Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ





Πολλοί από σας δεν ξέρετε πολλά για τη Φινλανδία. Δεν σας κακίζω...ΓΑΜΙΕΣΤΕ.
Κατευθείαν πάλι από τα γκέτο αυτού του μπλογκ και αυτή η ανάρτηση.



Η Φινλανδία βρίσκεται ακριβώς βόρεια από την Ελλάδα και γι' αυτό ανήκει στα μέρη που αν πας δεν χρειάζεται να πειράξεις το ρολόι γιατί δείχνει ακόμα γαμημένη-ώρα-Ελλάδος.

   Και αυτό ήταν το μοναδικό κοινό στοιχείο μεταξύ μας.


    Ας μην πάμε στα αρχαία χρόνια, μιας και σαν κράτος έχει μόνο 4-5 γαμημένες εκατοντάδες χρόνια ιστορίας.

   Από από τις απαρχές του μπουρδέλου που ονομάζεται "20ος αιώνας", οι βλάχοι της βότκας, οι Ρώσοι, είχαν βάλει στο μάτι αυτό το κομμάτι γης, παρόλο που, ούτε την ίδια γλώσσα μιλούσαν, ώστε να έχουν το άλοθι της απελευθέρωσης και προσάρτησης, αλλά ούτε καν είχαν τα ίδια χαρακτηριστικά σαν άνθρωποι.



     Όταν οι Φινλανδοί άρχισαν να νιώθουν επικείμενη εισβολή ρώσικης πούτσας στο κατάλευκο κωλί τους, (την εποχή που ο Στάλιν ανέλαβε την εξουσία και υπέγραψε σύμφωνο φιλίας και μη-επίθεσης με το Χίτλερ), οι Φινλανδοί ζήτησαν βοήθεια από τους Σουηδούς και τους Νορβηγούς με τους οποίους μοιράζονταν κοινά στοιχεία (ίδιο παγερό χιούμορ,βότκα, λατρεία της κατάθλιψης, ύψος πάνω από 2 μέτρα, φόνους και κάψιμο εκκλησιών). Όμως οι 2 αυτές κοτάρες, έχοντας ήδη ορκιστεί ουδετερότητα (μία ξεχωριστή συνθήκη που την υπέγραψε ο ίδιος ο Όντιν με αίμα από τα φρεσκοξυσμένα του αρχίδια), απέρριψαν τη βοήθεια.
   Τότε περίπου ξέσπασε ο βήτα παγκόσμιος πόλεμος και ο Στάλιν ετοιμαζόταν να ρίξει της ορδές των αλκοολικών του πάνω στην άμοιρη αυτή χώρα.
Σε μια κίνηση απελπισίας, η κυβέρνηση των Φινλανδών συμμαχεί με τον Χίτλερ, κίνηση που η ιστορία την έκρινε ως "ηλιθιότερη κι από μύγα που νομίζει ότι κάνει τραμπολίνο στον ιστό αράχνης".
Η ουσία ήταν ότι η συμμαχία έμεινε μόνο στα χαρτιά, ο Χίτλερ δεν βοήθησε ποτέ και οι Ρώσοι έκαναν ντου στα Φινλανδάκια.....



.....κάποτε είχα πει ότι η Φινλανδία είναι η χώρα των ελφ (elf). Οι κάτοικοί της μοιάζουν πραγματικά σαν πρωτοξάδερφα του Λέγκολας και της άλλης, της γκόμενας που παντρεύτηκε τον βασιλιά στον "Άρχοντα των Δακτυλιδιών".
Και σε τι διαπρέπουν τα ελφ;;;;;
Μα φυσικά στη σκοπευτική δεινότητα με όπλα!!!

   Μέσα απ' αυτή την κατάσταση ξεπήδησε κι ένα τέτοιο ελφ, ο Σίμο Χέιχε και κάτσετε να σας μάθω για ένα από τα πιο μεγάλα γαμήδια που ξέρασε ποτέ η γη. Άνθρωποι που το πεπρωμένο τους ήταν να χύνουν μπετονιέρες (boss-mode).
Ο Χέιχε τελείωσε την υποχρεωτική του θητεία σαν σκοπευτής κι όταν ξέσπασε ο Χειμερινός Πόλεμος με τη Ρωσία (1939-1940) δήλωσε  εθελοντής.
Έβγαινε στα γαμημένα βόρεια δάση που οι θερμοκρασίες -20 έως -40 σου ζάρωναν το πουλί σαν ξερό σύκο και από 'κει σημάδευε και σκότωνε Ρώσους στρατιώτες. Σε κάποια φάση οι Ρώσοι αξιωματικοί ανακάλυψαν ότι σε μια μέρα είχε σκοτώσει έναν ολόκληρο λόχο Μ-ΟΝ-Α-Χ-Ο-Σ....
Επιτόπου αναλαμβάνει δράση μια ομάδα κρούσης για να τον βρει και να τον στείλει να κάνει παρέα στους προγόνους του και τους γάμησε και αυτούς Ε-Ν-Α-Ν-Ε-Ν-Α-Ν.

Οι ρώσοι σκυλιάζουν και στέλνουν ομάδα αντισκοπευτών, που είναι οι πχιο ναμπερουάν σκοπευτές ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΓΑΜΕΙ!!!
Κάποιος ρώσος αρχιστράτηγος πρέπει να αναφώνησε (βάλε εδώ βαριά ρώσικη προφορά από ταινία με Σβατζενέγρο) "enough with these bullshit, let's bomb this fucker down" και βομβαρδίζουν όλη την περιοχή. Δεν έμεινε ούτε πέτρα....κι όμως ο Σίμο επέζησε.....μόνο με ένα σκισιματάκι στο τζάκετ του....ΜΑΛΑΚΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ Ο ΧΑΡΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ.
Τελικά από κωλοφαρδιά ένας ρώσος σκοπευτής τον πέτυχε στο κάτω σαγόνι, ξεσκίζοντας ουσιαστικά το μισό του κεφάλι.
Ένας Φινλανδος συμπολεμιστής του τον μετέφερε στο νοσοκομείο όπου ήταν σε κώμα για καμιά βδομαδούλα.
    Όταν ξύπνησε ο πόλεμος είχε τελειώσει και όταν έγινε καταμέτρηση των πόσων είχε σκοτώσει (κάθε σκοπευτής χαράζει κάπου στο όπλο του μια γραμμή για κάθε φόνο), το νούμερο ήταν 505....τόσους όσους δεν είχε σκοτώσει ποτέ μόνος του ένας Φινλανδός στρατιώτης και ένα από τα καλύτερα στο κόσμο.....όμως.....είχε και ένα δεύτερο όπλο στο οποίο δεν χάραξε γραμμές και είχε κι αυτό σημάδια πούτσας, οπότε ο αριθμός ανέρχεται σε ποοοοολύ περισσότερους.....
Το προσωνύμιο που του δόθηκε ήταν "ο Λευκός Θάνατος" (White Death), λόγω της λευκής του στολής που τον έκρυβε στο χιόνι.
Ο Χάρος αυτός δεν ήταν μόνο σούπερ-cult επειδή ξεπάστρεψε τόσους.
Ο Χάρος αυτός δεν έβαζε τα ειδικά κυάλια (διόπτρα) που βάζουν οι άλλοι σκοπευτές για να μην γίνει αντιληπτός από την αντανάκλαση του τζαμιού και σημάδευε μόνο από τα σκοπευτικά του όπλου (μια μικρή μεταλική ακίδα στην άκρη της κάννης).
Το καλύτερο; Είχε χιόνι στο στόμα του όλη την ώρα για να μην φαίνεται η αναπνοή του στο κρύο.
Για πάντα το προσωνύμιο "White Death" θα παραμείνει ως το πιο γαμημένο και σκληροτράχηλο παρατσούκλι στην ιστορία.

....έζησε, αν και παραμορφωμένος μέχρι τα 93 και θεωρείται εθνικός ήρωας της χώρας. Οι επόμενες 2 φωτό τον δείχνουν στο πεδίο και αργότερα πριν και μετά το ατύχημα.











 ......


Και αφού πήραμε μια γερή τζούρα κάβλας, συνεχίζουμε με τη νεότερη Φινλανδία.


Αυτή η χώρα μαστίζεται από ένα και μόνο πράγμα: τα στερεότυπα που έχουν "χτίσει" γι' αυτήν, όπως π.χ. "η χώρα του Άη-Βασίλη", "ένας λαός καταθλιπτικών αλκοολικών", "οι περισσότερες αυτοκτονίες στην Ευρώπη" κλπ.

Η αλήθεια είναι ότι οι καριόληδες είναι ένας φιλήσυχος λαός που δεν τον ενδιαφέρει να πειράξει κανένα και το πιο βασικό: όταν δεν έχουν κάτι να πούνε βγάζουν το σκασμό....αυτό. Δεν θα δεις ποτέ Φινλανδό να μπουρδολογεί. 


Το ξέρεις ότι στη Φινλανδία είναι συνταγματικό δικαίωμα να έχει κάθε σπίτι ίντερνετ;;; Σου παρέχεται από την Πολιτεία.
Έλα να σου δείξω κάτι ακόμα πιο γαμάτο:





βλέπεις αυτό το κουτί;
Το Φινλανδικό Κράτος παρέχει στη μητέρα κάθε νεογέννητου αυτό το κουτί το οποίο περιέχει μέσα τις πρώτες του πάνες, παιδικά ρουχαλάκια, σεντονάκια, πιπίλες, γάλα, παιχνιδάκια και τους λέει "σας δίνω αυτό, αλλά μπορείτε να πάρετε αντί αυτού 200-κάτι ευρώ", οι περισσότερες μητέρες επιλέγουν το κουτί και μάλιστα από την πρωτοκαθιέρωση αυτού του γαμημένα ιδιοφυούς θεσμού, βάζουν τα παιδάκια τους και κοιμούνται μέσα!!! Και έτσι η Φινλανδία πέτυχε το χαμηλότερο ποσοστό θανάτων νεογνών στην Ευρώπη.

Κάτσε να σου πω και πως οι Φινλανδοί μαθητές ακόμα κι αν χέσουν πάνω στα πτυχία τους εξακολουθούν να έχουν αξία πεντάκιλου χρυσαφικού πάνω σε σάπιο από σύριγγες λαιμό ράππερ της Αμερικής:


   Σχολεία παντού και αν κάποιος μαθητής μένει μακριά, δωρεάν συγκοινωνία, έτσι....γιατί περίεργα την είδαν....
Δάσκαλος και καθηγητής ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ αν δεν έχεις διδακτορικό και από τους 10 υποψήφιους θα προσληφθούν οι 2 με τις καλύτερες βαθμολογίες (πούτσα πάλι).

   Τα παιδιά ΔΕΝ ελέγχονται κάθε τρεις-και-λίγο με τεστ (ακούς δασκάλαααααα;;;;;), ούτε έχουν εργασίες για το σπίτι, αλλά το μάθημα γίνεται διαδραστικά μέσα στην τάξη, δίνοντας κίνητρα στα παιδιά να μελετήσουν εκεί και με την καλή εκπαίδευση του ίδιου του δασκάλου, τα παιδιά αποκτούν κίνητρα για να μάθουν.
Το σύστημα "όχι τεστ, όχι εργασίες για το σπίτι" ξεκίνησε με το σκεπτικό να αγαπήσουν οι μαθητες το διάβασμα, χωρίς αυτό να φαίνεται σαν εξαναγκασμός.....ααααα.....και το καλύτερο: η σίτιση των μαθητών είναι δωρεάν....

Ε, κάπου στα δεκαέξι του χρόνια κάνουν το πρώωωωωτο τους πια τεστ για να εισαχούν στον κλάδο που θέλουν να ακολουθήσουν.


Και αυτά είναι μόνο λίγα αυτά που θα μπορούσα να σας πω, αλλά.....μπορεί τα γαμήδια οι Φινλανδοί να είναι φιλήσυχοι, αλλά όταν νευριάσουν γίνονται μεγάλα καριόλια...
Πίστεψέ με, αν σε βρίσει Φινλανδός θα νομίζει ότι σε καταριέται ένα τάγμα νεκρομάντηδων να καεί η ψυχή σου στην κόλαση και να κρέμεσαι πάνω από τις φωτιές από τ' αρχίδια τάρανδου. 
   Χωρίς καν να ξέρεις τις λέξεις, θα αρχίσεις να επαναλαμβάνεις κι εσύ τα ίδια καντήλια:


 και η αγαπημένη μου διαφήμιση της μπύρας Koff-Perkele (Koff-διάολος)




  Αυτή η χώρα παράγει γαμάτο κρέας ταράνδου, σωλομού και άλλων βόρειων ζώων....και μπορώ να πω -με πολλές ενοχές βέβαια- ότι όταν πήγα εκεί, δοκίμασα και κρέας αρκούδας και το βρήκα ε-ξ-α-ι-ρ-ε-τ-ι-κ-ό. 

Επίσης, για όσους λάτρες, οι Φινλανδές είναι πανέμορφες και υπέροχες γυναίκες και όχι σαν τις άλλες τις υπόλοιπες σκανδιναβές που είναι σαν κριάρια με μουνί (ΠΑΛΙ ΠΑΝΤΟΦΛΑ ΡΕ ΜΩΡΟ;;;;;)






 

51 σχόλια:

  1. Ε, Φινλανδές ήθελες. Φάε τώρα υπερηχητική παντόφλα και σκάσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορει και να ηταν σκοπιμο για την παντοφλα.

      Παντα χρειαζεται και μια καλη δικαιολογια για να δοκιμασεις καινουργια πραγματα στο σεξ.

      Τα προβληματα θα αρχισουν αν του αρεσε και ζηταει κι'αλλο....

      Μην μας ακους εμας ομως. Keep up the good work....

      Διαγραφή
    2. το σαδομαζό με πασούμι που έχει φούντα και προσγειώνεται πάνω στο κεφάλι μου δεν ήταν ποτέ μέρος της σεξουαλικής μου ζωής

      Διαγραφή
    3. Φουντα απο γιδοτριχα, βαμβακερη η απο οργανικα καλλιεργημενα υποκαταστατα με κυριοτερο την κλωστικη κανναβη ?

      Αυτο πες μου μονο. Δωσε.... πληροφορια στον λαο !!!!

      Διαγραφή
    4. αν ήταν από τέτοια υλικά, όπως τη δεύτερη περίπτωση, θα την είχα πουλήσει ήδη ή θα την έκαιγα σε καμιά φωτιά να κάνει το "blaze of glory" του Pornjovi....δυστυχώς είναι μέηντ ιν τσάινα κέτσι

      Διαγραφή
    5. Asian BDSM porn.... Κυριες και κυριοι, σημερα εχουμε ενα εξαιρετικα σπανιο για τα ελληνικα δεδομενα collector's item.

      Οι προσφορες ξεκινανε στα 3 γιουρο και ενα εσπρεσσο. Ακουω προσφορες απο το κοινο ;

      Διαγραφή
    6. Α, και μια και το θυμηθηκα, η κλωστικη κανναβη εχει απειροελαχιστα στοιχεια των συγγενων της. Εξου και κλωστικη. Ηταν μονο καλη και φτηνη πηγη για δημιουργια κλωστων και πανιων.

      Τι και να εκαιγες τη φουντα της κλωστικης τι να εκαιγες αχυρο μαλλον θα ζαλιζωσουν απο την καπνα παρα γιατι καπνισες απο το "καλο"

      Διαγραφή
    7. ναι, αλλά ένα χαζό κάγκουρα μπορείς να τον πιάσεις κότσο...ή ένα χιψτερά που θέλει να είναι ακόμα πιο προχώ...

      Διαγραφή
    8. Asian BDSM toy για προχω καταστασεις..... Σκεψου το καλα.

      Μπορει να πιασει τον φρεντο του.

      Και να θυμασαι το παλιο γνωμικο: μπορεις να κοροιδεψεις πολυ κοσμο για λιγο καιρο, λιγο κοσμο για πολυ καιρο αλλα δε μπορεις να κοροιδεψεις τη μαμα.

      Διαγραφή

  2. Hämmästyttävin!

    Ούτε ο Καζαντζάκης στα (προπληρωμένα) ταξίδια του δε μάθαινε τόσα...
    Μα πες μου το για την κίνηση που η ιστορία την έκρινε ως "ηλιθιότερη κι από μύγα που νομίζει ότι κάνει τραμπολίνο στον ιστό αράχνης" είναι εισαγωγικά επειδή το είπε κάποιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μααα.....η ίδια η ιστορία το είπε, vannon sarvet Saatanan

      Διαγραφή
    2. καλή φάση, αλλά γιατί συγκεκριμένα 5κιλο;

      Διαγραφή
    3. Μυστηρια τα γουστα της Κυριας.

      Αφου την ανακαλυψα και εγραψα για το τι της εκανα οταν την ανακαλυψα συνεχιζει να μουρμουραει για αυτο το γαμημενο 5κιλο.

      Καποια στιγμη πρεπει να εντιταρω τις σημειωσεις μου για τις θεωριες που υπαρχουν μεχρι τωρα.

      Ηθελα μια ακομα γνωμη απο ενα εξτρα ζευγαρι ματια

      Διαγραφή
  3. Ελπίζω η κυρία Κρήτη να μην ανακάλυψε την Ηλεκτρική Παντόφλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. την ανακάλυψε και παίζει σόλο πάτω στο κεφάλι μου

      Διαγραφή
    2. Ας κάνει ότι θελει. Αν είναι Ιωαννα μου να προτιμά τις όρθιες σανίδες...ας το κάνει.

      Διαγραφή
    3. δεν είναι σαν.......ααααα δεν θα με παγιδέψεις εκεί...!

      Διαγραφή
  4. Ο γουάιτ ντεθ μου θύμισε τον άλλο που δεν ψοφούσε από τις βόμβες στην προηγούμενη ανάρτηση. Γι αυτό την έγραψες ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω παλι ομοιοτητα δεν βλεπω.

      Ο ενας ηταν μια φαση πραγματικο ρεσιταλ γκαντεμιας και ακρον αοτον της εμπλοκης. Ο αλλος ειναι ενα ρεσιταλ γαμιστεροσυνης καποιου που ξερει και μπορει να κανει τη δουλεια του καλα.

      Αν θες ομοιοτητα του ασπροχαρη και τιμουθυμιζειτιμουθυμιζει μαλλον πηγες DVDαδικο προσφατα γιατι στους Αδοξους Μπασταρδους το σναιπερι / μπασταρδο του κερατα χαρην του οποιου οι ταραντινικοι ναζι γυρισανε ταινια ειχε κανει in-film τετοιες βαρβαροτητες.

      Η αντιγραφη θελει ενα τεραστιο ζευγαρι Αρχιδαρες για να το κανεις σωστα οπως μας λεγανε καποτε και μας μια φορα στην αγρια αγρια Δυση και ο Ταραντινο απλα ξερει πως να το κανει και να το αποκαλει (σωστα) Φορο Τιμης χωρις να τον παρει κανεις με τις ντοματες και τα αυγα....

      Διαγραφή
    2. η ουσία της ομοιότητας είναι η επιβίωση σε παθητικό επίπεδο, γιατί, ναι μεν, ο Λευκός Θάνατος ήξερε τη δουλειά του, αλλά ήταν και ζήτημα κωλοφαρδίας ότι επιβίωσε τον βομβαρδισμό των Ρώσων με ένα σκίσιμο του τζάκετ του, όπως και ο Γιαπωνέζος τις 2 ατομικές βόμβες

      Διαγραφή
    3. Για την περιπτωση του γιαπωνεζου θα δεχτω την ικανοτητα για επιβιωση γιατι δεν υπαρχει περιπτωση να μπλεξεις απο μια τετοια κατασταση και να τη βγαλεις καθαρη αν δεν εχει αυτο το *κατι* που χρειαζεται για να επιβιωσεις.

      Για την περιπρτωση του Φινλανδου το να εχει ενα ακομα φανταρο να κανει αναγνωριστικες και ανεφοδιασμους να ειδοπειει για εχθρικες περιπολιες και να ειδοποιει ποτε ψοφησε το σναιπερι απο τα λιγα που θυμαμαι σε διαφορα στρατοκαυλεν που περναγανε απο μπροστα μου σε μανουαλια ειναι μερος της τακτικης του να εχεις σναιπερια στο στρατο σου.

      Το οτι του ριξανε δυο ξεγυρισμενα μπουκακε και την εβγαλε καθαρη περισσοτερο μαλλον occupational hazzard ειναι που ερχεται με τη δουλεια ( οπως και καθε αλλη δουλεια ) οπως ηταν δουλεια και του φανταρου να τον κουβαλησει μπας και ο γιατρος τον συνεφερει και τον ξαναβαλει πισω στο ξεκωλιασμα των εχθρων.

      Μπιζνες ας γιουζουαλ

      Διαγραφή
  5. Και τελικά ποιον ορίζεις σαν αγαπημένο προορισμό σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟιός ασχολείται με μουνιά και πούτσες (το τελευταίο το λέω για μένα ) όταν σερβίρουν κρέας αρκούδας;;;;; Γκάβλα φίλε!!! Και σιγά, καμία ενοχή, εκεί δεν είναι σε εξαφάνιση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φίλε ακριβώς το ίδιο σκεφτόμουν....όπως και τη φορά που μου έδωσαν και δοκίμασα παστό ελέφαντα από την Αφρική

      Διαγραφή
  7. Την ιστορία του πιστολέρο-σκοπευτή πως και δεν την έχουν κάνει ακόμα ταινία ; Η μήπως την έχουν και δεν το ξέρω ;

    Ξέχασες να αναφέρεις τον Γιάρι Λιτμάνεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο σκοπευτης εχει μπει σε ταινια εχει μπει και σε ταινια μεσα σε ταινια.

      Αδοξοι μπαστερδοι

      Διαγραφή
    2. υπάρχει μια σχετική ταινία ντοκυμαντέρ, την οποία όμως δεν την βρήκα στο youtube, αντ' αυτού βρίκα αποσπάσματά της σε ένα βιντεοκλίπ:
      https://www.youtube.com/watch?v=q5CaQ37VYvw

      Διαγραφή
    3. Γιάρι ΛΊτμανεν (στα Φινλανδικά τονίζονται όλα στην προπαραλήγουσα κι αν είναι δισύλλαβη ΠΟΤΕ στη λήγουσα)

      Διαγραφή
  8. Αγάπη μου,σήμερα δεν έχει τίποτα για φαγητό.
    Να φας τα λυσσακά σου.
    Να πας να σου μαγειρέψει καμιά Φιλανδέζα.
    Πέρα όμως από τις ζήλειες πραγματικά ήταν πολύ ενημερωτικό άρθρο.
    Τη τελευταία παράγραφο τί την ηθελες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η τελευταία παράγραφος είναι για τα παιδιά που δεν ξέρουν και θέλεουν να ενημερωθούν, παρεμπιπτόντως έχει μπούτι αρκούδας στο ψυγείο, να το κάνουμε κοκκινιστό και να φτιάξουμε και καμιά σαλάτα

      Διαγραφή
    2. Δεν ξερω για μπουτι αρκούδας... Εγω βλεπω μια ολόκληρη αρκούδα να περιφέρεται στο σαλόνι και να μου πουλάει πνεύμα.

      Θα παω στη μάνα μου!

      Διαγραφή
    3. ΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΑ!!!
      δεν το πουλάω, τσάμπα το δίνω!

      Διαγραφή
  9. Έτσι : http://www.youtube.com/watch?v=q5CaQ37VYvw

    Ωραία ανάρτηση Χωστήρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ φίλος, αν και ανέρτησα ήδη την τραγουδάρα των Sabbaton σε σχόλιο πιο πάνω, ακόμα ψάχνω να βρω το ντοκυμαντέρ-ταινία

      Διαγραφή
  10. Ίσως η καλύτερη ταινία με snipers είναι το ''Εχθρός προ των πυλών’’. Βασίλι Ζάιτσεφ και τα μυαλά στο μίξερ. Εντάξει...και ο γερμαναράς αξιωματικός πετύχαινε κουνούπι από χιλιόμετρα!

    Συνάδελφος πήγε διακοπές φέτος στη Νορβηγία, καθ’ότι η κοπέλα του είναι Νορβηγίδα. Μου έλεγε πόσο ωραία πέρασε, ότι έμεναν σε σπίτι στο δάσος και έκαναν μπάνιο στη λίμνη. Στα μείον, οι πολύ ακριβές τιμές. Ένα pint μπύρα (500 ml) έκανε περίπου 9 euro! Σκεφτείτε ότι εδώ δύσκολα υα πληρώσεις πάνω από 4,50 λίρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ισχύει, αν και ξεκινάει λίγο απότομα με τους βομβαρδισμούς και τον Τζουντ Λο μαζί με άλλους να δίνουν από ένα όπλο ανά ζευγάρι και να τους απειλούν οι αξιωματικοί να πολεμήσουν....αλλά έτσι ήταν τότε.

      Όσο αφορά τώρα τη Νορβηγία και τις άλλες Σκανδιναβικές χώρες, δεν είναι όλα τόσο ακριβά (πχ ρούχα ή ηλεκτρονικές συσκευές) και από την άλλη όταν ξέρεις ότι ο μέσος μισθός σε αυτές τις χώρες αγγίζει τα 6.000 ευρώ....ε τότε εξηγείται!

      Διαγραφή
    2. Καλά έχω χαζέψει τελείως....όπου Νορβηγία στο σχόλιό μου βάλε Φιλανδία! Μη με παρεξηγείς, από την κούραση είναι...Που θα πάει θα ισιώσω...

      Διαγραφή
  11. Για τη Φινλανδία άλλωστε, τα 'χουν πει (τραγουδήσει) κι οι Monty Python:

    http://www.youtube.com/watch?v=e6ecLjGn7D4

    Για όποιον βαριέται το τριπλό κλικ και σούρσιμο σε νέα καρτέλα, ορίστε και κατευθείαν υπερσύνδεσμος (hyperlink)

    Παραθέτω και τους στίχοι:

    Finland, Finland, Finland,
    The country where I want to be,
    Pony trekking or camping,
    Or just watching TV.
    Finland, Finland, Finland.
    It's the country for me.

    You're so near to Russia,
    So far from Japan,
    Quite a long way from Cairo,
    Lots of miles from Vietnam.

    Finland, Finland, Finland,
    The country where I want to be,
    Eating breakfast or dinner,
    Or snack lunch in the hall.
    Finland, Finland, Finland.
    Finland has it all.

    You're so sadly neglected
    And often ignored,
    A poor second to Belgium,
    When going abroad.

    Finland, Finland, Finland,
    The country where I quite want to be,
    Your mountains so lofty,
    Your treetops so tall.
    Finland, Finland, Finland.
    Finland has it all.

    Αυτά, επέστρεψα από μαγευτικό διήμερο στον Π.Παντελεήμονα Πιερίας, μακάρι να πήγαινα στη Φινλανδία, από τότε που χτύπησε η πουτάνα η κρίση έχω να πάω στο εξωτερικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. YΓ:
      Ρε μαλάκα Χωστήρα, έχεις ρυθμισμένα τα λινκ να είναι γκρίζα σε μαύρο φόντο, οκ, όλα καλά, μινιμάλ και έτσι, ξεκούραστο στα μάτια, και όλοι αδέρφια είμαστε.
      Αλλά βρε καμάρι μου, τα λινκ που ο χρήστης έχει ξαναεπισκεφθεί
      (πώς είναι τα μωβ στη γκουγκλ, έναντι των "παρθένων" μπλε; αυτό)
      ε, τα λινκ λέω, που ο χρήστης τα έχει ξαναεπισκεφθεί, τα έχεις μαύρα σε μαύρο φόντο, δηλαδή τα κάνεις αόρατα, παλιοάζαξ, γαμώτονμπάρκουλη, και έχω τέσσερα ράμματα στο πόδι εγώ, από αόρατα τζάμια. Από αόρατα λινκ ακόμα δεν έχω τίποτα, αλλά για να προλάβω το κακό το λέω.
      Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο.

      Διαγραφή
  12. Κάποιος έπρεπε να το πει κάποτε, έλαχε ο κλήρος σε μένα και τώρα.
    Την έχει πατήσει κόσμος, να ξέρεις.
    Μία φορά να πατήσει κάποιος στο όνομα κάποιου σχολιαστη (για να δει το προφίλ του, π.χ.), μετά πάει, τον βλέπει μια ζωή μόνο εικονίδιο, με αόρατο όνομα δίπλα (μόνο με mouseover φαίνεται). Συμπεριλαμβανομένου και του δικού σου άβαταρ, βεβαίως-βεβαίως.
    Άντε, σκάλιξε λίγο τις ρυθμίσεις, να το ρυθμίσεις.

    Μετά τιμής,
    ο Αόρατος Πρόεδρος
    (el Presidente Invisible)

    ΑπάντησηΔιαγραφή