Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ)



   Τριτο παιδι του Νταρθ Τσιπρα και της Λιτσας Γκεβαρα, ο Αλεξιος Τσιπρας ο Μνημονιοκτονος, γεννηθηκε το Πασχα του 354 προ Χριστου που συνεπεσε με τη μεγαλη γιορτη της Πρωτομαγιας. Ο γιατρος τον παρεδωσε ευλαβικα στα χερια της κατακοπης μητερας του τυλιγμενο σε μια ερυθρομαυρη σημαια.
  Σε ηλικια μολις 5μιση χρονων ψελισσε το πρωτο του Βεσερεμος καταπλησσοντας τους εμβροντητους γονεις του που αποφασισαν να τον γραψουν στο σχολειο μη χαθει τετοιο ταλεντο.

   Στο Α' δημοτικο σχολειο Βαβυλωνας οπου γραφτηκε, γρηγορα φανηκε πως θα ειναι ενας λαμπρος μαθητης, αλλα ταυτοχρονα και ενα ανησυχο πνευμα. Συχνα οι δασκαλοι του τον εβρισκαν να ζωγραφιζει σφυροδρεπανα και αλλα περιτεχνα σχεδια πανω στους παπυρους ορθογραφιας και στα αγαλματα του Βααλ και ενω επρεπε να τον τιμωρησουν, τον επεπληταν με παιδαγωγικη στοργη, ακουγοντας τα επιχειρηματα του.
    Ο ιδιος αργοτερα θα πει: "ηταν μια...δυσκολη εποχη οπου απαιτουνταν συνεναιση και διαλογος και οχι οι ρεβανσιστικες πρακτικες του παρελθοντος. ΝΑΙ εκανα...ΚΑΝΑΜΕ λαθη, αλλα στο τελος επικρατουσε η λογικη και πανω απ' ολα το αισθημα ευθυνης του εκπαιδευτικου". 
  Ηταν το πιο δημοφιλες παιδι της ταξης του και γι' αυτο ηταν παντα ο πρωτος που πηδουσε μακρια γαϊδουρα και επαιζε αριστερο εξτρεμ στο ποδοσφαιρο.
   Αποφοιτωντας με X με τονο απο το δημοτικο, γραφτηκε στο τριτο γυμνασιο Κολοσσαιου στη Ρωμη, οπου ξεκινησε να μετεχει και στα μαθητικα κινηματα για τον εκδημοκρατισμο των αρματοδρομιων και στις διαμαρτυριες για τα δικαιωματα των λιονταριων να τρεφονται με πιστους και απο αλλες θρησκειες.
Αργοτερα θα πει "πριν ξεκινησουμε τις κινητοποιησεις, τα δυστυχα σαρκοφαγα τρεφονταν μονο με χριστιανους, που -ειναι γνωστο αλλωστε- οτι ειναι χαμηλης θερμιδικης αξιας, χαμηλοι σε πρωτεϊνες και δεν προσφερουν καμια ψυχαγωγια στα δυσμοιρα αρπακτικα, αφου αρνουνται να τρεξουν. Με δικη μας παρεμβαση στη Ρωμαϊκη Γερουσια και με συνεχεις επιστολες στο Υπατο Κονκλαβιο, ζητησαμε ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΑΜΕ να ριχνονται στην αρενα και πιστοι απο αλλες θρησκειες, οπως οπαδοι του Ολυμπιακου, φολοερς του αδωνι και λατρεις της Εβδομης Τεχνης. Με μεγαλα βηματα προχωραμε και αλλαζουμε την Αυτοκρατορια". 
   Στο λυκειο τα πραγματα δυσκολεψαν για τον Αλεξιο, καθως η φημη του Ασυμβιβαστου Επαναστατη που τον ακολουθουσε, συχνα τον εφερνε σε συγκρουση με το Κατεστημενο. Σε αυτο βεβαια συνεβαλλε και η ριζικη αλλαγη της εμφανισης του: αφησε μακρυ μαλλι, φορουσε δερματινους μανδιες και τοποθετουσε το χρυσο του στεφανι στραβα στο κεφαλι. Αυτο ομως που εξοργιζε την Εξουσια ηταν οτι αρνουνταν να φορεσει χρυσο περιδεραιο στο λαιμο του με το εμβλημα της Αυτοκρατοριας και προκαλουσε τη Συγκλητο με θερμους λογους που εβγαζε εξω απο το Senatum εναντια στις ιμπεριαλιστικες κατακτησεις των Ρωμαιων Αυτοκρατορων. Κατηγορουσε ονομαστικα τους Χιλιαρχους και τους Εκατονταρχους για παρανομα καψωνια στους λεγεωναριους, ενω συχνα οδηγουσε τα πληθη σε συγκεντρωσεις. Η Γερουσια αναγκαζονταν συχνα να διαταζει τους Πραιτοριανους Ματατζηδες να διαλυουν με τη βια το πληθος . 
   Ο ιδιος ειχε συλληφθει απειρες φορες, αλλα απελευθερωνοταν αμεσως λογω των απειλων του πατερα του Νταρθ Τσιπρα οτι θα ισοπεδωσει τη Ρωμη.

   Πηρε απολυτηριο απο το λυκειο μεσα σε ενα χρονο και αποφασισε να σπουδασει Μηχανολογια με ειδικευση στις Ειρηνικες Μηχανες Πολεμου.
Συντομα οι καθηγητες του διαπιστωσαν οτι εχουν στα χερια τους εναν απιστευτο σπουδαστη με μεγαλο ταλεντο. Μονο στο πρωτο ετος εκανε απιστευτες  ανακαλυψεις και μηχανες: την Ειρηνικη Σχαση, την Ειρηνικη Ενεργεια, ενω διεξηγαγε πολλες δοκιμες με Ειρηνικες Κατευθυνομενες Κεφαλες Μεγαλου Βεληνεκους. Τις ελευθερες ωρες του τις περνουσε διπλα σε εναν Ειρηνικο Καταπελτη εκτοξευοντας βομβες Molotofum.

   Αν ομως πιστευετε οτι η ενασχοληση του με τις σπουδες τον κρατησε μακρια απο τα πολιτικα δρωμενα, κανετε μεγα λαθος. Πηγαινε συχνα στα πανσπουδαστικα fora και ενταχθηκε στην Κομμουνιστικη Νεολαια Ανατολικης Ρωμης.
   Ηταν μια δυσκολη διαδρομη που ξεκινησε ως παπυροκολλητης, αλλα χαρη στα ρητορικα του ταλεντα και δρασεις, συντομα εγινε βασικο στελεχος του Κομμουνιστικου Κομματος Ρωμαϊκης Αυτοκρατοριας, με ανατρεπτικες δρασεις στον τομεα της απελευθερωσης σκλαβων και καλυτερης σιτισης των μονομαχων. Στην 82η μαλιστα επετειο απο την ιδρυση του Κολοσσαιου πεταξαν κοκκινη μπογια στους Βισιγοτθους αρματοδρομους καταγγελοντας το Ministrum Aeconimicum Germanicum και τον Υπουργο του Βολφκανδο Σοϊμπλιαχ για επαχθεις φορολογιες των Ρωμαιων Πατρικιων που ζουσαν στο γερμανικο τμημα της Αυτοκρατοριας.

   Συντομα ομως ο Αλεξιος ηρθε σε ρηξη με την Ηγεσια του ΚΚΡΑ (ειπαμε, κομμουνιστικου κομματος Ρωμαϊκης Αυτοκρατοριας) και αποσχιστηκε, παιρνοντας μαζι του πολλους συναγωνιστες και ιδρυοντας το δικο του κομμα που το ονομασε Λαϊκη Συστρατευση, ή αλλιως Λάσυ.
   Αργοτερα θα σχολιασει τις συνθηκες λεγοντας: "ηταν μια δυσκολη αποφαση αυτη που πηραμε και -πιστεψτε με- δεν την πηραμε με ελαφρια την καρδια. Ηταν ΑΚΡΙΒΩΣ ομως, αυτες οι νεες πολιτικες ζυμωσεις και εξελιξεις που ετρεχαν πανω σε καιρια ζητηματα, οπως αυτο των δικαιωματων των Πληβειων και -το μειζον ολων- το διαταγμα του Νερωνα, οπου ουσιαστικα του εδινε το δικαιωμα να παντρευτει ενα ζωο. Καταλαβαινετε ολοι -νομιζω- τη σημασια μια τετοιας πραξης. Μιας πραξης που το ΚΚΡΑ θα αφηνε να περασει ατιμωρητη. Ειχαμε λοιπον την ιστορικη -αν θελετε- υποχρεωση να φυγουμε και να ιδρυσουμε τη Λάσυ". 

   Τα πρωτα χρονια του νεοσυστατου κομματος τα ποσοστα δεν ηταν πολυ καλα, γιατι οι αστοι Πατρικιοι ειχαν συμβιβαστει με εναν ατυπο δικομματισμο στη Γερουσια και τα δυο μεγαλα κομματα, αυτο των Νεορεπουμπλικανων Ρωμαιων Νοτου (ΝεΡωΝ) και των Ειρηνικων Σοσιαλιστων Δημοκρατων Μαχητων (ΕιΣοΔηΜα), εναλλασονταν στην Εξουσια.

Ομως σωρεια σκανδαλων, με αποκορυφωμα την αποκαλυψη για τις μιζες στο Εξοπλιστικο Προγραμμα Κατακτησης των Ιβηρων, απογοητευσαν το λαο και εβαλαν τη Λασυ και τον Αλεξιο Τσιπρα σε πορεια νικης.
   Η 25η Μουνιχιωνα μηνα, ηταν μια μερα ιστορικης νικης της Λαϊκης Συσπειρωσης. Ο Αλεξιος στεφθηκε Υπατος και ορισε ως Δεξι του Χερι και Συγκλητικο για τα Αμυντικα Θεματα τον αρχηγο του κομματος των Ανεξαρτητων Ρωμαιων, Ποντιο Καμμενο, οπου παραμενουν εως και σημερα στο τιμονι της Εξουσιας, κατανικωντας τους Συγκλητικους της δεξιας πτερυγας (Nenekum) και του Κεντρου (Lamojum).

Αργοτερα ο Αλεξιος θα χαρισει στην Αυτοκρατορια ανελπιστη χαρα με την επιβολη Memorandum, ενω για το καλο του τοπου θεωρησε σωστο να διατηρησει την εκτακτη εισφορα ακινητης περιουσιας, τον γνωστο σε ολους μας ENFIUM. 



Αυριο σειρα εχει ο Κουλιο Μητσοτακιο Ιγκλεσιας



11 σχόλια:

  1. Αγαπημενε Χωστηρα πεθανα! Εμπνευσμενο!
    Να γιατι σε λεω αγαπημενo και γιατι λεω οτι
    κατι εχει ο αερας της Κρητης :)
    Aυτο με τις Ειρηνικες Κατευθυνομενες Κεφαλες
    Μεγαλου Βεληνεκους, εχουν ονοματα? Αν ναι να
    αφησω τη φαντασια μου ελευθερη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι ανωνυμες οι κεφαλες για να μη δινουνε στοχο στους φονιαδες των λαων Αρμορικανους (γαλατικη φυλη)

      Διαγραφή
  2. Πολύ πετυχημένο. Συμφωνώ με τη Μεδουσα για την έμπνευση με τη μόνη διαφορά ότι η έμπνευση δεν είναι μόνο στον αέρα της Κρήτης. Το ότι είσαι ταλαντούχος μη το ξαναπω γιατί είναι βαρετό. Σ αγαπάμε :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ματελι, με κανετε και κοκκινιζω κι αυτο δεν ειναι σωστο γιατι μπορει να θεωρησουν οτι ειμαι κομμουνιστικης κατευθυνσεως και δεν θα το ηθελα αυτο

      Διαγραφή
    2. εγω αμα θελω να σε πηδηξω ....θα κατσεις , η θα κοκκινισεις ?
      οεεοοοο

      ποιος ειμαι ?

      και δεν ειμαι ρομποτ

      Διαγραφή
    3. Ε και να μας δω να σφαζομαστε στην ποδια του
      Χωστηρα..ε και να μας δω! :):)

      Διαγραφή
    4. Οχι αιματα κοριτσια, μας βλεπουν και μικρα παιδια και βρυκολακες

      Διαγραφή
    5. Εσυ που θες να με πηδηξεις και δεν εισαι ρομποτ, να ξερεις οτι πρωτα να με βγαλεις ραντεβου και να μου πεις ομορφα ρομαντικα λογακια και να μου πεις που παει η σχεση μας

      Διαγραφή
    6. Η σ χεσει μας τα σ παει!

      Διαγραφή
  3. Γαμάνε τα κείμενα τέτοια στιλ. "Του έδινε το δικαίωμα να παντρευτεί ζώο" χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    Θα θέλαμε και ανάλυση για τις γνώσεις του στην αγγλοσαξωνική αργκό.

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηταν ενα νομοσχεδιο που πηγε στη Γερουσια με την διαδικασια του Κατεπειγοντως και ηταν πραξη Νομοθετικου Περιεχομενου.
      Οσο δε αφορα στις γνωσεις του στην Αγγλωσαξωνικη ειναι γνωστο οτι ειχε κανει ιδιαιτερα μαθηματα αγγλωσαξωνικων στον γνωστο αρχαιο μουσουργο, συνθετη και τραγουδιστη Αθανασιο Νεκρομεηχεμ, απο το χορωδιακο σχημα Rottingus Christus

      Διαγραφή