Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

ΟΤΑΝ ΓΕΡΑΣΩ



   Είναι πολλές οι φορές που τα τελευταία χρόνια σκέφτομαι τι στο χίλιο διάολο θα κάνω όταν γεράσω.
Σκέφτομαι σενάρια πάνω σε σενάρια. 
   Βλέπω και τους γέρους που κυκλοφορούν γύρω μου και δεν ξέρω πως παίζεται αυτο το γαμημένο παιχνίδι της ανυμποριάς και της αρρώστιας. Θεωρώ το εαυτό μου νέο, παρόλο που όταν βλέπω δεκάχρονα και δωδεκάχρονα να βρίζουν πούτσες και μουνιά μου 'ρχεται να τα κυνηγήσω με τη μαγκούρα μου, να τους βάλω πιπέρι στο βρομόστομά τους και να τα πάω σηκωτά από το αυτί στη μάνα τους την οποία κατόπιν θα πηδήξω μπροστά στα αθώα ματάκια τους επειδή μου χρωστάνε λεφτά και η μαμά τους για τιμωρία πηδιέται μαζί μου για να τους δώσει ένα καλό μάθημα και μάλλον βλέπω πολύ momgoingblack.com....
 
     .


    Όμως η ουσία είναι μία: πώς θα καταντήσω όταν ένα πρωί ανοίξω τα μάτια και είμαι 55, 60, 70γειασου -χωρίς φυσικά να έχω πάρει χαμπάρι πότε έπεσαν τα μαλλιά, πότε σταφίδιασε η απολλώνεια μάπα και χρειάζομαι 30 χάπια μόνο για να μη χέζω τα πάμπερς που μου αγόρασε η ήδη σαραντάχρονη κόρη μου (αν έχω)-;
Δεν θέλω να καταντήσω σαν συγκεκριμένα γερόντια, τα άχρηστα κομμάτια δεινοσαυρικού λαπά εκείνα που σπάνε τα τζμα του κόσμου με υποδείξεις και σοφίες, εκμεταλευόμενοι ύπουλα και μπάσταρδα τη συμπόνια και την κατανόηση που δείχνουμε σε ένα ηλικιωμένο άτομο. Όχι.
   Ούτε θέλω να γίνω κανένα γερο-νιάτο προσπαθώντας να κάνω πράγματα που δεν έκανα νέος ΜΑΖΙ ΜΕ ΝΕΟΥΣ για να αποδείξω κάτι. Και ναι το παραδέχομαι ότι η ιδέα του "Bucket List", σαν ταινία, είναι για τα μπάζα και να πάει να γλύψει ο Τζακ Νίκολσον το γεμάτο πανάδες, γέρικο πουλί του Φρίμαν την ώρα που ο δεύτερος χώνει ένα γεμάτο ρόζους, γέρικο δάχτυλο στον ρυτιδιασμένο κώλο του πρώτου.
Επίσης όχι.

   Επίσης υπάρχουν και οι γέροι που ναι μεν η οικογένειά τους τους αγαπάει και τους φροντίζει, αλλά το κόστος διαβίωσης τους είναι αστρονομικό για μια φτωχή οικογένεια να τους συντηρήσει και ενώ το ξέρουν, δεν παίρνουν το 11880 (το μόνο που θυμούνται) να έρθει ο Χάρος να τους πάρει και να επιβιώσει η επόμενη γενιά.
Ούτε και αυτό μου αρέσει.

   Έκατσα λοιπόν και το σκέφτηκα και κατασκεύασα μερικά σενάρια για την ώρα που θα γεράσω. Όταν θα έρθει αυτό δεν θα με βρει σαν τον Ματ Ντέιμον στο "σώζοντας τον στρατιώτη Ράυαν" με ένα μπιστολάκι να κάνω "πίου-πίου" ενάντια σε ένα τανκ που θα εκραγεί κωλοφαρδίστικα.



Άρρωστος στο γηροκομείο:
   Εξαρτάται βέβαια από την αρρώστια, έτσι;
Αν διαγνωστώ έγκαιρα με Αλτσχάιμερ θα πάω να χτυπήσω τατού στο χέρι για υπενθύμηση: "Είσαι γέρος, μαλάκας και άρρωστος. Θα πεθάνεις. Δεν θυμάσαι κανένα. Ψόφα επιτέλους. Αν όχι, σκάσε, τρώγε και μην ενοχλείς. Με αγάπη-Εγώ".
Είμαι γαμάτος στο να ακολουθώ εντολές οπότε θα τα πάω καλά με τον επιβλητικό εαυτό μου που ξέρει να κυριαρχεί.
Αν διαγνωστώ με άλλη αρρώστια, θα κάθομαι να διαβάζω όλη μέρα, καπνίζοντας την πιο ακριβή μάρκα τσιγάρων και πίνοντας Μεταξά πεντάρι, μέχρι να πεθάνω από καρκινόκαβλα και πριαπισμό του ήπατος.


Πλούσιος κωλόγερος:
Το κακό με τα λεφτά είναι ότι φθείρουν το μυαλό. Νομίζεις ότι μπορείς να ξεγελάσεις το θάνατο και ότι τελευταία στιγμή μια ιατρική ανακάλυψή (που κοστίζει όσο η Φερράρι σου) κυκλοφορεί μυστικά μόνο μεταξύ των μελών της λέσχης Μπίχλμπέργκερ και θα σε κρατάει ζωντανό μέχρι να πεθάνει ο Χαϊλάντερ από φυσικά αίτια.
Αν λοιπόν τα γεράματα με βρούνε πλούσιο και σάπιο, (εδώ πρέπει να καταστρώσω σχεδιάρα, αλλιώς θα πάνε όλα στράφι), θα πάω να χτυπήσω στο χέρι τατού "είσαι άνθρωπος". Θα κάνω πλαστική εγχείρηση να μη με γνωρίζει ούτε ο χειρούργος και θα γυρίζω τις γαμημένες τράπεζες να αποπληρώνω δάνεια νοικοκυριών που τους γάμησε η κρίση. Με τα λεφτά που έμειναν (μαλάκες, αν είναι να γίνω πλούσιος θα είμαι μεγιστάνας) θα στέλνω ανώνυμα, καθημερινά φαγητό στα σχολεία για τα άπορα παιδιά σε όλη τη χώρα. Και μη μου πει κανένα αρχίδι "μόνο στα Ελληνάκια" γιατί θα πέσει πούτσα. Ελληνάκια, Αλβανάκια, Πακιστανάκια, Κινεζάκια....είναι όλα ΠΑΙΔΑΚΙΑ.
Και έτσι αφού εξασφαλίσω ότι, όταν πεθάνω, η ψυχή μου θα είναι κλεισμένη σε ένα μεταλάδικο στην κόλαση ακούγοντας live τον Dimebag, θα καταπιώ δέκα ταμπλέτες βιάγκρα να πεθάνω μέσα στη γκάβλα και να θέλουνε διώροφο φέρετρο για να με θάψουνε. 


 Μπρατσόγερος:
Σκοπεύω να συνεχίσω -μέχρι να μπορώ- να γυμνάζομαι. Εν μέρει οφείλεται και στο φόβο μου να ψοφήσω ανύμπορος και με χίλιες αρρώστιες που φέρνει η καθιστική ζωή.
Αν καταφέρω λοιπόν και φτάσω σένιος στα γεράματα, θα αφήσω μια γαμάτη γενιάδα σαν του Αγιοβασίλή ή του Μπαρμπασίφη από τα Σφακιά, θα βάλω εξτένσιο στα φρύδια και θα πάω να γίνω ξυλοκόπος στη Νορβηγία ή στον Καναδά, τρώγοντας λύκους και γαμώντας αρκούδες. Το αντίστροφο μου φέρνει καούρες στο στομάχι.


Πορνόγερος:
Ξέρω ότι όλοι ζηλεύουν τον Χιου Χέφνερ και είναι το φανερό όνειρο κάθε άντρα να γεράσει σε ένα σπίτι τίγκα στο μουνί και την κόκα, όπου η αγνή μυρωδιά φρεσκοφορεμένης σιλικόνης και η αίσθηση που αφήνει το νέο ζιλέτ-φωτόσπαθο πάνω στο φρεσκοξυρισμένο εικοσάχρονο καβλάκι σου δίνει μπόνους άλλα 20 χρόνια από τον Αγιοπέτρο αυτοπροσώπως.
Όμως η αλήθεια είναι ότι εγώ είμαι λίγο αγκαλίτσας και αγαπούλης και θέλω, όταν γεράσω, να είμαι με τον άνθρωπό μου, που εντάξει, μπορεί να έχει σταφιδιάσει (και μπορεί να μην είναι καν γυναίκα. Δεν ξέρεις πότε και αν θα σου χτυπήσει την πόρτα ο έρωτας με τη μορφή του Μητσάρα του δεκανέα σου), μπορεί λοιπόν να έχει σταφιδιάσει, αλλά θα είναι εκεί για σένα αληθινά, να μοιράζεστε πάμπερς και κόλλα για τις μασέλες. Αν αγαπάς αληθινά, γουστάρεις και σε καβλώνει ακόμα ο σύντροφός σου.

    Αν πάλι βρεθώ μόνος και γερομαλάκας, αλλάζουν τα κόζια μάγκες.
Ξέρω ότι θα έχω ακόμα κάβλες, αυτό θα είναι στάνταρ. Το πουλί μου (που πλέον θα είναι level 80 wizzard με elevation spell σε μόνιμη βάση), θα θέλει παιχνίδια με μουνάκια. Όμως έχω πολλές αναστολές.
Το θέμα είναι ότι δεν θα γουστάρω να βάζω τα γέρικα κωλόχερά μου πάνω σε πιτσιρίκα. Δεν θα καταντήσω σαν αυτά που κοροϊδεύω. Είναι σίχαμα να έχεις τον κωλόγερο να χουφτώνει και να ρίχνει γλωσσόφιλα στα κοριτσάκια, ακόμα κι αν αυτό είναι μια καθαρά οικονομική συναλλαγή, οπότε θα παίξω πούστικα!
   Θα γυρίζω τις εκκλησιές και τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, καμακώνοντας τις πιο ωραίες χήρες και ζωντοχήρες, επιτελώντας θεάρεστο έργο. Θα ονομαστώ "ο ζιγκολό της ενορίας", θα εξοπλίσω το υπνοδωμάτιό μου 'κονισματάκια και σεμέδες και όταν φτάσει η ώρα να φύγω, ΟΥΡΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ τα γεροντομουνάκια να με κλάψουνε με πλερέζες πιο μαύρες κι απ' το μπλακ μέταλ.
Και αυτό θα είναι το επικό τέλος του Χωστήρα, του Διακορευτή Αρχαίων Πιπινιών.


Ανύμπορος:
Ψόφος αδέρφια.
Θα είμαι ένα βάρος στην κοινωνία και μια μούμια που καταναλώνει οξυγόνο και πόρους από την οικογένειά μου για να με συντηρήσει.
Σαν υπέρτατη πράξη αυτοθυσίας θα σύρω για τελευταία φορά το άχρηστο κορμί μου μέχρι το τηλέφωνο να πάρω ένα συμβολαιογράφο και δυο μάρτυρες να γράψουν τη διαθήκη μου και την πρόθεση μου να αυτοκτονήσω.
Μετά θα στρίψω ένα σούπερ-μπάφο ποτισμένο με κάποιο γαμάτο δηλητήριο που ψοφάς χωρίς πόνους και θα "φύγω" με χαμόγελο, ελπίζοντας ότι μέχρι τότε ότι θα είναι ο φιλαράκια ο Άγιοπέτρος με το Μπομπ Μάρλεϋ και το Σωκράτη, ώστε να μη βρεθώ στο ίδιο καζάνι με τον Χίτλερ, τον Πέτρο Κωστόπουλο και το Μηδενιστή.




23 σχόλια:

  1. Ο πιο γαμάτος γέρος ήταν ο Αριστείδης από τα Εγκλήματα, που παρίστανε ότι ήταν παράλυτος και γκαγκά ενώ στην πραγματικότητα τους πουλούσε και τους αγόραζε όλους. Έχεις πενήντα χρόνια να τον ξεπεράσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άσε μωρέ με το παιδάκι τίγκα στην ανασφάλια που βρωμούσε ναφθαλίνη και ιουρασικη φορμόλη. Άσε που το πολύ-πολύ να πηδούσε την κάννη του καριοφυλιού που κρατούσε δίπλα στο νεκροκρέβατο

      Διαγραφή
  2. Μια καλλιτεχνικη ασκηση στην ψευτικη ματαιωτητα. I like this.....

    Καταρχας ας βαλουμε το καταλληλο τρακ για αυτη τη δουλεια:
    https://www.youtube.com/watch?v=_I6y5-GuLPM

    -Θανατος απο βοθρο γεματο κουτσουλιες περιστεριων. Σε μια μονοκατοικια στο Περιστερι.

    -Αν ειμαι τυχερος μεχρι να γερασω μπορει να εχω προλαβει να στησω ενα γιαπι / τροχοσπιτο αλλα redneck σε καποια απροσδιοριστη βουνοπλαγια καλλιεργωντας μπαφους και βλεπωντας βλαχοτσοντες απο τα καναλια της ντιτζια στα ερτζιανα.

    Τσοντες .... Gotta watch them all.

    Χμ. Παμε παρακατω.

    Στη πραξη ειμαι αθανατος μεχρι αποδειξης του εναντιου. Η μεχρι να αρχισουν να δουλευουν τα φαρμακα για να με κακοποιησουν οι νοσοκομες παιζωντας ταβλι πανω μου.

    Στην πραξη το λαιφσταιλ ειναι ΕΝΑ για ολες τις δουλειες:

    ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. FootMassage Master παίζει να θεωρώ αυτό σου το σχόλιο σαν το καλύτερο που έχεις κάνει ποτέ. Ειδικά η φάση με το τροχόσπιτο, το όλο στησιμο, το θεωρώ πολύ κοντά στον Μπρατσόγερο και πιστεύω αν αυτά τα δύο σενάρια γίνουν πραγματικότητα θα κάνουμε τόσο γαμάτη παρέα που θα φτάσουμε στο όριο του γκέυ....αλλά του αντρίκιου

      Διαγραφή
  3. Στερνή μου θέληση λοιπόν, ακούστε σαν πεθάνω
    εκατοντάδες γυναικών στον τάφο μου επάνω
    να γαμηθούν ολόγυμνες από μπροστά και πίσω
    ίσως καυλώσω κι εγώ στον τάφο μου και χύσω.

    Επάνω από τον τάφο μου να ‘ρθουνε αγγελούδια
    να ‘ναι μικρά ξεβράκωτα με φίνα κωλαρούδια
    να γίνουν γλέντια και γιορτές, χαρές και πανηγύρια
    και να γαμούν καλόγεροι μέσα στα μοναστήρια
    τις όμορφες καλόγριες και καλογεροπαίδια
    να γεμιστούν ψωλόχυμα χιλιάδες τενεκέδια.

    Τα κόκαλα μου κλύσματα και ψώλαρους να κάνουν
    και οι γυναίκες όλες τους στον κώλο τους να βάλουν
    μες τα σγουρά τους τα μουνιά και τον αφράτο πάτο
    και να θυμούνται κάποτε κι εμένα το βαρβάτο
    που όταν ήμουν ζωντανός τις δρόσιζα ο καημένος
    και τώρα δεν τις ξέχασα κι ας είμαι πεθαμένος.

    Οση έχω επίπλωση, κτήματα και παράδες
    να μοιραστούν στους πουτσαράδες και στους κωλομπαράδες,
    τα κινητά κι ακίνητα θα τα κληροδοτήσω
    σ’ όσες μικρούλες παχουλές το κάνουν από πίσω.

    Στην κουρασμένη πούτσα μου να βάλουνε στεφάνι
    γιατί δεν άφησε μουνί και κώλο πριν πεθάνει.
    Κλάψτε με κώλοι και μουνιά και μαυροφορεθείτε
    τον πιο πιστό σας σύντροφο δεν θα τον ξαναδείτε.

    Η διαθήκη γράφτηκε χωρίς συμβολαιογράφο
    και όποιος έχει αντίρρηση στ’ αρχίδια μου τον γράφω
    και σεις γιατροί και χειρουργοί με τα πολλά ψαλίδια
    Κλάψτε μου όλη την ψωλή και κλάστε μου τ’ αρχίδια.


    ΟΜΗΡΟΣ, ΟΜΗΡΟΣ
    Ο πούτσος μου ο κακόμοιρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. mafaka, έκατσες και έγραψες ολόκληρο θεατρικό μονόπρακτο;!;!
      ...έκατσες και έγραψες ολόκληρο θεατρικό μονόπρακτο αλλά δεν μπορούσες να βάλεις ένα nick-name;!;!

      Διαγραφή
    2. Copy/paste της Παρωδίας που κυκλοφορεί χρόνια.
      Αν γκουγκλάρεις δυό στίχους θα βρεις όλη την 'Παραλλαγμένη Ιλιάδα' σε doc από τον Σαραντάκο.

      Διαγραφή
  4. Μέχρι τότε κοίτα να χαρείς τα νιάτα σου. Και να γράψεις απομνημονεύματα. Να χεις να θυμάσαι ότι έκανες κάτι ποιοτικό στη ζωή σου ρε αδελφέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Writer, απομνημονεύματα ποτέ ξανά, τα έγραψα, όσοι πρόλαβαν-τα διάβασαν και μετά μπούλο. εδώ στο σελέμπριτι μόνο εμπειρίες και σκέψεις. Βέβαια υπάρχει και ο "Δούκας" για τις καφρίλες

      Διαγραφή
    2. Χωστηρας. Τωρα και σε διπλη συσκευασια "Λαος" ( σελεμπριτης ) και "Κωλονακι" ( ο Δουκας ).

      Μπορει να προκαλεσει καουρες, συχνοουρια, ημικρανιες, συνδρομο καρπιαιου σωληνα, βιαιες εντερικες κενωσεις και ξαφνικες παρθενικες εγκυμοσυνες.

      Υπερβολικο και συχνο διαβασμα blogs δεν ειναι για ολους ειδικα αν υπαρχει ελλειψη χιουμορ.

      FMM

      Διαγραφή
    3. εμένα μ' αρέσει αυτό με τον καρπιαίο σωληνα και τη βίαη εγκυμοσύνη!!!

      Διαγραφή
    4. Εψαχνες το "hit me baby one more time" και βρεθηκες να ακους το ζευγαρι τραγκα - καρατζαφερη να ψαχνουν ονομα για το μωρο τους οσο ενα καμπριο επαιζε Βυση επιταχυνωντας ( ποτε ακουσες να παιζει ραδιοφωνο το χωρις το μωρο μου τελευταια φορα )

      FMM

      Διαγραφή
  5. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή όλοι οι γέροι πορνόγεροι είναι! Εγώ πάντως ανυπομονώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωραία, ας πούμε ότι όλοι οι γέροι είναι πορνόγεροι. Τότε γιατί οι γριές δεν είναι πορνόγριες. Κι αν είναι όλοι γέροι πορνόγεροι, γιατί δεν τους σηκώνεται ούτε το δαχτυλάκι;

      Ανυπομονείς να γεράσεις ρε;

      Διαγραφή
    2. δεν είναι πορνόγριες; χαχαχαχα, nice one...

      γιοο Τζέφρυ, δώστου μεν αλλά από τα ληγμένα, θα τα κρατήσουμε τελικά για να τους κερνάς

      Διαγραφή
  6. xwsthrako efxomai enas plousios mpratsogeros na gineis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πλούσιος μπρατσόγερος....καλη φάση ρε Ελενίτσα (που έχω να δω σχόλιό σου από τότες που πηραν οι Ντούρκοι την Κωνσταντινούπολη). Εσύ τί θέλεις για τον εαυτό σου;

      Διαγραφή
    2. na eimai mia omws para poly plousia,gia na mporw na taksidevw s olo ton kosmo,tha marese na zw kai sto xwrio mou me ola ta parelkomena,khpo,kotes.na sou pw thn alhthia oute egw kserw ti thelw.isws na mh gerasw;pou leei ki o manolog;afta xwsthrako.

      Διαγραφή
  7. Βρίσκεις μια ωραια, ομορφη 20αρα να σου φαει ότι εχεις και δεν εχεις και σε ζηλευουν ολοι.... Διοτι στα 70 σου δε σε νοιαζει τι θα πει ο κοσμος ένα καλο κατευοδιο θες και να περνας καλα. Αρα λοιπον και τη μικρουλα θα βοηθήσεις να ορθοποδησει και εσυ θα κανεις σεξ (θες με βιαγκρα; μεσα) με μια 20χρονη και θα σε ζηλευουν όλα τα ραμολιμεντα του ντουνια!! :D

    Εγω παλι είμαι της αποψης ότι δε θελω να γερασω, live fast die young που ελεγε και ο συγχωρεμένος ο Σιντ Βισιους, μετα το δευτερο μπουκαλι βοτκα τονικ που επινε. Και όπως ειπα και στη μανα μου εδώ και πολλα χρονια, όταν με το καλο ψοφισω να με καψει και να δωσει να σνιφαρει τη σκονη μου ο τεράστιος Κιθ Ρίτσαρντς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο-ΧΙ. Για κανένα λόγο Μανόλο δεν πρόκειται να ξεπέσω σε τέτοια οικονομικη συναλλαγη. Εκτός αν στα 80 μου μοιάζω με 40ρη αυτοδημιούργητο εκατομυριούχο και φρόντμαν γνωστης μπάντας μέταλ με παρελθόν στους αποτυχημένους γάμους και μια λίμπιντο τόσο ψηλά που να χαιρετά το F-16 την ώρα που κάνει κωλοτούμπα στα 10.000 πόδια. Χρειάζομαι επίσης και 3 παιδιά (να έχω κάνει/να έχω υιοθετησει) να κληρονομησου τα ζαμπλουτομύριά μου. Όταν τότε βεβαιοθώ ότι η 20ρα με θέλει για το μουμιοποιημένο και σάπιο μου σώμα ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙ' ΑΥΤΟ, τότε θα της κάτσω

      Διαγραφή
  8. Αμα είσαι πλούσιος γέρος όταν και θες να αυτοκτονήσεις φώναξε με εμένα και θα σε σκοτώσω εγώ ανώδυνα!δεν παίρνω αμοιβή εκτός από μια μικρή αναφορά στη διαθήκη σου που θα μου τα παραχωρείς ολα!κατά τα άλλα στη κηδεια σου θα παρακαλέσω τους προσκεκλημένους στο live αντί γαρυφάλλων να μοιράσουν προφυλακτικά στους άνεργους για να μη κάνουν παιδιά και αυξηθούν οι άνεργοι! αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν δεν κάνεις ουρά στις τράπεζες και δεν παραπονιέσαι για τα πάντα τότε θα είσαι σωστός γέρος και θα σου φέρνω και ωραίο κρασάκι να πίνεις με το φαΐ σου γιατί εγώ θα είμαι ακόμα νέος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή