Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ)



   Τεταρτο παιδι του πασιγνωστου κιθαριστα Gustantinos Mitsotakis (Gus Mi) και της Πετρονελας Σομμερ, ο Κυριακος Μητσοτακης (κατα κοσμον Κουλιο Μητσοτακιο Ιγκλεσιας) απο μικρος ενιωσε στο πετσι του τι σημαινει να μεγαλωνεις στο σπιτι μεγαλων μουσικων και το να πρεπει να σταθεις στο υψος του ονοματος που κληρονομησες. Ο πατερας του ο Gus Mi, τεραστιος κιθαριστας που τα εξωγηινα σολο του ξεσηκωναν τα πληθη και ξεπαστρεφαν ολοκληρα κομματια γης, ηταν ο πρωτος που εφερε στην Ελλαδα το σκληρο ροκ τη δεκαετια του 50' με κομματια οπως Doomocracy, Bank-Bank (she bailed me out), Vendetta, Vampire Wars (I outlived you all) και I was tall (and you were not).

   Ηταν ο πατερας του που τον ωθησε με το ζορι να μαθει κιθαρα και να κληρονομησει την κληρονομια του για κληρονομικους λογους.
Ο μικρος Κυριακος, ως αλλος Μπετοβεν, περνουσε ωρες ατελειωτες πανω στο πιανο, στα ντραμς, στο μπασο και τα πληκτρα, ενω τα Σαββατοκυριακα εκανε ασταματητα ασκησεις φωνητικης σε μελωδικες death metal γραμμες που ειχαν σαν αποτελεσμα να του μεινει το χαρακτηριστικο "sh" στην ομιλια του.
Ο ιδιος, μιλωντας αργοτερα για εκεινες τις εποχες, θα πει: "ξshυπνουshα, ξshερετε, το πρωι και..και..εεε...πριν προλαβω να πλυνω το προshωπο μου -ξshερετε ηταν χαρακτηριshτικο γνωριshμα τηsh...εποχηsh τα παιδια να πηγαινουν μικρα shτο μπανιο να πλυθουν- και θυμαμαι χαρακτηριshτικα τον πατερα μου να εχει αφηshει ντολμαδακια shτο πιανο, διπλα shτη παρτιτουρα και να μου λεει χαρακτηριshτικα οτι θα τα φαω ΜΟΝΟ εφοshον παιξshω shωshτα. Εμενα ξshερετε, ειναι χαρακτηριshτικη η αγαπη μου για τους ντολμαδεsh της μαμαsh".

   Οταν εκλεισε τα 5 του χρονια, ο πατερας του τον εστειλε στην Αμερικη να σπουδασει στο Berkley School of Music, διοτι η μουσικη σκηνη της Ελλαδας δεν ηταν αρκετα heavy metal για τον απογονο ενος Gus Mi.
Ο μικρος Κυριακος επρεπε να ξυπναει καθε πρωι στις 5 για να σερνει το πιανο του μεχρι το πανεπιστημιο και αυτος ειναι ο λογος που απεκτησε και ενα πολυ αθλητικο σωμα. Ο ιδιος αργοτερα θα δηλωσει: "ηταν χαρακτηριshτικα δυshκολο...".

    Παρολο που τα προτυπα της εποχης εκεινης επεβαλλαν στους μουσικους να διδασκονται τους μεγαλους κλασσικους καλλιτεχνες, οπως Motorhead, Venom, Judas Priest, Gus Mi  και Metallica, ο μικρος Κυριακος εβρισκε τις απαρχαιωμενες αυτες μουσικες ιδεολογιες βαρετες και επιζημιες για το παγκοσμιο μουσικο κατεστημενο. Αναγνωριζε φυσικα οτι χωρις τη μουσικη σπουδη του Lemmy και τις συνθετικες νορμες του Bonjovi θα ημασταν ακομα πιθηκανθρωποι που βαρανε πετρες, ωστοσω χρειαζοταν μια βαθια τομη στο Κατεστημενο που θα επετρεπε και στις μικρομεσαιες μπαντες να αποκτησουν προσβαση στα μεγαλα γηπεδα και τις αρενες και θα εδινε την ευκαιρια, ακομα και στους ταπεινους μπασιστες να αποκτησουν θαυμαστριες και να υπογραφουν συμβολαια με πολυεθνικες.
   Τυχαια εκεινη την εποχη υπηρχαν πολλοι σαν αυτον που ηθελαν να αλλαξουν τον κοσμο και δεν αργησε να φτιαξει τη δικη του μπαντα, τους Nude Emocracy και να εγκαινιασουν μια νεα μουσικη ιδεολογια, το Νεοφιλalternative Rock, στην ηλικια των μολις 7 χρονων!
Ο ιδιος αργοτερα θα εξομολογηθει στο περιοδικο Metaliberal Hammer: "νομιζω ηταν η ορθοτερη μουshικα κινηση που επραξshα ΚΑΙ ΜΑΛΙSHΤΑ, χαρακτηριshτικα θυμαμαι, κατω απο τιsh πλεον αντιξshοες shυνθηκεsh. Απο τη μια το παλαιομουshικο κατεshτημενο που μελωδικα ειχε εξshαντληshει το ρεπερτοριο του και μαζι μ' αυτο και τον κοshμο που επρεπε να πληρωνει χαρακτηριshτικα τοτε, περιπου 29% του ειshoδηματοsh του μηνιαιωsh για να δει headliners τουsh Cinderella και παραλληλα να δινονται παshα για backstage μονο σε μερικεsh προνομιουχεsh κοπελεsh που δεν πληρουshαν καν τις απαραιτητεsh προϋποθεshειsh για κατι τετοιο (79-50-92 shτηθοsh-περιφερια-γλουτοι) και η ιδια η μπαντα -προshεξshτε το αυτο-, τελειωνε τη shυναυλια μιshη ωρα νωριτερα, με αποτελεshμα ο κοshμοsh να αρχιshει να εκδηλωνει εντονα τη δυshαρεshκεια του και να shτρεφεται σε αλλεsh μουshικεsh κατευθυνshειsh -shaτανιshτικο black και ριζοshπαshτικο nu metal-. Φυshικα υπηρξshαν και πολλοι που με κατηγορηshαν οτι η επιτυχια μου χτιshτικε πανω shτο ονομα του πατερα μου, πραγμα που ειναι πληρωsh αβαshιμο."

   Ο Κυριακος Μητσοτακης, αλλαξε το ονομα του σε Κουλιο Μητσοτακιο Ιγκλεσιας 
και με τους Nude Emocracy οργωσαν τις ΗΠΑ, παιζοντας αυτο το φρεσκο Νεοφιλalternative Rock που εβρισκε ολοενα και μεγαλυτερη απηχηση στα πληθη.
Τα νεα δεν αργησαν να φτασουν και στα αυτια του ροκ-σταρ πατερα του, που απο τη χαρα του τον απηγαγε ενα βραδυ μετα το σωου και τον εφερε πισω στην Ελλαδα.
   Το αντιφα κλαμα, η αντισυστημικη θλιψη και ο φιλολαϊκος του θυμος εξανεμιστηκαν σε ενα λεπτο οταν του εφεραν μπροστα του ενα πιατο ζεστα ντολμαδακια απο τα χερια της μανας του, με κρητικο γιαουρτι.
   Ο πατερας του τον εβαλε κατευθεια στην μπαντα που ειχε ιδρυσει και ο ιδιος πλεον, απομαχος μουσικος, τηρουσε χρεη επιτιμου κιθαριστα μονο στα μεγαλα events.
Η προσαρμογη του ηταν στην αρχη δυσκολη, γιατι παρολο που ηταν εξαιρετικος μουσικος, ο τοτε συγκροτηματαρχης και τραγουδιστης της μπαντας TonyZ Am.R.aZ του ανεθεσε χρεη Γκρανκασας και πεμπτα φωνητικα. Παρολη ομως αυτη τη περιθωριοποιηση, ο Κουλιο καθοταν τα βραδια μονος του και συνεθετε κρυφα κομματια και ονειρευοταν την αλλαγη και την εξυγειανση.
  Ο ηρωας μας ειχε παρατηρησει τα τελευταια χρονια οτι η μπαντα του πατερα του ειχε μεταλλαχθει και κατευθυνοταν πλεον προς το Γκοθικ, χωρις σολο κιθαρες και με μονοτονους ρυθμους. Στις συναυλιες ερχοντουσαν με τσαμπα πασα καποιοι επιτηδειοι που εκμεταλλευονταν και αυτους τους λιγους θεατες που τους ειχαν μεινει και τους εκλεβαν, πορτοφολια, κινητα και ακινητα.
  Ομως ολη αυτη η κατασταση θα εφτανε στο αποκορυφωμα της στις 25 του Γεναρη του 2015 οπου διεξαγονταν η Μεγαλη Μουσικη Μονομαχια για την πιο μεγαλη μπαντα στην Ελλαδα.
Το συγκροτημα πηγε δυστυχως απροβαριστο και αυτο φαινοταν στη σκηνη, αφου τα μελη δεν επικοινωνουσαν μεταξυ τους και ο TonyZ Am.R.aZ δεν φωναζε δυνατα "ΔΙΚΟ ΣΑΣ".  
   Αυτο ειχε σαν αποτελεσμα να χασουν απο το θρας ντεθ συγκροτημα She Reeza και να αρχισει ο κατηφορος. Ο Κουλιο περιμενε υπομονετικα, κανοντας σολο εμφανισεις σε μικρα μαγαζια, οπου κατεπληττε τα πληθη και με τη μουσικη του, αλλα κυριως με τις χορευτικες του ικανοτητες που ειχε κρυφα αναπτυξει.
Αξεχαστο θα μεινει το κλεισιμο στο Sky,  ενα μεγαλο μαγαζι στο Φαληρο, οπου τραγουδησε Σουιτ Τσαλντ οφ Μαην απο Γκανζ εν Ροζες κανοντας και το χαρακτηριστικο χορευτικο-κροταλιας του Αξλ.
Το κοινο παραλληρουσε και του ζητουσε να γινει αυτος ο τραγουδιστης της μπαντας.
Παραλληλα ο TonyZ ειχε παραιτηθει και προσωρινα τα χρεη του τραγουδιστη τα εκτελουσε ο ηχοληπτης της μπαντας, ο Big V Meimar, μεχρι οι θαυμαστριες να εκλεξουν νεο αρχηγο.

  Η επικρατηση ομως του Κουλιο ηταν ηδη αναμενομενη, αναμεσα στους αντιπαλους του που ηθελαν να παρουν αυτοι το τιμονι της μπαντας.
Να θυμισουμε, οι ανταγωνιστες για τον τιτλο του αρχηγου ηταν: G.G. kst (ντραμμερ), Big V Meimar (ηχοληπτης) και μια κατσαρολα που εφτιαχναν τις φακες.

   Πλεον οι Nude Emocracy με νεο ηγετη ΚΑΙ με τη βοηθεια της κατσαρολας που βαραει σε μερικα κομματια ρυθμικα αναμενουν καρτερικα τη νεα Μεγαλη Μουσικη Μονομαχια για να αποδειξουν την αξια τους. Παραλληλα προβαρουν ακαταπαυστα και παιζουν σε κοσμοαγαπητα μαγαζια οπως Sky, Mega, Ant1, Alpha που ολοι ξερουν οτι ειναι ανεξαρτητα και ΔΕΝ προσπαθουν να προωθησουν καποιο συγκροτημα υπερ καποιου αλλου, ΟΥΤΕ διαφημιζουν περισσοτερο τους Nude Emocracy προκειμενου να τους φερουν περισσοτερο κοσμο και λεφτα αν κερδισουν αυτοι το Διαγωνισμο.



Αυριο σειρα θα εχει ο Νικος Μιχαλολιακος 






8 σχόλια:

  1. Ειχα την εντυπωση οτι τελευταια ο Gus Mi ειχε
    στραφει προς ενα νεο ειδος το zombie metal,αλλα
    εσυ παρακολουθεις καλυτερα τα μουσικα δρωμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.youtube.com/watch?v=OmyhJ8YIgfw

      Διαγραφή
    2. Μετα το σχολιο της Μεδουσας περιμενα οτι ο φιλος μ8υ απο κατω θα εβαζε κατι απο Rob Zombie ή το Nymphetamine, αλλα μετα εκπληξεως μου διαπιστωσα οτι ειναι live η Μαγικη Αυλη, ενα τραγουδι στο οποιο εκανα αναφορα στην προ-προηγουμενη αναρτηση και ειναι ενα εντονο κομματι Μεδουσσα, οπου ο Τζι Αρ σε κοιτα στα ματια εντονα και σου λεει "ελα μεsh shτη μαγικη αυλη...να ονειρευτειsh"

      Διαγραφή
    3. έντονα ΚΑΙ παθιασμένα..

      (medoussa είσαι άντρass φεμι,ή spambot;)

      Διαγραφή
  2. την προφορα της πετυχες τελεια. ετσι μιλαει και η deathου η ντορα με τα γνωστα shοκολατακια.
    καλυτερο απο αυτο με τον αλεξιο και το προηγουμενο επετειακο.
    πονεσαμε απο τα γελια.
    (επιεικως κατσαρολα για φακες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου, ειχα την εντυπωση οτι μπορει το κειμενο για τον Κυριακο να κουραζε και να μην εφτανε τον πηχη του χθεςινου αρθρου για τον Αλεξιο, αλλα χαρηκα με το σχολιο σου!
      Οσο δε αφορα το Ντορακι, εκανα ενα διαλειμμα να παρακολουθησω λιγο στον Ενικο που την ειχε με το Σκουρλετη, αλλα δεν ξερω ρε φιλε...με χαλαει πολυ το υφος ομιλιας της που πολλες φορες εμφανιζε χαιρεκακια και το εκλεισα πριν δω πως μιλαει.
      Θες να σου πω τι εκανα μετα; Συνεχισα να βλεπω βιντεακια Κυριακο για να εμπνευστω γι' αυτο που διαβασες και αυτο ειναι πολυ σοβαρο που σου λεω και ασε κατω το καφασι με τις ντοματες, σε βλεπω

      Διαγραφή
  3. Επίσης είναι γνωστό ότι υπηρέτησε στους x-men δίπλα από τον cyclops και από τότε του έχει μείνει η συνήθεια να γουρλώνει τα μάτια προσπαθώντας να ρίξει λέιζερ φωθιάς αλλά αμέσως συνειδητοποιεί ότι δε βρίσκεται ο Μεγκνίτο απέναντί του και χαλαρώνει.

    Υ.Γ.: Η κατσαρόλα με τις φακές όλα τα λεφτά

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προεδρε, αυτο που σας κρυβουν τα νεφιλιμια και τα ελοχιμια ειναι οτι ο Κυριακος ειναι ο Cyclops εγχειρισμενος. Δεν ηταν μονο οι ακτινες που εβγαιναν απο τα ματια του ο λογος που φορουσε γυαλια ηλιου ενισχυμενα απο καγκουροσιδερο

      Διαγραφή