Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΫΠΝΙΑ-ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΝΩΣΗΣ





κι επειδή έχω καταντήσει πιο νυκτόβιος κι από τον Μπάτμαν (I'm not the blogger this city needs, but the one it deserves), άλλη μια βουτιά στη γνώση ξεκινάει.



Πριν όχι λίγο καιρό, αλλά μερικές δεκαετίες πριν, η Αγγλία ξεκίνησε το διαστημικό της πρόγραμμα και πολλοί απόρρησαν γιατί δεν είχε προσαρτηθεί στην Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA).
    Ο λόγος ήταν μια αστρονομική ανακάλυψη στη δεκαετία του 70, για την οποία έμαθα κι εγώ πριν μερικά χρόνια, η οποία κινητοποίησε μαζικά τον κόσμο στις Βρετανικές Νήσους και τσοντάρανε όλοι μαζί για να στείλουνε πυραύλους ξαφνικά στο διάστημα, ενώ μέχρι πριν λίγο καιρό το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν τι χρώμα σουτιέν φοράει ο Κάρολος και πόσο άσχημη ήταν η Καμίλα Πάρκερ Τζόουνς στην κλίμακα ερπετών (όπου "κάμπια"=σχετικά σαβούρα και "δεινόσαυρος"=δεν θα την γαμούσα ούτε με μπιστόλι στον κρόταφο της μάνας μου).

   Ο λόγος λοιπόν ονομάζεται "G34.3" :







αυτή είναι η ονομασία αυτού του νεφελώματος το οποίο είναι σχεδόν αποκλεισικά από αλκοόλ!!!
Οι Άγγλοι μάλιστα, μετά από βαριά επιστημονική έρευνα ανακάλυψαν ότι η ποσότητα αυτής της "αιωρούμενης μπύρας" θα μπορούσε να γεμίσει 400 τρισεκατομύρια τρισεκατομυρίων μπυροπότηρα (400.000.000.000.000.000.000.000.000)!!!

Στο κέντρο αυτού του νεφελώματος, όπως μπορείτε να δείτε, είναι ένα νεαρό (πολύ μεθυσμένο) αστέρι (όχι η Αλεξανδράτου, άλλο αστέρι, από τα κανονικά), το οποίο λόγω βαρύτητας έχει ήδη αρχίσει και συγκεντρώνει στη μάζα του όλο το Βόσπορο και καμιά ώρα θα το πιάσουν οι μπάτσοι μεθυσμένο και θα ξυπνήσει στη μπουζού με τον κώλο τόσο παραβιασμένο που θα θυμίζει μαύρη τρύπα του Αϊνστάιν....

Οι Άγγλοι, γνωστοί μαλωμένοι με τη νηφαλιότητα ξεκίνησαν το διαστημικό τους πρόγραμμα στην προσπάθειά τους να γίνουν "αστροζάντες", αλλά μάλλον αντί για να πάνε προς στον αστερισμό του Aquila, προς τον οποίο βρίσκεται, μπορεί να καταλήξουνε στον Υδροχόο να κάνουνε κρύα ντουζ......γαμώ και την Τουλούζ....



 
Σε άλλα θέματα.
   Όπως όλοι ξέρουμε, μία από τις κύριες αιτίες καταστροφών στην Αμερική είναι οι δυνατοί τυφώνες που έρχονται από τον ωκεανό, τα γαμούνε όλα και μετά εξαφανίζονται.
Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πορεία των τυφώνων προειδοποιούνται βέβαια με έκτακτα δελτία, αλλά νομίζοντας ότι θα γλιτώσουν, παραμένουν εκεί και σκοτώνονται/τραυματίζονται/ποδοπατούνται/πνίγονται κλπ.
Δίνουν μάλιστα και ονόματα στους τυφώνες, γιατί "δεν γίνεται κύριες να μασε γαμήσει αβάφτιστος", όπως "Κατρίνα", "Σαντάλ", "Μελίσσα".

Τη λύση για να σταματήσει αυτή η άδικη αιματοχυσία την έδωσε ένας μαυρούλης ονόματι Kendrick Lamar, ο οποίος δήλωσε: "Γιατί ονομάζουν τους τυφώνες με αδερφίστικα ονόματα όπως "Σάντυ"; Ονόμασε αυτό το αρχίδι " Τυφώνας Death Megatron 300" και σου εγγυώμαι ότι όλοι θα εκκενώσουν όπως πρέπει" (original: Why name hurricane fag names, like Sandy? Name that shit Hurricane Megatron 300 and I guarantee niggas be evacuating like they need to).



   Όπως ξέρετε -και όσοι δεν ξέρατε, το μάθατε σε προηγούμενο άρθρο-, η Αυστραλία είναι ένα μέρος αφιλόξενο, όπου σχεδόν κάθετι ζωντανό θέλει να σε σκοτώσει και να σε φάει. Έχει πολλές ιδιομορφίες σαν οικολογία, ιδιαίτερα έθιμα των αυτόχθονων κατοίκων (Αβορίγινες), τεράστιες εκτάσεις με ερήμους, δάση και άλλα τέθοια.
Κάποιος λοιπόν φορέας ανέλαβε στο ίντερνετ να κάνει έναν τουριστικό οδηγό, δείχνοντας πάνω στο χάρτη διάφορα μέρη που ΔΕΝ χρειάζεται να επισκεφτείς.

Οι αναγνώστες αυτού του οδηγού, έκαναν κάποιες ερωτήσεις.....και οι ιδιοκτήτες της σελίδας έδωσαν κάποιες απαντήσεις........:


Ερ: Φυσάει καθόλου στην Αυστραλία; Δεν έχω δει ποτέ να βρέχει στην Αυστραλία στα διάφορα ντοκυμαντέρ που είδα, πώς μεγαλώνουν τα φυτά εκεί; (Αγγλία)

Απ: Εισάγουμε φυτά και μετά καθόμαστε και τα βλέπουμε να ξεραίνονται.



Ερ: Θα μπορέσω να δω κανγκουρό στο δρόμο; (Η.Π.Α)

Απ: Εξαρτάται από το πόσο θα έχεις πιει


Ερ: Θέλω να περπατήσω από το Περθ ως το Σύδνεϋ, μπορώ να ακολουθήσω τις γραμμές του τραίνου; (Σουηδία)

Απ: Φυσικά...είναι μόνο τρεις χιλιάδες μίλια....πάρε μπόλικο νερό μαζί σου


Ερ: Μπορείτε να μου δώσετε μερικές μερικές πληροφορίες για τους αγώνες τρεξίματος ιπποπόταμων στην Αυστραλία; (Η.Π.Α.)

Απ: Α-Φρι-Κή είναι η μεγάλη τριγωνική ήπειρος κάτω από την Ευρώπη. Αυ-Στρα-Λί-Α είναι το μεγάλο νησί στον Ειρηνικό Ωκεανό που δεν έχει σχέσ.......γάμα το, φυσικά, οι αγώνες με ιπποπόταμους είναι κάθε Τρίτη στο Kings Cross, έλα γυμνός.


Ερ: Μπορείτε να μου στείλετε το πρόγραμμα συναυλιών της Ορχήστρας Νέων της Βιέννης; (Η.Π.Α.)

Απ: Αυ-Στρα-Λί-Α είναι το μεγάλο νησί στον Ειρηνικό Ωκεανό που δεν έχει σχέση με την Αυ-Στρί-Α που......γάμα το.....φυσικά, η Ορχήστρα Νέων της Βιέννης παίζει κάθε Τρίτη στο Kings Cross μετά τις ιπποποταμοδρομίες, έλα γυμνός


Ερ: Στείλτε μου σας παρακαλώ μια λίστα με τους γιατρούς που διαθέτουν αντίδοτο στο δηλητήριο του κροταλία (Η.Π.Α.)

Απ: Οι κροταλίες ζούνε στην Α-Με-Ρι-Κή απ' όπου προέρχεσαι ΕΣΥ. Τα φίδια της Αυστραλίας είναι απολύτως ακίνδυνα και κάνουν τέλεια για κατοικίδια

Ερ: Έχω τελειοποιήσει ένα υπέροχο προϊόν το οποίο είναι "πηγή νεότητας", πού μπορώ να το πουλήσω στην Αυστραλία; (Η.Π.Α)

Απ: Εκεί που συγκεντρώνονται πολλοί Αμερικάνοι


Ερ: Γιορτάζετε τα Χριστούγεννα στην Αυστραλία; (Γαλλία)

Απ: Μόνο τα Χριστούγεννα

Ερ: Θα μπορώ να μιλάω Αγγλικά στα περισσότερα μέρη που θα επισκεφτώ; (Η.Π.Α.)

Απ: Ναι, αλλά πρέπει να τα μάθεις πρώτα



για τη ροκιά, αυτός είναι ο χάρτης για τον οποίο μιλάμε:







 Συνεχίζοντας, θα ήθελα να δώσω στα παιδιά που θέλουν να ξεκινήσουν beatbox, ότι ένας καλός τρόπος είναι να πεις γρήγορα και επαναλαμβανόμενα τη φράση "puppets and puppeteers" και εύχομαι μια μέρα να μπορούν να κάνουν αυτό:












 Εδώ λέει ότι "το γεράκι Penegrine, είναι το ταχύτερο ζώο στη γη, φτάνοντας ταχύτητες ως και 321,5 χιλιόμετρα την ώρα

 
Πάρτααααα!!!
Φουλ σπινταριστός!!!





 "Αυτά τα μεγαλοπρεπή πουλιά, φτάνουν σε σεξουαλική ωριμότητα, μόλις στον πρώτο χρόνο της ζωής τους"






 ΣΕΞ-ΜΑΣΙΝ!!!!








"είναι φορείς σε μια μεγάλη ποικιλία παρασίτων και παθογόνων μικροοργανισμών όπως οι "Apivoxvirus" και "έρπητας των Γερακιών"




 ..................







 ...........................









 .........................







 ................................







 
.....πρέπει να κάνω μερικά τηλέφωνα.....











και τέλος, για να μην ξεχνάμε λίγο την ανθρωπιά μας, θα σας πω για δύο αδέρφια, τον Conner και τον Cayden Long. Ο Κόννερ είναι 8 και ο Σέυντεν 5.
Ο Σέυντεν διαγνώστηκε με εγκεφαλική παράλυση όταν ήταν πάρα πολύ μικρός. Εδώ και κάποια χρόνια, ο Κόννερ ξεκίνησε να αγωνίζεται στο τρίαθλο νέων, αλλά αρνήθηκε να το κάνει χωρίς τον μικρό του αδερφό.
Έτσι ο Κόννερ αγωνίζεται τραβώντας τον σε ένα φουσκωτό όταν κολυμπάει, σε ένα καροτσάκι προσαρτημένο στο ποδήλατό του κατά την ποδηλασία και σπρώχνοντάς τον σε ένα άλλο τρίκυκλο καροτσάκι κατά το τρέξιμο.....αυτές είναι μερικές από τις φωτογραφίες τους:













 καλημέρα σε όλους

 



















42 σχόλια:

  1. Το άρθρο σου κρύβει μια ειλικρινή αυτοσχέδια εθελοτυφλία που παράγει στο διαπασών ετερώνυμα και ομόνυμα κυτταροπλάσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το σχόλιό σου κρύβει μια σειρά από ασθένειες και παθήσεις, όπως ολική ανεπάρκεια του ήπατος, την οποία μου έδωσες όταν το διάβασα

      Διαγραφή
  2. Με έκανες να γελάσω με την Αυστραλία και το γεράκι και συγκινήθηκα αφάνταστα με το τελευταίο. Ο μικρός έχει πολύ μεγάλη ψυχή! Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την καλημέρα μου μίστερ Tremens!!
      Το νέφος αιωρούμενου τσίπουρου τι συναισθήματα σου σου προκάλεσε;

      Διαγραφή
    2. Επειδή πίνω από σπάνια έως ποτέ μάλλον αδιαφορία, νά τανε νέφος από μους σοκολάτας να το συζητούσαμε!

      Διαγραφή
    3. ΩΠΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΙ ΓΛΩΣΣΑ ΜΙΛΗΣΕΣ ΤΩΡΑ;;;;;;
      Και το αστέρι στο κέντρο να είναι από 'κείνες τις σοκολατένιες ελιές, αλλά πιο τεράστιο και να το τρως και να παθαίνεις 5 ζάχαρα το δευτερόλεπτο;

      Διαγραφή
    4. Με πυρήνα μυγδαλάκι ε; Αυτό φίλε καλείται η απόλυτος κάβλα!

      Διαγραφή
    5. Θα πρωτιμουσα σοκολατακι με λικερ μεσα. Εκει θα κατεβαζα ολοκληρο το ραφι.

      Θα Ξετυλιγα ΚΑΙ το ραφι και θα το ετρωγα παρεα με τα σοκολατακια για να ξεκαυλωσω....

      Διαγραφή
    6. νομίζω ότι αυτή είναι η πιο σοβαρά δομημένη συζήτηση έως τώρα

      Διαγραφή
    7. 1+1. Τι πιστευει ο Σαλβαντορ Νταλι πως ειναι το αποτελεσμα ?

      Διαγραφή
  3. Παρατηρώ ότι στην Αυστραλία, όπως και στη μαμά Βρετανία, υπάρχει ένας ανεξήγητος ρατσισμός προς τα American (ή 'Murican αν προτιμάτε) English. Σαν άνθρωποι, σαν κοινωνία, σαν Έθνος και σαν Εσπρέσο, θα το αφήσουμε αυτό να περάσει έτσι; Πορεία διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Αυστραλίας, η οποία επειδή δεν ξέρουμε πού βόσκει θα καταλήξει στην Αμερικάνικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μηπως γιατι οι αγγλοι εξακολουθουν να πιστευουν οτι ειναι αυτοκρεατορια και οι αυστραλοι να τους σιχαινονται για τους δικους τους σιχαμενους λογους ???

      Σαν Καφρος ( =barbarian on steroids ), σαν Ατομο και σαν Φανατικος του Kαφε sτα @@ μου.

      Δεν θα χαλασω τον σπιτικο μου φρεντο για αλλη μια διαμαρτυρια.....

      Ακομα χειροτερα, θα διοργανωνα διαμαρτυρια στην διαμαρτυρια και θα προσπαθουσα να εξηγησω γιατι μια συνατηση των 2 διαμαρτυριων σε παραταξη αφ'ενος ζυγος και ανελεητου headbanging σε ηχους ελληνικων συγκροτηματων μεταλ αλλα ο εγκεφαλος μου δεν εχει αποροφησει ακομα αρκετο απο τον καφε για να πω καλημερα....

      Διαγραφή
    2. * γιατι ειναι καλη ιδεα. Αλλα ειπαμε, ποτε δε μπορεις να πιεις αρκετο καφε

      Διαγραφή
    3. αυτά τα 3 σχόλια είναι τόσο άσχετα μεταξύ τους που έπρεπε να πιω ένα νεφέλωμα ρακόμελο για να καταλάβω τη σχέση τους

      Διαγραφή
  4. Βλέπω ότι το μπλογκ έχει μπει σε καινούρια era και προσπαθεί να ενημερώσει και παράλληλα να ψυχαγωγήσει....Και με συγκίνησες ρε γαμώτο με το τελευταίο με τον μικρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πότε επιστρέφουν οι Άγγλοι από το γαλαξία που έχουν πάει;
    Σε πόσο καιρό θα μπορούμε να μεταναστεύσουμε;
    Ποιός ο λόγος να θες να πας διακοπές στην Αυστραλία; Και γιατί να θες να περπατήσεις 3000 μίλια ερήμου;
    Το παιδάκι γαμεί και δέρνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα μείνουν αναπάντητα για όσο καιρό ακόμα οι Άγγλοι θα ξέρουν κάθε βρισιά του Όζζυ από το ριάλιτυ που έκανε, χωρίς να ξέρουν ΟΥΤΕ ΕΝΑ του τραγούδι

      Διαγραφή

  6. ―Τι είχες πιεί;

    ―Γιατί πρόσθεσες τόσα άσχετα π[ριν και μετά στο καλό κείμενο για την Αυστραλία;

    ―Τι είχες πιεί;

    ―Γιατί οι άνθρωποι συγκινούνται που ένα ζαβό εγωπαθές με κρετίνους γονείς σέρνει το αδελφάκι του μαζί του σα να ήταν πάνινη κούκλα;

    ― Τι πίνεις;

    Καλημέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ονομάζεται "Rekorderlig" και είναι cyder (ανθρακούχο ποτό με βάση τον μηλίτη και εμπλουτισμένο με γεύση φράουλας και lime)

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ Foot.Massage.Master,
      (αυτά για το μηλίτη μας τα λέει για να μας μπερδέψει).

      Διαγραφή
    3. καθόλου, μόνο αν σας έλεγα για απιδίτη οίνο θα ήταν για να σας μπερδέψω

      Διαγραφή
  7. O Penegrine πεθαίνει στον αέεερα
    συφιλιασμένος και νεκρός...
    Τουλάχιστον πήγε γρήορα (με 321,5 χ.α.ω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπαααα....ο έρπης είναι μεγάλη πουτάνα που δεν σε σκοτώνει και ΔΕΝ σε κάνει πιο δυνατό. Καταφέρνεις να πάρεις το παρατσούκλι "ο Συφιλιάρης" με ταχύτητα 321,5 km/h

      Διαγραφή
    2. Συφιλιάρης, Mουνοπαρακαλιάρης, όλοι αδέρφια είμαστε...

      Διαγραφή
    3. Cause it's a loooong way to the top if you want to rock n' roll

      Διαγραφή
    4. Αρκουδιάρης, Αρχιδιάρης, Εησιντισιάρης (εξαιρείται ο Καψιδιάρης)

      Διαγραφή
  8. Που είσαι Χωστηράκο ??
    Η ΕSA είναι ότι ποιο ανάπηρο έχει επιδείξει το aerospace engineering τις τελευταίες δεκαετίες.
    Μόνο δορυφόρους στέλνουν για να προβάλλουν τσόντες.Από ερευνητικούς σκοπούς τίποτα.
    Ο τύπος με τα ονόματα που έδωσε στους τυφώνες μου θύμησε αυτόν.

    http://backtomono.wordpress.com/2010/07/07/

    Προφήτης στον τόπο του ο τύπας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι, τον σύνδεσμο που ανάρτησες τον είχα διαβάσει στο αρχικό κείμενο και να σου πω την αλήθεια; Καλά τα λέει ο τύπος...να πάνε να γαμηθούνε οι ακριβοπληρωμένες πριμαντόνες που με το που φυσήξει μισό μποφώρ πάνω τους πέφτουνε και σφαδάζουν λες και τους πέτυχε σφαίρα στον "στρατιώτη Ράυαν".....φλώροι

      Διαγραφή
  9. Ρε, έχεις ξεμείνει από θέματα ή άλλαξες οριστικά χαρακτήρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε μαλάκα, τόσο καιρό που με ξέρεις, δεν έχεις καταλάβει ότι κάθε φορά περνάω και μια καινούρια περίοδο γραφής;....Ε τώρα περνάω την περίοδο...."δίνω γνώση στο λαό". Αύριο-μεθαύριο θα πάει αλλού

      Διαγραφή
    2. To ελπίζω, διότι έχεις περάσει και καλύτερες περιόδους. Επίσης, ποτέ δεν ήταν τόσο έντονη η αλλαγή.

      Διαγραφή
    3. Μπορει να φταιει το Rekorderlig ή η ελλειψη καφε. Η το Rekorderlig στον καφε του.

      Διαγραφή
    4. είμαι γεννημένος για τις μεγάλες στιγμές

      Διαγραφή
  10. Κι εγώ κι εγώ κι εγώ θέλω να γίνω αστροζάντα!!! Θα είναι μια καινούρια εμπειρία!
    Επίσης θέλω τον καταπληκτικό αυτό τουριστικό οδηγό!

    Αυτό με τους τυφώνες γάμησε απλά!

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αστροζάντα, αστροκουνουπίδι, αστροσκατά, αστρογκόλ...όλα είναι στο τραπέζι

      Διαγραφή
  11. Απιστευτη πληροφορηση σε μια μονο αναρτηση με ανατρεπτικες εναλλαγες συναισθηματων! Οκ, ακουγεται λιγο ξενερωτο ετσι οπως τα γραφω...
    Γαματη κ πλουσια αναρτηση ρε χωστηρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή