Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΝΩΜΗ




Για όσους δεν με ξέρετε προσωπικά ή δεν έχετε συνομιλήσει πολύ μαζί μου, η ανάρτηση αυτή δεν είναι για σας....


Όπως λέει και ο τίτλος, θέλω να ζητήσω ένα πολύ μεγάλο συγνώμη από όλους αυτούς που τις τελευταίες μέρες ανέκτηκαν ένα άσχημο κομμάτι του χαρακτήρα μου. 
   Αυτούς που αδίκησα και λεκτικά και με πράξεις, με το να παρεξηγήσω την οικοιότητα και τη φιλικότητα απέναντί μου και να τους συμπεριφερθώ ή να τους μιλήσω, από απαξιωτικά έως τρισάθλια.

   Μια μεγάλη συγνώμη ζητάω από αυτούς, απέναντι στους οποίους ήμουν φορτικός και επίμονος, χωρίς να φταίνε....


Όλοι εσείς δεν είχατε καμία υποχρέωση να ανεχτείτε έναν άνθρωπο ο οποίος σε μια φάση της ζωής του τα είδε όλα ίσια και ό,τι δεν ήταν ίσιο έπρεπε να ισοπεδωθεί....

...ξέρω είμαι μαλάκας και αδικαιολόγητα και ειλικρινά σας θαυμάζω που ανεχτήκατε, μέχρι ένα όριο, αυτή μου τη μαλακία. Όταν όμως παρατραβάς το σκοινί έχεις δύο και μόνο δύο επιλογές:
 ή το συνεχίζεις και στο τέλος χάνεις αυτούς που σε αγαπούν
ή βγάζεις το σκασμό, αφού προς το παρόν είναι αδύνατο να διορθώσεις τ' αδιόρθωτα και ευελπιστείς ότι με τις πράξεις σου θα ηρεμίσουν τα πράγματα και αν είναι δυνατόν να σε συγχωρέσουν.
   Το να προσπαθήσεις να βρεις νέα "θύματα" για να εκμεταλευτείς είναι τραγικό....


   Τις τελευταίες μέρες κάτι άσχημο ξύπνησε μέσα μου, το οποίο ναι μεν με αναζοωγόνησε, αλλά δεν ήταν αυτό που έπρεπε να είναι....γέμισα με μια κακή ενέργεια για την οποία υπεύθυνος είμαι αποκλειστικά εγώ. 
   Μέσα σ' αυτή τη "μετάβαση", ας το πούμε, έκανα σκληρά λάθη που όλα γύρισαν εναντίον μου....και τώρα.....μοναχός, μάλλον, προσπαθώ να φτιάξω τ' άφτιαχτα....


....κι όμως γίνεται...κατ' αρχήν σας βεβαιώ ότι δεν ξαναενοχλώ κανέναν κι αν τύχει και συναντηθούν οι δρόμοι μας κάπου, θα κάνω ότι δεν είδα κανέναν για να μην έρθει κανείς σε δύσκολη κατάσταση.


....έχω πολλούς δαίμονες να παλέψω ακόμα και για να μην πέσω πάλι στην κατάθλιψη, όπως τότε, πριν δυο χρόνια, πρέπει να......(σιχαίνομαι τη φράση) τα βρω με τον εαυτό μου και να σταματήσω να σκέφτομαι πολύ, ζητήματα που πλέον δεν έχουν λόγο να τα σκέφτομαι....


....το κακό βέβαια έχει γίνει και.......

....δεν ξέρω τίποτα, ειλικρινά...
είναι χαζό....πριν λίγο καιρό ήμουν ένα παιδάκι με βίτσια που ήθελε τον κόσμο χωρίς να δίνει τίποτα σε αντάλλαγμα και τώρα βλέπω όλα μου τα βίτσια να με βαράν στα μούτρα με τα ίδια μου τα χέρια.


Παίρνω λοιπόν ό,τι καλό απέμεινε μέσα μου και έχω ξεκινήσει να δομώ κάτι και σε υλικό και σε πνευματικό επίπεδο, ελπίζoντας να εξιλεωθώ πρώτα στα δικά μου μάτια....

Και πάλι ένα μεγάλο συγνώμη

                              με αγάπη 
Μάνος      

18 σχόλια:

  1. Μισό έχασα φάσεις, τι έγινε; Έχει να κάνει με άτομα από RL ή και από εδώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις βαλθεί να κάνω συνεργασία με τη ζεβασοφτ, δεν εξηγείται αλλιως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανήκω στα άτομα που η ανάρτηση δεν είναι για εμάς,τη διάβασα πάραυτα όμως.Ένα θα σου πω...αν και δε σε ξέρω προσωπικά και δεν έχουμε πει και πολλά,είσαι ένα από τα πολύ αγαπημένα blog...Και από μένα ένα μεγάλο μπράβο που μπορείς και ζητάς συγνώμη και αναγνωρίζεις τα λάθη σου...θέλει αρχίδια για να το κάνει άντρας αυτό και μάλιστα δημοσίως.Ελπίζω να συνεχίσεις να μας κρατάς παρεούλα με τις αναρτήσεις σου... φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι έπαθες ωρέ μαλάκα ; Εμένα δεν με πειράζουν αυτά που μου λες. Αν και ορισμένες φορές εκνευρίζομαι αν έχω νεύρα. Την επομένη λιώνω στα γέλια.
    Αντε και γαμήσου πάντως αν νιώθεις άσχημα. Με ένα συγγνώμη δεν γλυτώνεις τίποτα. Έλα από κοντά να μας κάνει τίποτα αλλα πράματα όπως πίπες, γλυφοαρχιδοσκάμπιλα, γλυφοκωλοτρυπιδοσάλιωμα κτλ.

    Μάνο ΔΥΝΑΜΗ ΑΔΕΡΦΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οκ,
    εμάς δε μας συνανατάς στο δρόμο άρα αυτά δεν είναι για μας.
    Θα σου το πω όμως ότι αυτή η στάση Σκοτεινού Άνδρα με προσωπικούς 'Δαίμονες' παραείναι romantic και βυρωνική ('ό,τι και να σου πουν εναντίον μου θα έχουν δίκιο' έλεγε).

    Από την άλλη.. παραλίγο να μη σχολιάσω όταν σκέφτηκα ότι όοοολοι αυτοί που ενόχλησες δε μπορεί να είναι και αναγνώστες άρα αυτά απευθύνονται σε μια....ψυχή έτσι που κάνεις να νιώθουμε εμείς οι άλλοι αδιάκριτοι σα να κοιτάμε από την κλειδαρότρυπα. Κι ύστερα είπα όχι.. δημόσια τα λέει, ας σχολιαστεί.
    Οπότε.. keep it up, ο Βig Dark Moody Man (ακόμα και ξανθός) είναι sexy (εξ ου και βγήκαν ήδη ζεβασόφτ σε ανωτέρω σχόλιο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε συγχωρώ Μάνο! Ύπαγε και μην αμαρτήσεις ξανά!
    Υγ του εξορκιστή:...Οκ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εαν δεν ειναι καποιο (κακό) αστειο σου, φοβαμαι πως συντομα θα αρχισεις να χρειαζεσαι σερβιετες....ξεκολλα και αρχισε τα μπινελικια ΧΩΣΤΗΡΑΣ εισαι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποτέ δεν είναι αργά για να διορθώσεις μια μαλακία, απλά πρέπει να ρίξεις εγωισμούς στο πάτωμα (όπως καλή ώρα έκανες)...
    Και κανείς μας δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση τελευταία, οπότε χρειάζεται προσοχή στις σχέσεις μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ξέρω για τι πράγμα λες και προφανώς δε μ' αφορά αλλά μόνο και μόνο που το λες αυτό δημόσια είναι υπέρ σου!

    Υ.Γ: Είσαι πούστης και πρεζάκιας (έτσι για να μη χαλάμε τελείως το κλίμα....)

    Υ.Γ.2: Πότε θα μου φτιάξεις φραπέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε μια παρόμοια φάση δική μου ένα αγαπημένος φίλος μου είπε "κι αυτό θα περάσει" παίζει βέβαια ρόλο ποιος θα μας πει οτιδήποτε... να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχω να πω ότι από τότε που αποφάσισες να το γυρίσεις έγινες και ευαισθητούλης!

    Δεν θέλω απάντηση αλλά όταν ο Χωστήρας πέφτει στα πατώματα είναι δείγμα ανωτερώτητας και αφανισμού του κακού εγωισμού!

    Έκανες μια καλή αρχή και πιστεύω ότι όσοι είναι να καταλάβουν θα καταλάβουν και ρίξε και κανα μπινελίκι να χαρούμε κι εμείς!

    υ.γ. Εγώ θα σε συγχωρούσα πάντως!
    υ.γ.2 Πάρε σερβιέτες με φτερά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μωρό μου,
    Ένα σου βλέμμα φτάνει για να σου συγχωρέσει κανείς τα πάντα. Στο φινάλε, ό,τι και να έγινε, δεν εγκλιμάτισες κιόλας, ε?

    Σταμάτα να αυτομαστιγώνεσαι, φόρεσε το πιο φωτεινό σου χαμόγελο (αυτό που αναδεικνύει τα λακκάκια στα μαγουλάκια σου και σε κάνει μμμμ... τον πιό γλυκό πειρασμό -ξέρεις εσύ...-)και βγες έξω να καταπλήξεις τα πλήθη :)

    Πάντα δική σου
    Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. A, αμα δεν απαντάς εσύ στα σχόλια, έχεις όντως κατάθλιψη...
    Και στο 'πα βρε πουλάκι μου, γράφε να ξεδίνεις!
    Και 'γω είχα κάτι νεύρα τώρα τελευταία, και μου βγαινε στη συμπεριφορά απέναντι στο έταιρον εξίμιση και στον κολλητό μου. Ρε λες να μας ψεκάζουν όντως, τελικά; Τα λέει ο Λιακόπουλος....
    Άντε, αφού το κατάλαβες πάντως ότι το πρόβλημα το χεις εσύ και όχι οι γύρω σου, η μιση δουλειά έχει γίνει ήδη, καθότι το πιο δύσκολο είναι να το αντιληφθείς και να το παραδεχτείς, από κει και πέρα είναι ανοιχτός ο δρόμος για αυτοβελτίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή