Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΣΝΟΜΠ-ΟΚΡΑΤΙΑ




μετά το keybord-gasm που έπεσε στο πρηγούμενο, πάμε να σας δείξω τι μαλακία είναι το να είσαι σνόμπ (ή s-noobie ή s-n00b-ass).



Είμαι ο Χωστήρας, ένα παιδί που υποφέρει από αραίωση τρίχας στα δάχτυλα των ποδιών, ένας νέος με εγκατεστημένο το Τ9 στο λογισμικό του εγκεφάλου του από γεννησιμιού, ένας άντρας ερωτευμένος με την αντανάκλαση που δημιουργεί σε στιλπνές επιφάνειες (καθρέφτης) και ένας άνθρωπος-Μέριττο (αυτός με τη λαβή).



   Τις προάλλες καθώς έκανα την καθημερινή μου βόλτα με το ποδήλατο, περνάω από μία μεγάλη διασταύρωση και σταματάω στο φανάρι και περιμένω. Στο ακριβώς απέναντι φανάρι περιμένει ένας, "επαγγελματίας" ποδηλάτης.
 Φαντάσου τώρα μια εικόνα:
εγώ πάνω στο, σχετικά φτηνό μου ποδήλατο, φορώντας ισοθερμικό κολλητό παντελόνι, γυαλί αθλητικό ηλίου και το κράνος μου. Ο άλλος, αγέρωχος πάνω στο -τουλάχιστον- χιλίων ευρώ ποδήλατό του, τέρμα-φουλ ισοθερμική αγωνιστική φόρμα, γυαλί προστασίας για τουλάχιστον 5 Ναγκασάκια και κράνος για σύγκρουση με αστεροειδή...

   Στάνταρ ο τύπος με γονάτιζε στον εξοπλισμό, αφού και μια ακτίνα ποδηλάτου να έκλεβα και να πουλούσα, θ' αγόραζα 3 κιθάρες και θα μένανε και λεφτά για τσιγάρα (έχω ακόμα λεφτά για τσιγάρα, κοπελιές τρέχτε!).

   Τον καμάρωνα ρε.....μπέσα και έλεγα "γαμάτος φαίνεται ο τύπος". Σέβομαι το γεγονός ότι ενώ εγώ μπορεί να κάνω 30-40 χιλιομετράκια σχετικά γρήγορα, οι τυπάδες αυτοί βγάζουν 70-80 χιλιόμετρα και κοντράρουν άμα λάχει και κανένα τογιότα τερματισμένο.


Είμαστε λοιπόν και οι 2 μπροστά στα φανάρια, απέναντι ο ένας στον άλλον και περιμένουμε. Οπότε δεν υπάρχει περίπτωση ο τύπος να μη με είδε και σίγουρα, παρά το "άματερ" της εμφάνισής μου, μπορούσε να καταλάβει άνετα ότι δεν βγήκα στο δρόμο για να πάρω τσιγάρα.

   Ανάβει το φανάρι και ξεχύνομαι να πάρω αριστερή στροφή και αυτός αντίστοιχα -απέναντί μου πάντα- να κατευθυνθεί προς την αντίθετη μεριά. 
Περνώντας μπροστά του στα 20 μέτρα τον χαιρετώ γνέφοντάς του με το κεφάλι μου και πίστευα ότι ο τύπος θα με αντιχαιρετούσε κι ας μην με ήξερε, όπως κάνουν μεταξύ τους 2 άνθρωποι, χωρίς να χρειάζεται να υπάρχει λόγος για παραπάνω.
....και με αγνόησε



.........................
δεν χαλάστηκα, γιατί πάντα υπάρχει ένα ποσοστό ανθρώπων που κάνουν κάτι που τους ξεχωρίζει από τη μάζα και αμέσως αποκτούν αυτή την αίσθηση υπεροχής και υποτίμησης απέναντι σε όποιον δεν είναι τουλάχιστον ισάξιός τους.


υπάρχει όμως μια πολύ μεγάλη ειδοποιός διαφορά μεταξύ αυτών που είναι αναγνωρισμένοι και απολαμβάνουν τη φήμη τους και σε αυτούς που κάνουν κάτι που πολλοί άλλοι δεν μπορούν (ή όχι τόσο καλά).

Οι μεν πρώτοι (σταρ του σινεμά/πρωταθλητές κλπ), λόγω φήμης ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΟΥΤΑΝΑ να κάτσουν να μιλήσουν ή να χαιρετήσουν όλους τους θαυμαστές τους και λόγω του πλήθους που τους περιβάλλει, πολλές φορές υποπίπτουν σε μαλακίες και μετά τους κολλάνε χαρακτηρισμούς όπως: "σνομπ", "the arrogant snob is fake", "snobbiest snob ever" και άλλα.



Οι δε, δεύτεροι όμως είναι απλά λαμέδες και τι εννοώ.
Ας πάρουμε για παράδειγμα το ντολμά με το ποδήλατο που προανέφερα:
Ανήκει στους "εκατομύρια ποδηλατες στον κόσμο", άρα αυτό που κάνει είναι μεν δύσκολο, αλλά όχι ξεχωριστό.
Δεύτερον, κάνει ποδηλασία στο Ηράκλειο, άρα στο tour de France παίζει να μην τον αφήνανε ούτε πίσω από τις κορδέλες των θεατών.
Και τρίτον, κρατώντας αυτή τη στάση απέναντι στους ανθρώπους, αποδομεί και το δικό του προφίλ, αλλά και ό,τι καλό μπορεί να σκέφτεται ο καθένας μας για το άθλημα. Οπότε με αυτή του την (μη) κίνηση, κατευθεία εγώ είδα ένα ποδήλατο-"τζάμπα πεταμένα λεφτά", έναν τύπο ντυμένο με κοριτσίστικο κολάν γυμναστικής,
 retard-yclops γυαλί (για όσους δεν κατάλαβαν retard=καθυστερημένος και cyclops=κύκλωπας) και κράνος που του λείπει μια προπέλα για να είναι λιγότερο γελοίο από αυτή εδώ τη μαλακία--->
         (πάθατε κι εσείς οπτικό έητζ ε;!)





 Γενικά λοιπόν η στάση "γαμώ και δέρνω και δεν προλαβαίνω" δεν κάνει καλό, γιατί ο κόσμος (αν σ' ενδιαφέρει η άποψή του πάνω στην ποιότητα του χαρακτήρα σου) δεν είναι μαλάκας.
Θυμήσου ότι αυτό που κάνεις και σε ξεχωρίζει, το κάνεις από τη μια γιατί το γουστάρεις εσύ, αλλά κι επειδή θέλεις να "φανείς" στα μάτια κάποιων, ότι πετυχαίνεις στόχους και δεν είσαι ένα καθημερινό και βαρετό ανθρωπάκι.
Ο κόσμος θα δεχτεί μεν την ιδιαιτερότητά σου και τη δυνατότητα να δίνεις ένα πρότυπο σε κάποιο τομέα, ακόμα και να σε θεωρεί τον "απόλυτο γαμιά των 50 χαρεμιών", αλλά είναι ο ίδιος ο κόσμος που σου έδωσε αυτά τα "χαρέμια". Χωρίς τον κόσμο είσαι ένας ακόμα απλός χομπίστας που παλεύει αλλά δεν πάει πουθενά. 
Είσαι σαν συλλέκτης σελίδων Α4 από διαφορετικές εταιρίες και υλικά....καλό για σένα, αλλά ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται. Αλλά και πάλι, έστω ότι όλοι αρχίζουν και παίρνουν χαλασμένη πρέζα και γουστάρουν αυτό που κάνεις, αν εσύ το παίξεις φίρμα, πάλι πούλο θα πάρεις και μάλιστα πούλο από τα κακοπρέζονα.  




    Από την άλλη όμως θα θίξω και το άλλο.
Έρχονται φορές που κάποιοι σε έχουν κοροϊδέψει, σου έχουν γαμήσει την ψυχολογία, σε έχουν υποτιμήσει και γενικά εύχεσαι να ζήσεις τη μέρα που θα τους κολλήσεις την προσωπική σου ευτυχία και τον δικό τους όλεθρο στα μούτρα. Εύχεσαι....κάποια στιγμή.....
......να-βρεθούν-στην-ανάγκη-σου!!!


Το έχω ζήσει, το έχεις ζήσει, το έχει ζήσει και μπορώ να κλίνω όλο το ρήμα σε όλα τα πρόσωπο και σε όλους τους χρόνους, γιατί όλοι μας κάποτε συναντήσαμε "το γαμημένο μπάσταρδο" 
   Εκεί φίλε μου σου εύχομαι με όλη μου την καρδιά να τον σνομπάρεις τόσο όσο δεν έχεις παίξει μαλακία όλη σου τη ζωή.
Λιώσε τον, γάμα του και τα αυτιά και χύσε και στις οπές μεταξύ δάχτυλου και νυχιού....."ΔΟΣΑΙ ΠΩΝΝΩ", που θα λέγανε και τα χρυσαυγ-όρκ.

Η άποψή μου είναι ότι το να σνομπάρεις κάποιον πρέπει να είναι μια καθαρά προσωπική υπόθεση.
Άσε τον άλλον να σε "χτυπήσει" πρώτος πριν τον γαμήσεις.
Εννοώ ότι να είσαι πάντα θετικά διατεθημένος απέναντι στον κόσμο, μέχρι να νιώσεις ότι ο άλλος πάει να σου κόψει τον αέρα, αντί να ξεροχύνεις σαν πυροσβέστης την υποτίμηση σου παντού κι αδιακρίτως σαν το νερό στη μάνικα. Δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι και δεν ξέρεις τι κάβλες και τι "κουμπιά" μπορεί να έχει αυτός που σνομπάρεις.

 Να ξέρεις ότι ο κόσμος όταν σνομπάρεται, συμπεριφέρεται καμιά φορά όπως οι τίγρεις: περιμένει την τέλεια στιγμή για να "κάνει το φόνο".
Σνόμπαρε εμένα ρε μουνί χωρίς λόγο και θα δεις....δεν ξεχνάω πρόσωπα και όλο και κάπου θα σε πετύχω:
Στο μπαρ θα πληρώσεις ένα ποτήρι φουλ πάγο και 2cl ποτό με χυμό, στο airsoft θα φας τόση μπίλια που μετά θα μοιάζεις με λεοπάρδαλη από τις μελανιές, στο ρινγκ θα σε στείλω για μασκάκια στον οδοντογιατρό και άλλα ωραία.


Μην είσαι μαλάκας, αλλά άνθρωπος.


    

     
 Και να θυμάσαι, όπως θα έλεγε κι ο Μπιλ Γκέιτς: μπορεί αυτός που σνομπάρεις σήμερα για πλάκα, να είναι ο αυριανός σου εργοδότης".


Στα σχόλια θα με ευχαριστούσε να δω και περιπτώσεις που σας έτυχαν και πήρατε το αίμα σας πίσω.



  

52 σχόλια:

  1. Το πλέον παιδιάστικο! Να με κράζει μουνόπανο που καθηστέρησα να τελειώσω το Τ.Ε.Ι. και τώρα με παρακάλαει παίζοντας το και φίλος για να δώσω βιογραφικό του στη γαμηστερή εταιρεία του κλάδου που δουλεύω και ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ κι όλας!!!

    Υ.Γ. Έχω και γκομενοσκηνικό αλλά είναι κλισέ και δεν θα το γράψω! Μπουαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γαμώ!!!!
      αλλά κάτι μου λέει από μέσα μου ότι σε τρώει να πεις και το γκομενοσκηνικό!

      Διαγραφή
    2. Θα στο πω με ουίσκια και σε άλλη φάση για να πιάσουμε το κατάλληλο μουντ!

      Διαγραφή
  2. Τύποι που είχαν αρχίσει να παίζουν κιθάρα και καλά ως αυτοδίδακτοι για να έχουν όλα τα μωρά, σνόμπαραν οποιοδήποτε άλλο που έπιανε στα χέρια του το εν λόγω όργανο.
    Κάποτε έπεσα και εγώ θύμα τους.Με πίστη, υπομονή και άπειρες νύχτες εξάσκισης, έφτασα στο σημείο να γαμάω και να δέρνω στην heavy μουσική.
    Μετά από ένα live λοιπόν και αφού τα 'χα γαμήσει όλα, είδα τους τύπους με τις γκομενίτσες τους να έρχονται και να μου δίνουν τα χέρια τους λέγοντας μου "Μπράβο μάγκα γαμάς δεν το περίμανα από σένα παίζεις πολύ καλά και λοιπά"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κοίτα, εσύ έπεσες στους "καλούς", που τουλάχιστον είχαν τα παπάρια να έρθουν να σε συγχαρούν.

      Εγώ τις περισσότερες φορές έπεφτα σε τύπους που όλο και κάτι τους ξίνιζε, όχι μόνο σ' εμένα αλλά και σε άλλα παιδιά που έπαιζαν αξιόλογη κιθάρα (παράλληλα, οι μπασίστες/ντράμμερ και λοιποί άλλοι οργανοπαίχτες δεν έχουν τέτοια κολλήματα), ρίχνοντας σκατά για τα πάντα, από ήχους πεταλιέρας, μέχρι και ένα "λάθος" bending που κράτησε 1/128 παραπάνω από το ορίτζιναλ.....ε άγαμηθείτε λοιπόν

      Διαγραφή
  3. Κράνος;;Κολλάν;;;;Τι μαλακιιιες είναι αυτες;;Απλά καβαλας το ποδήλατο με τα ρούχα σου και να πάνε να πνιγουν όλοι!!Ακούς εκει κράνος!Πφφφ!

    όσο για το σνομπισμό θα συμφωνήσω σε όλα!
    Μη το πάρεις πάνω σου!!

    Αντε γεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρώσσε άκουσέ με, χωρίς κράνος διακυβέβαίβεις πολύ περισσότερα απ' όσο νομίζεις. Βάλε στη ζυγαριά σου την "σωματική ακεραιότητα" και από την άλλη το "ίματζ"....φίλε λογικός είσαι και καταλαβαίνεις προς τα που γέρνει όσο αφορά το κράνος.

      Τώρα στο κολλάν, είναι θέμα επιλογής, απλά ένα καλό ισοθερμικό που διώχνει τον ιδρώτα ή/και σε προστατεύει από τις εναλλαγές θερμοκρασίας σε κρατάει απλά καλύτερα προφυλαγμένο....αλλά πάλι είναι θέμα επιλογής

      Διαγραφή
    2. Ναι μετά από αυτός ηρέμησαν είναι η αλήθεια.
      BTW είχα ένα διαδυκτιακό φιλαράκι από το Ηράκλειο που έπαιζε κιθαρίτσα.Μπαίναμε και τρολλάραμε σε κάτι κωλοράδια που έπαιζαν σκυλάδικα.'Αρης λεγότανε.Δεν δίνω παραπάνω πληροφορίες.Αν σου λέει κάτι στείλε μου ένα e-mail γιατί θέλω να το βρω το μουνί.
      Γαμώ τα άτομα ήτανε και έπαιζε γαμάτη κιθάρα.
      Αν τον ξέρεις ρε φίλε μίλα.

      Διαγραφή
    3. Αν το επίθετό του ξεκινά από Μαν- τότε τον ξέρω!!!!

      Διαγραφή
    4. Δεν νομίζω από Μαν. Πρέπει να ΄ναι γύρω στα 28.Μακρυμάλλης. Έχει κάτι βιντεάκια στο yt θα σου στείλω στο μαιλ να μου πεις.

      Διαγραφή
    5. Ποιο είναι το μέιλ σου??
      Έχεις κλειδωμένο το προφίλ σου.

      Διαγραφή
    6. τα παιδιά δεν τα ξέρω, αλλά φίλε γαμάνε!!!
      Δυστυχώς δεν είναι αυτός που ξέρω

      Διαγραφή
    7. Κρίμα ρε φίλε...
      Και τον ψάχνω τον τύπο από δω και από κει στα παλία ιντερνετικά λημέρια χωρίς επιτυχία.

      Διαγραφή
  4. "μπορεί αυτός που σνομπάρεις σήμερα για πλάκα, να είναι ο αυριανός σου εργοδότης"

    ΠΟΣΕΣ ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ το έχω πει αυτό...
    Δούλευα κάποτε σε ένα καφέ στην Αθήνα, μπάρα και σέρβις, αδήλωτη, ΚΤΛ ΚΤΛ, και το αφεντικό, το πολύ 7 χρόνια πιο μεγάλος από μένα, να μου μιλάει με ύφος. Όταν όμως λέω ύφος, εννοώ εκείνο το "έλα τώρα με τα κοριτσάκια, πρέπει να κρατάμε και μια απόσταση με το υπηρετικό προσωπικό" που έθρεψε τόσες και τόσες γενιέν Μαντάμ Σουσούδων, κυρίες καθώς πρέπει.

    Ο εν λόγω μαλάκας, όταν απεδείχθη ότι πηγαίναμε στον ίδιο ναυτικό όμιλο στην Θεσσαλονίκη (εγώ κωπηλασία αυτός ιστιοπλοϊα), ξίνισε τα μούτρα και απέκτησε ακόμα πιο ΧΕΖΩ ΧΕΖΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ύφος. Ώσπου τελικά, μια μέρα αποχώωωωωωωρησα. Και από τότε δεν ήμουν πια υπηρετικό προσωπικό. Ξέρεις τι ήμουν; Πελάτισα. Δυνητική και πιθανή πελάτισα. Που σημαίνει ότι αν ήθελα τον πάταγα κάτω (γιατί ήταν και γλοιώδες γλειφτρόνι ο μαλάκας όπως κάθε κομπλεξάρα) και θα μου λεγε και ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τέτοιοι τύποι είναι αυτό που είχα πει: ΜΟΥΝΙΑ ΜΕ ΟΠΛΟ.
      Τους αφαιρείς την εξουσία που έχουν πάνω σου και τι απομένει.....ένα ακόμα γλυφτρόνι, η διαφορά είναι ότι ξέρεις τι μουνόπανο είναι πίσω από τα γλυψίματα

      Διαγραφή
  5. Λοιπον κατι αναλογο έπαθα σημερα,
    ειχα βγει βόλτα και ημουν χωρίς κρανος,ειδικα ρουχα κλπ κλπ
    και περασαν καποιοι ποδηλατες με πανακριβα ποδηλατα,γυαλια καλο εξοπλισμο τελος παντων και γέλαγαν και σχολιαζαν.εκνευριστηκα αφανταστα αλλα νταξει.
    Ο ΣΝΟΜΠΙΣΜΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ,και συμφωνω με οσα ειπες!
    Και πραγματι καλυτερα να εισαι ευχαριστος με ολους παρα σνομπ!Γιατι ποτε δεν ξερεις!

    Φιλουθια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κοίτα, τέτοιοι τύποι δεν πρόκειται να σεβαστούν κανέναν αν δεν είναι ντυμένος "ρόμποκοπ" και με ποδήλατο που φτιάχνει φραππέ/υπολογίζει την ταχύτητα της σελήνης σε σχέση με το γαλαξία κλπ και δεν έχει μισό κιλό μετάλια στο σαλόνι του. Οι πουθενάδες αυτοί καταφέρνουν να κάνουν μισητούς από τους οδηγούς ΟΛΟΥΣ όσους καβαλούν ποδήλατο.

      Μαλάκα ποδήλατο καβαλάς, δεν ανακάλυψες το εμβόλιο κατά του έητζ

      Διαγραφή
  6. Μλκ, φαντάζομαι το σκηνικό και γελάω μόνος μου. Κι ένας από τους λόγους που γελάω είναι ότι το έχω πάθει κι εγώ. Να πέσω, δηλαδή, σε σνομπ λακαμά.

    Ένα από τα χειρότερα που έχω δει -ευτυχώς δεν αφορά εμένα- ήταν με ένα φίλο μου που κέρασε μια γκόμενα σφηνάκι. Η γκόμενα ρωτάει τον μπάρμαν ποιος το κερνάει, ο μπάρμαν έδειξε κι η τύπισσα παίρνει το σφηνάκι, το γυρνάει ανάποδα και το χύνει επιδεικτικά στην μπάρα...

    Δεν περιγράφω άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γάμησε τα...Τρελή αγένεια οι περισσότερες γκόμενες που το παίζουν μουνάρες (πολλές από αυτές είναι δηλαδή αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι είναι σνομπ ίσα που το διαιονίζει).
      Μου ΄χει τύχει να ρωτάω γκόμενα σε κλάμπ μετά από πολύωρη κουβέντα το όνομα της, να αρνείται να απαντήσει, να μου γυρνάει την πλάτη και να φεύγει με υφάκι.
      Άλλο περιστατικό που έχω ακούσει είναι να ρωτάει ένας τύπος μια γκόμενα σε ένα μπαρ το όνομα της και εκείνη να του σχηματίζει με τα χέρια της Χ.
      Τι άλλο να πω ??
      Δεν ξέρεις τι θα σε βρεί με τις καριόλες.

      Διαγραφή
    2. ρε μαλάκες....ρε μαλάκες, πάτε να πιάσετε συζήτηση ΠΟΥ;;;; Σε κλαμπάκι;!;! Σε γκόμενες που σου λένε με το ύφος 200 λίτρων θειικού οξέως ότι περιμένουν μόνο καβλί που έχει να πληρώσει το μισό δημόσιο χρέος;!;!;!

      Δικαίωμά σας....βέβαια, όταν το πρωί (μεσημέρι) ξυπνήσουν και σας χρειαστούν για κάτι, όως πχ είσαι υπάλληλος σε υπηρεσία, ή να τους δείξετε προς τα που πάνε κάπου, εκεί οι βραδινές μαλακίες πληρώνονται!

      Διαγραφή
    3. Φίλε εγώ τα ΄χω πει αυτά και τα πιστεύω ακράδαντα!!
      Την όλη κίνηση την έκανα για να αποδείξω σε κάτι φιλαράκια το πόσο ανύπαρκτο είναι να βρεις γκόμενα σε τέτοιου είδους μαγαζιά και για να πειραματιστώ !!
      Τελικά έμαθα από τα λάθη μου και δεν ξαναέπεσα σε τέτοιο βούρκο...

      Διαγραφή
    4. ρε συ....μπορείς να ρίξεις, δεν είναι εντελώς απίθανο, απλά όταν κολλάς σε γκόμενα που βλέπεις ότι δεν ψάχνεται, ή δεν ενδιαφέρεται ή βλέπεις ότι εκλύει την ορμόνη "ψαχνωλεφτομπουτσίνη", δεν κολλάς και κρατάς τα μούτρα σου χωρίς αίματα....αλλά αξίζει ρε συ να ψάχνεις κοπέλα τη νύχτα;!;! Εκτός αν ψάχνεσαι για "τσαλαβούτες" ευκαιριακού χαρακτήρα

      Διαγραφή
    5. Σε αυτό που λες είσαι απόλυτα σωστός.Οι πιθανότητες να ρίξεις γκόμενα που δεν σου κάνει παιχνίδι με τα μάτια είναι μηδαμινές.
      Για τσαλαβούτες ευκαιριακού τύπου, δεν λες "όχι" αν βρίσκεσαι σε τέτοια φάση.
      Από την άλλη, αύτα συμβαίνουν μόνο τα καλοκαίρια στο νησί όταν έρχονται τουρίστριες και καβλιάρες Αθηναίες που το μόνο που ψάχνουν είναι καβλί. (τα ξέρεις καλύτερα από μένα)
      Να βρείς σωστή γκόμενα σε κλαμπ είναι απίθανο.
      Οι σωστές γκόμενες θα σου ρίξουν ένα ωραίο χυνάρι, και οι καριόλες θα δεχτούν τον πούτσο σου άλλα από 'κει και έπειτα θα σου φάνε την χολή.
      Σκέφτομαι να κάνω μια ανάρτηση for the art of pickin' up babes.

      Διαγραφή
    6. Ρε παιδιά, και πάλι, ορισμένες γκόμενες αντιδρούν απαράδεκτα. Ναι, συμφωνώ, το κλαμπάκι δεν είναι και το καλύτερο μέρος για να ψαρέψεις γκόμενα και ναι, μπορεί να μην ψάχνεται, αλλά τουλάχιστον να σε απορρίψει με καλό τρόπο. Για παράδειγμα, πρόσφατα την έπεσα σε μια κοπέλα και μου είπε: ''Όχι, ευχαριστώ. Δεν ενδιαφέρομαι''. Νορμάλ πράγματα.

      Και ναι, τον έχουν πάρει ψηλά τον αμανέ. Και σε αυτό, για τον σνομπισμό τους δηλαδή, φταίμε, εν μέρει, και εμείς.

      Διαγραφή
    7. Κάνθαρε, αυτό ακριβώς!!!
      Ρίξε μου "χ" σαν άνθρωπος και θα το δεκτώ. Μούγκα και λέω και ευχαριστώ!!!
      Όχι να πρέπει να μαζεύω την αξιοπρέπειά μου μετά από κάθε συνομιλία και να λέω "πάλι σε καριόλα έπεσα", γιαί μια-δυο-τρεις.....ΤΣΟΥΠ ΟΙ ΚΑΡΙΟΛΕΣ ΤΟΥ ΦΒ και άλλες τέτοιες σελίδες!!!

      Διαγραφή
    8. Αυτό είναι το πόιντ μου.
      Μπορεί να μην γουστάρουν.Σεβαστό.Να στο πουν τουλάχιστον με όμορφο τρόπο.
      Έμεις δεν φταίμε κάτι την γνώμη μου γιατί κάλλιστα θα μπορούσαμε να τις χέσουμε κανονικά και με τον νόμο για την απαράδεκτη συμπεριφορά τους.Αλλά εμείς δεν είμαστε μαλάκες να πέφτουμε σε τέτοιο επίπεδο.
      Πιστεύω πως φταίνε εξ' ολοκλήρου αυτές.

      Διαγραφή
  7. Ωω .. το διάβασα Shinobi (ή όπως γράφεται) το s-noobie και ανησύχησα ότι αναστήθηκε..

    Τώρα για ιστορία που ζητάς τέτοια δε θυμάμαι πια γιατί έχω ανοσία αλλά είναι από τα αηδιαστικότερα κουσούρια. Και δε μιλάω για την απλή κακοκεφιά αλλά για τη σκόπιμη περιφρονητική συμπεριφορά εκεί που νομίζουν ότι 'τους παίρνει'.

    Θα ξέρεις την παλιά φήμη ότι η λέξη (που δε συγγενεύει ετυμολογκά με άλλη) βγαίνει από τα αρχικά s.nob (sans nobilité= δίχως ευγένεια ή αρχοντιά) που πρόσθεταν πλάι στο όνομα των πληβείων όταν δεν είχαν τίτλο και με τον καιρό πήρε την έννοια εκείνου που υποκρίνεται τον ανώτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...πληροφορία που δεν ήξερα. Ευχαριστώ ρε Δάφνη, δεν το ήξερα από που προέρχεται ετυμολογικά.

      Το θέμα είναι ότι αυτό ακριβώς, με τους υποκριτές υπεροχής.
      Ένας ισορροπημένος άνθρωπος, που γνωρίζει τι σημαίνει πραγματική επιτυχία δεν σνομπάρει, αλλά.....διδάσκει!

      Διαγραφή
    2. Αργότερα, στην μετά Βικτωριανή εποχή της Αγγλίας, λόγο πλουτισμού κι ευκαιριών στην εκπαίδευση, οι λεγόμενοι sans nobilite, κατάφεραν να εξισωθούν πνευματικά και οικονομικά με τους ευγενείς, μετατρέποντας την έννοια του snob σε μια ουσιαστική ανωτερότητα, λόγω προσωπικής κατάκτησης, δίνοντας τους δικαιωματικά την δυναντότητα να snobαρουν, κάθε έναν που απλά κατείχε κληρονομικά έναν τίτλο δίχως ουσία.
      Ήταν αυτοί που τα σαλόνια τους γέμιζαν με ανθρώπους του πνεύματος και της πολιτικής, (σε αυστηρά κλειστό κύκλο), δίχως να λογαριάζουν τίτλους κτλπ, καθερώνοντας την έννοια του snob, ως εκλεκτικοί κι επιλεκτικοί.

      Δυστυχώς στην Ελλάδα, η λέξη διακορεύτικε κι απέκτησε ολότελα αρνητική χροιά, όπως η γερμανική kitch (κιτς) που αναφερόταν σε ένα νέο αφαιρετικό ρεύμα τέχνης, κι αυτό γιατί όπως έλεγε κι η Γιαγιά μου: "Απέκτησε η μύγα κώλο κι έχιεσε τον κόσμο όλο."

      Διαγραφή
    3. Ban, με βάση αυτά που είπες εσύ και η Δάφνη, αναρωτιέμαι ακόμα πόοοοοσες πολλές έννοιες που δημιουργήθηκαν, λόγω συγκυριών και επιρρέασαν κόσμο, έφτασαν εδώ στην Ελλάδα διαστρεβλομένες και κακοποιημένες πλέον απ' τα χρόνια που να είναι "beyond recognition"

      Διαγραφή
  8. Άκου τώρα περιπτωσούλα που μου θύμισες...Γύρω στα 20 εγώ και τα καλοκαίρια που γύριζα Ηράκλειο από Θεσσαλονίκη που σπούδαζα,για να μην κάθομαι,δούλευα στο pool-bar του ξενοδοχείου που είναι διευθυντής ο παππούς μου.Μην ακούς παππούς και νομίζεις χούφταλο.67 είναι και μερακλής,απλά παντρεύτηκε μικρός τη γιαγιά.Πάμε στο θέμα μας όμως.Έρχεται λοιπόν μία καινούργια f&b manager η οποία δεν ξέρει ότι είμαι η εγγονή του διευθυντή και το επίθετο το πέρασε μάλλον ώς συνωνυμία,μιας και δεν ψωνιζόμουν να λέω ποιός ήταν ο παππούς μου γιατί δεν ήθελα διαφορετική αντιμετώπιση από τους υπόλοιπους εργαζόμενους.Αυτή λοιπόν,από την αρχή,επειδή ήταν υπεύθυνη στα μπαρ και τα εστιατόρια του ξενοδοχείου,μας μιλούσε πάντα με το στανιό και αυτό όταν έπρεπε.Ήταν βλέπεις μάνατζερ,μη χέσω.Εμένα δε,με είχε στη μπούκα κι αυτό γιατί της άρεσε ο σεφ ζαχαροπλαστικής, ο οποίος όμως φλέρταρε εμένα και από τότε που το πήρε αυτή πρέφα μου έψηνε το ψάρι στα χείλη.Δεν μου έδινε ρεπό,με έβαζε να κάνω ρεπό των άλλων και πολλά άλλα και παρ'όλα αυτά δε μιλούσα γιατί δεν ήθελα να λένε ότι τρέχω στον παππού με την πρώτη δυσκολία.Υπέμενα λοιπόν,μέχρι που ήρθε εκείνη η αξέχαστη βραδιά που θα σου πώ τώρα,χιχιχι.Έχει το ξενοδοχείο Ελληνική βραδιά εκείνη τη μέρα και με παρακαλεί ο σεφ,αν θέλω να κάνω αξιόν,δηλαδή να μαγειρεύω στον μπουφέ όπως μαγείρευαν πολλοί αρκετές φορές για το χαβαλέ,ακόμα και οι προιστάμενοι.Δέχτηκα λοιπόν και την ώρα που μου έδειχνε τί θα κάνω και μου βάζει την ποδιά,ανοίγει η πόρτα του εστιατορίου και μπαίνει αυτή.Με το που με βλέπει στον μπουφέ γύρισε το μάτι της και μές στα νεύρα έρχεται να μου ζητήσει το λόγο,γιατί είμαι εκεί.Της είπα με όμορφο τρόπο ότι μου το ζήτησε ο σεγ.Τότε μου λέει με υφάκι,ότι κανονικά εκείνη μαγειρεύει σε αυτό το πόστο κάθε τέτοια βραδιά,απλά σήμερα έτυχε να αργήσει,Της λέω ότι δεν το ήξερα και βγάζω την ποδιά και της λέω να μπεί εκείνη μέσα.Τότε φεύγει και αφηνιασμένη βρίσκει τον σεφ και μπροστά στους πελάτες τον κατσάδιαζε.Βγαίνω λοιπόν Χωστήρα μου,από τον μπουφέ,πάω κοντά της και της δίνω την ποδιά στο χέρι λέγοντάς της ότι μπορεί να μαγειρέψει και ότι εγώ φεύγω.Και την ώρα που γυρνάω να φύγω,κάνει η λεγάμενη την λάθος κίνηση.Με πιάνει από το μπράτσο και με κάνει στροφή από τα νεύρα της και μέσα στον κόσμο ουρλιάζοντας μου λέει : Άκουσε να δεις κοριτσάκι μου,εμένα δε μου έχει δώσει ποτέ κανείς ποδιά στο χέρι και να μου γυρίσει την πλάτη.Ξέρεις ποιά είμαι εγώ?Πήγαινε μάθε και μετά να κάνεις κινήσεις.Άμα θέλω εγώ σε απολύω αυτήν ακριβώς τη στιγμή''...Και εκεί όπως καταλαβαίνεις,δεν κρατήθηκα άλλο και τα παίρνω και ενώ μας κοιτούσαν όλοι,άρχισα κι εγώ με την ίδια ένταση που φώναζε να φωνάζω και να λέω : ''Πρώτον,άσε το χέρι μου και δεύτερον πήγαινε εσύ να ρωτήσεις ποιά είμαι εγώ και μετά έλα να με απολύσεις.Γιατί εγώ σε απολύω πιό εύκολα από ότι εσύ εμένα.Και στο φινάλε να σου πω και κάτι κοπελιά?Κανονικά,θα έπρεπε αυτή τη στιγμή εγώ να κάθομαι σε ένα από αυτά τα τραπέζια και εσύ να με σερβίρεις και να λες και ευχαριστώ κι όμως δεν το έκανα μέχρι σήμερα,αλλά από εδώ και πέρα δεν σου επιτρέπω ΕΓΩ να μου μιλάς με αυτό τον τρόπο και ΑΠΑΙΤΩ να με σέβεσαι όπως σε σέβομαι κι εγώ.Με όλο το σεβασμό που σου έχω λοιπόν σάλτα και γαμήσου που θα με πεις και κοριτσάκι σου''....Και έφυγα πανηγυρικά χωρίς να την αφήσω να σταυρώσει λέξη.Μετά μου είπαν ότι ρώτησε και της είπαν ποιά ήμουν και σε πληροφορώ ότι δεν μου ξανασήκωσε φωνή ποτέ και μου φερόταν πάντα με τις σεις και το σας...Σε κούρασα,αλλά και μόνο που θυμήθηκα τη φάτσα της τότε το καταευχαριστήθηκα.Περιττό να σου πω φυσικά,ότι ο σεφ ζαχαροπλαστικής που ανέφερα πριν,είναι ο άντρας μου πλέον...δε σου συζητώ με τι χαρά την πήρα τηλέφωνο να την καλέσω στο γάμο μας τότε.Ντουβρουτζάς της ήρθε!
    Φιλάρες Χωστήρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΑ!!!!!

      ρε, να θες με το ζόρι ν' αγιάσεις και ο διάολος να μη σ' αφήνει!!!
      ε ας τα λουστεί λοιπόν!!

      Διαγραφή
  9. swsta to eipe h dafnh,ena apo ta ahdiastikotera kousouria,emena kana dyo fores mou thn eipan giati syxna foraw papoutsia stiletos kai genika maresoun ta pshla takounia,high heels,ksereis twra pws mporeis kai perpatas,einai avola,thaxeis provlhma me th mesh,klp,klp,ki olafta me dosh eirwnias kai yfaki snob.ase re kopellia,fora esy tis balarines sou,louse kai kana malli kai ta leme,den eipa etsi giati ntraphka,thaprepe omws.naxeis mia poly kalhmera.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι εσύ ρε Ελενίτσα να έχεις καλημερα!!

      αλλά ρε συ και εσύ να αποκτήσεις πρόβλημα με τη μέση σου (από τη στιγμή που ήδη το ξέρεις), τι στο διάολο τους κόφτει και πρέπει να το πούνε με ύφος...
      κακώς πάντως που όταν βλέπεις την ειρωνία στα μάτια του άλλου να μην τον χτυπάς

      Διαγραφή
  10. Δυστυχώς δεν έχω κάποια ιστορία να μοιραστώ μαζί σας, γιατί ποτέ κανείς δεν τόλμησε να μου πουλήσει ανωτερότητα ή σνομπισμό. Πως θα μπορούσε άλλωστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγόρι γουστάρει κοπελιά (μουνάρα)

    Κοπελιά δε γουστάρει αγόρι γιατί ζητάει ώριμο και πλούσιο

    Αγόρι έχει πολλά λεφτά

    Κοπελιά δεν το ξέρει

    Κοπελιά δίνει χυλόπιτα στο αγόρι

    Κοπελιά μαθαίνει μετά από λίγο καιρό ότι αγόρι είναι πάμπλουτο

    Αγόρι ξαναβγαίνει με κοπελιά μετά από ακόμα λίγο καιρό κατά τύχη μέσω παρεών

    Κοπελιά την πέφτει σε αγόρι

    Αγόρι φεύγει από μπαρ

    Αγόρι γυρνάει σε μπαρ πιο μετά μαζί με βίζιτα

    Κοπελιά μένει με στόμα ανοιχτό

    Αγόρι της κάνει πρόταση για τρίο

    Κοπελιά δέχεται

    Αγόρι και κοπελιές κάνουν τρίο

    Αγόρι δεν της ξαναμίλησε ποτέ από τότε

    Τρου στόρι....
    διάβαζα Λούκυ Λουκ με Ινδιάνους και επηρεάστηκε γραφή μου
    Τώρα θέλω σκαλπ
    Ουγκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Το αίμα μου θα το πάρω πίσω όταν έρθει η προλεταριακή επανάσταση. Το σπέρμα μου, όμως, ΠΟΤΕ!"
    Καγκελάριος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Kάποτε σε μια συζήτηση με μπυρίτσα μου χες πει πως "έχω μπολικους demons inside" επειδή έχεις δίκιο, δεν θα πω κάποια ιστορία. Δεν χρειάζεται, πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καταλαβαίνεις τι εννοώ και χαίρομαι πάντα να μιλώ μαζί σου!

      Νομίζω ότι μου έχεις πει ιστορίες που πατάνε πάνω στο θέμα και όντως δεν χρειάζεται να αναφερθείς. Εγώ, εσύ, λίγοι ακόμοι και οι υπαίτιοι αυτών των ιστοριών ξέρουν...

      Διαγραφή