Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ





Κάποιοι άνθρωποι γενιούνται με ταλέντο στο να μην τα σκατώνουν ποτέ μα ποτέ.
Ό,τι και να κάνουν, είτε τους πετυχαίνει, είτε -ακόμα κι αν αποτύχουν- έχουν το ύφος τους "εγώ προσπάθησα κι απέτυχα", ή "η αποτυχία μου ήταν πολύ μικρή".

   Δεν ανήκω σε αυτούς.
Ανήκω σε αυτούς που μαζεύανε καρπαζιές ακόμα κι από παιδάκια με νοητική καθυστέρηση, που είχαν υποβληθεί σε λοβοτομή και μετά τα καημένα τα βαρούσαν εξεπίτηδες στο κεφάλι με βαριοπούλες μέχρι να φωνάξουνε "Ολυμπιακός".
   Ακόμα κι αυτά μπορούσαν να κάνουν το κομμάτι τους πάνω στο κωλί μου, όταν η ατυχία μου έκανε επίσκεψη.


   Από την άλλη πάλι, υπάρχουν και άνθρωποι που είναι τόσο αποτυχία, τόσο fail-οι, τόσο σκατωμαζώχτες εκ πεποιθήσεως που κάποτε πήγε ένας στη μάνα του και της είπε: 
-μάνα, το μοναδικό μου ταλέντο είναι να αναπνέω
-έχεις άσθμα ηλίθιε

και αυτό ήταν ένα αστείο που δεν είναι δικό μου, αλλά το βρήκα κάπου και δεν θα σας πω που, γιατί μετά πολλοί από σας θα βρείτε και άλλες ατάκες και θα τις χρησιμοποιείτε για δικές σας, ενώ εγώ όταν κλέβω ένα αστείο λέω ότι δεν είναι δικό μου.


  Εν πάσει πειπτώσει.
Και οι τρεις αυτές κατηγορίες ανθρώπων δεν ξέρουν πως να διαχειριστούν μια κατάσταση όταν ο τροχός ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γυρίσει.


  Πάρε για παράδειγμα τον πρώτο, που γεννήθηκε με το τετράφυλλο τριφύλι στο γκώλο και μια μούρη όλο uber.
Όταν η κακοτυχία, η πραγματική, η μεγάλη φανεί στο δρόμο του, όπως πχ, να του φάνε όλα τα λεφτά αυτοί που νόμιζε πως δούλευε, να είναι σούπερμόντελος κι εκεί που κάνει τα μπάνια του στον Αργοσαρωνικό να του σκάσει τσούχτρα στα μούτρα και να του την κάνει σα μπέικο, να γυρίσει σπίτι και να βρει τη γυναίκα του να τη γαμάνε 5, γιατί οι πρώτοι 8 είχαν ήδη χύσει, τότε τα χάνει.
'Εχασε τον έλεγχο σε πράγματα που νόμιζε για καιρό ότι τα είχε όπως γούσταρε. Είχε την αμαξάρα και φόρτωνε μέσα γκομενίδια και τώρα είχε τ' αρχίδια του. Είχε τη σπιταρόνα του και τώρα έμεινε με μισή χέστρα λόγω διαζυγίου. Δεν τον προσλαμβανουν ούτε για μπάτσο...
   Δυστυχώς, όταν ήταν παιδιά, κανένας πούστης γονιός δεν γείωνε ένα τέτοιο παιδί, μόνο καμάρωναν σαν μαλάκες που το μούλικό τους θα γαμάει και θα δέρνει όταν μεγαλώσει. Και τώρα είναι εδώ και γαμημένο και δαρμένο. 

   Και τι με νοιάζει εμένα, έτσι; Τι με κόφτει; Γιατί δεν γελάω κι εγώ με τα χάλια του μαλάκα, αντί να γράφω άρθρα;
Ο λόγος είναι απλός, αλλά είστε πολύ μαλάκες για να τον καταλάβετε και έχει να κάνει με τον τρόπο που αυτοί οι τύποι χειραγωγούν και άλλους νεότερους, θέλοντας να τους κάνουν σαν τα μούτρα τους.
Ο μέγιστος αυτός αποτύχας θα πιάσει τα παιδιά του και θα τα μάθει να συμπεριφέρονται ακριβώς όπως ο ίδιος πριν φάει το στριμωχτό στην κωλάρα. Και θα τα καθοδηγήσει να γίνουν εξίσου μπαστάρδια και καλύτερα....αλλά αρκετά με αυτόν.


