Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΓΚΟΥΡΜΕ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΑΙ






   Σας εχω πει πως οι γκουρμεδοσεφ και ειδικα αυτοι που εμφανιζονται στην τιβι, γνωστοι και ως Τηλεγκουρμεδες ειναι για το μπουργκινιον καβαλα;;;; 
Ναι, σας το εχω πει πολλες φορες.

Αυτη εδω ειναι μια αναρτηση που αντι για βρισιες θα εχει φαγητα και σκευη κουζινας, γιατι καθε φορα που παω να γραψω για σοβαρο θεμα και βριζω, με κοβουν 
και μετα λενε οτι ΕΓΩ ΕΧΩ τα ψυχολογικα προβληματα αλλα δεν κοιτανε τα μουτρα τους που ειναι σαν κιοφτεδες σοροπιαστοι.

   Χιλιοειπωμενη εισαγωγη:
Πριν απο εκατομυρια χρονια, οταν εμφανιστηκαν οι πρωτοι μονοκυτταροι οργανισμοι, δεν υπηρχε ουτε Σαμπινιον αλα Προβενσαλ ουτε Ραγου Σουπιας. Μονο κατι μικροσκοπικα πλασματακια που το μενου τους περιλαμβανε αλλα μικροσκοπικα πλασματακια τα οποια περιεβαλλαν με τη μεμβρανη τους, τα διασπουσαν μεσα τους, τα χωνευαν και μετα τα απεβαλλαν με τη μορφη σωματιδιων χωρις να ρευονται (το ρεψιμο δεν ειναι βρισια, ειναι υγεια). Αυτη ηταν η βακτηριακη ενδιαιτηση και πλεον εχει εγκαταληφθει ως ντεμοντε και αβολη, διοτι δεν μπορεις να αγκαλιασεις με παθος μια μακαροναδα (ερωτας) και να περιμενεις να περασει απο το δερμα στο στομαχι σου (ο ερωτας περναει απ' το στομαχι), εκτος αν εισαι πολυ, αλλα πραγματικα ΠΟΛΥ ερωτευμενος με τη μακαροναδα σου (εγω ειμαι).
   Αργοτερα, η εξελιξη μας οδηγησε στα οστρακοδερμα και τα ψαρια, γεγονος που μας προβληματιζει, διοτι αν το αρχεγονο γκουρμε περιλαμβανε σουσι, λακερδα, αστακο και ταραμα, γιατι υπαρχουν βετζετεριαν, χιπστερ και πασοκοι;
    Η Φυση ειναι σοφη. Η φυση ξερει. Αν ο ανθρωπος ηταν προορισμενος να γινει φυτοφαγος θα καταγομασταν απο τα σαλιγκαρια, θα ειχαμε κεραιες καθως και το δικο μας στρογγυλο σπιτακι που κανενας υπουργος δεν θα μπορουσε να φορολογησει. Επειδη ομως καταγομαστε απο καποιο πολυ μοβορο ψαρι, καποιο θανατηφορο σκουμπρι ή καποια τοξικη μαριδα, η εξελιξη φροντισε να απολαμβανουμε το κρεας....ισως με καποιες μικρες ενοχες.
   
   Πολυ αργοτερα στην Εξελιξη εμφανιστηκαν οι δεινοσαυροι που ηταν ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ κρεατοφαγοι, και αν σας πει κανενας πως οι πιο μεγαλοι τρεφονταν με φυλλα και αλλες τετοιες παπαρδελες, αντικρουστε τους λεγοντας πως δεν ειδες ποτε σου κανενα χοντρο να τρεφεται με βρουβες και μαρουλια. "Και τοτε τα δεντρα ποιος τα ετρωγε;"....θα σε ρωτησει. 
Κανενας. 
Τα ειχε βαλει η Φυση εκει διακοσμητικα, ετσι για το Αρχεγονο Φενγκ Σουι. Με τοσο νοστιμους Κοτοπουλοσαυρους, Κατσικοκερατους και Προβατινοδοντες, ειναι δυνατον να ασχοληθει κανεις με το βεγκαν τροπο ζωης; Δε γραβιερα κι εσυ κι οι βεγκαν;!

   Στο μεταξυ, δεν ξεχναμε οτι η μαγειρικη σε εκεινες τις εποχες ηταν απλοικη: ουτε Μενταγιον Διπλοδοκου α λα Μπουλανζερ με αρωματισμενη Φτερη, ουτε Αρχαιοπτυρυξ α λα Σασερ γαρνιρισμενος με Ανθη Κυκλαμινου και βινεγκρετ. Ηταν περισσοτερο τζανκ φουντ: οποιον εβρισκες-ετρωγες.

   Ομως ολη αυτη η τρελα με τα γκουρμε και τη νουβελ κιουζιν, τα σουσι μπαρ και τα ριαλιτυ με σεφ, ηρθε με την αφιξη ενος τεραστιου και πολυ τσαντισμενου με τις διατροφικες συνηθειες των δεινοσαυρων, κομητη. Του Κομητη Λουκουλου, ο οποιος για εκατομυρια χρονια εβλεπε απο τη διαστημικη του γωνιτσα το δραμα της ζωης στη Γη και αποφασισε να επεμβει βαζοντας τελος σε αυτο το γαστριμαργικο μπορντω ωμοφαγιας και φαστ-φουντ. 
Ετσι με ενα εντυπωσιακο μπαντζυ τζαμπι απο τα 3 δισεκατομυρια χιλιομετρα αναψε το πρωτο και μεγαλυτερο μπαρμπεκιου που καταγραφηκε ποτε στη Γη. Ηταν τοσο τεραστιο, ωστε μονο η ψησταρια επιασε ολο τον Κολπο του Μεξικου. Οι φωτιες απο αυτο το τεραστιο ψητοπωλιο εκαιγαν ασταματητα στη Γη για πολλα χρονια. Οσοι οργανισμοι επιβιωσαν, απολαυσαν για πρωτη φορα μπριζολες α πουαν και παϊδακια καλοψημενα (οι μπριζολες και τα παϊδακια εχουν αλλους χρονους ψησιματος, γι' αυτο και οι μπριζολες θεωρουνται πιο δυσκολες γκομενες στο καμακι).

   Απο αυτα τα λιγα πλασματα που επιβιωσαν ηταν και ενας τριχωτος πιθηκος με αποριες. Προς το παρον οι αποριες του δεν μας ενδιαφερουν. Αυτο που μας ενδιαφερει ειναι οτι ηταν το μοναδικο πλασμα που εκτιμησε αυτο το δωρο της Φυσης και αρχισε να ασχολειται επαγγελματικα με τη φωτια.

   Οι αιωνες περασαν και αυτη η τυχαιοτητα που προσεφερε το Πρωτο Μπαρμπεκιου συνεχιστηκε και καλυτερευε της γευσεις. Μικρα "ατυχηματα" συνεβαλλαν σημαντικα στη δημιουργια ολο και πιο νοστιμων εδεσματων: ενας βοσκος ξεχασε κατι τουλουπια τυρι σε μια σπηλια κι οταν επεστρεψε μετα απο πολλους μηνες βρηκε πως αυτο το σαρδελλι σαπιο χρωμα μεσα τους τα εκανε πιο πικαντικα (ροκφορ), σταφυλια ξεχασμενα σε καποιο κελαρι ειχαν σαπισει και ο χυμος τους περιειχε αλκοολ, κατι καλογεροι εψηναν μια καρδαρα καφε διπλα σε μια καρδαρα γαλα που εβρασε, φουσκωσε και χυθηκε πανω στον καφε (καπουτσινο).
   Τα πιο νοστιμα πραγμα ερχονται εκει που δεν τα περιμενεις και καπου εδω συσσωμη η παγκοσμια κουζινα ωφειλει να υποκλιθει στον κυρ-Κοελιο και παρακαλειται, καθως σκυβει για υποκλιση, ας υποκριθει πως το μακρυ φιλετο του Συγγραφεα ειναι ενα υπεροχο σορμπε σιτρον και ας το γλυψει με απολαυση. 
Πιστευω οτι ο σωστος μαγκας της κουζινας ειναι αυτος που μπορει να επαναλαβει αυτα τα τυχαια περιστατικα. Βρισκεις ενα ψοφιο κουφαρι προβατου σε μια αλικη και ο συνδιασμος αλατι-ηλιος σου δινει τον παστουρμα. Ξεχασες τον παστουρμα σε ενα καλυβι που επιασε φωτια; Επιστρεφεις και το βρισκεις καπνιστο!!! ΠΟΣΟ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ; Ασε τη φυση να δουλεψει υπερ σου.

Ομως ΟΟΟΟΟΟΟΧΙ. Πρεπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μερικοι κουραμπιεδες να βαλουν το χερι του και να τα κανουν ολα κορντονμπλου.

   Παλιοτερα, οταν η Γαλλια ηταν υπο καθεστως βασιλειας, αντι να προσπαθησουν να καλυψουν ενα φρεσκοσκοτωμενο αγριογουρουνο με αλατι για να το διατηρησουν μεχρι να φτασει στα ανακτορα και να το φαει ο βασιλιας, ορισμενοι Γαλλοι μαγειρες προτιμησαν να πειραματιστουν με το Σατανα τον ιδιο για να μη μυριζει το φαγητο μασχαλιλα και να μην εχει γευση γκαζοντενεκε με ασβοχωμα. Τοτε ο Σατανας τους ειπε να αναμειξουν τα υγρα του κρεατος με μπαχαρικα και να προσθεσουν το πιο αρχαιο και δαιμονικο συστατικο που ακομα και πεπειραμενοι νεκρομαντηδες φοβουνται να  χρησιμοποιησουν: τα λαχανικα.
   Το αποκρουστικο αποτελεσμα αυτης της σατανολατρικης αλχημειας ζωντανεψε αμεσως και ηρθε να απαλυνει υπουλα τους κακοποιημενους απο τη σαπιλα γευστικους καλυκες των Βερσαλιων. Το σιχαμενο τεκνο της μαγειρικης σατανολατρειας ονομαστηκε Νουβελ Κιουζιν (που στα αρχαια σουμεριανα το ονομα του μεταφραζοταν ως Νεα Κουζινα, αλλα η κυρα-Στελλα η Σμυρνια που τη σακουλευτηκε καλυτερα τη φαση μας πληροφορει οτι σημαινει "Ο Οξαποδως". Οι Σμυρνιες ειναι οπαδες της κουζινας του Σατανα, αλλα οχι τοσο οσο διαολισσες ηταν οι ξαδερφες τους οι Πολιτισσες που σε μια βραδια μονο εβρασαν τον ιδιο τον Οξαποδω με αγγιναρες (Αγγιναρες αλα Πολιτα)). Με τη γεννηση της Νουβελ Κιουζιν εσπασαν οι 4 σφραγιδες της Αποκαλυψης και επιβεβαιωθηκε η προφητεια του ερχομου των 4 Καβαλλαρηδων της Δευτερας Παρουσιας. Οι Τεσσερις Καβαλαρηδες ηταν: ο Σκαρμουτσος (Πεινα), ο Λαζαρου (Λοιμος), ο Μποτρινι (Απογνωση) και η Βεφα (Ντολμαδοπαρασκευαστης).

   Η Νουβελ Κιουζιν εξαπλωθηκε σαν πυρκαγια στον κοσμο και σαρωσε στο διαβα της ολα οσα γευστικα εδεσματα ειχαν δημιουργηθει μεχρι τοτε....αλλα το εκανε υπουλα, γιατι ετσι δουλευει ο Αντιχριστος. Αντι λοιπον να πει "καταργουνται αυριο τα μπριζολακια", πραγμα που θα ξεσηκωνε θυελλα αντιδρασεων και πολιτικων παρεμβασεων απο ολα τα κομματα, ειπε "σημερα αγαπητες μου φιλες και φιλοι θα φτιαξουμε υπεροχα μπριζολακια με σαλτσα μεντας ψημμενα ρολο σε φυλλα μπανανιας!!!!". Ω ΝΑ ΣΟΥ ΓΑΡΝΙΡΩ....
Ο κοσμος εμεινε αναυδος, ανημπορος να αντιδρασει σε αυτη την πρωτογνωρη κακοποιηση, αλλα ηταν ακομα διστακτικος. Και τοτε ο Αντιχριστος χρησιμοποιησε τους υπερτατους πολεμιστες του. Στρατιες χιπστερ με κουστουμια που εχουν μονοστηλα σε περιοδικα, καθως και αλλους νεκροζωντανους και Ορκ: 
αυτοι ηταν ΟΙ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΤΕΣ. 
Οι διαολοι αυτοι ετρωγαν τα εδεσματα του Αντιχριστου με προσποιητη απολαυση, εγνεφαν ο ενας στον αλλον με ικανοποιηση και σημειωναν στα μικρα τετραδια τους ανειπωτες λεξεις οπως "ενδιαφερον μπουκετο γευσεων", "αβανγκαρντ παρουσιαση", "συνοδευεται αριστα με ενα Καμπερνε Σοβινιον του 40' ωριμασμενο σε βαρελια απο τριανταφυλλοξυλο".
Ο κοσμος θολωσε, αποπροσανατολιστηκε και τοτε ο Αντιχριστος αγγιξε με το μαγικο του ραβδακι μερικους απο τους μαγειρες και τους ονομασε "Σεφ", να λειτουργουν τις σχολες μαγειρικης τους και να βγαζουν λεφτα απο τις διαφημισεις στα LIDL. 
Ξερετε, η Φημη και το Χρημα διαστρεβλωνουν τον ανθρωπο και εκει που ποτε δεν θα χαλουσε μια αυθεντικη συνταγη, τωρα τον βλεπεις στην τηλεοραση να ψηνει Σουβλακι σε μαριναρα βινεκρετ μπαλσαμικου σερβιρισμενο με φιλετινια πορτοκαλιου, ροκα και κους-κους


