Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ



   Αυτή την εποχή που ζούμε τώρα συμβαίνουν πολλά σημαντικά: η γιορτή της γυναίκας, παγκόσμια ημέρα του πιτόγυρου, πολιτικός πόλεμος εντός, πολιτικός πόλεμος εκτός, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης να πουλάει ανατομικές μπαντόφλες, ο Πάκης να ανακυρήσσεται Ύπατος Αρμοστής του Οργανισμού Ηνωμένων Πολιτειών Ελλάδος και Σερίφης του Ελληνικού Εμιράτου και τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα πάνω μου να τοποθετηθώ στις εξελίξεις που τρέχουν.


   Αρχικά θα ασχοληθώ με το Νομάρχη της Θεσσαλονίκης, τον Ψωμιάδη που είναι τόσο κάγκουρας που η ταυτότητά του γράφει "αυστραλιανή ιθαγένεια" και ο Δήμαρχος Αδελαΐδας τον ανακήρυξε επίτιμο νομάρχη όλου του Νέου Δυτικού Κλάσονσάιρ (επαρχία Χέσετον της Νέας Αγγλίας), γιατί για όσους δεν ξέρουν, οι πρώτοι Ευρωπαίοι άποικοι όταν φτάσανε στην Αυστραλία δεν ξέρανε πως να ονομάσουνε όλο αυτό του μπουρδέλο που αντικρίζανε μπροστά τους: αράχνες που θένε να σε φάνε, καγκουρό που σου τραβάνε σούτια και μπουνιές, χταπόδια που σκοτώνουνε, σαύρες που θέλουνε να σε γαμήσουνε, στρουθοκάμηλοι με νύχια Φρεντερίκου Κρούγκερ που ένα σκρατς και σου κάνανε το μουνί πατσά επειδή τα στραβοκοίταξες και κορκόδειλοι με τόσο μεγάλο στόμα που τους ήρθε ΕΝΦΙΑ.

Θες κι άλλα;



 Έτσι αποφασίσανε να μη βρούνε καινούρια ονόματα παρά να πάρουνε τα παλιά, τα αγγλικά της Κωλόγριας Αλβιώνας και να αναβιώσουνε την κραταιά τους αυτοκρατορία στα μέρη που θα βασίλευε αργότερα ο Κροκοδειλάκιας, ο Μελ Γκίμπσον και το νόθο του Ψαλιδοχέρη, ο Γούλβεριν.
Βέβαια, θα μου πεις, γιατί ο μέσος ναιωελυνασ ονομάστηκε "κάγκουρας" και γιατί ο Ψωμιάδης είναι ο βασιλιάς της Καγκουριάς και θα σου απαντήσω.

Το slang.gr:
 "Σύμφωνα με μια θεωρία, εκείνοι που παρακολουθούν μια κόντρα αυτοκινήτων - στιγματίζοντας έτσι τον εαυτό τους γιατί δεν συμμετέχουν - από το κρύο αναγκάζονται να βάλουν τα χέρια στις τσέπες, παίρνοντας μια σκυφτή στάση. Πάλλονται για να ζεσταθούν θυμίζοντας έτσι τα καγκουρό."

Συνώνυμό του είναι και το "σπατάνι" όπου βάσει της ίδιας πηγής:
"Αρχικά, κάτοικος των Σπάτων. Πλέον αναφέρεται σε τύπο που οδηγάει πειραγμένο αμάξι με σπόιλερ, αεροτομές, μπλάκ λάιτ και ηχοσύστημα το οποίο παίζει στη διαπασών σκυλάδικα. Αγαπημένα θέματα συζήτησης: το αυτοκίνητό του, κόντρες στη Βούτα, μπάλα, γκόμενες. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τον παρατηρήσεις ... εξάλλου, αυτός είναι ο σκοπός του."

