Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

FACEBOOK vs INSTAGRAM



Τις προαλες  ειχαμε μια συζητηση με τον αδερφο μου, αυτος ξαπλωτος στο κρεβατι να τσεκαρει το κινητο κι εγω ορθιος και λεβεντης. Κι εκει που λεγαμε τις μαλακιες μας, πεταει ξαφνικα ενα "ολοι ειναι πλεον στο ινστα, το φεησμπουκ ειναι για τους γερους" 











WADDAFAK U SAY??



...γι' αυτο πολυλατρεμενε μου Μαρκ Ζακερμπεργκ σου ξαναγραφω γραμμα!!
Οπως ειχα γραψει και στο προηγουμενο, θελω να σου πω ποσο λατρεεεεεεευω το facebook!!
ΩΩΩ ΓΑΜΩ ΤΩ ΘΕΩ ΜΩΥ το λατρευω τοσο πολυ που θελω να ερθω μια μερα στο σπιτι του και να χωθω μεσα στα β¥ζια του και να μην ξαναβγω ποτε!!! Θελω να παω σε ενα τατουατζη οχι τον αδερφο μου και να χτυπησω το logo του κατευθειαν στο μετωπο αναμεσα στα φρυδια.
Τοσο πολυ το αγαπαω!
Μαρκ μου, ξερω οτι και το ινστα ειναι δικο σου επειδη το αγορασες, ξερω οτι οι δυο αυτες εφαρμογες συνδεονται μεταξυ τους, αλλα δεν σε κατηγορω. Αλλωστε ποιος ειναι αυτος που δεν εχει κανει τιτανιες μαλακιαρες στη ζωη του. Εγω πρωτος καποτε χρησιμοποιουσα προϊον απολεπισης για το προσωπο









...οποτε σε κατανοω απολυτα.

Στο προηγουμενο αρθρο σου εγραψα τι μισω στο φεησμπουκ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ μπροστα στο πανηγυρι κλαπαρχιδιας που ονομαζεται ινσταγκραμ. Για να ειμαι ειλικρινης, θα δεχομουνα ευχαριστως να γινω συνδρομητης σε σελιδες οπως "το βατραχι" και "το κουλουρι", θα εκανα με ευχαριστηση κοινο λογαριασμο με δυο ονοματεπωνυμα με τη γκομενα μου ΑΝ ΕΙΧΑ, αντι για τη φρσκοχεσμενη καβαλίνα που ονομαζεται "ινσταγκραμ".



Γυριζουμε λοιπον σελιδα


1. POSTΟΓΡΑΦΙΑ

Οποιος μπει facebook, τα πρωτα κουμπια που βλεπει πανω αριστερα, ειναι τα κουμπια ανανεωσης της σελιδας, ειδοποιησεις απο ομαδες, μηνυματα απο messenger, ειδοποιησεις οτι καποιος σε λυπηθηκε και πατησε λαηκ, αναζητηση κλπκλπκλπ... Οταν θελεις να ανεβασεις κατι, πρεπει να καταναλωσεις 20.000 θερμιδες αεροβικη να σκρολαρεις και να πατησεις το κενο για να ανεβασεις κατι. Απαιτει, δηλαδη κατα καποιο τροπο, απο εσενα να δεις πρωτα τι εχουν ανεβασει οι αλλοι και μετα να αποφασισεις τι περιεχομενο θα βγαλεις. Ειναι ενας καλος μηχανισμος για να δειξεις καλους τροπους και ενδιαφερον....καποιο ενδιαφερον...για τους φιλους σου στο fb.
Αντιθετα, οταν μπεις στο ινστ.....
γαμημενη βαρεμαρα και που το σκεφτηκα

στο ινσταγκραμ, πρωτο ενεργο κουμπι ειναι...μια γαμημενη φωτογραφικη μηχανη για να βγαλεις ο,τι στο μπουτσο ειδες εκεινη τη στιγμη ευκαιρο. Εσενα, το φαϊ σου, τα παπουτσια σου, τα τσιγαρα σου. Αυτο συνεβαινε ΚΥΡΙΩΣ τον πρωτο καιρο στο ινστα, την εποχη που κανενας δεν το εκανε παρεα και το χρησιμοποιουσαν μονο κατι λατερνατιβ τυπαδες με σανδαλια, βιντατζ μουστακι...και γυαλια χωρις λογο. Ηταν ο ναος των hipsters!
ηταν τοσα πολλα τα χρωματα και η οπτικη βια που το ταμπλετ χρειαστηκε 3 μεροκαματα να ανεβασει αυτο το πραμα


Τους θυμαστε τους χιπστερς;! ΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ οι ευχες επιασαν τοπο και εξαφανιστηκαν. Οταν λοιπον ο Μαρκ αγορασε το ινσταγκραμ, ολο το χιπσταριο, η χατσα, το κακο συναπαντημα και τα πυροβολημενα των καλων τεχνων, ενιωσαν προσβεβλημενα, μαζεψανε τα σανδαλια τους και τις κουρελουδες τους και εφυγαν για τη χωρα του ποτέ-ποτέ. Τη θεση τους κατελαβαν κωλοι και e-celebrities που δεν δισταζαν να χρησιμοποιησουν το κουμπι της φωτογραφικης σε τετοιο βαθμο που πλεον οι εταιριες κινητων τηλεφωνων αναγκαστηκαν να ενισχυσουν με ατσαλι το πανω αριστερο μερος της οθονης γιατι εκανε βαθουλωμα.


2. ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ ΠΕΝΤΕ ΛΕΞΕΙΣ ΚΙ ΕΝΑ ΧΑΣΤΑΓΚ

Τα χασταγκ (#) ειναι για τις εφαρμογες, ο,τι ειναι μια σκατουλα στη μεση του δρομου: δεν τα παταει κανεις αλλα ολοι ξερουμε περι τινος προκειται.
Στο φεησμπουκ οποιος βαζει χασταγκ ειναι ηλιθιος, και οι υπολοιποι τον βαζουν σε μια γωνια και τον δερνουν.
Στο φεησμπουκ ειναι σαν στο χωριο, αμα κανεις μαλακιες τρως καρπαζιες εξω απο την εκκλησια και δεν βρισκεις νυφη. Μια φορα ανεβασα κατι με χασταγκ και κατευθειαν οι εγκεφαλικες μου λειτουργιες περιοριστηκαν στην αναπνοη.
Στο ινστα σχεδον κυριολεκτικα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να ανεβασεις φωτο χωρις χασταγκ!! Παρολο που το περιεχομενο της φωτογραφιας ειναι π.χ. μια σταση yoga, ετσι και δεν βαλεις #yogalife #yoga_teacher #yoga_kannabis κλπ...ολοι σε κοιτανε σαν εξωγηινο. Δεν ανηκεις καπου και καμια εταιρια δεν δεχεται να συνεργαστει μαζι σου. Θεωρεισαι απλα ενας παπουλης που ηρθε για να τσεκαρει κωλους. Η εκταση που καταλαμβανουν τα χασταγκ σε μια δημοσιευση ειναι τετοια που ετσι και κανεις τη μαλακια και πατησεις "περισσοτερα" γεμιζει το feed σου με τοσες τρίλιζες που θες να το κλεισεις.


3. ΑΛΛΑΞΕ ΦΙΛΤΡΑ ΜΠΟΥΖΙΑ ΛΑΔΙΑ
ωωωω γαμω τω θεω μωυ!!
Καποτε για να θεωρεισαι καλος φωτογραφος επρεπε να εχεις τελειωσει Σχολη Καλων Τεχνων στη Φλωρεντια, να εχεις καψει δυο τονους αρνητικα, να εχεις δωσει κωλο για μαθηματα σε επαγγελματια φωτογραφο, να εχεις κλαφτει σε περιοδικο για μια δημοσιευση, να εχεις πουλησει σε σωματεμπορους ο,τι ειχατε σε ανηλικο στην οικογενεια για να αγορασεις μια καλη φωτογραφικη μηχανη, να πετας λεφτα για φακους, να καθεσαι σε ενα μερος για να βγαλεις σωστη γωνια και φωτισμο μεχρι να παθεις εγκαυματα και καρκινο δερματος και να αυτοκτονεις οταν σου εκλεβαν τον εξοπλισμο, προκειμενου να βγαλεις μια αξιοπρεπη φωτογραφια.
Πλεον στο ινστα, αρκει ενα τηλεφωνο της πουτσας και η εφαρμογη σου παρεχει τετοια φιλτρα και φωτισμο που μετατρεπει αυτοματα τη στραπατσαρισμενη σου φατσα σε Μονα Λιζα, την παντουφλα σου σε βιντατζ υποδημα και το ντολμα της μανας σου σε #greek_sushi #vegan_sushi #food_porn #love_yourself_2K19.


4. Ε-ΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Κι ενω το φεησμπουκ ειναι μια εφαρμογη για φιλους και γνωστους, η σελιδα στο ινστα ειναι μια γαμημενη επαγγελματικη καρτα. Ενα μαγαζακι που στηνεις στο ιντερνετ για να πουλησεις. Εδω δεν εχει σχολια "geia su koukla se exw petixei Peristeri psinesai gia soukou sti Larissa?". Οχι. Μια καρδουλα, ενα εμοτικον και πας να αγορασεις μαγιο 300 ευρω να βγαλεις καλυτερη φωτο. Ανεβαζεις φωτο με οχτακοσους κοιλιακους και διπλα βαρελι πρωτεϊνη, αμινοξυ, προπροπονητικο ροφημα, μεταπροπονητικο ροφημα, ηλεκτρολυτη, μουνοχυμα εμπλουτισμενο με λεκιθινη, μπαρα πρωτεϊνης με γευση πουτσα...."μπες στη σελιδα μας και αγορασε προγραμμα γυμναστικης και εχεις εκπτωση 10% στα προϊοντα μας και σε δεκα μερες θα βγαλεις γραμμωμενα βυζια και πουτσα πρωταθλητη". Αυτο ειναι το ινσταγκραμ. Πας μα γραψεις κανα σχολιο σε κανα φιλο...και σου απανταει ΜΕ ΚΑΡΔΟΥΛΑ!!!! Ρε μαλακα Μητσο!! Σαραντα χρονων μαλακας και καθε που περνουσε θηλυκο, γυναικα, κοαλα, ιγκουανα, καγκουρο οτιναναι και μουρμουριζες "πω 'να μουνι το σκιζα" και τωρα μου στελνεις...καρδουλα;;; Στην καλυτερη σου ευχομαι φωτο της γυναικας σου στο milfsworld


5. ΣΕΛΦΟΚΌΝΤΑΡΟ

ξεχασε το.
 Ενα καλο και μονο αυτο, που εφερε το ινστα ειναι οτι ο κοσμος καταλαβε ποσο γελοιο ειναι να βγαζει σελφι και ιδιαιτερα, το να γυρνας με ενα photo-dildo τραυματιζοντας περαστικους.
Η selfie πεθανε!!...κατα καποιο τροπο...

Βλεπεις, κανενας δεν θελει να βλεπει μια φωτογραφια που την εβγαλες μονος σου ΟΣΟ ΚΑΛΑ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΕΙΣ. Πολλοι ηλιθιοι βρεθηκαν στα νοσοκομεια με κατεστραμμενους καρπους και λαιμους σε αφυσικες θεσεις, προσπαθωντας να βγαλουν μια φωτο του εαυτου τους, δηθεν κοιτωντας αλλου και το χερι στραμπουληγμενο να κραταει ενα κινητο.

Αυτα κομμενα.
Πλεον θεωρεισαι τιποτα αν δεν εχεις διπλα σου καποιον να σε τραβαει. Εχθες, στην πισινα του ξενοδοχειου, την ωρα που ειχα ενα τμημα γυμναστικης στο νερο, ηταν ενας τυπος και κρεμοταν κυριολεκτικα στον αερα για να βγαλει αεροπλανικη φωτο τη γκομενα του ξαπλωμενη στην ξαπλωστρα με κινδυνο να βρεθει βουτια με το κεφαλι πανω στο πλακακι. Οι αλλες επαιρναν φωτο η μια την αλλη σε αποκρημνα βραχια...στη θαλασσα...με 2633624 μποφωρ και μειον 26δηβ3635β βαθμους Κελσιου...με το μαγιω. Και μετα πηγαν και φορεσαν ρουχα γιατι ειχαν δαγκωσει το μουνι τους.
Υπαρχουν επαγγελματιες φωτογραφοι που παιρνουν τρελα φραγκα για να τραβανε φωτογραφιες για το ινστα και μαλιστα πριν λιγο καιρο ειδα σε βιντεακι youtube εναν απο αυτους, ο οποιος ειδικευοταν σε φωτογραφιες πυροβολημενων που εκαναν γιογκα!!!
Ειπαμε Μαρκ, ο κοσμος να εξελισσεται. Πρωτα καταφεραμε και σκοτωσαμε ολα τα ζωα που μας απειλουσαν, καταστρεψαμε τη γη για να χτισουμε σπιτια, εξαφανισαμε τις αρρωστιες, εξορισαμε οσους εβγαζαν σελφιζ. Τωρα τι ειναι αυτο;;;; Που ακουστηκε ρε Μαρκ να εχει καποιος γκομενα και μαλιστα καταπληκτικο μωρο, τοσο απιστευτο που να το ξανασκεφτεται να την αφησει να βγει με τις φιλες της φορωντας το μουνι της και αντι να την εχει σολο παλαμαρι, αυτος τη βγαζει στο μπαλαούρο με στριγκακια και μισο β¥ζι εξω λες και την κατεβαζει υποψηφια μις Ξεκωλο;;; Γιατι;;; Πες με πουριτανο και μαλακα. ΕΙΜΑΙ. Αλλα επειδη εχουνε δει τα ματακια μου βιντεακια που ο αλλος εχει βγαλει το παλαμαρι του εξω και χυνει πανω στην LCD του υπολογιστη του....αλλα να σου πω κατι;









Γαμα τους

ΓΑΜΑ ΤΟΥΣ
Οριστε, το 'πα.
Αν ο τυπος ειναι τοσο ηλιθιος και μουνοδουλος ωστε να δεχεται να κανει τον φωτο-κερατα, ας ειναι ετσι. Εμενα ο σκυλος μου αυτη τη στιγμη πηδηξε και επιασε μια μυγα στον αερα και την εφαγε. Τη μασησε πρωτα και την εφαγε.τη μυγα. Αν εγω ειμαι ετσι αναισθητος για τη διατροφη του σκυλου μου, που ομολογουμενως, τον αγαπαω, φαντασου ποσο πουτσα μου ειμαι που η γκομενα του αλλου τον βαζει με τη θεληση του να τη διαφημισει για μαρκα προφυλακτικων.

   Και ενω και εγω εχω ινστα, εν τουτοις δεν θα σταματησω ποτε να λατρευω το φεησμπουκ, οσες αλλαγες κι αν εχει κανει ολα αυτα τα χρονια.

#blogger
#bloggerlife
#read_porn
#train_your_brain
#givememoney  







6 σχόλια:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=rW9MDlqLRRU
    Χωστήρα γεια! Θέλω να δεις αυτό το βίντεο και να μας πεις τη γνώμη σου γι αυτόν τον τύπο. Η κυρία είναι ψυχολόγος, αλλά ας μην την ανακατεύουμε στα προσωπικά μας γαμωσταυρίδια. Είναι σοβαρός άνθρωπος.
    Σε ευχαριστώ βρε Χοστ που με ανέχεσαι.

    πσ. αν οι μαλάκες οι αναγνώστες πουν μαλακία ρίξτους μπινελίκια ή σβήσε τα σχόλια τω Αλαχι ουκ χαμπαρ μου, τους ταλιμπάν μου μέσα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω αναμεικτα συναισθηματα γι' αυτον τον τυπο.
      Απο τη μία, θα ηθελα να ημουν σαν κι αυτον, τελειως στ' αρχιδια μου, να ειμαι χειριστικος μονο και μονο για να τα εχω ολα, μονα-ζυγα δικα μου. Συνηθως ο τυπος αυτος ειναι επιτυχημενος σεξουαλικα και να σου πω κατι; Κι αυτος απο καπου το επαθε αυτο και απλα την ειδε ετσι. Δηλαδη, επεσε κι αυτος θυμα μιας τετοιας συμπεριφορας οπου καποια γκομενα τον χειριστηκε (ή ετσι ενιωσε αυτος οτι εγινε) και εγινε ο συνεχιστης μιας τετοιας συμπεριφορας.
      Απο την αλλη ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΟΜΩΣ ΒΑΡΙΕΜΑΙ να καθομαι να σκεφτομαι δικαιολογιες και να μπαλωνω ψεμματα και μισες αληθειες μονο και μονο για να γαμαω, οποτε ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΆ πρεπει να λεω την αληθεια.
      Επισης να προσθεσω μια εικασια: ο τυπος αυτος μπορει στα 30 του να περασε την πρωτη κριση μεσης ηλικιας και να του βγηκε ετσι. Εγω να δεις τι μαλακιαρες εκανα μετα τα 30. Μετα ομως ωριμασα.

      Για να κλεισω. Δεν θεωρω οτι ο τυπος αυτος ειναι ενταξει, διοτι διαιωνιζει εναν φαυλο κυκλο ψυχολογικης κακοποιησης. Απο την αλλη ομως δεν πρεπει να ειμαστε κι εμεις υποκριτες. Ολοι εχουμε υπαρξει θυτες εναντια σε καποιον. Ειναι μεσα στην ανθρωπινη φυση. Ουσια εχει μονο οταν εχουμε υπαρξει θυματα μιας καταστασης και καταφερουμε να σταθουμε ανωτεροι ωστε να μην συνεχισουμε αυτο που μας εκαναν.

      Αυτο

      Διαγραφή
  2. Thanks ρε για την απάντηση. Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΚ, εδώ έχουμε δουλειά...
    Κερατά, με αυτά που γράφεις με ψήνεις συνέχεια για να ανοίξω και εγώ μπλόγκ, αλλά αντιστέκομαι γιατί με βλέπω να ξερνάω 10 άρθρα το λεπτό για καμιά βδομάδα και μετά η απόλυτη σιωπή.
    Τί λέγαμε? Α, ναι, instagram - facebook.
    Η ίδια αντιπαράθεση με coca-cola / pepsi, Windows/Mac κτλ, πλην ακόμα πιο ανούσια. ΝΑΙ, ΤΟ ΕΙΠΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΥΣΙΑ.
    Και εξηγώ:
    - Αν θες να μιλήσεις με τους φίλους σου, μπορείς να το κάνεις σε αρκετές εφαρμογές/πλατφόρμες, και μάλιστα, get this, δεν είναι δημόσιες! Το ότι ο καθένας βγάζει στην φόρα για ΟΛΟ τον κόσμο (και την NSA) τα προσωπικά του, είτε αυτό είναι οικογενειακή/συναισθηματική/whatever κατάσταση, είτε τι έφαγε το μεσημέρι, εμένα με αφήνει πραγματικά έκπληκτο. Ιδίως όταν οι ΙΔΙΟΙ άνθρωποι τσαντίζονται όταν μαθαίνουν για σκάνδαλα υποκλοπών κτλ.
    Υπάρχουν και πιο ασφαλείς τρόποι, και πολύ πιο αποτελεσματικοί. Οπότε τι στην ευχή δείχνεις σε όλο τον κόσμο αυτά? Και προσπαθείς να το διαφημίσεις με κάθε τρόπο?
    Θες να σε δουν.
    - Το θέμα είναι ότι δεν είναι όλοι κατάλληλοι για αυτό. Για την ακρίβεια, είναι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ κατάλληλοι για δημόσια παρουσίαση. Αλλά παρ' όλα αυτά βγαίνει ένας οχετός βλακείας και άλλων χαριτωμένων ανθρωπίνων ιδιοτήτων.
    - Οπότε η βλακεία θα παραμείνει και θα μολύνει τα πάντα. Να σου πω μια πιο καλή λύση για το πρόβλημα των social media γενικότερα? Ειναι κάπως ακραία, γιατί θα χάσουμε τους κώλους, αλλά θα γλιτώσουμε από τα υπόλοιπα.
    *drum roll*
    Για κάθε ποστ/ανέβασμα/σχόλιο, ο χρήστης πρέπει να λύσει επιτυχώς σε 1 λεπτό μια δευτεροβάθμια εξίσωση.
    Ναι, είναι τόσο απλό.
    Επίσης, μια πολιτική όσον αφορά το μήκος και την ποιότητα των σχολίων (πάνω από 1 λέξη, όχι παραπάνω από 2 emoticons κτλ.)
    Κάνε τα μαθηματικά και την προσομοίωση και πες μου.
    Φιλικά,
    Νεοβλακέντιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα με γαμάς ρε φίλε.
      Μαθηματικά ήμουν πάτος και δεν εννοώ αυτός με την κωλάρα, αλλά το άλλο με τα κατακάθια.
      Έτσι και με βάλει το φβ να λύσω εξίσωση, θα τα παρατήσω κλαίγοντας και θα πάω να κλειστώ σε κάνα γυμναστήριο να ζωγραφίζω πουτσάκια στους διαδρόμους.

      Άσε να το ξανασκεφτώ

      Διαγραφή
    2. Χαχαχαχαχαχαχα, κοίτα, δεν είπα να λύσεις διαφορικές εξισώσεις, απλά ένα παράδειγμα ότι μπορεί ο χρήστης να αποδείξει ότι μπορεί να σκεφτεί, σε ένα βαθμό. Έτσι, εξαφανίζονται τα μεθυσμένα ποστ, τα ηλίθια πόστ, αλλά και οι κώλοι. Για ό,τι παραμείνει, εκεί δεν υπάρχει η δικαιολογία της φυσικής βλακείας. Και μπορεί να πέσει χώσιμο αβέρτα.
      Ίσως μια τρίλιζα? Ή ένα ναρκαλιευτή?
      Αλλά και πάλι, αν πάει έτσι, θα χάσει το facebook ένα καλό ποσοστό από τους χρήστες του, οι οποίοι είναι ήδη σε αργή κάθοδο.
      Φιλικά,
      Νεοβλακέντιος

      Διαγραφή