Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ-2 Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ



...καποια στιγμη καταφερα να σηκωθω απο το σκαμπω του μπαρ και καποια αλλη στιγμη ζητησα και το λογαριασμο

-Αστεριε μπλρχχμμμθθ μπλλλ σε παρακαλω
-35 ευρω, οι δυο τεκιλες ψαρολαδο κερασμενες

...καποια στιγμη ξεκινησα να στριβω τριμματα μεσα στο σουβερ και ταυτοχρονα ειχα την αναλαμπη να βγαλω  λεφτα να πληρωσω, με αποτελεσμα να φτιαξω το τελειο τσιγαρο (ποιος θα μου το λεγε οτι τα δεκαευρα ρολαρουν τα καλυτερα στριφτα).

Χωρις καθυστερηση αρχισα να κουναω ενα-ενα τα ακρα μου σε μια συντονισμενη υπερπροσπαθεια να περπατησω μακρια απο το ναο της Κυρωσης του Ηπατος. Το προσωπο μου εξεφρασε (και δικαιως θα ελεγα) τις αντιρρησεις του, ξεσπωντας σε ανεξελεγκτους μορφασμους, χαμηλωνοντας το βλεμμα καθε φορα που ειχαμε αλλαγη εκφρασης, αλλα και για να παρω δυναμη να αντεξω το επομενο κυμα λοξυγγα που μου γαμουσε το Ειναι και με εξεθετε στα ματια αγνωστων περαστικων.

 Με τα πολλα εφτασα σπιτι, οπου συνεβησαν αυτα που σας εγραψα στο προηγουμενο αρθρο, για τα οποια η μανα μου δεν ξερει και καλο ειναι να μην τα μαθει. Παραλληλα η πρωην μου ξαπλωμενη, εχει σηκωσει τα ποδια ψηλα και τραβαει πατοκλανιδια αυξανοντας τη συγκεντρωση μεθανιου στην ατμοσφαιρα και συμβαλοντας στο Φαινομενο του Θερμοκηπιου γιατι τετοια πουταναρα ειναι σιγα μην αλλαζε.

(η επομενη μερα)


...ημερα γαμου, παντρευεται ο αδερφος μου ο μικρος. (να μου ζησει και στα δικα μου)
Ο Κωστας οταν ηταν μικρος ηταν διαβοητος ψευτης, ο βασιλιας της Πρωταπριλιας. Νομιζω οτι οσα γενεθλια μου καναμε μαζι, καποια πουστια επαιζε κι εγω τωρα ειμαι 39.
  Βεβαια εχει πλεον αλλαξει δραστικα και αυτο νομιζω βοηθησε τη Μαργαριτα να πει το Ναι, αντι να κοπανιεται στον καναπε απο τα γελια.

Εγω ημουν σε κακα χαλια και δεν εβρισκα κανενα σοβαρο κινητρο να οδηγησω μεχρι το γραφειο του για να τον ντυσουμε γαμπρο. Αλλωστε εχω αλλα δυο αδερφια να αντικαταστησουν την παρουσια μου, οποτε εμεινα ολη σχεδον τη μερα στο σπιτι, κυκλοφορωντας μονο με το βρακι, βογγωντας σαν επιληπτικος καναπες (σε περιπτωση που αναρρωτιεστε αν οι καναπεδες παθαινουν επιληψια, σκεφτειτε να βρισκοσασταν συνεχεια στο ιδιο σημειο και να καθονται απανω σας μονο κωλοι που κλανουν κι εσεις να τις πινετε μεχρι το μεδουλι).

Κατα τις 7 το απογευμα αποφασισα οτι πρεπει να φορεσω κατι που να φερνει σε ευπρεπες και να παω στην εκκλησια οπου θα τελουνταν το -οχι και τοσο- μυστηριο.
Στο προαυλιο ηταν ολοι οι συντελεστες της παραστασης (συγγενεις) οπου ενας-ενας μου ευχονταν "και στα δικα σου" εδω και 39 χρονια.

Περπαταω αργα και τελευταιος τα σκαλια της εκκλησιας και μπαινω μεσα, παιζοντας με νοημα το ριφ-σολο του Leila, που αμα το κανεις χωρις κιθαρα μονο με τα χερια, μοιαζει σαν να κανεις τετοιο σταυροκοπημα που κατεβαινει ο ιδιος ο Ιησους και σε ευλογει.

Χεχεχε....

Μπαινω μεσα και τι να δω...

Μικρη παρενθεση: ο αδερφος μου ειναι τατουατζ...εεε γκουγκουγκουχ, tattoo artist, επαγγελματιας δερματοστιξιας. 

ΠΑΝΤΟΥ ΟΛΟΙ ΕΙΧΑΝΕ ΤΑΤΟΥ
Ο γαμπρος κι η νυφη; Τατου
Ο κουμπαρος και ο αλλος κουμπαρος;; Τατου
Συγγενεις και φιλοι;;; ΚΑΛΑ ΜΑΝΤΕΨΑΤΕ!!
Τα παρανυφακια και κατι αλλα μουλ...ανηλικα να τρεχουνε με τα μικρα τους mandala, ενω κι ο παπας σηκωσε σε καποια στιγμη το μανικι και φανηκε tribal και logo Sepultura.

Δευτερη μικρη παρενθεση: ο αδερφος μου εχει ψιλομακρια μαλλια που τα δενει τζαπανεζικο κοτσο.

ΠΑΝΤΟΥ ΟΛΟΙ ΕΙΧΑΝΕ ΚΟΤΣΟ!!!

Ο γαμπρος και η νυφη; Κοτσο
Ο κουμπαρος και ο αλλος κουμπαρος; Σογκουν, σαμουραϊ με βελονι γιαγιας στον κομπο
Συγγενεις και φιλοι;; ΝΑΑΑ ΚΑΤΙ ΚΟΤΣΙΔΙΑ
Παρανυφακια και λοιπα παιδακια με καμαρωτα κοτσιδια.
Ο παπας;;; Καλα, εννοειται

ΤΡΙΤΗ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ: ο αδερφος μου εχει αφησει εδω και χρονια μουσι, μουστακι, γενειαδα, που συμβολιζει την καλλιτεχνικη καλλιτεχνικοτητα και την ελευθερια πνευματος μεσα σε μια κοντισιοναρισμενη κοινωνια φρεσκοξυρισμενων προβατων.

Ο γαμπρος και η νυφη;;...χεχεχε
Ο κουμπαρος και ο αλλος κουμπαρος;; 8 μηνες movember
Συγγενεις και φιλοι;;; αγιορειτες μοναχοι
Παρανυφακια και παιδακια να βαζουν αυτοκολλητα φροζεν στα γενια τους
Ο παπας, παλιος χιππης στα νιατα του, το γυρισε στην ιερατικη γιατι βαριοταν το ξυρισμα.

Στο Ησαϊα Χορευε ο αδερφος μου εχασε το βημα μου στη δευτερη γυροβολια την ωρα που η νυφη μαζευε με τα μαλλια ολοφρεσκο μπασματι για το γαμοπιλαφο. Ο παπα-φαδερ ομως, εμπειροτατος χορευτης, εριξε λιγο τον ρυθμο, ειδικα βλεποντας τους δυο κουμπαρους να τρεχουν λαχανιασμενοι να κρατανε τα στεφανα πανω στα κεφαλια του ζευγους.

Το γαμηλιο γλεντι θα λαμβανε χωρα καπου μακρια, γεγονος που οδηγησε μια αυτοκινητοπομπη Κρητικους και Μακεδονες (οικογενεια νυφης) να σχηματιζουν ενα οργανωμενο κομβόι στην εθνικη.
Εγω παλι που ειμαι τοσο γαμαουα και αντισυμβατικος εκανα τρεις φορες τον κυκλο μεχρι να το βρω.

Ηταν ενας ανοιχτος πολυχωρος με κηπους και τρια σημεια δεξιωσεων, οποτε εψαχνα να βρω το μερος οπου ηταν μαζεμενοι τυποι με κοτσιδες, τατουαζ και παιδακια με προωρη τριχοφυϊα στο προσωπο και δεν επεσα εξω.

Μπαινοντας στον κηπο εβλεπες γκαζον και ροτοντες με ηδη μισοφαγωμενο φαγητο αφου εγω ειχα καθυστερησει τραγικα στην προσπαθεια μου να ειμαι ενας ασυμβιβαστος καριολης.
Αμεσως πλακωσανε γυρω μου κι αλλοι συγγενεις για δευτερο γυρο Καισταδικασου, ενω οι πιο σαδιστες ρωτουσαν πρωτα και την ηλικια μου και μετα Γιατιμωρεναμησεθελεικαμια.
Μισο κιλο καπνιστο Μετσοβονε και τρια παξιμαδακια ολικης αργοτερα αποφασισα να κανω μια βολτιτσα στον κηπο, μεχρι το ζευγαρι να εμφανιστει.
Σιγα-σιγα αρχισε να ξεθολωνει το τοπιο απο τα χθεσινα μπαχαλα και να ασχολουμαι με το αγαπημενο μου σπορ, το μπανιστηρινγκ.

Ωραιες η Κρητικες ρε μαγκα μου! Κοντουλες κι απολαυστικες σαν λουκουμακια! Μετα απο λιγη ωρα ερχεται και η θεια μου η Ελενη, 70βαλε χρονων να την κραταει αγκαζε ενα τετοιο λουκουμακι να περπατανε προς το μερος μου.

-γεια σου θεια!
-Χωστηρα ελα να σου γνωρισω την ξαδερφη σου την Δημητρα που επειδη ειναι ξαδερφη σου δεν προκειται ουτε με τη φωτο της να την παιξεις!
-να 'σαι καλα ρε θεια! Τι κανεις Δημητρα;
-μια χαρα εσυ;
-καλα κι εγω, τινος εισαι (κλασικη ερωτηση κρητικης αβροφροσυνης ωστε να αποφευχθει με καθε τροπο η πιθανοτητα αιμομικτηκης αναπαραγωγης)
-ειμαι του ταδε που ειναι και δημαρχος στο Δυτικο Πουθενοχωρι Μυλοποταμου
-αααα ναι, τον εχω ακουστα τον πατερα σου (μουφα)
-και που μενεις;
-τοσο μακρια που ουτε με φεησμπουκ δεν θα με ξαναδεις!
-λαμπρα!

Απο την αλλη οι Μακεδονιτισσες.
Ψηλες σαν πευκα και ομορφες σαν μαζωξη του σογιου της Νικολ Κιντμαν. "Πω ρε μανα μου...να παρω καμια τετοια σπιτι να φερνω καθε βδομαδα μπογιατζηδες να στοκαρουν το ταβανι".

...σε καποια στιγμη τα φωτα σβηνουν γαμω τη ΔΕΗ και απο τα ηχεια ακουγεται μια παρα, ΜΑ ΠΑΡΑ πολυ γνωριμη μουσικη.
Τι στο μπ...αυτο ειναι το Imperial March, το εμβατηριο του πρωτου Star Wars που ο Νταρθ Βεηντερ σκαει μουρη στο σκαφος της πριγκιπισσας Leia...
"δεν παιζει μαλακα μου..."  λεω, αποκλειεται να συμβαινει αυτο...

...κι ομως


Απο την εισοδο του κηπου κανει την εμφανιση του το ζευγος κρατωντας και κραδαινοντας φωτοσπαθα κι απο πισω τα παρανυφακια ντυμενα Νταρθ Βεηντερς και Στορμ Τρουπερς να κρατανε με το ενα χερι το φορεμα της νυφης και με το αλλο να χαιρετανε κι αυτα με φωτοσπαθα λες και ειναι σε παρελαση της Γαλαξιακης 25ης Μαρτιου!!

Οι συγγενεις και φιλοι κατω των 50 χειροκροτουσαν, ενω παππουδες και θειτσες αντιμετωπισαν με τρομο την προοπτικη μηπως καταλαθος βρεθηκαν σε ρεηβ παρτυ πισω στην δεκαετια των Ενενηνταζ'.

Το ζευγαρι προχωρησε με κατι χαμογελα ΝΑΑΑΑΑ απο τη χαρα τους μεχρι την πιστα, οπου επιδοθηκαν σε μια εικονικη μονομαχια σπαθιων, στην οποια η νυφη κατεβαλε σοβαρες προσπαθειες (το parr της ηταν πολυ καλο αν και χρειαζεται λιγη βελτιωση το backhand), ενω ο γαμπρος βαρουσε στο γαμο του καραγκιοζη και τα μισα χτυπηματα θανατωσαν χιλιαδες αθωες νυχτοπεταλουδες. Τα παρανυφακια ειχαν ηδη εξοντωσει το ενα το αλλο. Νικητης αναδειχτηκε η μικρη Νταρθ Βεηντερ 2 με εξι ποδια λιγοτερα.
Μετα ηρθε η τουρτα και η σαμπανια. Ξερετε τωρα ολοι πως ειναι γι' αυτους που παντρευονται πρωτη φορα πως μπλεκουνε ποδια-χερια και η σαμπανια χυθηκε στη γραβατα ΑΛΛΑ ΚΑΙ η νυφη εχασε το κουταλι στο γιακα του γαμπρου μετα απο ανιση μαχη με το καρατε.

Και καπου εδω τελειωσε το αρθρο γιατι θα παω τα σκυλια βολτα.

Highlights:

  • Ο λογος που εκφωνησε ο αδερφος μου ο Αρης σε εμμετρο στιχο ιαμβικο δεκαπεντασυλλαβο (το 'χει ο πουστης) 
  • Διπλα διπλα με την ξαδερφη Χρυσουλα να σχολιαζουμε σαν θειτσες τα τεκταινομενα και να γελαμε σαν κατσικια
  • Μακεδονιτισσα, συγγενη της νυφης με ολοσωμο εκρου φορεμα, βραχιολι με τρεις γυρες στο μπρατσο, σεμνο βλεμμα και τσουπωτο, αχλαδωτο κωλο, σε ψαχνω 
  • Εγω οταν χορεψα Σιγανο και Χανιωτικο 
  •  Εγω οταν χορεψα Μπιγαλη Του Αιγαιου τα Μπλουζ
  • Εγω οταν χορεψα Νοσα-Νοσα και Γκανγκναμ σταηλ (αν το επαιξε αυτο ο ντιτζεης) 

2 σχόλια: