Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ



...ααααα....!!!
    Ας χαλαρώσουμε λίγο και ας απολαύσουμε την ηρεμία του Σαββατοκύριακου αγκαλιά με ένα τσιγάρο!
Ας κάτσουμε να αναλογιστούμε τη θέση μας σε αυτό τον πλανήτη ρουφώντας, σαν το μωρό το βυζί, ένα ζεστό καφέ και τον Αυτιά να μην παίζει στην τηλεόραση. Είναι αυτές οι ώρες λίγο μετά το πρωινό χέσιμο που αξίζουν όσο τίποτα πάνω στη Γη, ώρες που εκτιμάς και ευχαριστείς τη θεά Τύχη που μετά τον προηγούμενό σου θάνατο η Ψυχή σου αποφάσισε να μετακομίσει σε ένα ανθρώπινο σώμα για 70 χρόνια και όχι στο μπάτο του ωκεανού αναπτυσσόμενος σαν σφουγγάρι, σαπρόφυτο ή φύκι.

    Μια ξαφνική σκέψη....ίσως για το παρελθόν, ίσως το μέλλονδενξέρω και μια ανάλαφρη ανησυχία ταράζει το Είναι σου (να κάτι τέτοια αρτιστίκ γράφω και αναστατώνω κόσμο και κοσμάκη).

...Λίγο νωρίτερα...
    Ο ήλιος περνάει μέσα από το τζάμι και χτυπάει ζεστά τα τριχωτά μου κωλομάγουλα που ακόμα δεν έχουν σηκωθεί απ' το κρεβάτι.
Κάπου βιαστικά ο ερεθισμός από ένα σπυράκι στην πλάτη μου θα με αναγκάσει να στρίψω τη λυγερή μου μεσούλα για να το ξύσω....

....ωχ....ξέχασα να κόψω τα νύχια μου και το έκανα πουτάνα.
Μια στάλα φαιοπορδί αίματος λερώνει απρόσμενα το μινέρβα φανελάκι μου και βρίζοντας ψιθυριστά ανασηκώνομαι.
Μια κηλίδα ξεθωριασμένου -πια- αίματος στιγματίζει και το μαξιλάρι στο οποίο ανακάθισα....

"...ποιος την ακούει τώρα..." μονολογώ και τρεκλίζω μέχρι την κουζίνα όπου θα λάβει χώρα η μυστικιστική προετοιμασία του καφέ, τόσο μυστικιστική που ακόμα δεν έχω αντιληφθεί τόσα χρόνια πως τη γλύτωσα χωρίς εγκαύματα παίζοντας απρόσεκτα με γκαζάκια και ζεστό νερό. Γιατί, να το ξέρετε, ο άνθρωπος δεν δημιουργήθηκε για να φτιάχνει ο ίδιος τον καφέ του το πρωί. Ο καλός θεούλης προνόησε γι΄ αυτό και δημιούργησε τις μαμάδες που είναι κάτι σαν άνθρωποι αλλά με σούπερ-δυνάμεις.
Δεν θυμάσαι όταν ήσουν μικρός και πήγαινες δημοτικό που κάθε μέρα ερχόταν η μάνα σου να σε ξυπνήσει κι εκείνες τις κρίσιμες πρωινές ώρες μεταξύ αυτοκτονίας και σήψης εσύ έμοιαζες σαν τραχανάς που τον ανακατεύανε όλο το βράδυ ενώ η μάνα σου είχε ντυθεί, είχε πλυθεί, είχε απλώσει μπουγάδα και σου είχε ετοιμάσει το γάλα, λέγοντάς σου κι από πάνω ότι είχες αργήσει δέκα λεπτά;
Αυτό είναι η μάνα.
Μια καριόλα ψυχή που ο θεός για να την τιμωρήσει τη μετενσάρκωσε σε μάνα σου.

Σκέψου το.


Μην το σκέφτεσαι, έτσι είναι.


Και μετά για να σε τιμωρήσει κι εσένα έφτιαξε τον καφέ, το γκαζάκι και τοναναπτήρακαιτατσιγάρα και σου έδωσε μια κούπα λέγοντας
 "πάνε φτιάχ΄ τον μόνο σου" και ήταν πλέον στο χέρι σου να δημιουργήσεις το κουταλάκι, να καλιεργήσεις τη ζάχαρη και να αρμέξεις την αγελάδα.

Στα παλιά χρόνια, πολύ πριν την ανακάλυψη του ίντερνετ και των προφυλακτικών με μπιμπίκια, οι άνθρωποι στην Ευρώπη δεν είχαν καφέ και αναγκάζονταν να πίνουν τσίπουρα το πρωί και αυτό όπως ξέρουμε επηρέασε τη βιομηχανική πρόοδο της Γηραιάς Ηπείρου κατά τουλάχιστον εφτά χιλιάδες χρόνια.
Οι μόνες περιοχές στη Γη που είχαν ανακαλυφθεί οι ευεργετικές δυνατότητες του καφέ ήταν η Αραβία (με τον πασίγνωστο Αραβιακό Πολιτισμό) και η Αφρική (ακόμα και σήμερα διδασκόμαστε για τα επιτεύγματα της Αφρικιακής Αναγέννησης και τους Ζουλού που κυκλοφορούσαν με 
λευκές βεντάλιες-περιλαίμια.....πολύ αβαγκάρντ παιδιά...πολύ αβαγκάρντ).

Τι έλεγα; Α, ναι.
Αφήνω το νερό να βράζει και κατευθύνομαι προς τη ντουαλέτα ζιξακ (είναι ο αβαγκάρντ τρόπος να πεις "ζιγκ-ζαγκ").

Το πλύσιμο των δοντιών είναι μια μυσταγωγία που σε φέρνει σε επαφή με τις δυνάμεις του χεριού σου. Την ικανότητα να μετακινείς με εξαιρετική ταχύτητα αντικείμενα πάνω-κάτω, δεξιά-αριστερά και μπρος-πίσω με το πανίσχυρο σου εργαλείο: τη χούφτα. Κανείς δεν είναι πιο γρήγορος από σένα όταν κουνάς κάτι με την παλάμη σου.Είσαι παντοδύν....όχι, ΕΙΣΑΙ Ο ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ χάρις σ' αυτήν. Οι ευεργετικές υπερδυνάμεις της είναι τόσο τεράστιες που αν δεν υπήρχαν δεν θα μπορούσες να απολαύσεις μόνος σου τη συντροφιά της μιλφάρας της Σούλας από την Ήπειρο που ψήνει τραχανά με μυτζήθρα....νεαρέ!

Όμως εκείνη τη στιγμή το σώμα σου -ως άλλος Εφιάλτης- σε προδίδει και ο ασυγκράτητος πόνος της ουρήθρας σου που σε μαστιγώνει να την αδειάσεις σε διακατέχει σαν προσβόλα που σου είπε κάποιος για τη μάνα σου. Έχεις μείνει με το φλοράιντ και το ασβέστιο στο στόμα. Τα δόντια σου δαγκάνουν βίαια τις τρίχες της οδοντόβουρτσας και με βιαστικές κινήσεις βγάζεις όξω το πουλί σου να κάνεις πιπί.


.....ααααααα (νταλκαδιάρικο αβαγκάρντ "αααααααα" σε σολ ματζόρε. Οποιαδήποτε άλλη συγχορδία είναι λάθος και άμα είναι σε μινόρε είναι ουρολοίμωξη).
Αυτή η μίξη της συγχορδίας με τους αφρούς της οδοντόκρεμας στο στόμα ονομάζεται και "πρωινή μελωδία" που παρόμοιά της είναι μόνο το σιωπηρό "ααααααααα" σε σι μπεμόλ όταν καθαρίζεις τ' αυτιά σου. Ειδικά αυτό τα δεύτερο το κάνεις όσο πιο σιγά γίνεται ιδιαίτερα αν είσαι ετεροφυλόφιλο αρσενικό. Αν είσαι σε σχέση, όσο κι αν αγαπάς τον σύντροφό σου, μην του ζητήσεις ΠΟΤΕ να του καθαρίσεις εσύ τ' αυτιά.

Και μετά απ' όλ' αυτά είσαι πλέον είσαι έτοιμος να αποχωριστείς τη ντουαλέτα και να κατευθυνθείς στον ένδοξο δρόμο του μπρικιού. Κατάφερες και πέρασες τα δύσκολα με Άλφα και σου αξίζει ένας κουβάς καφές. 



Είσαι μόνος σου
Κάτσε μόνος σου
Πιες τον μόνος σου, το κέρδισες



Αβαγκάρντ....αυτό

 

33 σχόλια:

  1. Εμείς που δεν νιώθουμε από μουσική θεωρία, πώς θα ξέρουμε άμα κατουράμε σωστά τόσα χρόνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άμα το "ααααααα" που κάνεις είναι σαν το "princess of the dawn" του UDO, τότε είσαι καλά, άμα είναι σα Ζιγκουάλα του Καζατζίδη, τότε έχεις καρκίνο

      Διαγραφή
  2. Μετα τον καφε του Μαστερ......
    ....... ( με τελειες σιωπη φαρ ουεστ κρειβεν και αγωνια δεκα λαχταρων )
    ....... ( ακομα μερικες για συμπληρωθουν απο το ecstasy of gold του Μορικονε )
    .......... ( και γιατι οχι το call of cthulu για μια μεταλλικη εμπειρια )

    Το Πρωινο του Χωστηρα.

    FMM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι, αλλά είναι τεράστια αυτή η διαδρομή.
      Ο Master G έδωσε την άγρια χαρά του να πίνεις βόθρο με καφεΐνη για την επίτευξη της επικότητας

      Διαγραφή
    2. From Breakfast to metallica. Απο το ταμειο στο θεωρειο ενα πραμα.

      Διαγραφή
    3. η αλήθεια είναι ότι έχεις ένα δίκιο

      Διαγραφή
    4. Μπρικι θωλο
      Μπρικι θωλο
      Μπρικι θωλοοοοοο

      τραγουδαγε ο τζουντας πριστ με φακιωλι και τιποτα αλλο αφου σερβιριζε τον.....
      ΚΑΦΕ
      τον καφε λεω.....
      ΤΟΥ ΦΡΕΝΤΥ ΜΕΡΚΙΟΥΡΙ.

      Το ξερατε ; ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ.

      αφου ακομα δεν πηρατε τους πεντε τομους......

      ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ.

      Ελατε, ο Στεφανος Μαξ ΕΓΚΡΙΝΕΙ.

      Στεφανε,στασου, ΠΕΣ ΤΟ ΝΑΙ. αφου το θες, γουσταρεις να μοιραζεις την.... ΕΥΤΥΧΙΑ.

      Με νοημα. Και φακιολι. Χωρις εσωρουχα.

      Διαγραφή
  3. γαμημενη ποιηση...κατάνυξη...ζαναξ 2αρι

    εισαι ο δευτερος υποψήφιος για το βραβειο "χεζοντας με τις λεξεις"

    (και αυτο ειναι αβαγκαρντια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σουλλάραααααααααα...πες με "νεαρέ" αυτό μόνο!!

      υ.γ.: αν ο πρώτος δεν είναι ο Master G ή έστω ο Shinobi δεν δέχομαι τον τίτλο

      Διαγραφή
  4. Μου θυμιζει ιστοριες για στοιχειωμενα σπιτια και τετοια. Κατι που θα εγραφε καποιος σκηνοθετης για προλογο στην ταινια του. Βιογραφια καποιου μουσικου η κατι τετοιο. Τωρα που ειπα βιογραφια και μουσικου, θυμηθηκα που κανανε ταινια το "Στον δρομο" του Κερουακ και μου φανηκε ΑΠΑΙΣΙΟ (ενω το βιβλιο οχι :P). Χεστηκατε, αλλα ηθελα καπου να το πω :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε συ με πας από δω-με πας από 'κει-με πας παραπέρα. Τόσα πολλά μαζί μια ανάρτηση πώς γίνεται. Έχω και πρόβλημα ΚΑΙ στο multitasking.

      Βασικά δεν έχω υπ' όψιν μου ούτε την ταινία ούτε το βιβλίο, αλλά τώρα που το είπες φαίνεται πολύ σοφιστικέ και θα το αναφέρω σε συζητήσεις για να φαίνομαι αβαγκάρντ (είπαμε, έχω μαύρη ζώνη στην ημιμάθεια)

      Διαγραφή
    2. ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! ΚΑΙ ΓΩ.

      Διαγραφή
  5. Τόσο πολιτισμός, τόσο μεγάλη η ακμή του πνεύματος στην Ελληνική Αναγέννηση που ακόμα διδάσκεται στα σχολεία πώς εφευρέθηκε η καφετιέρα για ελληνικό καφέ. Τι;;; Όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα, ναι Δάφνη μου. Την καφετιέρα την ανακάλυψε η ομάδα "Ε" σε συνεργασία με τους κάτοικους του Σείριου (αδέρφια μας από άλλη μάνα και άλλο πατέρα). Αργότερα ο Megaλέξανδρος έπινε τρακόσα εσπρέσια τη μέρα σε ενθύμιση των τρακοσίων του Λεωνίδα και άλλα εφτακόσα σε ενθύμιση των εφτακοσίων Θεσπιαίων. Πώς αλλιώς θα εξηγηθεί, εκτός από την υπερβολική δόση καφεΐνης- ότι μέσα σε 10-15 χρόνια έκανε πεντακόσεςτριανταδίοχιλιάδες εκστρατείες; Αφού το Βουκεφάλα τον είχε με τις κοκαΐνες και τα energy-drink αντί για σανό

      Διαγραφή
    2. Αλήθεια όμως δε σε παραξενεύει που αόμα παλεύουμε με μπρίκια σε γαζάκια ή μάτια (που αργουουουνούν) ενώ για τους άλλους καφέδες πατάμε ένα κουμπί;

      Διαγραφή
    3. αυτά είναι πολιτιστικά κατάλοιπα από το Ντουρκοκρατορικό Διαφωτισμό

      Διαγραφή
  6. Η πρωινή φιλοσοφία είναι η καλύτερη, ειδικά όταν κάθεσαι στη χέστρα, το μυαλό σου τρέχει και δεν το προλαβαίνεις, πίνεις τον καφέ σου και το ακούς με ευχαρίστηση.
    Η βραδυνή από την άλλη είναι η χειρότερη, αυτή στο κρεβάτι. Πάλι τρέχει το μυαλό σου αλλά στον κατήφορο, ή μάλλον δεν τρέχει, πέφτει, κάνει ελεύθερη βουτιά στο κενό και δεν θες να το ακούσεις αλλά δε σκάει το γαμημένο. Στριφογυρνάς και τυλίγεσαι με τα σεντόνια, εγκλωβίζεσαι, μουμιοποιείσαι ζωντανός και ή κάθεσαι εκεί και περιμένεις τον ύπνο σαν σωτήρα σου (και αργότερα το θάνατο) ή λες "γαμησέτο, δεν κοιμάμαι θα το πάω σερί" και σηκώνεσαι. Βγαίνεις έξω και πίνεις ή μένεις μέσα και πίνεις και γράφεις μαλακίες στον υπολογιστή ή κάτι παρόμοιο, και την ώρα που κλείνουν τα μάτια σου χτυπάει το ξυπνητήρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "φτάνοντας στο αποκορύφωμα του ναδίρ"

      ειρωνικός τίτλος νουβέλας που πρέπει κάποτε να γραφτεί

      Διαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. http://lymbertas-blog.blogspot.gr/2015/03/blog-post.html

      Διαγραφή
    2. Tι δεν ξέρεις ρε, μπαμ κάνει ποιός Στέφανος είναι

      Διαγραφή
    3. ναι, έπαθα χθες μια ανωμαλία και είπα να δω το μπλογκ και με το που είδα τη λίστα με το σούπερ-μάρκετ κατάλαβα αμέσως. Ήταν όμως ήδη αργα. Τα μάτια μου είχαν λιώσει και η ψωλή μου χαθεί κάτω απ' τον αφαλό. Δεν πειράζει όμως. Όσο δεν κάνει σπαμ είναι άκακος

      Διαγραφή
  8. ένα δάκρυ άρχισε να κυλά στο μαγουλό μου από τη συγκίνηση αλλά ξαναγύρισε αμέσως πίσω γιατί δεν πρόκειται να απολαύσω καφέ καθημερινή όσο δουλεύω (όχι, το να ξυπνάω νωρίτερα δεν είναι λύση).

    Εκεί που λες "σκέψου το" αγχώθηκα και πήγα να χάσω τουλάχιστον 5 χρόνια από τη ζωή μου αλλά αφού είπες μετά "μην το σκέφτεσαι" ανακουφίστηκα. Σα πρωινό χέσιμο είσαι ρε πούστη.

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είμαι σαν να χέζεις την πιο γλυκιά, μακριά κι αφράτη σκατούλα και μετά πριν το σκούπισμα καθαρίζεις τ' αφτιά σου.
      Τόσο καλός...
      Τόσο μπροστά...
      Τόσο αβαγκάρντ...

      Διαγραφή
    2. Καθαρίζεις τα αυτιά σου με κωλόχαρτο και τη σκατοβαλβίδα (λέγε με και σούφρα) με μπατονέτα; ΑΥΤΟ θα ήταν πραγματικά αβαγκάρντ...

      Διαγραφή
    3. βρε καλώς τον!!!

      Αδερφέ μη βάζεις ιδέες στον κόσμο γιατί ακόμα δεν έχω χαρτογραφίσει τα είδη φετιχιστών που κυκλοφορούν εδώ μέσα και δεν μιλάνε για τα βίτσια τους.
      Αν θες να ξεκινήσεις έα νέο κύμα τσόντας, παρακαλώ να μιλήσεις με τον φίλο Σειρινάκη, να σε βάλει να παίξεις σε τσόντα με Αιμιλία Μπάρακ

      Διαγραφή
    4. Αργα.
      Πολυ αργα.
      ΠΑΡΑ πολυ αργα.
      ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΑ αργα.
      Απελπιστικα αργα.

      Ταυρος. Λιγο πριν μπει στο Μεγαρο των φιλων της... της... Αυτης. Παω να χαζεψω θεαμα.

      Διαγραφή