Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

ΜΟΛΟΤΩΦ



Πριν λιγες μερες βρεθηκα στην πορεια για τον Γρηγοροπουλο στο Ηρακλειο Κρητης.

Αλλα ας κανω ομως το ομηρικο "in media res" για να δουμε λιγο τη συγκριση και να βγαλω μερικα συμπερασματα.

Κατ' αρχην, με τους αναρχικους του Ηρακλειου δεν εχω επαφες. Ελειπα καιρο, αλλα αξιζε να δω απο κοντα τη φαση.

   Στην κεντρικη πλατεια των Λιονταριων, μολις εχει τελειωσει η πορεια των αριστερων οργανωσεων και οι πιτσιρικαδες που ετοιμαζαν το ντου στους μπατσους εχουν μαζευτει σε μια ακρη. Η κατασταση ειναι εκρηκτικη. 
Ειμαι μολις δεκα μετρα απο το μετωπο, αναμεσα σε καφετεριες, και τα μπατσονια εχουν σχηματισει μια φαλαγγα της κακιας ωρας ενω τα παιδια τολμανε και τους προκαλουν εξω απο το σπιτι τους (στην πλατεια βρισκεται το κεντρικο μπατσομαγαζο Ηρακλειου, που για τις αναγκες της αφηγησης θα το ονομασω "χοιριναδικο", μια λεξη που θα χρησιμοποιηθει μια φορα, δηλαδη μολις πριν).
   Τα μπατσονια καθονται ακινητα και ακουνε τα "ηρωικα" τους παρατσουκλια, χωρις να αντιδρουν. Ολα ομως αλλαζουν με το που σκανε οι πρωτες μολοτωφ (η λεξη "μολοτωφ", η οποια αναγεται στο ονομα του Μολοτωφ που τη δημιουργησε, σημαινει στην ουσια "των σφυριων". Το μονο που μενει ειναι να φτιαχτει ενας ακομα τυπος αυτοσχεδιας βομβας ονοματι "σερπι"=δρεπανια, να κανει το ΚΚΕ τρια συνεδρια για να καταγγειλει τη φαση για κλοπη της υπεραξιας των πνευματικων δικαιωματων και να κατεβει σε γενικη απεργια του κλαδου της Βομβοκατασκευαστικης).

   Με το που σκανε οι μολοτωφ στα ποδια των μπατσων, ανταποδιδουν αμεσα με τρεις μικρες κροτου-λαμψης, δυο τζουρες δακρυγονο και ενα βαρελοτο και αρχιζουν να ροβολανε εναντια στα παιδια κρατωντας κατι μακρια, πλαστικα ματζαφλαρια που εχουνε για να βοηθαει ο ενας τον αλλο οταν εχουνε δυσκοιλιοτητα (δεν κανουν καλη δουλεια και αυτο μου το εχει πει οριτζιναλ πουστης που γνωριζω πολυ καιρο και σεβομαι τη γνωμη του).
  Οι πιτσιρικαδες, αμεσως με το που ξεκινανε οι μπατσοι να τρεχουνε, πετανε καρεκλες στη μεση του δρομου για να τους καθυστερησουν. Καποιοι απο αυτους φωναζουνε "ΜΗ ΣΠΑΤΕ ΡΕ ΜΗ ΣΠΑΤΕ ΓΑΜΩΤΟ". Τα παιδια το σεβαστηκαν αυτο και δεν σπασανε ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ. Μονο τις καρεκλες εριξαν και αυτες ειναι ρακαν και δεν παθαινουν τιποτα (τελικα ο καπιταλισμος εφτιαξε και κατι της προκοπης κι αυτο ισα-ισα για να αραζει την πλουτοκρατικη του κωλαρα και να να πινει φρεντακια στα φιλελαδικα).

  "Να πανε να γαμηθουνε οι μπατσοι, εγω θα κατσω" ειπα και εμεινα ανυποχωρητος στη θεση μου, ακριβως διπλα στο σωρο με τις καρεκλες να δω τι θα γινει. Ημουν μονος και δε φορουσα τιποτα να κρυβει το προσωπο μου καθως εβλεπα τους μπατσους να ερχονται προς το μερος μου. Τα παιδια ειχαν ηδη υποχωρησει πολλα μετρα παρακατω και ηδη χτυπιονταν με αλλες διμοιριες.
   Τους κοιτουσα μεσα απο το παμπριζ του κρανους τους, αλλα αντι να με πλακωσουνε στο ξυλο με προσπερασαν απειραχτο (οι μπατσοι ειναι σοφοι και δεν τα βαζουν με δυναμεις που δεν κατανοει ο αρχεγονος εγκεφ....αυτο τελοσπαντων που εχουνε).
Αν καποιος ηθελε να τους διαλυσει, ηταν πολυ ευκολο γιατι ειχαν ηδη σπασει τη φαλαγγα και κινουνταν ανα δυο και ασυνταχτα, επισης ηταν στενο το περασμα και με δυο ομαδες στις ταρατσες θα τους ειχαν κανει διπλοφουρνιστους. Αλλα αυτα τα λεω εγω που ειμαι στρατηγικο μυαλο και ανικητος και γι' αυτο εκπεμπω και τοσο ΣΕΚ-ΣΑΠΙΛ και με θενε ολες οι γκομενες για παρτη τους (σορρυ κοριτσια...και μερικα αγορια).

   Ακολουθω τα μπατσονια να δω τι θα κανουν.
Ενας μαγαζατορας που τις δικες του καρεκλες ΔΕΝ τις ειχαν πειραξει, βγαινει εξω και δειχνει στα σαλαμια προς τα που πηγαν τα παιδια και γι' αυτο το λογο δεν μπορουμε να εχουμε ωραια πραγματα στην Ελλαδα, γιατι ακομα και διαστημοπλοιο να θελαμε να κατασκευασουμε, ολο και καποιος ρουφχιανος θα βγει να το καταγγειλει.
Κανω ενα τεραστιο κυκλο για να αποφυγω τη συμφορηση και να βγω απο την πλευρα που θα ηταν ενδεχομενως τα παιδια μαζεμενα και θα ειχαν στησει καποιο οδοφραγμα, αλλα δυστυχως ειχαν σκορπισει.
Παντου η σιχαμερη δυσωδια του δακρυγονου και καργιες (παραπλευρες απωλειες) με γκουτσοαρμανια να κυκλοφορουν σα Μαρινελες-ανοιξε πετρα για να μπω, με μαντηλακια αεροπλανου στα μουτρα να μην μπορουν να συγκρατησουν τα δακρυα τους (αυτα ειναι τα "καλα" του καπιταλισμου μωρο μου, κι οταν κι εσυ πεινασεις και βγεις στο δρομο να ζητησεις τα αυτονοητα, θα σε ψεκασουν κι εσενα με το ιδιο αρωμα Μπατσανελ-Νο5). 

   Εν κατακλειδει, αυτα τα παιδια βγηκαν στο δρομο να συγκρουστουν αμεσα με τους συναδελφους του ειδικου φρουρου που σκοτωσε τον Αλεξη, δειχνοντας οτι κανενα εγκλημα δεν πρεπει να μενει ατιμωρητο σε κοινωνικο επιπεδο.
Οσο, δε, αφορα στους μαγαζατορες που τους κατηγορουν οτι εσπασαν την περιουσια τους, οπουδηποτε κι αν πηγα, δεν ειδα καμια περιουσια σπασμενη, μονο καρεκλες και τραπεζακια αναποδογυρισμενα.
Και παραλληλα ας σκεφτουμε οτι τα μπουρδελα που ονομαζονται "καφετεριες" και "μπαρακια", ειναι απο τα ελαχιστα ειδη επιχειρησεων που αμα ο εργαζομενος τολμησει να πει "αφεντικο σημερα απεργω/θελω αυξηση", θα βρεθει πρωτο τραπεζι ΟΑΕΔ να κανει τη μασκοτ στο Πρωτοκολλο, να περνανε οι επιθεωρητες του ΙΚΑ να γελανε που ητανε τοσο μαλακας.
Τα μπασταρδια της Ho.Re.Ca ειναι ενα γαμημενο τσουρμο που δεν σεβονται ουτε τη μανα τους προκειμενου να βγαλουν λεφτα.


...και τωρα ηρθε η ωρα να δουμε την αρχη, εκει δηλαδη που ειμαστε ολοι μαζεμενοι στην πλατεια, καμια τρακοσαρια ατομα και ετοιμαζομαστε να κανουμε το Γυρο της Οργης εναντια στους ΜΓΔ.

   Ο αερας μυριζε ηδη το φρεσκο αριστερο αερα της κοινωνικης ανατροπης και του λαϊκου αγωνα!!
Παντα αυτο το αισθημα επαναστασης μου ανοιγει την ορεξη, ειδικα αν ο λαϊκος μαραθωνιος περνα εξω απο σουβλατζηδικα και ψησταριες.
Βρισκομαι στα πρωτα μετρα της πορειας αναμεσα σε παρα πολλους φοιτητες, μερικους γερους και τρεις χιπστερ που ηρθαν να δειξουν το κοινωνικο τους προσωπο.
Το μενου περιλαμβανε πανό, μαυροκοκκινες και συνθηματα.
Κλασικα, στην κεφαλη της πορειας βρισκοταν ο γνωστος κοντος με τη ντουντουκα που κανεις δε βλεπει, αλλα ολοι ακουνε.

...και παμε: ο λαος δεν ξεχνα και μπατσοι γουρουνια μπλα μπλα μπλα ο Αρης και το ΕΑΜ/ΕΛΛΑΣ που ετσι και εβλεπε αυτους τους φλωρους κλαρινοπασιφιστες να χρησιμοποιουνε ετσι ανετα το ονομα του χωρις να ανοιγει ρουθουνι θα ειχε αρπαξει η ιδια του η γεννειαδα του το ψαλιδι να αυτοκουρευτει απ' το λαρυγγι. Και να σου Ελλας Ελληνων Αστυνομικων (καινουριο σουξε που στην πρωτη βδομαδα μπηκε στα τοπ-5 των charts του Περισσου), Αλεξη Γρηγοροπουλε, Γρηγορη Λαμπρακη, το φασισμο τη χουντα και ολα τα κλασικα χιτακια.
  Στην ακρη του δρομου μερικες διμοιριες επιναν αραχτοι το καφεδακι τους και καμαρωναν που η ελληνικη Αριστερα ειναι τοσο πολιτισμενη και δεν προκαλει ταραχες, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ειναι και δυναμικη.
Κοσμος στα μπαλκονια να καμαρωνει τη νεολαια που συμπεριφερεται ωριμα και σεβεται την δημοσια περιουσια και καταγγελει τα μνημονια με ειρηνικο τροπο, γιατι ετσι ειναι φιλε μου: αμα πεινας θα πρεπει να το δειχνεις με αριστοκρατικη χαρη και πολιτισμο και οχι...λαϊκες εξεγερσεις και βαρβαροτητες, ωστε να πεθανεις με αξιοπρεπεια.

Προς το τελος της πορειας, ο κοντος με τη ντουντουκα μας ανακοινωσε οτι θα το ληξουμε ειρηνικα και ομορφα και θα ξαναβρεθουμε σε δυο μερες στο λιμανι για τις επομενες ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ κινητοποιησεις εναντια στην Πλουτοκρατια, μεχρι την Τελικη Νικη της Αριστερας


ΒΕΣΕΡΕΜΟΣ





Στο περασμενο αρθρο για τη Σχιζοφρενεια ειχαμε μερικα πετυχημενα σχολια:


Μ.Κ. Nafplio:
"Πιλότος:Ο κυρίως "αριστερός" τροχός σχεδόν θέλει αντικατάσταση.
Μηχανικός: Ο κυρίως "αριστερός" τροχός σχεδόν αντικαταστάθηκε.

Έρχονται εκλογές.Όβερ"



Ανωνυμος:
"Γυρνα στους σταθμους, στις καφετεριες, στα κλαμπακια, στα νοσοκομεια, ο,που στο μπουτσο θες και ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ ΠΑΣOΚΑ ΜΟΥ!! ΤΡΕΛΟΣ ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ"


elPre:
"Την πρώτη φορά που πέτυχα κάποιον να μιλάει με hands-free, τονε πέρασα για τέτοιον που περιγράφεις. Ήμουνα στο φανάρι με το μηχανάκι, κι αυτός διαγώνια εμπρός μου (με μηχανάκι κι εκείνος).
"Γεμίσαμε τρελούς", σκέφτηκα, "και τους αφήνουν να οδηγάνε κιόλας. Τσκ-τσκ, τι κόσμος μπαμπα, τι κάνει η πολιτεία, και τέτοια"
Ευθύς αμέσως μ' έπιασε εκείνη η νοσηρή περιέργεια να δώ τη φάτσα του, κι όπως πήγα και στάθηκα δίπλα του, είδα το μαρτζαφλάρι στο αυτί του και αισθάνθηκα λίγο μαλάκας.

Λίγο καιρό μετά, και καθώς συνέχιζα να εργάζομαι για τρίτο χρόνο σε μια δουλειά που για τρία χρόνια μου υπόσχονταν πρόσληψη, έγινα εγώ ο τρελός, καθώς πολλές φορές τα πρωινά που ξεκινούσα για το γραφείο, εκτός από τις παροδικές ψυχοσωματικές αναγούλες, άκουγα μια φωνή να ψιθυρίζει το όνομά μου παρόλο που φορούσα κράνος, που ως γνωστόν η δουλειά του μεταξύ άλλων είναι να μην αφήνει τους ψίθυρους να περνάνε. Όχι, δεν πήγα ποτέ σε ψυχοθεραπευτή, και ναι, τώρα είμαστε και οι δυο καλά."



Ανωνυμος:
"ΠΟΙΟΣ ΕΙΝ Ο ΝΙΚΟΣ ΓΑΜΩ ΤΗ ΜΠΟΥΤΑΝΙΤΣΑ ΜΟΥ??"



Ανωνυμος:
"Εγω ψηλε, ψηφιζα καποτε ΠΑΣΟΚ. Καποτε ημουνα SOMEBODY. Μια η κριση μια η προοδευτικη λιπαναροφηση του.... ΚΟΜΜΑΤΟΣ παρεα με το κομμα του 3 και κατι σε προθεση ψηφου εγινα και εγω NOBODY. 

TRELATHIKA SE LEW MAN.

Τωρα βολταρω σε σταθμους τρενων, καφετερειες, υπογεια με τρανζιστορακι που παιζει το προγραμμα Θεσσαλονικης και οταν λεω οτι τους πιστεψα κοβω 10% των κερδων στον χωστηρα."


Λουιζα_το_πανκι:

"Χρόνια πολλά στο Νίκο, αν έρθει Αθήνα ο Λάμπρος, πες του να πάρει τηλ. 

τσιου...! :)"



Ανωνυμος σε συνεργασια με luis vuitton σε απαντηση στο Stefano Max:


"ΣΤΕΦΑΝΕ.ΤΗ ΦΩΝΗ. ΞΕΧΑΣΤΕΣ ΤΗ ΦΩΝΗ. ΦΑ ΔΙΕΣΗ Ο ΦΛΟΡΟΣ. Ο ΡΟΥΧΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΣΙ.Ο ΛΕΜΜΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΗ ; ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΓΚΑΖΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΗ.ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΗ ; ΞΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΦΑΡΔΙΑ ΠΛΑΤΙΑ ΟΣΟΥΣ ΞΕΣΤΟΜΙΖΟΥΝΕ ΤΑ ΜΗ.

στεφανε, πες μας και μας πώς τα καταφέρνεις;Στα Μη : δείχουμε αφιμι κυριος..:Ρ"


19 σχόλια:

  1. Πολύ καλό άρθρο.Βενσερέμος.
    Ευχαριστώ για την θετική αξιολόγηση του σχολίου μου.
    Όβερ
    Μ.Κ.Ναύπλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού δεν ισχύει στην χώρα,ας ισχύσει σε αυτό το μπλογκ.
      Αγωνιστικούς χαιρετισμούς
      Μ.Κ.Ναύπλιο

      Διαγραφή
  2. Η μπυρα μου τελειωνει
    ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...ο γνωστος κοντος με τη ντουντουκα που κανεις δε βλεπει, αλλα ολοι ακουνε.
    Υπαρχει και "ο αλλος" ο ψηλος με την ομπρελα που στο τελος λεει "Ελα παππου, παμε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κοντος με τη ντουντουκα που κανεις δε βλεπει, αλλα ολοι ακουνε.
    Υπαρχει και "ο αλλος" ο ψηλος με την ομπρελα που στο τελος λεει "Ελα παππου, παμε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιτζετ πορν και ιντερεσιαλ με ΓΚΙΛΦ.

      Ψηλε, πηρες σωματικα υγρα και.... ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΣ.

      Διαγραφή
    2. Εσεις που γραψατε αυτα τα δυο σχολια κερδισατε μια θεση στην αιωνιοτητα ή εστω στα κρεντιτς του επομενου αρθρου

      Διαγραφή
    3. Τον ψηλο με την ομπρελα τον ξερεις;

      Διαγραφή
    4. Καλα, θα σου πω γιατι μπορει να νομιζεις οτι κανω πλακα.
      Ο ψηλος ειναι αυτος
      https://www.youtube.com/watch?v=vY_YhYc-UZY
      Την εποχη που ο Κωστας εκανε πολλη καλη δουλεια στο δρομο. Δεν θυμαμαι σε ποια εκπομπη εχει γινει σχετικη αναφορα, αλλα ειναι αυτονοητο τι ακριβως γινεται εδω.
      Το θεμα ειναι οτι ποτε δεν μαθαμε ποιοι πραγματικα ειναι. Ειναι ασφαλιτες; ή μηπως οι αλλοι, οι γνωστοι; Παντως δεν ειμαστε εμεις οπως πολλοι νομιζουν. Υποκινουμενες ομαδες που παρεισφρεουν για να χαλασουν την εικονα της πορειας και των αντιεξουσιαστων.

      Διαγραφή
  5. Ο ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΤΑΙΑ ΕΓΞΕΦΑΛΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ.
    ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νταξ ρε συ, καιει και τα τελευταια εγκεφαλικα κυτταρα....

      Γινεσαι υπερβολικος τωρα.

      Το ιδιο δε λεγανε και για τον αυνανισμο και το σεξ απο τον ποπο ;

      Διαγραφή
    2. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΙΕΙ ΑΛΛΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

      ΒΕΣΕΡΕΜΟΣ

      Διαγραφή