(διαφημιστικο διαλειμμα για να παω να ξερασω ενα ριζοτο εσκαργκα με φραουλες και επιστρεφω)

(ενικος: εσκαργκο, πληθυντικος: εσκαργκα)

(-Ταραμας;
 -Ε ναι, ταραμω και μαλιστα 2 φορες τη μερα)










32 σχόλια:

  1. ριζοτο εσκαργκα διαβαζω,απο τα καλυτερα εδεσματα χωστηρακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοειται Ελενιτσα, τα πιο καλυτεροτεροτερα!
      Το χωστηρο-μενου ειναι μονο για ευαισθητους ουρανισκους και πραγματικους νιτζα της απολαυσης

      Διαγραφή
  2. Οπα όπα όπα.... σταματάω για λίγο την ανάγνωση σε αυτό το σημείο:
    "οι μπριζολες και τα παϊδακια εχουν αλλους χρονους ψησιματος, γι' αυτο και οι μπριζολες θεωρουνται πιο δυσκολες γκομενες στο καμακι"

    Ρε σκέψου το λίγο , οι μπριζόλες δεν τρώγονται άμα ψηθούν λίγο όπως τα παΐδια, δεν κατεβαίνουν αμέσως, γι αυτό μέχρι να ψηθούν εσύ πίνεις μερικές μπύρες μέχρι να ψηθούνε (ή μέχρι να βλέπονται καλύτερα στην περίπτωση της γκόμενας - δηλαδή να γίνεις λίγο τάπα) και μετά όλα κομπλέ, τις τρως χωρίς δεύτερη σκέψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατά τ' άλλα το κείμενο ήταν άψογο μαριναρισμένο με κοψίδια στα κάρβουνα (ταιριάζει). Πρέπει να μπει στο βιβλίο ιστορίας του Μέγα Σουβλακέα

      http://souvlakimagnus.blogspot.gr/

      Διαγραφή
    2. Εγω ο Τέλειος εχω ενα τεραστιο μειονεκτημα: οταν τρωγω ή πριν φαω δεν μπορω να πινω ΚΑΘΟΛΟΥ. Αυτο βεβαια δεν ειναι μειονεκτημα γιατι οταν τα εχω ξερα στο στομαχι μπορω να στροβιλιστω επικινδυνα και να αφοπλισω μεγαλες ποσοτητες εχθρων γιατι ειμαι νιντζα και το κεφι μου θα κανω.
      Απο την πλευρα της μπριζολας (θεωρω την μπριζολα ζωντανο οργανισμο που αξιζει σεβασμο), ειναι σχετικα ευκολο, οταν ειναι μισοψημμενη, να τεμαχιστει και να καταναλωθει ευκολα με λιγη βοηθεια απο ηλεκτρικο πριονι ή ενα καλοακονισμενο κομπρεσσερ ή φωτοσπαθο

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ στο μη πιώμα την ώρα του φαγητού και συνήθως πριν εκτός αν παίζει ψησταριά.

      Διαγραφή
  3. Απολαυστικό το άρθρο, πανέξυπνο και ευανάγνωστο, εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα κομπλιμεντα σου απο τη μια με χαροποιουν κι απο την αλλη με βαζουν σε σκεψεις: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΗ ΜΟΥ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΑ, ΠΑΝΕΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ; Μη μου βαζεις διαολε σκεψεις

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ με τον λατρεμένο Tremens. Από τα καλύτερα σου άρθρα. Πανέξυπνο και ευανάγνωστο. Οι τόνοι λίγο να μη λείπαν γιατί τους φανταζόμουν σε μερικές λέξεις και έφτιαχνα νέες...αλλά καταλαβαίνω τι τραβάς κι εσύ.
      Μπράβο!

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστω ρε Coula!
      Κατα διαβολικη συμπτωση ειχα εχθες εδω στο τσατ μια κουβεντα με ενα παλικαρι, παλι με τους τονους.
      Θα προσπαθησω να τους επαναφερω σταδιακα και ιδιαιτερα σε λεξεις που το νοημα τους αλλαζει με λαθοε τονισμο

      Διαγραφή
  4. Και έρχομαι εδώ να σου πω ότι εδώ τρώνε φρούτα στη σαλάτα. Και όχι το απλό πράσινο ξινό μήλο, το ρόδι ή τις φράουλες, χα γατάκια, εδώ βάζουνε και σταφύλια, και πορτοκάλι, και επίσης δεν βράζουνε τα μπρόκολα. ΤΑ ΜΠΡΟΚΟΛΑ ΑΒΡΑΣΤΑ, όπως και το κουνουπίδι και τα μανιτάρια ωμά. Έχεις φάει μπρόκολο ωμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτα τα τελετουργικα με φρουτα στις σαλατες ειναι μικρες γαστριμαργικες επικλησεις στον αρχαιο Κ'θουλου. Αυτοι οι ανεπροκοποι σεφ της συμφορας δοκιμαζουν τα ορια αντοχης του Μεγαλου Αρχαιου, προκειμενου να τσαντιστει, να αναδυθει απο τα βαθη της Αβυσσου και την ωρα που θα παει να ρημαξει τον κοσμο αυτοι να τον αρπαξουν και να κανουν τα πλοκαμια του σωτε με σαλτσα απο δεντρολιβανο και τζιντζερ

      Διαγραφή
    2. Το κακο ξεκινησε οταν το φαι εγινε ιεροτελεστια η ο,τι αλλη μαλακια το πουνε. Εδω στην Κοπεγχαγη ειναι το πιο διασημο εστιατοριο του κοσμου, για το οποιο πρεπει να κλεισεις τραπεζι κανα εξαμηνο πριν. Και ολα τα παρεμφερη μαγαζια που αν φας κατι ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ να πεις ρε παιδι μου οτι ειναι φλομπα γιατι μετα εισαι ακαλλιεργητος βαρβαρος.

      Απο την αλλη, στην μια ακρη της χωρας τρωνε αποκλειστεικα ψητο χοιρινο με βραστες πατατες και ο,τιδηποτε εκτος του αλατιου ειναι βλαστημια και ρεζιλικια πραματα. Αυτα ειδε ο Οντιν και τους ειπε γαμιεστε ρε φλουφληδες, παω Γαλλια που εχει και καλο καιρο, μεινετε εδω να τρωτε βροχη με ρεγγα.

      Διαγραφή
    3. Και ο Κθουλου θα σερβιριστει αποκλειστικα και μονο με ξυδακι στη σχαρα ΜΗΓΑΜΗΣΩ

      Διαγραφή
    4. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΤΡΕΛΑ!

      Διαγραφή
  5. Εκτός από το κείμενο ωραία και η νέα μορφή του blog.

    Μόνο, ως vegetarian έχω μια απάντηση στο «δεν ειδες ποτε σου κανενα χοντρο να τρεφεται με βρουβες και μαρουλια»
    διότι αλήθεια τώρα δεν είδες;;
    Δεν έχεις δει ποτέ βόδια και βουβάλια δηλαδή και ―τους περισσότερους― vegetarian άνδρες που για να πάρουν όση πρωτείνη χρειάζεται το ανδρικό μυϊκό σύστημα αναγκάζονται να καταβροζθίζουν μισό κυλί τυρί πάνω σε κάθε -αγκαλιασμένη- μακαρονάδα, ενώ με ένα φιλετάκι θα είχαν μείνει υπέρκομψοι;

    Κι ένα άλλο έχω- ο παστουρμάς είναι μόνο από καμήλα και βρωμάει μέρες όποιος τον φάει. Το άλλο που λες το από αρνί πρέπει αν είναι καβουρμάς, μια αηδία που χρησιμοποιούν οι Μουσουλμάνοι αντί για μπέικον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολα αυτα που γραφεις ειναι προβατοκατσια απο τις καταμβες των Ιλλουμινατων. Αυτα τα ζωα που λες εσυ χορτοφαγα, ακολουθουν την αρχη της αοριστιας του Χαιζενμπεργκ και οταν τα μελετας κανουν πως τρωνε χορτα κι οταν τα παρατας τρωνε μπριζολακια κι αυτοι που ειναι μπιλντεροντουλαπα σαν τυρανοσαυροι, παλι κρεας τρωνε, απλα απο αλλη διοδο.

      Καβουρμας-παστουρμας, το επιχειρημα ειναι το ιδιο.
      Και τελοσπαντων για βετζετεριαν ξερεις παρα πολλα για το κρεας. Να το κοιταξεις.

      Διαγραφή
    2. Ο καβουρμας ο Μεγας ειναι βουβαλισιος. Αντε βρες τον και φερε και δω μερια. Ο καβουρμας ο Κοινος ειναι μοσχαρισιος. Τον βρισκεις ευκολα, αλλά καμια συγκριση.

      Διαγραφή
  6. Ωραιο το σεφοαρθρο και λολ η ιστορικη αναδρομη!
    Οι προσφυγες της Σμυρνης ηταν οι πρωτοι που μας εμαθαν στην ελλαδα, πως να ξεφυγουμε απο το λαδι-κρεμμυδι-φωτια (η σοφη φυση) και πολυ αργοτερα ηρθε η επιρροη της γαλλικης κουζινας, οταν αρχισαν οι εμπορικες συναλλαγες με το παρισι.
    Τη δεκαετια του '80 οταν μας τη βαρεσε στον εγκεφαλο να μεγαλοπιανομαστε, εγιναν τα πιατα χλιδα και η υπερβολη πανω στους μπουφεδες σε ολο της το μεγαλειο!
    Πριν πεσει η χοντρη σφαλιαρα πηγαιναμε σε γουρμεδοεστιατοριο και πληρωναμε μια περιουσια για ενα πιατο που ειχε ενα πρασινακι στη μεση...!
    Οταν με τους τηλεσεφ ολο αυτο απογειωθηκε και φτασαμε στους αφρους και τα υγρα αζωτα, ηρθε ο ντουβρουτζας της κρισης και καταλαβαμε οτι η καλυτερη κουζινα ειναι αυτη της γιαγιας, της μαμας, που οι μυρωδιες μας θυμιζουν τα παιδικα μας χρονια!!
    Βεβαια, παρ'ολη τη φαμφαρα των σεφιδων εγω τους ευχαριστω που μας εμαθαν να χρησιμοποιουμε τα υλικα μας καλυτερα και να φτιαχνουμε καινουργια πραγματα!
    Το πιο ωραιο σου ηταν η Κοελιοδιασκευη :
    "Τα πιο νοστιμα πραγμα ερχονται εκει που δεν τα περιμενεις"
    και "τα καλυτερα ειναι αυτα που δεν εχεις δοκιμασει ακομα" να συμπληρωσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτα τα πασοκικα κολπα εγω δεν τα ξερω, που δινανε λεφτα στο λεο για να γαμιεται στους γκουρμεδες και τα διακοποδανεια, αλλα αν οντως ισχυει αυτο μηπως θα πρεπει να ξαναζωντανεψουμε τους δεινοσαυρους και να εγκαθιδρυσουμε στην Ελλαδα μια Ιουρασικη Δημοκρατια, με ωμα φιλετα Γουρουνοσαυρου και σπαλες Κροκοδειλοκερατου;

      Διαγραφή
  7. Ωραια ιδεα το Jurassic, αλλα που να μαγειρευεις τωρα τοσο τεραστιες μπριτζολαρες... ταλαιπωρια!
    Λεω να τους αφησουμε να μας φανε καλυτερα γιατι μας χρειαζεται ενα restart...!
    Μας προσβαλλεις με τα πασοκικα κολπα αλλα δε γαμιεσαι... εεεε! δε βαριεσαι ηθελα να πω!!!
    Συστημικα κολπα θα ελεγα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολυ εμπνευσμενο το γκουρμε αθρθρο σου
    και μου ελυσε και την απορια. Γιατι
    ειμαστε ετσι οπως ειμαστε, με μια φραση
    τα ειπες ολα..τζανκ φουντ:Οποιον εβρισκες,
    ετρωγες.
    Θεικοοοο....αυτο δεν γινεται σημερα? Λιγο
    διαφορετικο το περιτυλιγμα αλλα το περιεχομενο
    ιδιο.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολος ο κοσμος μια μπουκια μεσα σε αυτη την καπιταλιστικη κρεατομηχανη, αλλα δεν θελω να το κανω πολιτικοοικονομικο το θεμα γιατι ειναι πολυ τσοντα και μας βλεπουν και μικρα παιδια

