Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ-ΟΔΗΓΙΑ ΠΡΟΣ ΠΕΛΑΤΕΣ



Μετα απο μια ανεπαισθητη απουσια δυο βδομαδων λογω βαρεμαρας, δουλειας, υπνου και καζας ντε πεπελε, εσυρα το κορμι μου μεχρι το ταμπλετς να γραψω κι εγω τον πονο μου.

Και αφου η μανα μου μολις εφυγε για διακοπες και η αλλη η παλιοποθτανα -ξερετε ποια- γαμιεται, ποιοι μειναμε; 

Εμεις οι ποσοι ειμαστε

Αφορμη γι' αυτο το αρθρο σταθηκε μια απο τις πιο σουρρεαλιστικες στιγμες στην καριερα μου ως σερβιτορος ψαροταβερνας, οταν προχθες πελατης, παιρνοντας τον καταλογο στα χερια του, αρχισε να τον διαβαζει στο συναδελφο και την παρεα του:

-...σαλατα μαρουλι-λαχανο, τονοσαλατα...πατατες φρεσκιες τηγανητες...τζατζ...ΑΠΟ ΤΖΑΤΖΙΚΙ, ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ;;;;

...κι ευθυς το γιαουρτι ξινισε και το αγγουρι μαραθηκε οπως μαραινονται το φθινοπωρο οι πουτσες και πεφτουν.

Δεν ειναι δυσκολη η δουλεια του σερβιτορου σε μαγαζι, αλλα ουτε και ευκολη (για τα ξενοδοχεια δεν συζηταμε, εκει το πεος πεφτει καταρρακτωδως σαν μουσωνας στην Ταϊλανδη και οι σερβιτοροι, ειτε θα βαλουν στο κεφαλι κανα τεραστιο μπανανοφυλλο και θα ευχηθουν για το καλυτερο, ειτε θα παρουν ολοκληρο τσαμπι μπανανες (απο τις Dole, τις μεγαλες τις χοντρες) και θα το βαλουν στον κωλο τους. Υπαρχουν κι αυτοι, μην το γελατε).

Σερβιτοροι λοιπον

Ο σερβιτορος χωριζεται σε 2 κατηγοριες, ο δικος σου και του αλλου τραπεζιου. Η δευτερη κατηγορια καλο ειναι να μην σας ενδιαφερει.
 Αν τυχει και δειτε σερβιτορο αλλου τραπεζιου καλο ειναι να αποφυγετε οποιαδηποτε οπτικη επαφη. Αλλα και αν κατα λαθος αποκτησετε οπτικη επαφη, μεινετε ψυχραιμοι (οι σερβιτοροι ειναι σαν τους δεινοσαυρους του Τζουρασικ Παρκ και το κυνηγετικο τους ενστικτο για αιμα και σαρκα ενεργοποιειται με την παραμικρη κινηση), μεινετε λοιπον ακινητοι και ψυχραιμοι και μην κανετε το λαθος να σηκωσετε το χερι να παραγγειλετε κοακολα και δυο πατατες, οσο κι αν τα μαλακιστηρια διπλα σας σας πρηζουν το πατρικο σας πεοντα. Βρισκεστε αυτη τη στιγμη στα ορια της επιβιωσης και καλο ειναι να παιξετε σωστα τα χαρτια σας σε ενα αορατο ποκερ καθως βαδιζετε σε τεντωμενο σκοινι. Αν καποια στιγμη (απεγνωσμενη θα πω εγω), ενα απο τα μουλικα που κουβαλατε, σας πιασει σφιχτα το μπουτσο σαν ανακοντα απειλωντας τον με ασφυξια, τεμαχισμο ή αποκολληση, ζητωντας επιμονα αυτη τη γαμημενη κοακολα και πατατες με εξτρα σως, ΜΗΝ υποκυψετε στον εκβιασμο, δηλαδη, ΝΑ ΜΗΝ σηκωσετε το χερι στο σερβιτορο του διπλα τραπεζιου...ειναι μια παγιδα και μπλοφα ταυτοχρονα που εχουν στησει τα μουλικα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ σε συνεργασια με τους Ροθτσιλντ, τα Νεφιλιμ και το μπαρμπα-Γιωργη το Σορρο, προκειμενου να γινετε ο πιο μισητος παπαρας στην ταβερνα, ο "μαλακας που δεν ξερει να κουμανταρει τα παιδια του".
Αν παρ' ολ' αυτα υποκυψετε στον εκβιασμο και σηκωσετε το χερι ΜΗΝ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕΤΕ ΡΕ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ;;;;

Η λυτρωση, πιστεψτε με, δεν αργει να ερθει και παραγγελνετε στον δικο σας σερβιτορο, ο οποιος μολις σας τα σερβιρει μπορειτε ανετα να ΜΗΝ του παραγγειλετε στο καπακι και ενα μπουκαλι νερο και ενα τζατζικι που τα ειχατε ξεχασει.

Αυτα, και καλη σας ορεξη.

  

4 σχόλια: