Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

I'LL BE BACK SOON

(σιγά-σιγά ο Χωστηρας άρχισε να ξεπερνάει τα μεγάλα ρατσιστικά του θέματα και όσα του απέμειναν είχαν να κάνουν με τα κλισέ που χαρακτηρίζουν μια χώρα, όπως π.χ. το ότι στην Ιαπωνία πιο πολύ γαμούν οι τσιπουρομεζέδες, από τους ίδιους τους Γιαπωνέζους, γεγονός που ανέβασε τα κασέ των ηθοποιών που ψαρεύονταν στη θάλασσα. Βέβαια τα γιαπωνέζικα τσοντοσάιτ γέμισαν και με απομιμησεις, όπως κάτι ταινίες με σουπιές και μια άλλη με καλαμάρια, όμως η ουσία ηταν ότι η ψαραγορές στην χώρα του ανατέλοντος ηλίου πουλούσαν μόνο σκουμπρί και καρχαρία, ενώ οι πορνοστάρ απέκτησαν το δικό τους καμαρίνι-ενυδρείο.
   Μία άλλη χώρα που του τραβούσε την προσοχη ηταν οι ηνωμένες πολιτείες της Αμερικης, ή όπως την ονομάζουν χαϊδευτικά οι ίδιοι οι Αμερικάνοι-Φονιάδες των Λαών, 'murica, από το χαρακτηριστικό τρόπο που κρατάνε με το μισό τους στόμα μια γόπα πούρου (συνηθως σβησμένη) και με το άλλο μισό προσπαθούν να ξεπεράσουν αυτό το τεχνητό εγκεφαλικό και να πουν σωστά το "America". Βεβαια, το γεγονός ότι η Αμερικη είναι μια ηπειρος και όχι μια χώρα, δεν περνάει συνηθως από τα εγκεφαλικά κύτταρα, που ευθύνονται για γνώσεις που αποκτάς στην τετάρτη δημοτικού και αφορούν στη γεωγραφία, οπότε, ακόμα και ο τελευταίος Βραζιλιάνος θα μπορούσε να μασάει ένα πούρο κοκαΐνης και να λέει "'murica" καθώς κάνει ντρίπλες με τα, γεμάτα έητζ και samba, πόδια του, το ίδιο και ο Μεξικανός καθώς τον συλλαμβάνουν να περνάει παράνομα τα σύνορα.
   Από την άλλη έχεις και το αντίπαλο δέος, τη Ρωσία και τον αμφιλεγόμενα ινδαλματικό της ηγέτη, τον Πούτιν, ο οποίος κατά γενικη ομολογία είναι ότι είναι ο Τσακ Νόρρις για τους Αμερικάνοι, αλλά χωρίς τη γενιάδα και το μπλουτζίν που ανοίγει 360 μοίρες για να κάνει σπαγγατοκλωτσιά. Για τον υπόλοιπο κόσμο η Ρωσσία είναι ένα μυθικό μέρος όπου παράγονται σωρρηδών καλλίγραμμες mail order-brides, βότκα, αρκούδες και γιαγιάδες που κουβαλάνε κορμούς δέντρων. Επίσης το ρώσικο πορνό είναι απελπιστικά γελοίο σε σημείο που μπροστά του ο Γκουζγκούνης να φαντάζει σαν Ξέρξης στους "Πέρσες" του Αισχύλου. Μάλιστα σε μια σκηνη είχα δει τρεις Ρώσους να παρτουζώνουν μια σάπια γριά πάνω στο τραπεζάκι της τηλεόρασης που είχε "χαλάσει" για χάρη του "σεναρίου". Ο ένας καθόταν ακίνητος με το, εκθαμβωτικά κατάλευκο καβλί του και οι άλλοι δύο τσουλούσαν το τραπεζάκι με τη γριά μπρος-πίσω για να μπαινοβγαίνει. Αυτό μου άφησε στην πορεία μεγάλα ψυχολογικά κατάλοιπα και μια αίσθηση φτηνης τσόντας σε κάθετί με ροδάκια.

Σας αφηνω να απολαύσετε τους 3 -από τους αρχικούς 10 που είχα ποστάρει, αλλά λόγω ιντερνετικών δικαιωμάτων "κατέβηκαν"- και θα ηθελα να διαβάσω στα σχόλια οτιδηποτε πετυχημένο κλισέ έχετε ακούσει/διαβάσει για χώρες του κόσμου. Δεκτοί και οι σύνδεσμοι από εικόνες. Στον τρίτο χάρτη, κάαατω-κάτω δεξιά είναι ίσως ένα από τα πιο επιτυχημένα κλισεδάκια!)














4 σχόλια:

  1. Ο Παρθενοσπαστηρας ηταν εδω. Πρωτο σχολιο μανταφακαΖΖΖΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσύ ποιός δαίμονας είσαι πάλι; Ο Ταύρος; Ο FMΜ; Μαλάκες τα έχω χάσει και είναι μόνο 2 σχόλια!!

      Διαγραφή
  2. ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΛΕΕΙ; Το τραπεζάκι μπρος πίσω λέει...όχι ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ρε μαλάκα μας εμπαίζεις δε γίνετ...ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ...γκουχ...γκουχ...εγκεφαλικό...φτου...'murica.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σίγουρα ένα από τα επίσης γαμάτα τελευταία σχόλια....λες και μπηκε ο Διπρόσωπος με το Master G μέσα σου!!! ΓΚΟΥΧ ΓΚΟΥΧ -καρκίνος στα κόκαλα- ΓΚΟΥΧ ΓΚΟΥΧ κάνε ένα εξίσου γαμάτο άρθρο ΓΚΟΥΧ (παρθενιακός ψόφος)

      Διαγραφή