      Διαγραφή
  9. Μου θυμισες ενα βασανιστηκο ΠΣΚ στην Αγγλια που δεχτηκα να μεινω για Χριστουγεννα σε σπιτι συμφοιτητων χωρις να ξερω οτι ειναι βετζιφαγοι.. Χωριο στην Αγγλια κοντα στα συνορα Σκωτιας με κωλους χιονι δεν ειχα επιλογη. Ανημερα Χριστουγεννα την εβγαλα με γεμιστες πατατες (οχι με μπεϊκοναρες αλλα με μαραθο και κουκουναρι..) και λαχανακια Βρυξελλων σωτε με τζελ μεντας και τσενταρ. Νομιζω οτι ενα δακρυ ειχε φανει ξεκαθαρα αλλα το δικαιολογησα κομψα. Την επομενη μερα ηρθα Ελλαδα. Με τη βαλιτσα πηγα στο σουβλατζιδικο και ημιλυποθυμη ζητησα μια πιατελα φιλετα απο οτι κρεατικο ειδα μπροστα μου. Μονο στα φιλια δεν τον πλακωσα τον καημενο τον σουβλατζη οταν μου δωσε τα ψητα μου. Με τη πρωτη δαγκα ηρθε και φως. Η αποφαση παρθηκε ευκολα. Πριν δεχτω προσκληση για μασα, προηγειται η ερωτηση "κρεας τρως;;;" και μετα η "δεν πιστευω να ακους Stavento;;;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που εισαι Ματελακι;!
      Πολυ γελασα σε λεω (επιτηδευμενη σαλονικιωτικη προφορα για να ανοιχτο καλυτερα στην αγορα της συμπρωτευουας).
      Παντως αν και επεσες στο 1 απο τα 3 σπιτια που υπαρχουν στη Σκωτια, οι υπολοιποι μη νομιζεις οτι ειναι καλυτεροι: χοιρινο με μεντα, σοκολατα με μεντα, ψαρια με τηγανητες πατατες, που πανε τρεχα σε μια ταβερνα να σου σερβιρει τη μαριδα με τηγανητη πατατα και με το που θα παραγγειλεις θα παγωσει η μουσικη και θα γυρισει ολο το μαγαζι να σε κοιτα και οι μαναδες θα κλεινουν τα ματια των παιδιωνε να μην αντικρυσουν το θεαμα

      Διαγραφή
    2. Ααα αγαπω μεντα... και χοιρινο και ψαρι με μεντα ή και χωρις αλλα τρεις ολοκληρες μερες ετρωγα μονο ριζες!! Τις νυχτες εκλαιγα απο απελπισια χαχαχα

      Διαγραφή
    3. Το πιο ωραιο φαι με μεντα ειναι το μοχιτο και αυτοι που χαλανε ενα υπεροχο χοιρινο με το να βαλουν μεντα τους αξιζει η βεγκανοφαγια για το αμαρτημα τους

      Διαγραφή
    4. Mατελακι welcome to the club! Ωραιο το σκηνικο με τα μπριτζολιδια!!!!

      Διαγραφή
  10. Χωστηρα ειλικρινα μου αρεσουν τα ΑΡΘΡΑ σου. Διαβασα και προηγουμενο που μου ειχε ξεφυγει. Μη μασας κανε αυτο που σ αρεσει. Ο τροχος εχει κολλησει στο σημειο που μας τον φορμαρουν αλλα θα ξεκολλησει ο καργιολης. Ανωνυμως, εικονικως, εξ αποστασεως, και οικειως (πως το μιλαω το ωως εε;;) εχεις ανθρωπους που σε στηριζουν (οι γατες μου διαμαρτυρονται που δεν εχω blog να χωνουν τα ποδια τους ). Χωστηρα σε παμε. Keep the spirit high man

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. χρονια πολλα,καλη πρωτοχρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή