Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕ




Αφορμή για αυτό το άρθρο ήταν ένα εντελώς άσχετο πράγμα:


Μέχρι πριν λίγες μέρες είχα στο μπαρ ένα φυτό που είχε μόνο φύλλα. Ήταν και μάλλον από καμιά ζεστή χώρα και γι' αυτό ήθελε μόνο ένα σφηνάκι νερό κάθε 15μερο. Το είχα στο φως για να κάνει φωτοσύνθεση σωστά και κάθε 2 μέρες του έπλενα τα φύλλα με μια υγρή χαρτοπετσέτα για να παραμένει γαμάτο.
   Πριν μερικές μέρες, με εντολή προϊσταμένου, μου το πήραν και στη θέση του μου έφεραν ένα άλλο -ίδιο φυτό- σχεδόν ξεραμένο, το οποίο, από τη μια μου ζήτησαν να μην το πετάξω και από την άλλη να μην το έχω εκτεθειμένο να το βλέπει ο κόσμος.

   Δεν είμαι κανένα γαμάτο άτομο, αλλά έβαλα πείσμα ότι θα το ξαναζωντανέψω -και να πάνε να γαμηθούνε-, αλλά χωρίς να παραβλέψω τις εντολές τους.
   Το πότισα, το περιποιήθηκα και τα βράδια το έβγαζα σε μέρος που το πρωί θα το έβλεπε ο ήλιος, μέχρι να έρθει η ώρα να ανοίξω το μπαρ, να το βάλω μέσα, στον τεχνητό φωτισμό της αποθήκης μου και να ελπίζω στο καλύτερο.


   Έρχομαι, πριν μια-δυο μέρες και το βλέπω να έχουν δυναμώσει τα φύλλα του, τα οποία είναι όλα-κι-όλα 5 και μάλιστα, το πιο ψηλό απ' όλα να έχει ορθωθεί έτσι ώστε να μοιάζει με ένα βαρβάτο και βασταγερό κωλοδάχτυλο σε όλους αυτούς που το είχαν ξεγραμμένο....αυτό ήταν ανταμοιβή για μένα.



    Θέλω λίγο να μιλήσω για τέχνη και ψυχαγωγία.


(αντί προλόγου: γαμιέστε.....όχι όλοι, αλλά κάποιοι)


    Βλέπω και διαβάζω πολλούς που κάθονται και βρίζουν άτομα στο χώρο της διασκέδασης, χωρίς στην ουσία να τους έχουν κάνει κάτι, ούτε αυτοί, ούτε οι οπαδοί τους και αναρωτιέμαι γιατί.
Δέχομαι ότι μέχρι ένα σημείο έχει γέλιο, έτσι; Και είναι δεκτό λίγο γηπεδικό χιούμορ για τα παντελόνιαξερωγώ του Τζάστιν Μπίπερ.

    Μέχρι ένα σημείο όμως ρε μαλάκες.
Ούτε σ' εμένα, εσένα και κανέναν άλλο απ' αυτούς που τον βρίζουν δεν μας έκανε κανένα κακό, ούτε αυτός, ούτε η Niki Minaj, Maklemore, Snookie και λοιποί. Ούτε κι ο Παντελίδης, ούτε ο Νίνο, ούτε ο ΝίΒο, ούτε κανένας.
Καθένας τους κοιτάζει τη δουλειά του και σ' έχει κι εσένα κι εμένα γραμμένα σε παπάρια/ωοθήκες/σπόρια/πυρήνα του DNA του.
    Είναι καθαρά ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ αν θα ανοίξεις το χαζοκούτι στο STAR, αν θα βάλει καγκουροσταθμό, ή πατήσεις για να δεις το σχετικό βιντεάκι στο youtube. Εκεί είσαι εσύ ο μαζόχας με κακές προθέσεις. Αυτός απλά ανέβασε αυτό που γούσταρε και οι "ειδήσεις" έδειξαν αυτό που θέλουν να δουν τα συγκεκριμένα άτομα που τα παρακολουθούν αυτά.

    Με το ίδιο σκεπτικό, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ τους μου/σου/μας έχουν κάνει κάτι κακό....Δεν ήρθε εμένα ποτέ στο σπίτι μου κανένα ανήλικο από το "cut for Bieber" να μου κόψει τις φλέβες με Ζιλέτ, όπως δεν ήρθε ποτέ καμία να με βάλει να χορέψουμε το "nossa-nossa"....απλό!!!

    Το να αναπαράγεις συνέχεια μια εχθρότητα και ένα μίσος σε ένα είδος διασκέδασης είναι τόσο ηλίθιο όσο το να μισείς όλους τους μαλλιάδες επειδή εσύ γουστάρεις κόντρα-ξούρα στο κεφάλι (λέγε με κρυφοκαράφλα), ή να μην αγοράσεις ποτέ αμάξι Φορντ, επειδή ο αντιπροπάππους σου είχε μια σακαράκα της εν λόγω εταιρίας που έπαιρνε μπροστά με μανιβέλα και τον κοροΐδευαν τα παιδιά τότε.


   Είναι επίσης απίστευτα χαζό να κατηγορούμε και τον κάγκουρα που επειδή πέρασε δίπλα σου οδηγώντας ένα κινούμενο ηχείο που έπαιζε Πάολα κι εσύ το άκουσες για μιλισεκόντ, ότι γαμιέται ο κάγκουρας και μακάρι να στουκάρει πάνω στην Πάολα και να πάνε όλοι στο διάολο.....
.....ρε μαλάκα.....δηλαδή βρίζεις αυτό και δεν βρίζεις το μαλάκα που έχει παρκάρει παράνομα σε θέση ανάπηρου;
Ρε μαλάκα.....μισείς αυτά, τη στιγμή που ακόμα κάθεσαι στο πισί σου και διαβάζεις όποια παπαριά σου γράφω, αντί να είσαι πχ στο δρόμο, όπως είναι οι Τούρκοι και πολεμάνε για ένα καλύτερο μέλλον;;;;
.....καλός μαλάκας είσαι...

   Αλλά αφού θες να πουλήσεις κουλτούρα στη διασκέδαση, κάτσε μαζί μου λίγο να το συζητήσουμε και στα σχόλια μετά....



    Εγώ θεωρώ ότι η ίδια η "κουλτουριάρικη διακέδαση" είναι πιο σάπια κι από τη ίδια τη σαπίλα. Ή μάλλον πιο σωστά: η κουλτούρα γεννά τα πιο σάπια δόντια στο στόμα που μασάς την τέχνη και την ψυχαγωγία σου, κρατώντας και σαπίζοντας τα πιο καλά της στοιχεία.

    Τα παραδείγματα πολλά:

Όταν ο Μάλαμας πχ, κυκλοφόρησε την "πριγκιπέσσα" ΚΑΜΙΑ ΠΟΡΝΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ δεν σηκώθηκε να του πει "καλά ρε μαλάκα, αυτό που παίζεις στην κιθάρα είναι κλεμμένο από το ριζίτικο "τούτο το μήνα", πάλι σούρα είσαι, ή ξέμεινες εντελώς πια από ιδέες;". Φαντάζομαι κανένα κοριτσάκι να πάει να δει τον Ψαραντώνη και την ώρα που ξεκινάει το "τούτο το μήνα" και να σηκωθεί ανάμεσα σε μαυροντυμένους μουστακαλήδες και φασιστο-χίπστερα και να φωνάξει "ναιεεεεε η πριγκιπέσσαααααα!!!" και ν' αρχίσει να χορεύει ζεμπεκιά μόρτικια και μερακλίδικη.........θα φύγει με φορείο.


    Η Πρωτοψάλτη που όλα τα λιγούρια της Τέχνης την έχουν θεά και οι γκέυ την έχουν ανάγει σε must στο εγχειρίδιο του κουλτουριάρη homo, πήγε και έκανε διαφήμιση σε τράπεζα και ουδείς δεν σταμάτησε να πηγαίνει στις συναυλίες της, ούτε καν μια ψιλή ροχάλα την ώρα που τραγουδάει "τα πιο ωραία λαϊκά" (την ίδια στιγμή που ο Ville Vallo, που όλοι τον κράζουν, κάθε που τρώει ροχάλα, χαμηλώνει το τραγούδι, προκαλεί ήρεμα όποιον τον έφτυξε να έρθει στη σκηνή να πλακωθούνε και δεν σηκώνεται καμία κότα). Και έρχεται ο κάθε μαλάκας φίλος σου καθε που έχουμε μάζωξη στο σπίτι και θέλει Πρωτοψάλτη....δε γαμιόμαστε;;;


    Μετά έχεις τον Χαρούλη.....άαααλλος σάπιος Δούρειος Ίππος της Τέχνης, που μου τον προωθούν και για "μοντέρνα κουλτούρα με ματιές από το παρελθόν και ολίγη από ροκ".....
Ααααααρχίδια.....
Κανένα χιτλεροχίπστερο και κανένας "μαχητής της Τέχνης" δεν σηκώθηκε να τον ρωτήσει: "καλά ρε μαλακισμένο, γιατί προσπαθείς να κάνεις τη φωνή σου να μοιάζει του Νίκου Ξυλούρη; Έχεις κάβλες να πεθάνεις νωρίς από καρκίνους και να γίνεις θρύλος;"
Ααααααα όλα-κι-όλα, "είναι το μέλλον της Ελλάδας στο ethnic-rock"...
ΔΕ ΓΑΜΙΕΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ;
Εμένα μου τη δίνουν οι αντιγραφείς που βγάζουν μάτι και ακόμα χειρότερα: αυτοί που το ξέρουν, αλλά κάνουν την κλώσσα.



    Σας είπα και το καλύτερο;!;!;!;!
Γαμιέται και όλη η παλιά φρουρά της ελληνικής ροκ για την κατάντια που έχει!!!
Παπακωνσταντίνου, Μαχαιρίτσας, Κατσιμηχαίοι, Λάκης Παπαδόπουλος,  Γιάννης Αγγελάκας, Ξύλινα Σπαθιά, Πυξ-Λαξ (καλά, ξέρω...κι εγώ γέλασα που τους έβαλα στο "ροκ"), Αντώνης Τουρκογιώργης (πόσο μαλάκας μπορεί να είσαι όταν είσαι "κεφάλαιο" στην ιστορία του ροκ και καταντάς λάκης του Μπίγαλη), Υπόγεια Ρεύματα, Δημήτρης Σταρόβας (και καλά) και άλλοι πολλοί.
Ο λόγος; 
Τους έφαγε η πολλή κουλτούρα βρε αδερφάκι μου...!
Στην ουσία, αντί να χρησιμοποιήσουν αυτά τα -όσα- λεφτά που έβγαλαν τόσα χρόνια από συναυλίες και πωλήσεις για να βγάζουν τραγούδια με αρχίδια....αυτοί...ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΒΓΑΖΟΥΝΕ, με την ελπίδα μια μέρα να τους καλέσει ο όμιλος Λαμπράκη να κάνουνε συναυλία στο Μέγαρο για τα 800 χρόνια "καλλιτεχνικής" τους παρουσίας στο χώρο....δεν γίνεται λοιπόν ο Παπακωνσταντίνου να βγει μπροστά σε κουστουμαρισμένους και βαθύπλουτους βρυκόλακες της ελληνικής τέχνης και να τραγουδήσει την "Κάντιλακ" (τρελό γαμήδι), "Βικτώρια" (χύνω στα βρακιά μου ήδη), ή το "όχι σε όλα" (epic-solo με μπουκάκε). Πρέπει να πει μόνο αυτά που έχουνε μέσα πεντακόσες κορώνες που στάζουν λιγδιάρικα "σαγαπωωωωωωωωω" και άντε γαμήσου με τον κιθαρίστα σου που δέχτηκε να τα παίξει.

   Δηλαδή ο Νίκος Ζιώγαλας μαλάκας είναι που παρέμεινε τέρμα ποιότητα; Ο Νίκος Πορτοκάλογλου που βγαζει ποιοτικό maistream είναι ηλίθιος; Ή μήπως ο Βασίλης Καζούλης που, μπορεί να το παίζει μαλακάκος, αλλά ξέρει να γράφει, χάνει λάδια;



    Εσύ είσαι απλά τρόμπας.


   Τελικά πιο γαμάτοι είναι αυτοί που, ξέρωντας από Τέχνη, κάθονται και τα ακούνε όλα, παρά να το παίζουν οπαδοί του κάθε τυχάρπαστου επειδή έτυχε σε ένα του τραγούδι να γαμήσουν/να χύσουν ένα δάκρυ/να θυμηθούν ένα φίλο/να αναρτιχιάσουν.

   Δεν μπορείς να είσαι "οπαδός" κάθε μαλάκα και να καταπίνεις αμάσητα, μαζί με τις φράουλες και τα σκατά. Είναι σκέτη μαλακία και χάνεις πράγματα που θα μπορούσες να τα είχες δει άμα δεν ήσουν "πάμε μπάλα τώρα".


    Κάθεσαι και μισείς.....το Μπίμπερ, τον Σταν....τον οποιοδήποτε...
Ό,τι μαλακία και να κάνει, πρέπει να είσαι πάντα εκεί και να κράξεις και να δείξεις ποιος είναι ο μαλάκας και πόσο γαμάτος είσαι.
    Φίλε μου.....κάνεις ακριβώς ότι κάνει μια από τις πραγματικά πιο μισητές φάρες αυτού του πλανήτη: κάνεις τον παπαράτσι που φωτογραφίζει τον κάθε μαλάκα που εμφανίστηκε σε μια ταινία και προσπαθείς να βγάλεις ζουμί από το τίποτα.

   Πρώτα-πρώτα, αφού είναι τόσο low-life μαλάκας, γιατί του δίνεις μια σημασία που δεν την αξίζει;
(αν έχεις και λίγο καλό χιούμορ που τραβάει κόσμο), ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΝΩΣΤΟ απ' ότι ήδη είναι;
Γιατί πρέπει ένα χαζό παιδάκι που διάβασε ένα εξυπνακίστικο σχόλιο κάπου και γέλασε να κάτσει να ψάξει και να δει ποιος είναι ο κάθε χαζός που έβρισες;
   Είναι μεγάλη πουτάνα η περιέργεια....!
Είναι μπροκωμένη με περτσίνια 20ποντα για μπετό μέσα στο ανθρώπινο μυαλό!!
Αν δεν είσαι ήδη κατασταλαγμένος μπορεί να σε κάνει μαλάκα ή και χειρότερα: χιπστερά ή ψευτοκουλτουριάρη.

 














 

34 σχόλια:

  1. Παραδέχομαι ότι εχω βρίσει ουκ ολίγες φορές σκυλάδες,γιατί μου την δινουν,καλώς ή κακώς!Από την αλλη οταν άλλοι βγάζουν μαλακίες το παραδέχομαι!Όταν ακουώ Βασίλη Παπακωνσταντίνου(λέμε καμιά μαλακία να περνάει η ώρα)δεν μπορώ να μην παραδεχθώ ότι είναι όλα ίδια,ή ότι τα Υπόγεια Ρεύματα κάποιες φορές το παρακάνουν με την στοχαστικότητα που φαίνεται τεχνική!Άμα κάνουν μαλακίες,κάνουν μαλακίες,τέρμα!Δε τους δικαιολογεί κανείς,αλλά αυτό το ψευτοποπ-σκυλάδικο είναι για τα μπάζα!Ακούω φανατικά Κοργιαλά γιατί ο τύπος ξέρει να βγάζει ποπ,οι αλλοι είναι για το πούτσο και τους προωθούν μαλάκες σα τον Κωστόπουλο!
    Αυτά είχα να πω!

    ΥΓ:Όταν βλέπεις κάγκουρες να ακούνε παντελίδη,το βράδυ να κυνηγάνε μετανάστες και να λένε ποσο γαμάνε οι τριακόσιοι όσο να πεις κάποιες σκέψεις σου μπαίνουν για το καρκίνο της ποπ και του λαικου,το σκυλάδικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν ευθύνεται η ποπ και το σκυλάδικο, αν κάπιοι μαλάκες έχουν δεχτεί πλύση εγκεφάλου από μουνόπανα και είναι ρατσιστές.
      Το να "δένεις" συνειρμικά το ποπ με τον αρούγκανο είναι λάθος τράπος σκέψης

      Διαγραφή
    2. Δεν θεωρώ το σκυλάδικο ποπ,αλλά μια μαλακία για εξηλιθιώση!Ειναι σα να συγκρίνεις Μαικλ Τζακσον με Μπίμπερ!!Για τέτοια διαφορά μιλάμε!
      Οσο για αυτούς εγώ σου λέω τι παρατηρώ!Δεν έχω δει κανεναν που να ακούει Αγγελάκα,για παράδειγμα,και να τέτοια φαση ή Πασπίτης!!Δεν παιρνω θεση,αναφέρω μια παρατήρηση προς σκέψη!

      Διαγραφή
  2. Πρώτον: είσαι γαμάτο άτομο. Άσε τις ψευτομετριοφροσύνες.
    Δεύτερον: σε όλους αυτούς που λες τους "έντεχνους", "κουλτουριάρηδες" και λοιπούς, ξέχασες να αναφέρεις τον Σαββόπουλο, που διασκεύασε όλη τη δισκογραφία του Ντίλαν κι επομένως πρέπει να τον αγαπάμε όλοι.
    Τρίτον: Για άλλη μια φορά έχεις δίκιο.
    Τέταρτον: Τις τελευταίες τρεις μέρες έχουν περάσει 72 ώρες και πέντε δευτερόλεπτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όσο αφορά τον Σαββόπουλο, δεν είναι ακριβώς έτσι.
      Είναι τελείως μπίχλας και μια -πλέον- ασόβαρη μορφή, αλλά δεν έχει πιάσει τόσο τον Ντύλον όσο θα ήθελε και δεν νομίζω ότι αξίζει να βάζουμε τόσο εύκολα αυτά δύο ονόματα μέσα σε μία πρόταση.
      Μουσικά και στιχουργικά προσπαθεί να το παίξει "Γκάνταλφ" της ποιοτικής μουσικής και καταντάει μισή τρίχα από το μουστάκι των όρχεων του Νταλί.
      Ιδεολογικά, ένας από τους ανθρώπους που έκανε απίστευτες "κωλοτούμπες" με τις, κατά καιρούς, δηλώσεις του (αριστερά, μετανιώνω που δεν πήγα στρατό" κλπ)

      Διαγραφή
  3. Όλα αυτά για το νέο βίντεο του Μιχαλάκη ; Έλα πες την αλήθεια τώρα... Γιατί σε πείραξε τόσο; Εγώ πιστεύω πως είχε πλάκα. Με όσα λέει μέσα τίποτα δεν μπορώ να δω στα σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τώρα μαλάκα μιλάς λες και δεν έχεις διαβάσει το αντίστοιχο άρθρο....τρεντοκουλτούρη

      Διαγραφή
  4. Το χειρότερο είναι να μισείς κάτι, ένα είδος μουσικής, έναν καλλιτέχνη γιατί είναι mainstream να τον μισείς. Και να κράζεις, αλλά όχι σε σημείο να λες "Μακάρι να κόψει τις φλέβες του και να πεθάνει, να να να...". Αν έχεις επιχειρήματα, τότε, ναι, μίσησε κάποιον. Μη μισείς γιατί είσαι τραγικός no lifer. Και μην το παρακάνεις.
    Τώρα ιδίως για το ελληνικό έντεχνο,δεν το παρακολουθώ γιατί δε μου αρέσει ιδιαίτερα. Αλλά αν είναι να αναπαράγεις τη μεγαλύτερη σου επιτυχία με άλλους στίχους, ε, παραιτήσου χθες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το βασικό πάντως θέμα του άρθρου ήταν να μην υπερβαίνεις τα όρια του να κάνεις πλάκα με κάποιον διάσημο....όχι σε σημείο που να γίνεται εμμονή. Δεν υπάρχει λόγος και γίνεται κουραστικό

      Διαγραφή
  5. Θα προσπαθήσω να μη γράψω σεντόνι.

    Ρωτάς τι μου έκανε η Nikki Minaj ή όπως αλλιώς γράφεται, κι ο άλλος ο κάγκουρας ο Παντελίδης. Κι εγώ θα σου πω τίποτα, το κοινό τους όμως μου έκανε. Όταν τα βλαμμένα ακούνε bleeding me ήχο κλήσης και κλείνουν ειρωνικά τα αυτιά τους, και μου λένε "τι μαλακίες ακούς ρε ηλίθιε;!" ενώ ακούνε Πάολα, πως θα πρέπει να αντιδράσω; να κάνω τουμπεκί την ώρα που βιάζουν κάθε ίχνος πολιτισμού των τελευταίων 7.000 χρόνων;

    Και έτσι ενημερωτικά, η αρχαιοελληνική μουσική που επικαλούνται μερικοί, σύμφωνα με τα απομεινάρια των αρχαίων μελετών, πρέπει να έμοιαζε περισσότερο με τη σύγχρονη μπλουζ, τριημιτόνιο κι έτσι.

    Ο κάγκουρας που περνάει με τη μουσική στη διαπασών θα φάει βρίσιμο είτε παίζει Καρρά, είτε Iced Earth (true story). Και αν το mainstream κοινο γκρινιάζει και στους Lamb of God αλλά και στο Hotel California, είναι άξιο χλευασμού, και αυτό, και η ιδεολογία που πρεσβεύει. Όπως για κράξιμο είναι και ο μαλλιομεταλάς που δε μου τη λέει για τις 2 φορές που έβαλα να ακούσω Παντελίδη και τις 3 που έβαλα Get Lucky, αλλά και για τους Queens of the stone age.

    Και το παράπτωμα αυτό (το να προσβάλλουν έτσι όποιον έχει αντίθετη άποψη και να υποστηρίζουν εντελώς παράλογα επιχειρήματα) είναι ιδεολογικά ισάξιο του μαλάκα που παρκάρει στη θέση του ανάπηρου, γιατί κι αυτός στην ουσία τον πολιτισμό γαμάει. Ο πολιτισμός πάει κατά διαόλου, κι αυτό φαίνεται όχι στην Πάολα, αλλά στο ότι υπάρχει κόσμος που ακούει Πάολα και την υποστηρίζει με τέτοια θέρμη και αρνείται να ακούσει την αντίθετη άποψη.

    Κι εμένα με εκνευρίζει ΠΟΛΥ το να μου πουλάνε μούρη τα καγκουράκια που ρωτάνε "γιατί η κιθάρα μου έχει πέντε χορδές αντί για έξι" και κλείνουν τα αυτιά τους στο soldier of fortune και το requiem for a dream. Δεν πρόκειται, βέβαια, να περιορίσω τα γούστα μου και να αρνηθώ κάτι που μου αρέσει (όπως το ρεφραίν του "Λιώμα σε γκρεμό" και το Kyoto, για να μην ξεχνάμε και τα ποζεράκια της dubstep). Όμως, για αντίδραση, θα κάνω ατελείωτο χιούμορ με τους καλλιτέχνες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέσσερις χορδές δεν έχει το μπάσο;

      Διαγραφή
    2. Κατάφερες να αντέξεις το Λιώμα Σε Γκρεμό;4

      Διαγραφή
    3. Το δικό μου έχει πέντε. Και ναι, το ρεφραίν του μου αρέσει. Στις στροφές θα μου άρεσε, αν ο τραγουδιστής πατούσε έστω και μισή νότα σωστά.

      Διαγραφή
    4. Γρηγόρη είναι απλές οι επιλογές σου:
      α) σε ενοχλεί όταν κλείνουν τα αυτιά τους στο Bleeding me (υποθέτω ότι δεν το έχεις βάζει να παίζει υπερτέρμα στο τηλέφωνό σου γιατί είμαι υπέρ των αγαθών προθέσεων) και σε κοροϊδεύουν, άρα θέτεις τη μουσική σου πάνω από τους φίλους σου και σταματάς επικοινωνίες.

      β) σε ενοχλεί όταν κλείνουν τα αυτιά τους στο Bleeding me, αλλά είναι πραγματικά καλά φιλαράκια και δεν αξίζει να χαλάσει τη φιλία σου για μερικά δευτερόλεπτα μαλακίας τους.

      γ) σε ενοχλεί όταν κλείνουν τα αυτιά τους στο Bleeding me, οπότε αφού αυτοί τράβηξαν το "πρώτο αίμα", αρχίζεις και τους εξηγείς ότι τους τρώει το κωλαράκι τους που ένα χέβυ-μέταλ γκρουπ (καλά όχι και τόσο πολύ μέταλ πλέον, ειδικά τώρα που ο Χέτφιλντ μεταμορφώθηκε σε τραπέζι) που κατάφερε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα να είναι το έκτο σε σειρά εξαγώγημο "προϊόν" της Αμερικής παγκοσμίως και τους ζητάς να σου πουν τα κουπλέ από μερικά γνωστά τραγούδια που τους αρέσουν όπως....το gangnam style. Όποιος ξέρει έστω και μία λέξη παραπάνω από το "hey sexy lady" " και "opa gangnam style" τον κερνάς μπύρες.

      δ) σε ενοχλεί όταν κλείνουν τα αυτιά τους στο Bleeding me, κάνε τον εαυτό σου τόσο γαμάτο, σε σημείο να σου το ζητήσουν να το παίζει και το δικό τους τηλέφωνο (όλα είναι θέμα πρεστίζ).


      Προσωπικά δεν έχω γνωρίσει κάποιον ένθερμο οπαδό της Πάολας και αν υπάρχει κάποιος τέτοιος, εμένα δεν με έβαλε (ούτε κι εσένα υποθέτω), να την ακούσω με το ζόρι. Εγώ την Πάολα την έμαθα από τα διάφορα memes που κυκλοφορούν στο ίντερνετ.

      Και επίσης κανείς δεν σου είπε να μην κάνεις χιούμορ με κάποιον καλλιτέχνη. Με ενοχλεί όμως όταν γίνεται κατά κόρον και σε μορφή εμμονής

      Διαγραφή
    5. Φυσικά και δεν το έχω υπερτέρμα! Σε μέρη με περισσότερη φασαρία από ένα σπίτι, ούτε που ακούγεται!

      Δεν νομίζω ότι συναναστρέφεσαι τα ηλίθια δεκαοχτάχρονα που συναναστρέφομαι εγώ, ίσως και γι' αυτό οι διαφορά... Να στριγγλάνε "Παολάρα Θεα!" και "Είμαστε καγκούρισσες και γουστάρουμε!"

      Έχω ξεφύγει πλέον σίγουρα από το φανατισμό του μέσου μεταλλά, που απορρίπτει ο,τι δεν είναι μέταλ, "θρυλικό" ροκ και πανκ.

      Δεδομένου, λοιπόν ότι οι μεϊνστρημάδες δε με σέβονται και χλευάζουν με τέτοιο τρόπο κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αξίζει χλευασμό, τότε κι εγώ θα τους κοροϊδεύω για ο,τι αξίζει δούλεμα. Εκείνοι μου έδωσαν το δικαίωμα.

      Α, και, όσο πρεστίζ και να έχεις, δεν τους πουλάς μεταλλοσύνη, λέει η πείρα. Τουλάχιστο όχι πολλή, ίσα ίσα εξασφαλίζεις το σεβασμό στα δέοντα. Είναι πεποισμένοι ότι με τα λαϊκά θα γαμήσουν πιο εύκολα.

      Διαγραφή
    6. ridiculously photogenic metalhead:

      http://memegenerator.net/Ridiculously-Photogenic-Metalhead

      αυτό χρειάζεται να αποκτήσεις.
      Σιγουριά και γαμάδα στο βλέμμα.

      Διαγραφή
    7. Τώρα που ο Hetfield έγινε τραπέζι οι Metallica είναι heavy wood.
      Υ.Γ. Μμμ, μας την είδε και κάποιος ο κύριος κι έχει και όργανα με παραπάνω χορδές απ'τα κανονικά να 'ούμε.

      Διαγραφή
  6. Den xreiazesai sigouria sto vlemma ... pff Megalo pouli 8es...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δηλαδή, για εξήγησέ μου ξανά πως θα δείχνω το πουλί μου κάθε φορά που θα κοροϊδεύουν το γούστο μου; Θα τους δείχνω φωτό ή θα τους το πετάω χύμα-φόρα στα μούτρα....;
      Δηλαδή ότι μαλακίες κάνουν αυτοί θα κάνουμε κι εμείς;

      Διαγραφή
  7. Σε βρίσκω γαμηστερό στο σημείο του γιατί να τους δώσεις ακόμα περισσότερη προσοχή, ακόμα κι η κακή διαφήμιση είναι διαφήμιση.
    Απλά σταματάς να ασχολείσαι με κάτι που δεν το αξίζει και μετά γάμα τη μάνα σε ότι αξίζει χλευασμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ απόλυτα.
    Και προσθέτω: Η αληθινή κουλτούρα είναι η Κλασική (παγκόσμια) και η Λαϊκή-Παραδοσιακή μουσική κάθε τόπου. Πάντα υπήρχαν αηδίες, μας έμειναν όσα άξιζαν και άντεξαν στο χρόνο.
    Τα άλλα βγαίνουν από τις εποχές τους και τις αντιπροσωπεύουν έτσι που συχνά γίνονται θέμα ανθρωπολογικής μελέτης (Δες π.χ.την εμμονή της Paglia με τη Madonna).
    Είτε τα πεις 'έντεχνα'/ Ροκ/Πόπ/ Μέταλ/καψουροτράγουδα ή ό,τι θέλεις, είναι προϊόντα που πλασάρονται πια σε ήδη στοχευμένο κοινό κι εντός του πλάνου διάδοσης είναι και η γελοιποίηση (όπως σωστά λες).
    Μην τα μπερδεύουμε, οι οπαδοί θα είναι πάντα οπαδοί και ανάξιοι λόγου.
    Άλλο ποιότητα κι άλλο πχοιότητα.

    Καλό απόγευμα ( με ευχαριστώ για το πολύ καλό άρθρο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. de tha pw kati prwtotypo,apsoga ta grafomena.kalh nyxta.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ξέχασες και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη που ήταν ο Σάκης Ρουβάς της εποχής του αλλά πήρε πούλο επειδή η μουσική του Σάκη έγινε τρέντι και κατέληξε να θεωρείται ποιότητα ο Αλκίνοος χωρίς κανένα λόγο.

    Υ.Γ.: Τον Μπίμπιερ τον έμαθα μέσα από σχόλια μεταλλάδων στο youtube όπου σε κάθε μέταλ τραγούδι υπήρχαν άτομα που τον έβριζαν και πάτησα να δω ποιος είναι πια αυτός που τόσοι πολλοί βρίζουν. Αλλιώς μπορεί να μην τον ήξερα ακόμα (ή να τον μάθαινα από το Θωμά).

    Υ.Γ.2: Το υστερόγραφο μου βγήκε μεγαλύτερο από το σχόλιο... Συγχαρητήρια μάλακα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1.  να σου πω τη γνώμη μου για τον Ιωαννίδη....
      ο συγκεκριμένος είναι το "γιν" και το αντίθετό του είναι ο Χατζιγιάννης.
      Και οι δύο έχουν φανταστική φωνή (εξαιρούνται οι τελευταίες εμφανίσεις του Χατζηγιάννη, που απ' ότι έμαθα βγήκε τέρμα χεσμένος από ντράγκια/ξύδια ή δεν ξέρω 'γω τι άλλο και τα γάμησε όλα) και επίσης και οι 2 ξέρουν πολλά κιλά κιθάρα.
      Και οι δύο έχουν αυτή την έυθραυστη ομορφιά α λα Έντουαρτ από Τουάιλάιτ που λες ότι τώρα θα πεθάνουν από γρίππη, στνάχι ή οποιαδήποτε φλώρικη ασθένεια και επίσης και οι 2 έχουν το ΟΛΟΪΔΙΟ θηλυκό κοινό, που λες ότι φεύγουν από τη μια συναυλία για να πάνε στην άλλη (με εξαίρεση τον Ιωαννίδη που τραβάει και τους χιπστεράδες παλαιάς κοπής που ήταν τότε άκακοι).
      Οπότε το σκορ δίνει 5,5-5 υπέρ του Ιωαννίδη, διότι κανένας τους δεν έκανε κάτι λιγότερο απ' αυτό που αντιπροσωπεύει. Οπότε, ο Σάκης δεν μπορεί να "κολλήσει" στην όλη εικόνα, πέρα από το γεγονός ότι είναι ωραίο 40κάτι παλικάρι.

      Δεν έχω δει ακόμα βίντεο του Μπίμπερ και τον έμαθα από τον Ray William Johnson, μετά από διάφορα memes, αλλά λόγω ηλικίας δεν έκατσα να ψάξω παραπάνω.....γενικά, στ' αρχίδια μου το τι φοράει/πως ντύνεται/(και τώρα πρόσφατα έμαθα ότι βγήκε ένα βίντεο που) έκανε μαύρο και την είχε ακούσει στερεοφωνικά. Ούτε το έψαξα, ούτε με ενδιαφέρει. Με χαλάει όμως που έγινε τόσο της πουτάνας στο ίντερνετ που κάνανε ντόρο τις καγκουριές κάποιου, τη στιγμή που η περισσότερη κοινωνία έχει δοκιμάσει "κάτι".....δηλαδή, τι το ξεχωριστό έχει το συγκεκριμένο μαλακιστήρι που πρέπει να μάθω και τι ποικιλία μαύρου έκανε;

      Διαγραφή
    2. Και η κακή διαφήμιση δεν παύει να είναι διαφήμιση.

      Διαγραφή
    3. Σας παρακαλώ μην κατηγορείτε τον Αλκίνοο μπροστά μου. Στενοχωριέμαι :-( Παλιοζηλιάρηδες :-)

      Διαγραφή
  11. Τα γούστα γενικώς και τα γούστα στην τέχνη ειδικώς, πόσο μάλλον στη μουσική, είναι τόσο προσωπικά όσο και το δαχτυλικό αποτύπωμα (θα έγραφα όσο και η κωλοτρυπίδα αλλά έχω ένα επίπεδο - καταλαβαίνεις). Πολλοί καλλιτέχνες, βλ. Πρωτοψάλτη που ορθώς την ανέφερες, είχαν την τύχη μέχρι κάποια στιγμή να συνεργαστούν με δημιουργούς σπάνιους - όσο εκείνοι ήταν σπάνιοι. Μετά, διαφημίζουν τράπεζες - σε ένα τρομαχτικό, σκιαχτικό, φριχτό κόνσεπτ (το να βγαίνει απ το ηλιόλουστο παράθυρο η Πρωτοψάλτη και να σου τραγουδάει με εκείνη τη φάτσα είναι πιο τρομαχτικό και απ την 6η αίσθηση όταν σκάει το φάντασμα κάτω απ το κρεβάτι και σου κόβει το αίμα).

    Οπότε μένεις στο τι έχουν κάνει κι ενδεχομένως ακόμα σε συγκινεί (ας πούμε το Κυκλοφορώ και οπλοφορώ θεωρώ ότι είναι μια απ τις καλύτερες συνολικά δουλειές της ελληνικής μουσικής) και αποστασιοποιείσαι απ το θωμά και τη Χαβάη όσο τρεντ κι αν είναι.

    Πέραν αυτού, έχω την άποψη ότι ο καθένας μας - σύμφωνα με τις καταβολές και την παιδεία του - συγκινείται, αρέσκεται σε όποιο είδος θέλει. Απ τον Μπίμπερ μέχρι το Μπαχ. Μέχρι εκεί καλά. Εγώ δεν μπήκα ποτέ - ούτε και θα μπω ποτέ - στη διαδικασία να βιάσω τους οικείους μου με τα μουσικά μου γούστα. Ούτε θα εκβιαστώ. Αλλα ναι, συμφωνώ ακράδαντα μαζί σου πως όσο υπάρχουν διαφορετικοί άνθρωποι θα υπάρχουν και διαφορετικά γούστα και είναι όλα σεβαστά - προς θεού, αυτό που αρέσει σε μένα μπορεί εσένα να σου φαίνεται χλιαρό ή κατάπτυστο. Μπορεί φερ ειπείν να μην καταλαβαίνω την τρέλα με την Πάολα αλλά δεν με χαλάει κιόλας! Μακριά από τ αυτιά μου νά ναι κι ας γουστάρει!

    πολλά είπα, πολύ κούρασα, πάρε κι ένα γαμάτο της Calypso Lara να δεις τι εστί τέχνη!
    http://www.youtube.com/watch?v=tW7QquEMxY8

    ΥΓ. Τα γεράνια μου πνέουν τα λοίσθια, τι να κάνω;
    ΥΓ2> Πως βγήκε ο καγιανάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δυστυχώς αδερφέ μου καγιανά δεν πρόλαβα να φάω ακόμα, γιατί έπαθα εχθές τροφική δηλητηρίαση από το φαγητό του ξενοδοχείου, οπότε καλαμπόκι βραστό και λαπάς....γάμησέ τα....


      Ειδικά όλη η πρώτη σου παράγραφος θα μπορούσε να είναι άρθρο από μόνη της, ενώ η τρίτη είναι η ουσία αυτού του άρθρου!!

      Διαγραφή