει ή να πάει για ψάρεμα.
   Πρόκειται λοιπόν για προχωρημένη μαλακία στα όρια της παράνοιας για μη-σεξουαλικό σεξ.  
Μπορώ άνετα να συνεχίσω να το αιτιολογώ και θα το κάνω.

   Κάθε ανθρωπάκι που έχει εξελιχθεί πολύ και έχει αποκτήσει πολλή δύναμη, κάνει τον παίχτη που το ελέγχει να αισθάνεται σαν ιδιοκτήτης ενός υπερπολυτελούς αυτοκινήτου, ικανού να νιώθει πιο παντοκράτορας από τους υπόλοιπους στο παιχνίδι,
 πράγμα που σε βγάζει εκτός πραγματικότητας, διότι ΚΑΙ θα βρεθεί κάποιος καλύτερος από σένα που θα σε στείλει να αναγεννηθείς (respawn) μετά από μάχη μαζί του, φορώντας μόνο το σώβρακό σου, ίσα για να κρύβεις την παραβιασμένη ιντερνετική σου κωλοτρυπίδα, ΑΛΛΑ ΚΑΙ γιατί αν το σύστημα κολλήσει και το παιχνίδι δεν παίζει (lag) τότε ολόκληρες ορδές παιχτών αρχίζουν και χτυπάνε ομαδικά και με βία τα ηλεκτρονικά τους πουλιά (mouse, keyboard κλπ) σε μια ένδειξη μη-σεξουαλικής αποτυχίας, όπως όταν έχεις το μουνάκι μπροστά σου και δεν σου σηκώνεται, που κοπανάς το πουλί σου και βρίζεις κάτι άλλο (τον server) για τήν ανικανότητα. Οι ορδές αυτές, σε αυτή την επίδειξη μη-σεξουαλικής παράνοιας, φωνάζουν με οργή "ΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΓΚ", όπως σε ένα σεξουαλικό όργιο που όλοι χύνουν μαζί, αλλά στην περίπτωσή μας κανένας δεν χύνει. 
Αυτό ξεπερνάει τα όρια της μαλακίας, διότι κανείς δεν χύνει όσο και να κοπανάνε τα πουλιά τους. Είναι δηλαδη μια αποτυχία ακόμα και στην μη-σεξουαλική αυτοϊκανοποίηση.


   Το χειρότερο όμως είναι ότι, αντί οι παίχτες να μπαίνουν στο πετσί του ρόλου και να νιώθουν την ιστορία του παίχτη τους (όπου αυτός είναι ο στόχος του παιχνιδιού, η Πορεία και το Μυστήριο), αρκούνται σε μηχανικές κινήσεις και εξερεύνηση απλά για να αποκτήσουν αντικείμενα και να τελειώσουν το παχνίδι. Αυτό είναι απλά είναι μια μηχανική μαλακία απλά για το ξεκάβλωμα και την ικανοποίηση ότι τελείωσαν ακόμα ένα game.
Τους ενδιαφέρουν επίσης περισσότερο τα γραφικά, η ευκολία χειρισμού και χίλια άλλα τεχνικά κομμάτια, απ' ό,τι η περιπέτεια αυτή καθεαυτή. Είναι δηλαδή σαν να κάθεσαι να θαυμάζεις το πουλί σου πόσο μεγάλο είναι αντί να πηδάς το γκομενάκι που σου το κάβλωσε. 

Άρα Thomas, αγόρι μου, νομίζω ότι κάλυψα όλες τις πλευρές του ερωτήματός σου.



38 σχόλια:

  1. Ω δαιμονοτάτε Kaboso, είναι τώρα να σε ρωτήσει κάποιος και να μην τον καλύψεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα έθετα μια ερώτηση, αλλά θα προσθέσεις προσφώνηση και δε γουστάρω να παραποιούν τα λεγόμενά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι προσφωνήσεις είναι πρέπουσες όταν απευθύνεστε σε έναν δάσκαλο σαν κι εμένα. Απλά επειδή τις ξεχνάτε, φροντίζω να τις γράφω εγώ γιατί ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο κεφάλαιο όπου μαθαίνετε πως θα με αποκαλείτε. Μια μέρα θα γράψω έναν κατάλογο με τους τίτλους μου, ώστε να διαλέγετε τον κατάλληλο όταν μου ζητάτε κάτι

      Διαγραφή
    2. Οχι αλλες Σολωμονικες / (σουτζου)τζουκ μποξ για την κολαση.

      Ενα καρο μαλακες να κοβουν βολτες με κελεμπιες σε νηπιαγωγεια για να βρουν παρθενες για θυσιες (επειδη το Εγω σου ειναι το δευτερο πραγμα που θελει χαιδεμα μετα το πουλι σου) θα ηταν το τελευταιο πραγμα που χρειαζομαστε αλλα αυτο που πραγματικα ΔΕΝ ειναι αναγκαιο ειναι να παιρνουν ιδεες.

      Διαγραφή
    3. ένας σωστός άρχοντας της Κόλασης δεν ζητάει θυσίες αθώων (σκυλιά/ παρθένες και λοιπά), όπως ισχυρίζονται τα σκατόμουτρα των παγκόσμιων ηθικών θρησκειών. Δεν υπάρχει καμία ηθικη ικανοποίηση με μια τέτοια πράξη και ούτε πιστεύουμε ότι με τη θυσία ενός αθώου τιμωρείται ένας ένοχος (που αγαπούσε αυτό τον αθώο) και άλλες τέτοιες καρμικές μαλακίες.
      Εμείς είμαστε η κανονικη δικαιοσύνη και είμαστε εναντίον σε κάθε σεξουαλικη τελετουργία που περιλαμβάνει θάνατο και μη συγκαταβατικό μαρτύριο.

      Το Δαιμονόκαβλο μου θέλει χαΐδεμα, το Εγώ μου όχι, γιατί είμαι σίγουρος για τις ιδέες μου, αλλά όχι για το τι θα γαμησω

      Διαγραφή
    4. Δεν μιλαω για τις απαιτησεις ΣΟΥ αλλα για τις πρωτοβουλιες ΤΟΥΣ. Προσεχε τι ευχεσαι / απαιτεις.

      Μπορει και να το παθεις.

      Διαγραφή
    5. ποιοί είναι ακριβώς αυτοί για τους οπόίους μιλείς;

      Διαγραφή
    6. Followers of obsolete, unthinkable trades doodling in Etruscan, addicts of drugs not yet synthesized, pushers of souped-up harmine, junk reduced to pure habit offering precarious vegetable serenity, liquids to induce Latah, Tithonian longevity serums, black marketeers of World War III, excusers of telepathic sensitivity, osteopaths of the spirit, investigators of infractions denounced by bland paranoid chess players, servers of fragmentary warrants taken down in hebephrenic shorthand charging unspeakable mutilations of the spirit, bureaucrats of spectral departments, officials of unconstituted police states, a Lesbian dwarf who has perfected operation Bang-utot, the lung erection that strangles a sleeping enemy, sellers of orgone tanks and relaxing machines, brokers of exquisite dreams and memories tested on the sensitized cells of junk sickness and bartered for raw materials of the will, doctors skilled in the treatment of diseases dormant in the black dust of ruined cities, gathering virulence in the white blood of eyeless worms feeling slowly to the surface and the human host, maladies of the ocean floor and the stratosphere, maladies of the laboratory and atomic war... A place where the unknown past and the emergent future meet in a vibrating soundless hum... Larval entities waiting for a Live One...

      Διαγραφή
    7. my sweet skillless toys!!! *rubs hands with pleasure due to the incopetance of these individuals*

      Διαγραφή
    8. I don't borrow anything from other authors (the pun sounded awesome), I create my own literature

      Διαγραφή
    9. Naked Lunch ?...I create my own music

      http://www.youtube.com/watch?v=dUa5yJNaLBs

      Διαγραφή
    10. I'm going down. Six underground.

      http://www.youtube.com/watch?v=2eBZqmL8ehg&feature=kp

      Διαγραφή
    11. Don't think 'cos I understand,
      I care, don't think 'cos I'm talking we're friends (?)

      Διαγραφή
    12. ενώ είσαι βγαλμένος από άλλη ιστορία, πιστέ μου apprentice, εντούτοις μου είναι πολύ ευχάριστο αυτό που κάνεις.
      Υπερθεματίζοντας θα έλεγα ότι κάποιον μου θυμίζεις αλλά δεν μπορώ να εντοπίσω ποιον.
      Έχω fb, ξέρεις ποιο είναι, κάνε όπως νομίζεις

      Διαγραφή
    13. Ασε τους αλλους που σου λενε ακομα δεν εχει ερθει η καταλληλη και μαλακιες.. μεταξυ μας μετα απο τοσες που εχεις πηδηξει, κανει ερωτα, παρει παρτουζα οπως θες ονομασε το το γαμημενο πιστευεις οτι υπαρχει? και οι δυο ξερουμε την απαντηση αλλα γερο μου δεν θα στην πω θα σε αφησω να ελπιζεις.. γιατι χωρις ελπιδα θα ησουν ενα ζωο ανημερο μια γαμησομηχανη που οσο και να την συντηρεις καλα καποια στιγμη θα παει για αποσυρση.. και εκει στην μαντρα μαζι με τις αλλες γαμησομηχανες που θα σε στοιβαξουν ισως να ευχοσουν να ησουν λιγο πιο διαλλακτικός..

      Διαγραφή
    14. δεν θα υπάρξει ποτέ η κατάλληλη, μόνο μερικά βολικά ημίμετρα που θα βουλώνουν κάποια κενά και θα ανοίγουν ακόμα περισσότερα.
      Αλλά εγώ θα σε ρωτησω κάτι άλλο:
      Όλο αυτό τον καιρό που γράφω εδώ..αυτούς τους 4-5 μηνες, πιστεύεις ότι το κίνητρό μου είναι η ελπίδα της δικης μου σωτηρίας; Γιατί αν νομίζεις κάτι τέτοιο, τότε ζεις σε ένα παράλληλο σύμπαν στο οποίο εγώ είμαι ο Δαλάι Λάμα και βάζω την Ελισσάβετ της Αγγλίας να μου πάρει πίπα, καβλωμένος από την ομορφιά της και εσύ είσαι το μπουκαλάκι γεμάτο αμμοχάλικο δίπλα μου για να δροσίζομαι.
      Αν το πιστεύεις λοιπόν, απέχεις από την πραγματικότητα.
      Το ρεύμα που τρέχει στα δικά μου κυκλώματα είναι ξεκάθαρα το σεξ.
      Από το σεξ παίρνω δύναμη για να τροφοδοτησω το ακραίο μου αίσθημα δικαιοσύνης. Από τις πράξεις μου αποκτάω την τεράστια σοφία μου. Την διοχετεύω σε αυτούς που με γνωρίζουν και η αναρτοφοδότηση από το σοκ τους για την μεγαλοφυία μου, φουσκώνει το τεράστιο Εγώ μου.

      Αν στο τέλος με πετάξουν σε μια μάντρα με άλλες γαμησομηχανές και είμαι τυχερός να βρεθώ με όμοιούς μου, τότε το τέλος θα είναι επικό.

      "I regret nothing"
      Kaboso

      Διαγραφή
    15. ωραία τα κυκλώματα, φροντίζουμε όμως και για τα βραχυκυκλώματα, γιατί κανονική δικαιοσύνη (και μη συγκαταβατικο μαρτυριο) ούτε στις απαιτήσεις μα ούτε και τις πρωτοβουλίες μας υπάρχει...

      αφησα την αγαπημενη μου κατσικούλα χύμα, πρέπει να την αμπαλάρω, σε χαιρετώ (ραντεβου στη μαντρα)

      Διαγραφή
    16. Τι εγινε, ακομα δεν μπορεις να εγκαταλειψεις για 5 λεπτα την αγαπουλα σου τον Χωστηρα και τρεχεις να κωλοτριφτεις ;

      Η αγαπη η φωτια και η αρρωστεια δεν κρυβονται ξερεις.

      Διαγραφή
    17. το ιστολόγιο του είναι αυτό;

      Διαγραφή
    18. Eισαι σιγουρος ; Abort / Retry / Cancel ?

      Διαγραφή
    19. ρεβανς δεν δίνω σε κανέναν...χαίρε

      Διαγραφή
    20. Ασχετο. Αντε γεια απο δω. Μην ξαναγραψεις.

      Διαγραφή
    21. το ιστολόγιο αυτό δεν είναι πλέον δικό μου. Όποιος πατησει στο άβατάρ μου θα δει το νέο μου ιστολόγιο

      Διαγραφή
    22. μη χάσεις κι εσύ πόρνη να διαφημιστείς

      Διαγραφή
    23. Kάποιος/α μπήκε σφήνα στην κουβέντα μας και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει δυσυχώς (είμαι ο 7:32 και μέχρι εκεί). Τα άλλα δεν τα πολυκαταλαβαίνω και δεν ξερω αν θέλω να τα καταλάβω. Δεν θα ξαναγράψω, για να προστατέψω τα λεγόμενα μου, όλα καλά! Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

      Διαγραφή
    24. Κατασκευάζουν διαλόγους παραποιώντας τα λεγόμενα όσων γράφουν.Μην ασχολείσαι καν.

      Διαγραφή
    25. Να προστατευτεις ; ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΣ ;; !!! Ποιος εξασφαλιζει οτι δεν εισαι ΕΣΥ αυτος που κανει τις τρολιες και μιλας με τον εαυτο σου ;Ποιος φυλαει τους φυλακες ; Εσυ ;

      Κοψε τις ΑΝΩΡΙΜΟΤΗΤΕΣ. Δεν εισαι παιδακι και σιγουρα δεν ειμαστε ουτε εμεις.

      Διαγραφή
  3. Με φώτισες τα μάλα, μεγάλε πεφωτισμένε διδάσκαλε του σκότους (όσο κι αν δεν πάνε μαζί τα "πεφωτισμένε" και "σκότους").
    Υ.Γ. Είσαι μαλάκας κι ο Χωστήρας σε γαμάει τη μάνα.
    Υ.Γ.2. Το προηγούμενο Υ.Γ. ήταν γιατί με είπες σκλάβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες μου σκλάβε
      Πόσες αναρτήσεις έχεις κάνει ΧΩΡΙΣ να αναφέρεις το όνομα μιας γκόμενας που θεωρείται γαμήσιμη.
      Όταν θα μου την αναρτήσεις εδώ σε σχόλιο, τότε θα σε αποκαλώ "μαθητή" και όχι σκλάβο.
      Δέχομαι τις ευχαριστίες σου για την μάθηση που έλαβες, αλλά λες ότι το "πεφωτισμένος" δεν πάει το "Σκότος". Θύμισέ μου ακριβώς τι συμβαίνει όταν η ύλη "πέφτει" σε μια μαύρη τρύπα;
      Μήπως, αντί να απορροφηθεί στο σκοτάδι της και να μην την ξαναδούμε, συμπυκνώνεται τόσο πολύ που εκτοξεύεται σε δύο ισχυρούς πίδακες μεγάλης ενέργειας, πολύ φωτεινούς. Μάλλον η σκοτεινότητα δεν αποκλείει το φως, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Άλλωστε ο Πρώτος Σκοτεινός είναι που έδωσε το φως της Γνώσης στον άνθρωπο

      Διαγραφή
  4. Μια μαλακία είπε το παιδί και την έκανες υπερφιλοσοφία ω άρχοντα του σκότους! Τα γραφικά να πα να γαμηθούνε όταν το γκέιμ πλέι είναι για τον πέοντα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ω πρόεδρε του Αμφιφυλόφιλου Προγράμματος Ιστορίας, έπρεπε να του το αναλύσω για να καταλάβει για ποιο λόγο έκανε μαλακία που ρώτησε αυτό αντί για κάτι άλλο πιο χρησιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το μπι τρου ιτ γουοζ του δε ποιντ.το μπι μορ τρου πισιζζζζ εντ μπιιιιρ αρ μπετερ δαν γουμεν μπικοζ δε ντοντ γκιβ σπαγκετι,χυλοπιτος,γιου νοου!!!Αμ αι κλιαρ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πλιζ γκόου εντ φακ γιορσελφ γουιθ σαμπάντυ γιου λαβ, σάμουαν λάικ γιορ ράιτ χαντ, εντ πλιζ ράιτ του ας αμπάουτ δι εξπίριανς

      Διαγραφή
    2. Αι κουντ ραιτ γιου αμπαουτ δι εξπιριανσ μπατ αι θινκ δατ ασ ε μαν οφ μιστερι αι μαστ χαιντ διιιιιζ ινφορματιον.Ολσο αι ντοντ νοου του ραιτ μπικοουζ αι ντου γουατεβερ αι γοουντ γουιθ δε παουερ οφ μαι μαιντ. Αι λιβ γιου ναου,αι μαστ κατσ απ δε μπασ φορ μιντλ ερθ!!

      Σινσιρελυ γιορσ,
      Ρασκολνικωφ,ντιουκ οφ Γκρισ,φερστ ερλ οφ Μαλτα εντ λορντ οφ τζερμανυ!

      Διαγραφή
    3. Θα ήθελα επίσης να θέσω ενα ερωτημα στο συναδελφο βλογγερ του ιστολογίου αυτού (προσφωνήσεις μη περιμένεις από μένα συνάδελφε,στο Θωμά αυτά), και να απαντήσεις ίσως με μια ανάρτηση!
      Γιατί ενώ η παιδεία επεκτείνεται η ηλιθιότητα των ανθρώπων αυξάνεται με ρυθμό γεωμετρικής προόδου;;
      Έχω ακούσει αρκετές απόψεις επι του θέματος,θα επιθυμούσα να ακούσω και τη δική σου συνάδελφε!

      Διαγραφή
    4. θα έχεις κι εσύ με τη σειρά σου την ανάρτηση που ζητάς

      Διαγραφή