   Θα ρωτήσεις όμως αγαπητέ τσιφτετέλληνα, από πού κι ως πού ο Ψωμιάδης καγκούρι, όταν το πιο κοντινό που έχει κάνει σε αγώνες ταχύτητας είναι μια καβάλα σε μουλάρι ντυμένος Ζορρό; Μα φυσικά για να τραβήξει την προσοχή και να αποδείξει γι' ακόμα μια φορά ότι ο μέσος νεοδημοκράτης ψηφοφόρος εκλέγει με βάση την θεμελιώδη διακύρηξη της νουδού "πούτσα-λούσα και χορός", γεγονός που δεν διαψεύστηκε όταν ξαναείδαμε τον Άδωνι στη Βουλή.

   Εσείς όμως οι ανυποψίαστοι και αδαείς, δεν γνωρίζετε ότι αυτός δεν είναι ο κανονικός Άδωνις.
Όχι αδέρφια.
Ο κανονικός Πίπης-Μπουμπούκος αυτοκτόνησε στις 2:17 της 26 Ιανουαρίου όταν παγιώθηκαν τα ποσοστά του σύριζα ("σουρίτσα" στα γερμανικά). Ο Άδωνις, ως άλλος σαμουράι, πήρε τα ποσοστά της νουδού και του λάος (όχι το προσφιλές κρατίδιο της Ασίας, αλλά το άλλο που το ψηφίζει ο Πολέμαρχος του Θεού και κάτι αντιφρονούντα νεφελίμ), πήρε λοιπόν τα ποσοστά της νουδού και του λάος, τα κάρφωσε βαθιά στον πάτο του και τα στριφογύρισε σαν μακαρονάδα δυο-τρεις φορές ψοφώντας τελετουργικά από έλλειψη άδηλης αναπνοής. 
Αμέσως σήμανε συναγερμός στη Συγγρού: πουτάνες τρέχανε, κομματικοί νταβάδες να επικαλούνται τον Σατανά για βοήθεια, η Μανωλίδου να βάζει γκαζάκια στα Εξάρχεια στο Books2U.
...πουτάνα όλα λέμε.
Όμως με κεφαλιά-ψαράκι του Βορίδη στο 89', διασταύρωσαν μια χλαπάτσα με ένα πικπάκι. Την τερατογέννεση που προέκυψε από την ανόσια αυτή συνουσία την τάισαν με γλυστρίδα και της έχωσαν δυο κουμπιά για μάτια και....βουαλά!!!
Ένα τέλειο αντίγραφο.

Ένα δεξιό σάιμποργκ που έχει κοινοβουλευτική άποψη, τουιτάρει, βγαίνει στα κανάλια, ροκάρει στο Φμπ, βγάζει σέλφι, διαμαρτύρεται όταν το διακόπτουν και ΚΥΡΙΩΣ που ρίχνει κι ένα καβλί τη Μανωλίδου έτσι για την αλητεία.

   Πάντως άμα εγώ ήμουνα Άδωνις (χαχαχατιλέωτέτοιεςμέρεςστοδιάολο) και είχα τη Μανωλίδαινα δεν θα είχα χρόνο για τι-πο-τα. 
    Θα 'μουνα πέντε κιλά ρέψας από το πήδημα και θα με ξέρανε όλα τα ντιλίβερι της γειτονιάς και όχι "βουλευτής" παύλα "συγγραφέας" παύλα "τηλεμάρκετινγκ", εκτός αν ζούσα στο γάμα του Κενταύρου που μια μέρα διαρκεί όσο δυο φραπέδες στη Σαλόνικα με ασορτί τάβλι και κομπολόγα.

   Ειλικρινά ρε μαλάκες, θα ήθελα να γνωρίσω έναν ψηφοφόρο του Άδωνι.
ΕΝΑΝ
να μου πει το σκεπτικό του
να μου πει τα προβλήματά του
να μου μιλήσει για τη σχέση Δωδεκαθεϊσμού και Ορθοδοξίας
να μου εξηγήσει τι τον οδήγησε να τον ψηφήσει.

   Θα ήταν μια τόσο σουρεαλιστική συζήτηση που θα σηκωνόταν ο Απολιναίρ από τον τάφο του να δέρνει τον Νταλί και να του φωνάζει "μωρή παστρικιά πάλι άψητοι είναι οι κιοφτέδες" και δίπλα ο Φρόυντ να τραβάει πουτσοσκάμπιλα στη μάνα του. Πιο σουρεάλ πεθαίνεις εχθές.

   Σίγουρα όλοι έχουμε τα κουσούρια μας και τα βίτσια μας....
αλλά Άδωνι ρε πούστη;;;
Άδωνι;;;;
Αυτό είναι σαν να λες ότι καβλαντίζεις πάπια Άστρα και στο μισάωρο απάνω της τον καρφώνεις στην εξάτμιση και καπάκια τον χτυπάς πάνω στους μαρσπιέδες να τινάξεις τ' απογαμήδια.
Δεν πάμε έτσι Ευρώπη, παιδιά. Δεν πάμε έτσι Ευρώπη.

Και ακόμα χειρότερα δεν πάμε Ευρώπη με τα αναποφάσιστα -πρώην θύματα bullying, νυν λατέρνατιβ- που ψήφισαν Ποτάμι λες και η ψήφος είναι να διαλέξεις αν είναι καλύτερα τα ενσταντέ του Μπέργκμαν ή οι σιωπηροί διάλογοι του Κάρπα (με σοφιστικέ ξύσιμο της μύτης και καβλάντισμα της μυτερής γενειάδας).
Ένα σχεδόν 6% των ψηφοφόρων απέδειξαν ότι είναι πανευρωπαηλίθιοι που ψήφισαν τους Πορτοκαλύτερους του Θεοδωράκη.

   Καλύτερα Λεβέντη ρε μαλάκες.
Αφού είστε -που είστε- χτυπημένα ΚΑΙ πέσατε στη μαρμίτα με τον πανοραμίξ ΚΑΙ η τηγανιά στο κεφάλι απ' τα νιάτα σας σας άφησε κουσούρι, γιατί δεν επιλέξατε Λεβέντη; Γιατί;
Δεν σας εκπροσωπεί κάποιος ξέρωγω που είναι -έστω και γραφικά- αληθής; (δεν το ψήφισα 'γω, άλλος μπλόγκερ του δωσε ψήφο)


Αλλά όοοοοοχι.
"Ο Θεοδωράκης είναι άνθρωπος της Τέχνης"
"Ο Θεοδωράκης κάνει τηλεόραση στο δρόμο"
"Ο Θεοδωράκης ξέρει την απάντηση τι είναι το 42"
"Ο Θεοδωρακης μύρισε την ποδαρίλα στο Μετέωρο Βήμα του Πελαργού"


 Αυτό



(Όσοι ψηφίσατε Άδωνι και Ποτάμι περιμένω απάντηση να το κάνω σποτάκι κατά της πρέζας)





34 σχόλια:

  1. Έχω ακούσει άτομο που ψήφισε Άδωνι να λέει ότι είναι από τους ελάχιστους σοβαρούς πολιτικούς και έχει κάνει θαύματα στο χώρο της υγείας. Ή κάπως έτσι το τελευταίο, δε θυμάμαι, γιατί μετά το πρώτο σκέλος της πρότασης έπαθα ένα μίνι εγκεφαλικό.
    Τι περιμένεις να σου πει δηλαδή;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 210-8898200 και 210-8253760
      (τηλέφωνα ΟΚΑΝΑ)

      Διαγραφή
    2. Να αφήσετε την Πρέζα ήσυχη παρακαλώ.

      Μπορεί να έχουμε κι εμείς κάτι καμμένους (και Καμμένους) που όποτε δεν τριγυρνούν (Φιλαράκι-μόλις-βγήκα-απ-την-Ιθάκη- και πεθύμησα λίγη ζουζού να ζεσταθώ) και πάνω στη στούρα τους θυμούνται τα νιάτα τους κα θέλουν να κσεβρομίσι ο τώπος αλλά δε φταίει γι αυτό η χρήση. Εξ άλλου ο μέσος χρηστης δεν ξέρει από Μανωλίδου και Άδωνι, δε βλέπει τηλεόραση. Είτε είναι στο δρόμο για να γίνει είτε είναι τόσο λιώμα που κάνει σούστες μπροστά στην οθόνη.

      Πλιιιζ- τόοοοσο αγωνίζομαι κατά του στερεότυπου, βόηθα λίγο σύντροφε.

      Διαγραφή
    3. όχι, στο χιούμορ δεν υπάρχουν στεγανά. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα όλων των ευαίσθητων ομάδων αλλά στο χιούμορ δεν γίνεται να επιτύχεις χωρίς χρήση στερεότυπων, είτε αυτός λέγεται άντρας-γυναίκα, γκέυ-στρέιτ,
      πρεζάκιας πολιτικός-σοβαρός δημοσιογράφος

      Διαγραφή
  2. Βασικά, ο Άδωνις κακώς εκλέχθηκε βουλευτής, είχε πει πως αν δεν είχε εκλεγεί, θα φευγε από την Ελλάδα. Ρε παιδιά, ρε παιδιά, δεν παίζουμε με αυτά! Βοηθήστε να διώξουμε έναν μαλάκα γιγατόνων από τη χώρα!
    Τώρα, για το Ποτάμι, δε με νοιάζει αν είναι το κόμμα του Μπόμπολα ή του Αλαφούζου ή της κυράς Ευτέρπης από το Ψυχικό. Πρώτον,ας καταλάβει ο κόσμος ότι όσο - υποτίθεται - καλή δουλειά κι αν έκανε ο Θοδωράκης σαν δημοσιογράφος, δε σημαίνει ότι θα χει ίδια αξία σαν πολιτικός. Είναι σαν να λες ότι επειδή κάποιος τραγουδάει καλά, θα σχεδιάζει και γαμάτα ρούχα ή θα ναι καλός ηθοποιός. Επίσης, όταν λες "πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν" δε μου βάζεις στο κόμμα σου τα απόβλητα της Δημ. Αρ. και του Πασόκ. Για να μη μιλήσω για τις επικές κοτσάνες του κυρ Σταύρου, τύπου "ας μην καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ από τα νοσοκομεία". Σοβαρά τώρα;
    Αχ, αχ, η λογική μου δεν αντέχει ούτε τον Άδωνι, ούτε το Ποτάμι, ούτε τα καφάσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εθνική γραμμή υποστήριξης ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο: 1069

      είναι κάτι χρήσιμο για να αντιμετωπίσεις τα συμπτώματα από το άκουσμα των κοινοβουλευτικών πράξεων του Ξεροπόταμου

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ, θα το σημειώσω στη ροζ αντζεντούλα μου.

      Διαγραφή
    3. Τα συμπτώματα από τις κοινοβουλευτικές πράξεις του ΣΥΡΙΖΑ πώς τα αντιμετωπίζουμε;

      Διαγραφή
    4. Βγάζοντας αντιδραστική σέλφι.

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. 210-8898200 και 210-8253760
      (τηλέφωνα ΟΚΑΝΑ)

      πάρε τους όσο προλαβαίνεις
      λέμε
      ΟΧΙ στα ναρκωτικά-Ναι στη ζωή

      Διαγραφή
    2. ειμαι περηφανος που ψηφισα αυτο το κομμα. εκανα την καλυτερη επιλογη. παραλιγο να ψηφισω πασοκ.

      Διαγραφή
    3. μπράβο παιδί μου, κάτσε να σου βάλω περήφανα και την περικεφαλαία να καμαρώνεις

      Διαγραφή
    4. Να φας τις μύξες της και να πιείς τον αφρό της. Να την παντρευτείς χωρίς προφυλάξεις, ολόκληρη. Και χωρίς υπουργείο άμυνας και χωρίς αρχιεπισκοπή και χωρίς χυδαιότατη υποκρισία αλλά βαθύτατο ερωτισμό. Καύλα.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμε φίλε μου, έχασες σαρανταπέντε δευτερόλεπτα από τη ζωή σου που δεν γυρνάνε πίσω για να απαντήσεις στο μοναδικό άνθρωπο εν Ελλάδι που δεν καταλαβαίνει πότε τον τρολλάρουν

      Διαγραφή
    6. Πρεπει να διαβασει ΤΗ ΦΩΝΗ.

      Θα τα δει ολα. Θα τα ακουσει ολα. Θα ΤΗΝ ακουσει. Και για ολα θα φταιει ο Στεφανος.

      Ακους ΤΗ ΦΩΝΗ του Στεφανου; Εγινες. ΤΕΛΟΣ.

      Ακους ΤΟΝ Στεφανο; Ξερεις... γιατι ακουγες ΤΗ ΦΩΝΗ. Τωρα πια με νεο περιτυλιγμα για περισσοτερο προιον.

      Ενα μπλογκ μακρυα.

      Διαγραφή
  4. Ειλικρινά ρε μαλάκες, θα ήθελα να γνωρίσω έναν ψηφοφόρο του Άδωνι.
    ΕΝΑΝ
    να μου πει το σκεπτικό του
    να μου πει τα προβλήματά του
    να μου μιλήσει για τη σχέση Δωδεκαθεϊσμού και Ορθοδοξίας
    να μου εξηγήσει τι τον οδήγησε να τον ψηφήσει.

    εγω ξερω εναν. τον χρηστο τον πρωην κομμουνιστη. τον ιντερνετικο σταρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο οποίος ψήφισε Άδωνι επειδή....;

      Διαγραφή
    2. επειδη ειναι φιλελευθερος και θαυμαζει τον αδωνι. ειναι μεγαλος φαν του.

      Διαγραφή
    3. http://lymbertas-blog.blogspot.gr/2015/02/comeback.html

      Διαγραφή
    4. ναι, μη φοβάσαι, ξέρουμε ποιος είσαι Στέφανε Μαξ. Όλη η μπλογκική κοινότητα θέλει να μάθει τι ψώνισες από το σουπερ-μάρκετ

      Διαγραφή
    5. το νεο μου μπλογκ θα ειναι γαματο!

      Διαγραφή
    6. αποφασισα να επαναφευρω τον εαυτο μου.

      Διαγραφή
    7. τη γαμήσαμε ομαδικώς....
      (πάρτο μόνο λίγο χαλαρά με το σπάμινγκ γιατί υπάρχει και κόσμος που θα με βρίζει άμα διαβάσει το "νέο" σου εαυτό)

      Διαγραφή
    8. Στεφανος με νεα ΦΩΝΗ. Νεο Βιβλιο.

      Shopping Therapy, με τη ΦΩΝΗ.....

      ΤΗ ΦΩΝΗ ΛΕΩ.... Της Λιανας Κανελλη.
      Παρεα μαζι της θα εχει τη μια, την αισθησιακη, την αβυσαλλεα......

      ΖΩΗ ΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.

      Μαζι τους θα κανει suport με φωτορυθμικα και καλυψη αερογαμιας ο.... ΕΝΑΣ.

      Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΛΕΩ... ΜΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟ-ΠΟΥΛΟΟΟΟΟΣ.

      Το Shopping Therapy που θα συγκλονισει. Συντομα στην κοντινοτερη λαικη σας. Και στους ΝΕΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΤΟΜΟΥΣ..... ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ.

      Διαγραφή
  5. Εγώ ψήφισα το κίνημα ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Απελευθέρωση. Όσο για την παράγραφο που λες για την επανεφεύρεση του Άδωνι, το πικπάκι γαμήθηκε με μια χλαπάτσα ή με τον Χλαπάτσα με το όνομα; Γιατί ένα "θα σας δείξω εγώ, θα δείτε τι θα πάθετε" το εκπέμπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όχι, ήταν μια κανονική χλαπάτσα σαν αυτές που ξερνάνε μύξες και τις κυνηγάνε οι γκοστμπάστερς (κανένας σμήναρχος δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της συνουσίας)

      Διαγραφή
  6. Εγώ απορώ μαζί του. Με τέτοια κουκλάρα γυναίκα πως βγαίνει συνέχεια στα κανάλια. Πως βρίσκει για όλα και όλους χρόνο εκτός από το να κάθεται σπίτι και να γίνει υπερπολύτεκνος να γεμίσει η Ελλάδα επιτέλους Ελληνικούς Έλληνες. Μωρό αυτή, τρελλό μωρό, Άδονις αυτός, λίγο να σμίξουν τις ουσιές και έτοιμο το δωδεκάθεο. Πάντως πραγματικά, η Μανωλίδου κάνει και για τοίχο παλιού συνεργείου. Και με τα ρούχα, δε χρειάζεται να τα πετάξει όξω. Με τέτοια προστυχογλυκόφατσα η φαντασία αναλαμβάνει κάνει την επιμέλεια του γδυσίματος.

    Βέβαια, ας μη ξεχνάμε ότι είναι γυναίκα. Και ότι αυτό το γλυκό και σέξι πλάσμα που βλέπουμε στην τηλεόραση που μιλά τόσο χαριτωμένα, μπορεί στη πραγματικότητα να είναι ένα μοχθηρό, εκνευριστικό, παλιοθύληκο που ξεπερνά Σκύλλα, Χάρυβδη, Λερναία Ύδρα και όλα τα παλαιοθυλυκά πλάσματα του Ελληνικού πάνθεον...

    Καλημέρα Celebriti και λοιπή παρέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γεια σου Ισοκράτη!
      Σόρρυ που δεν απάντησα, αλλά δυο μέρες ήμουνεκτός pc.

      Ακριβώς τα ίδια πράγματα είπα κι εγώ στο σπίτι και μέτρησα ένα-ένα τα ζευγάρια παπούτσια της με το κεφάλι μου.

      Ηθικό δίδαγμα: άμα νευριάζεις τις γυναίκες φρόντισε να είναι από την Ινδία ή την Ιαπωνία που δεν έχουν λεφτά για παπούτσια

      Διαγραφή
  7. No worries. Εξ άλλου ζούμε σε διαφορετικό χωροχρονικό συνεχές οπότε το time zone των απαντήσεων μπορεί να έρχεται όποτε, όπου και φυσικά ΑΝ θέλει! :-)
    καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σας παρακαλώ όπως πολύ πρόσφατα είπε οικογενειακή μας φίλη "Ο Ψωμιάδης περνάει μια περίοδο Πολιτικής Μοναξιάς" τώρα όλα εκείνα τα λαμόγια που βοήθησε και στήριξε του γύρισαν την πλάτη του...επίσης δεν νομίζω πως η λέξη κάγκουρας βγήκε απο αυτό
    γιατί όταν πρωτοεμφανίσθηκε ο όρος, περιγράφαμε τους κάγκουρες με τα παπακιά που νόμιζαν πως οδηγούσαν υπερμηχανές, συνδύαζαν το ντύσιμο τους με λευκή κάλτσα στενό τζιν που πάντα κόνταινε και επέτρεπε την κάλτσα να αναδυθεί και φυσικά συνδιάζαν το σύνολο με ένα μπουφάν φλάι...αλλά τι ξέρω...εγώ τότε με κάγκουρες έκανα παρέα. Το είδος αυτό πέθανα απο παραισθησιογόνα μανιτάρια σε κάποιο rave party φήμες λένε πως εξελίχθηκαν σε Emo και μετέπειτα σε hipsters

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγώ έμαθα ότι μεγάλωσαν κι έγιναν κυριλλέ. Βλέπουν κύκλους αλλά αρνούνται πεισματικά να τους τετραγωνίσουν. Ο δε Ψωμιάδης -τώρα που είπες για παπάκια- δεν έκανε την πάπια την εποχή που ο σαμαράς και οι συν αυτοίς πηδούσαν την Ελλάδα;

      Διαγραφή