Η δεύτερη κατηγορία -στην οποία ανήκω- είναι αυτή που τρώει τις μπάτσες με το φτυάρι, το οποίο είναι και το ίδιο ασημικό το οποίο χρησιμοποιεί για να φάει και το σκατό.

   Προσπαθεί να ελιχτεί εδώ, τσουπ μια πορδή στ' αρχίδια της μοίρας που τον γαμάει. Προσπαθεί να ελιχτεί εκεί και βρίσκεται με το καβλί στο στόμα. Βλέπει ένα πεντάευρω στο δρόμο και σκύβει να το πιάσει....μαντέψ'τε τίνος ο πούτσος βρέθηκε που.
Είναι μια κατάσταση που δεν σταματάει, αλλά έχει μικρά διαλείμματα επιτυχίας κι αυτό τον παροτρύνει να προχωράει ακάθεκτος, αν και συγκαμμένος.

   Όταν η μεγάλη αποτυχία τον χτυπά, τότε αρχίζει ο κατήφορος της καφρίλας: κατάθλα, μισανθρωπιά, μιζέρια, χεβυμέταλ, μπλόγκινγκ, αποτυχημένες στύσεις, σκορβούτο στα φρύδια, μερέντα και τελος θάνατος θα ορθοποδήσει πάλι και θα πάρει το δρόμο το γνωστό, για πιο επικές πούτσες και έητζ στα σκώθια.

   Από την άλλη, όταν η σούπερ γαμάτη επιτυχία του χτυπάει την πόρτα, είναι γιατί χρόνια καβλιού στην κωλάρα του, του έμαθαν που έχει κακοτοπιές και είναι ζήτημα καλού υπολογισμού.
Έχει μάθει να μην ουρλιάζει σαν χιμπατζή όταν κάτι του πάει καλά και αυτό είναι που του μαραζώνει την καρδιά.
Θέλει και δεν μπορεί να σκαρφαλώσει στην Πόρσε του, καταϊδρωμένος από ευτυχία, πετώντας διακοσάευρα στον αέρα και να φωνάξει "ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΑ ΠΑΘΕΙ ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΑΠ' ΤΑ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΚΩΛΙ......" καταλάβατε που το πάω.
Αυτό λοιπόν που δεν μπορεί να διαχειριστεί είναι ο φόβος του μην το γρουσουζέψει και πάει κάτι στραβά.....



   Τέλος είναι ο αποτυχημένος με τη βούλα. Ο "Fail-or Moon, ο Fail-os Κρανιδιώτης, ο Προ-fail-τερόλ, ο Fail-οτερότερος, ο Loss-τρόμος, ο ά-loss για Χίο τράβηξε, ο loss κέτσαπ, ο Loss-Angeles και άλλα πολλά, ο γνωστός σε όλους μας "ξόγλας"..."ξόδλας"....ΞΟΦΛΑΣ.

  Από συνήθεια δεν τον πτοεί τίποτα, το 'χει ρίξει λίγο και στα ναρκωτικά, αλλά ούτε ο χάρος αλεξίου δεν τον παίρνει....κάποτε έκανε μπάντζυ χωρίς σκοινί και προσγειώθηκε στο κρεβάτι του.


   Δεν του 'χει μείνει τίποτα....και ξαφνικά....από το πουθενά.....κερδίζει ένα 'κατομύριο ευρά και πριν απ' αυτό φασώνεται με γνωστό σούπερ μόντελ που γουστάρει χτικιασμένα ρεμάλια και πριν απ' αυτό τον κυνηγούσαν οι μπάτσοι και καταλήγει νικητής στο μαραθώνιο Αθηνών και πριν απ' αυτό, από τυχαία φωτογραφία γίνεται meme στο ίντερνετ και πριν απ' αυτό βάζει καταλάθος φωτιά στο Μέγκα και καίγεται όλο το καστ του "είσαι το ταίρι μου", του "παρά πέντε" και η Μαρία Παπάδη ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΡΗΣΣΕΤΑΙ ΜΕΓΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ!!!!!!


   Φαντάσου λοιπόν, αυτόν τον τύπο να του κάτσει το δεκατριάρι στο προπό της ζωής τι μεγάλο κοκομπλόκο παθαίνει!!!



   όσοι από σας τους τελεμέδες γράψετε σχόλιο, δώστε και τη δική σας εκδοχή στο πως μπορεί να τα κάνει όλα μπουρδέλο ένας τέτοιος τύπος
 

34 σχόλια:

  1. Αν κάτι δεν πάει καλά φταίει μόνο το μάτι και τίποτα άλλο!

    Αν ένας τύπος σαν τον τελευταίο κερδίσει κάνα τζόκερ απλά όσοι ήταν στο "περιβάλλον¨του από πριν μάλλον θα εξαφανιστούν τυχαία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ή θα εμφανιστούν νέα, ολοκαίνουργια "φιλαράκια" να τον βοηθήσουν να φάει τα φράγκα.....πάλι πρώτο τραπέζι ψάθα τον βλέπω

      Διαγραφή
  2. "και πριν απ' αυτό βάζει καταλάθος φωτιά στο Μέγκα και καίγεται όλο το καστ του "είσαι το ταίρι μου", του "παρά πέντε" και η Μαρία Παπάδη ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΡΗΣΣΕΤΑΙ ΜΕΓΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ!!!!!!"

    Απο τους καλύτερους συνδιασμούς λέξεων που έχω δει στα ελληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ένα από τα μέγιστα μυστήρια του σύμπαντος είναι αν η Μαρία Παπάδη όντως υπάρχει. ΔΕν έχει βρει κανείς ποτέ του φωτογραφία της. Μέχρι κι η Νικολούλη κάνει τον μαλάκα όταν την παίρνουν για να την ανακαλύψει που κρύβεται

      Διαγραφή
  3. εισαι φοβερος αλλα πολυ βρισιδι και χυδαιολογια. αν τα εκοβες λιγο αυτα ισως ηταν καλυτερα.
    το αστειο με το ασθμα τα σπαει!!
    δεν καταλαβα, ο τελευταιος κουλ τυπος τι ακριβως θα παθει αν κερδισει το δεκατριαρι;;
    υπαρχουν τετοιοι τυποι σαν τον τελευταιο εκει εξω;; και πως γινεται να γινεις καποιος ετσι; ειναι κατι που το εχεις εκ γενετης;
    τι και ποιοι σε ενεπνευσαν να τα γραψεις ολα αυτα ωστοσο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέφανε να σου πω, αυτό ρε με το βρισίδι είναι ένα βασικό εκφραστικό μου μέσω. Σχεδόν δενα κάνω αστείο αν δεν νοώ να κάνω αστείο αν δεν περιέχει κάποια "λέξη-κλειδί" που να σημαίνει γενετήσιο όργανο/πράξη, σεξουαλικός προσανατολισμός κλπ.

      Πιστεύω ότι στο θέμα επιτυχία και διαχείρηση, ένας άνθρωπος το έχει κατά ένα μέρος εκ γενετίς και κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος και το στενό κοινονικό του περιβάλλον του το εμπνέει.

      Δυστυχώς με ενέπνευσε η αϋπνία που με δέρνει τις τελευταίες εβδομάδες!

      Διαγραφή
    2. Τι πιθανοτητες εχω να ακουσω απο τον στομα σου οτι το ερωτικο καλεσμα ειναι επικτητο και οχι εγγενες (και κατα συνεπεια πολιτιστικο και οχι βιολογικο φαινομενο) και αμεσως μετα να λιποθυμισεις επιειδη ειπες κατι εξυπνο ?

      Διαγραφή
    3. όχι το ερωτικό κάλεσμα είναι εγγενές....ο τρόπος όμως που θα εκφραστεί είναι -κυρίως- επίκτητο και σε κάποιο ποσοστό εγγενές (βάση το πόσα κιλά ορμόνη έχει προγραμματιστεί από το δνα σου να εκκρίνεις κατά την "περίοδο αναπαραγωγής" σου)

      Διαγραφή
  4. Ο τελευταίος θα ξοδέψει τα λεφτά του σε ό,τι βρει, θα φασωθεί με την κάθε τυχαία σούπερ μοντέλα και θα βρίσκεται κάθε βράδυ στα μπουζούκια. Και σε όλα αυτά θα τον συνοδεύει το υφάκι "Ποιος είναι ο άχρηστος τώρα;". Μόνο που δε θα μπορεί να κουνήσει το δαχτυλάκι του δίχως τη βοήθεια του μπάτλερ του.Να σημειώσω ότι όλοι θέλουν να γίνουν φίλοι του. Κι έτσι αποκτά χρησιμότητα ως πιστωτική κάρτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνώ σε όλα, εκτός από το "πιστωτική κάρτα" που θα τ άλλαζα με "κοινοφελές ίδρυμα", γιατί δεν νομίζω να του επέστρεψε ποτέ κανείς τα όσα ξόδεψε αυτός για τον "φίλο"

      Διαγραφή
  5. λογικα θα εχεις καποια μανα, γιαγια, γκομενα, αδερφη, ξαδερφη, θεια, ανηψια κτλ.
    οποτε παρε μερος στο διαγωνισμο :
    http://stefanosmedia.blogspot.gr/2013/06/blog-post_19.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν θα το σβήσω να μείνει εδώ, αν και δεν ξέρω ποια είναι και όλα αυτά χάρην του παραπάνω σου σχολίου

      Διαγραφή
    2. λέω κι εγώ... θα πει για κανα διαγωνισμό, δε θα πει...

      Διαγραφή
    3. Και μια κι έχει τη λόξα απορώ γιατί δε μαθαίνει τουλάχιστον να βάζει σύνδεσμο αλλά περιμένει να κάνουμε και copy/paste?

      Στέφανε,
      έλα στο blog μου, έχω ένα παιχνίδι:
      Γράψου αναγνώστης,
      σύστηνέ με από το δικό σου
      κι αφού μου κάνεις 3 αφιερώματα
      κερδίζεις
      την πληροφορία
      Πώς βάζουμε Σύνδεσμο Σε Σχόλιο.

      Διαγραφή
  6. Τον ξέρω και τον ένα και τον άλλο και τον παράλλο.
    Κι αλήθεια το χούι δύσκολα κόβεται [π.χ. μια και μου το θύμισε ο από πάνω μου, έλα από το blog μου που έχω διαγωνισμό...]
    Αλλά θα εκπλαγείς τι γρήγορα αλλάζει ο με το αυχενικό που έλεγες και γίνεται κι αυτός τύραννος κι ίσως ακόμα χειρότερος από τον πρώτο. Το χρήμα ειδικά όταν είναι απότομο (δεκατριάρι) έχει μια δύναμη να αλλάζει πολύ τον άνθρωπο. Κάτι σαν έρωτας..
    Ζούμε την εποχή που ως επί τό πλείστον βλέπουμε αυτούς που χάνουν και δεν προσαρμόζονται. Πού να 'βλεπες την άλλη να αηδίαζες (ειδικά εδώ που ζω).

    Μα... επί τέλους ΑΡΘΡΟ!!
    Χάρηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο αποπάνω σου όμως έγραψε και κανονικό σχόλιο και μάλιστα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ!!

      ποιά είναι η άλλη και τι έκανε;

      Διαγραφή
    2. γιατι κατι μου λεει οτι τουτη δω η τελειωμενη, σχολιαζει μονο και μονο για να τσιμπησει κανα κλικ στο πραμα που ονομαζει "blog της"...αα ναι , μαλλον για αυτο : " [π.χ. μια και μου το θύμισε ο από πάνω μου, έλα από το blog μου που έχω διαγωνισμό...] " (ΚΚ)

      Διαγραφή
  7. Σκέψου κανα γνωστό νεοπλουτισθέντο (πως διάολο το λένε, Δάφνη βοήθεια!) και όλο και κάποια κατάληξη θα βρεις!

    π.χ. νεκρός από νονούς και μπατζανάκηδες της νύχτας για ναρκωτικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπαααααα.....μπατιροχελώνα σε κανένα καταγώγι να τρώει τα τελευταία του 20ρικα σε μπαλαμούτια

      Διαγραφή
    2. Νεοπλουτήσαντα, αγαπητέ Πρόεδρε.
      (Ο νεοπλουτήσας/-ντος/-ντα....)

      Διαγραφή
  8. δεν καταλαβα, ο τελευταιος κουλ τυπος τι ακριβως θα παθει αν κερδισει το δεκατριαρι;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενας ανωνυμος (το ονομα του σβηστικε -τυχαια; ) ειχε συνοψησει το χουι (λιουι και ντιουι) μας σα λαο:

    Γουσταρουμε να μειωνουμε ο ενας τη δουλεια του αλλου.

    Ακομα και οταν δεν υπαρχει αλλος, και μενουμε σε ενα αδειο δωματιο με σβηστα τα φωτα για να μη χασουμε το killer instinct θα κανουμε εξασκηση ριχνοντας βελακια σε ενα στοχο με τη μαπα μας.

    Δεν εχω βρει αλλη εξηγηση για πολλες καφριλες που ειδα και εκανα.

    Και μετα επαναλαμβανω μεχρι ναυτιας και ξερατου:
    Μην ερμηνευεις σαν κακοηθεια αυτο που μπορει να εξηγησει η βλακεια.

    Δεν βοηθαει τα πραγματα αλλα σιγουρα μπορει να με κανει να αποφασισω πως θα αντιμετωπισω "λεπτομερειες".

    Και για να απαντησω στο τι πιστευω οτι θα εκανε η τελευταιος ? Θα σου απαντησω για το δικο μου μεγεθος βλακειας: Θα πηγαινα να αγωρασω ενα πακετο τσιγαρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γαι να διαβάσει κάποιος αυτά που γράφεις, χρειάζεται χαλαρά 5-6 Πυθείες να τσακώνονται για την ερμηνία τους, διότι είναι πολύπλευρο το νόημα που βγάζεις. Θα σε συνέκρινα με συγχρονο φιλόσοφο, αλλά φοβάμαι μη νιώσεις μειονεκτικά

      Διαγραφή
    2. Περιληψη: Practice makes perfect... Ακομα και στην μαλακια.

      Μπορεις να καταλαβεις οτι δε τη παλευω γιατι με 5-6 γκομενες να τσακωνωνται στα ποδια μου( κατα πρωτιμηση λαδωμενες / λασπωμενες / ιδρωμενες ):

      1) Εξακολουθω να γραφω σεντονια
      2) Φοβαμαι οτι θα με παρουν χαμπαρι και θα ζητησουν να συμετεχω
      3) Εξακολουθω να μπορω να ξεχωρισω τη πραγματικοτητα απο τη φαντασια.

      Συμπερασμα: Παω για υπνο. Αν με περασουν οι γκομενες για κουτσουρο και ξεκουραστω λιγο μπορει να παω για τσιγαρα.

      Διαγραφή
  10. -μάνα, το μοναδικό μου ταλέντο είναι να αναπνέω
    -έχεις άσθμα ηλίθιε

    xaxaxaxa!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο συνδιασμός δεν παίζει δηλαδή ; Π.χ. Να σε πηγαίνει γαμιώντας 10 χρόνια και τα άλλα 10 να σου πηγαίνει από τζακ ποτ σε τζακ ποτ. Δεν ξέρω αν ανάφερες αυτήν την περίπτωση γιατί το διάβασα γρήγορα κρατώντας το σκατό μην μου φύγει και έγγραψα το σχόλιο αφού έχεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είσαι μαλάκας τότε....πρώτα χέζεις και μετά διαβάζεις αλλιως θα πάθεις ουλίτιδα στ' άντερα.
      Μιλάω για τον τύπο που είναι ΜΙΑ ΖΩΗ ξόφλας και παιδί της καρπαζιάς και το ξέρει και ξέρει ότι το αξίζει και σε μια φάση, σε πολύ γρήγορο διάστημα, τα κόζια αλλάζουν και βρίσκεται άρχοντας στο θρόνο

      Διαγραφή
  12. Εγω που είμαι γαμάτος δεν θα κάνω παιδιά γιατί θα συναγωνίζομαι μαζί τους μέχρι να πεθάνω.

    Υπάρχει και ο τυχερός μαν,στις ανθρώπινες σχέσεις .Όσο μου λείπει στον τζόγο τόσο καλά τα πάω εκεί.(Ακόμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατι σαν τον Διγενη Αντιπα ενα πραγμα δηλαδης, οχι απλα θεος, ημιθεος και βαλε :PPP

      Διαγραφή
    2. J.R. και βάλε, Λέμε..χορευτικό που κλαίνε οι γκόμενες στο πέρασμα μου.

      Διαγραφή
    3. ζητάω από τα νοήμονα ζώα του σύμπαντος τον παραδειγματικά εξεφτελιστικό θάνατο των 2 παραπάνω σχολιαστών

      Διαγραφή
    4. Αν ειναι σε λαικεντελικ πιστα με τον απο ημιθεο απο πανω μαεστρο στα κλαρινα και το υπολοιπο μπαλετο να με κυκλωνει και να με αποθεωνει τοτε ναι, δωσε και σωσε εκτελεση....

      Αν μου κατσει και το 13αρι θα κουτελωνω και 50ευρα στα πρωτα τραπεζια για να δινουν κωλο να τους γαμισουν μεχρι την εκτελεση μου.

      Διαγραφή