Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

"ΜΠΑΡΑΝΘΡΩΠΟΙ"


Εχθες με επιασε μια γαμημενη τροφικη δηλητηριαση.
Γυρνουσα και ιδρωνα σα πηνειο με λαδολεμονο. Το κεφαλι μου πηγαινε να σπασει ενω το στομαχι μου εκανε κατι ηχους σαν Αλιεν που περιμενε τη Σιγκουρνη και τραγουδουσε εξωγηινα ασματα να περασει η ωρα. Νομιζω καπου ακουσα κι ενα μπεγλερι.

Δεν εχει σημασια.

Το ενα μου ημισφαιριο (του κανονικου εγκεφαλου που υπολειτουργουσε, οχι του αλλου, αυτου δηλαδη που εκεινη την ωρα φτοφτονουσε τελετουργικα), το ενα μου ημισφαιριο, το καλλιτεχνικο, μου ελεγε να πα να γαμηθουν ολα και να παω σε κανα νοσομομειο και να παρω αναρρωτικη. Το αλλο ομως, το ανταρτικο μου ελεγε να κατσω και να το φαω ολο στα μουτρα γιατι θα εκοβα το ρεπο συναδελφου απ' τη δουλεια και θα εχανα κι ενα ρεπο να τραβιεμαι στα νοσοκομεια.

"Χωστηρα αγορι μου" (παντα μου απευθυνομαι στο δευτερο προσωπο οταν μου τα λεω), "Χωστηρα αγορι μου, ιδρωσε τα, ξερασε τα, χεσε τα, κατουρα τα, και αδειασε το αλιεν που κρυβεις μεσα σου. Καποια στιγμη ο οργανισμος σου θα εξαντληθει και θα κοιμηθεις σαν πουλακι".

Τετοιες ερωτικες παραινεσεις και υπονοουμενα ελεγα στον εαυτο μου και οσο τα ελεγα τοσο καυλωνα εγκεφαλικα, καθως ξερνουσα στη χεστρα ενα χωριατικο λουκανικο τυπου Μαμ-ρα και μιση χωριατικη με φετα  Αηζενγκαρντ, τυροκομημενη απ' τα χερακια του ιδιου του Σαρουμαν.

Και (προσοχη, η προταση που ακολουθει ειναι γλειωδης και ανιερη και οσοι εχετε ευαισθητα στομαχακια μπορειτε να την παρακαμψετε και να πατε δυο γραμμες παρακατω) και μετα εχεσα πανω στα ξερατα.

Γαμω τη μπουτανα μου, πιο Μπουκοφσκι δε μπορω να γινω.

Ξυπνωντας σημερα το πρωι κατα το μεσημερακι ειπα να κανω και μια αναρτηση.


ΜΠΑΡΑΝΘΡΩΠΟΙ

Σαν "Μπαρανθρωπος" οριζεται αυτος που καθημενος στη μπαρα, ξερει πως να συμπεριφερθει, τοσο απεναντι στο μπαρμαν, οσο και στους λοιπους τριγυρω του.

Μπαρανθρωποι δεν, επαναλαμβανω, ΔΕΝ θεωρουνται οι παρακατω:


Ο Σκληροτραχηλος Τζακ:
Αυτο το μουνι της λασπης τριγυριζει στα μπαρ σαν περιφερομενος πιστολερο που εχει μεινει στη δεκετια του '80, του 19ου αιωνα φυσικα. Αξυριστος με φατσα λες και ολοι του χρωστανε, αγροικος γιδογαμης που χτυπα το χερι στη μπαρα για να παραγγειλει και μιλα μοναχα απευθειας με το μπαρμαν. Οταν πιει λιγο παραπανω και λυθει η γλωσσα του και η γυφτια του, αρχιζει να με ζαλιζει με τις πουτανες που γαμησε και τα τσολια που κυκλοφορανε με μινι.
Παντρεμενος τρεις φορες, πλεον με γκομενα τοσο σαπια που αυτοκτονουν καθρεφτες στο περασμα της, ο Τζακ εχει ηρεμησει σαν ανθρωπος, αλλα οταν πινει, ειναι ο ιδιος μαλακας μια ζωη.


Ο Φλουφλης:
Συμπαθητικη κατηγορια ανθρωπου γιατι ειναι ευγενικος, αλλα νιωθεις οτι δεν εχει πολλα ενσημα στη νυχτα απο τον τροπο που κατουριεται απ' τη χαρα του που καθεται στη μπαρα. Καποιος πλαστικος χειρουργος του νυστεριασε δυνατα τα νευρα στα μαγουλα και εχει καρφωμενο στο στομα του ενα πλατυ, χαζο χαμογελο που γινεται ενα δυσωδες, παρανοικο κακαρισμα οσο πινει (μιση μπυρα) και ολα του φαινονται χαρουμενα κι αστεια.
Ναι, ειναι ο ηλιθιος που θα χειροκροτησει και θα πει ηλιθια, χιλιοειπωμενη ατακα αν σπασει καποιος κανα ποτηρι.
Λιγο γαμωσπιτος, ελαφρα ελεϊνος, ειναι μια σοφτ μορφη του Χλαπατσα.

Ο Ερωτησακιας:
Εκνευριστικο ανευρισμα που κυκλοφορει σε ολα τα καλα μπαρ.
Προσπαθει υπουλα να πιασει φιλια με το μπαρμαν, ζητωντας του να του φτιαξει το αγαπημενο του κοκτεϊλ. Συνηθως κατι τετοιους τους εχω για να σβηνω τα τσιγαρα το πρωι και θα εξηγησω: εγω, οπως οι περισσοτεροι της φαρας μου, πινουμε πικρα ποτα. Αλλα οταν λεω πικρα, εννοω αυτα τα γαμημενα που τα πινεις και νιωθεις το δηλητηριο της κομπρας ξερασμενο κατευθειαν απ' το στομαχι ενος ετοιμοθανατου κουναβιου, που σου αφηνουν γευση Σαχαρας μια ζεστη καλοκαιρινη μερα, και ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ θα του σερβιρω. Και οχι μονο θα του το σερβιρω, αλλα θα πει οτι ειναι και το καλυτερο ποτο που εχει πιει, ασχετα που μετα θα παραγγειλει κατι αλλο.
Ειναι το αρχιδι που, ενω εσυ θα προσπαθεις να βγαλεις δεκα παραγγελιες, αυτος θα σε διακοπτει να σε ρωτα τι ειναι το ταδε ποτο και τι γευση εχει η ταδε μαλακια στο μενου.
Οι απαντησεις σου θα πρεπει να ειναι κοφτές και μετρημενες, αλλιως θα μπεις σε ενα φαυλο κυκλο που σου ξεζουμιζει το Ειναι, σε νεκρωνει εγκεφαλικα, σου βιαζει τη μανα και την αδερφη και πληρωνει πολεοδομο να του νομιμοποιησει το αυθερετο.
ΨΟΦΑ ΜΕ ΠΟΝΟΥΣ ΓΑΜΙΟΛΗ.

Ο Πρωην Μπαρμαν (a.k.a. Ξερολας):
Οπως υποδηλωνει και το ονομα του ειναι ενας αποτυχημενος μπαρμαν που δεν πρεπει καν να τον κοιτας, αλλα να του βαζεις επιδεικτικα καλαμακι στο ουισκι-κολα του.

Το Μουνι:
Απλη κατηγορια, μη-Μπαρανθρωπων.
Το Μουνι μπορει να ειναι γυναικα, αλλα μπορει και να μην ειναι. Εχει ερθει στο μπαρ να ψωνιστει και σε αποσπα απ' τη δουλεια σου με καθε "κερνα σφηνακια", ενω χαζογελα δυνατα για να τραβηξει βλεμματα. Συνηθως πινει ενα τζιντονικ...ανα τσιγαρο, ενω απλωνει ολα του/της τα συμπραγκαλα πανω στη μπαρα, λες και ειναι παγκος σε τοπικο πανηγυρι. Αναλογα με το επιπεδο ατεσιοχορισμου, μπορει να φορα και καπελο τυπου "Ιπταμενος δισκος" ή "αποτυχημενος ρετρο-ρεμπετης".

Η Κουτσομπολα:
Μην ξεγελιεστε απο το ονομα.
Η Κουτσομπολα, ειναι σχεδον ΠΑΝΤΑ ΑΝΤΡΑΣ, που τσεκαρει καθε μουνι που θα κανει εισοδο για να βαθμολογησει κωλο, βυζια, ντυσιμο, προσωπο και συνολικο βαθμο εμφανισης, ωστε να την καταταξει στο δικο του αξιολογικο συστημα που περιλαμβανει κατηγοριες οπως: Χαζομουνο, Σαυρα, Πατσαβουρα, Κοντοπουτανο, Μουναρα, Βυζους, Αυτη-Την-Εχω-Γαμησει, Πουτσομεζες, Μυξοπαρθενα, Αγαμητη και λοιπα και λοιπα και λοιπα...
Θα σου σπασει τ' αρχιδια για να σε κανει να συμφωνησεις, παρολο που απο μεσα σου θες να του ξεριζωσει τη σπληνα και να τη φας ωμη, πινοντας κρασι απ' το ξεκαπακωμενο του κρανιο, ουρλιαζοντας ΓΑΜΙΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΧΙ ΚΡΕΑΤΑ

ΨΟΦΟ

Ο Γιωργος Λιαρδας:
Το κλασικο μπινεδακι, κλαρινοβοσκος, που χαρτζιλικωθηκε γερα και ηρθε στο μαγαζι να πιει δυο καβες μπομπα, να ποσταρει φωτο με τα χαϊλικια, να μοστραρει ποσο περπατημενος ειναι και ολα αυτα μεσα σε ενα αγωνιωδη μαραθωνιο να μαζεψει οσες παραπανω χυλοπιτες μπορει απο τις 2 το βραδυ μεχρι τις Λιωμα Παρατεταρτο το πρωι που θα συρει το αχρηστο κουφαρι του εξω απ' το μαγαζι.



Εχει μερικους αλλους ακομα, αλλα αυτους δε θελω να τους θυμαμαι   

32 σχόλια:

  1. Ο Κλαρινογαμπρός
    Που νομίζει ότι πέφτουν όλες ξερές στο πέρασμά του και όποια δεν του κάθεται του γίνεται εμ-μουνί και θέλει να προκαλέσει και διπλωματικό επεισόδιο στην μπάρα πλησιάζοντας την δύσκολη γκόμενα μπροστά στον δικό της και φιλώντας την και να γίνει μετά της Πόπης στο μπαρ και να έρχονται οι επαρχιωτόμπατσοι λιγούρια που θέλουν να μάθουν και λεπτομέρειες.Και έτσι νομίζει ο γελοίος ότι κάτι κατάφερε.Αλλά όλα τα ίδια μένουν στην κεφάλα του.

    Μαρίνα Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζω, οτι αυτος ανηκει ξεκαθαρα στη τελευταια κατηγορια, Γιωργος Λιαρδας

      Διαγραφή
    2. Η δική μου περίπτωση δεν μεθάει αλλά βρίσκει άμεση παρηγοριά σε όποια αλλοδαπή σαβούρα βρεθεί γιατί οι Ελληνίδες τον έχουν πάρει χαμπάρι και στρίβουν
      Μαρίνα Κ

      Διαγραφή
  2. Αχ, έχω χρόνια να πάω σε μπαρ, και γέρασα και δεν πίνω, οπότε ούτε καν θυμάμαι αν εμπίπτω σε κάποια κατηγορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εμπιπτεις.
      Εισαι ενα συνειδητοποιημενο ατομο που μονο καλο κανει.
      Το μπαρ ειναι ενα ψεμμα και μια υποκρισια

      Διαγραφή
  3. Ρε Μανώλη να σου πω, φυσιολογικούς ανθρώπους δεν έχει η μπάρα;
    Και για πες μας και για αυτούς που δεν θες να τους θυμάσαι.
    Καλα; Πως εργαψες αρθρο χέζοντας και ξερνώντας;
    Νταξει τωρα; το σωσες;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει φυσιολογικους. Το ειπα και στην περιγραφη του ορου "Μπαρανθρωπους". Δεν ενοχλουν, κοιταζουν τη δουλεια τους και περνανε καλα χωρις να γινονται φορτικοι και τσιγκολελετες.

      Μια κατηγορια που δεν εγραψα ειναι οι "Ματακηδες", που ολη την ωρα δεν εχουν τι να κανουν και κοιτανε τι κανει ο μπαρμαν...ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ.
      Νιωθω τα ματια τους να με καρφωνουν ακομα κι οταν ειμαι πλατη σ' αυτους. Η ψυχη μου νιωθει γυμνη στα ματια τους και βαζω νοητικα φυλλα συκης στα επιμαχα σημεια γιατι ντρεπομαι. Αλλα μιλαμε για ΝΤΡΟΠΗ, ετσι;

      Το αρθρο δεν το εγραψα την ωρα που αδειαζα στομαχι και αντερα, αλλα σημερα που το ακατανικητο σωμα μου αλωσε τους κωλους απο τις τοξινες και τα μικροβια.

      ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ
      ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΓΚΟΥΧΓΚΟΥΧΓΚΟΥΧ (γαμημενο τσιγαρο)

      Διαγραφή
  4. Ξέχασες τον κλασικό μαλάκαμπτο που πηγαίνει στο μπαρ μόνο και μόνο για να την πέφτει στην μπαργούμαν εντελώς αδιάκριτα λες και είναι κωλόμπαρο και κάθεται στη μπάρα σε στάση "έχω καβαλήσει τη μισή μπάρα, είμαι έτοιμος να πηδηξω μέσα ". Ή δεν το ξέχασες και ξεχασα εγώ ότι τον ανέφερες; Δεν ξέρω.
    Και η εισαγωγή του άρθρου ηταν δυνατη.. Θα μπορούσες να το συνεχίσεις και ας ήταν και ψέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγαλη αποτυχα ο τυπος και δειχνει οτι εχει κι αυτος λιγα ενσημα στη νυχτα. Ο κανονας λεει οτι η μπαργουμαν θα χαλβαδιαζει λιγο μαζι σου οσο πινεις. Μολις αρχιζεις τις καγκουριες ή σταματησεις το ποτο αρχιζει τις καθαριοτητες και καλα "εχω δουλειες να κανω" για να παρει σιγα-σιγα το μπουλο.

      Ο θρυλος λεει οτι η μπαργουμαν τα 'χει με τον ιδιοκτητη ή καποιον αορατο ανθρωπο που ποτε δε θα μαθεις ποιος ειναι.

      Η εισαγωγη...καλουλα ήταν. Για λιγο σκεφτηκα να τη συνεχισω, αλλα ημουν αποφασισμενος να φτασω το μαχαιρι στο σπληνα

      Διαγραφή
  5. Κάποιες κατηγορίες βρίσκονται στον ίδιο άνθρωπο απλά αλλάζουν ανάλογα την ώρα και κυρίως το πόσο έχει πιεί.
    Επίσης είναι και ο πικραμένος, που τον χώρισε η καλύτερη σχέση της ζωής του (3 βδομάδες) και πρέπει να κάτσει να στα αναλύσει όλα μέχρι να καταλήξει στο ότι όλες είναι πουτάνες. Σε αυτόν νομίζω βγήκε νόμος που ο μπάρμαν έχει το δικαίωμα να ξεράσει στο ποτό του και να τον αναγκάσει να το πιεί.

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδη θες να μου πεις οτι ολα αυτα τα αλανια που χωρισαν απο τον 3 εβδομαδων ερωτα της ζωης τους/ψυχουλα τους/το αλλο τους μισο, ΔΕΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΝΑ ΜΙΖΕΡΙΑΣΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, αλλα βγαινουνε εξω και πρηζουν τα παπαρια του κοσμου, μεχρι να κολλησουν ολοι καταθλιψη και αλλα μεταδοτικα νοσηματα;

      Πεφτω απ' τα συννεφα

      Διαγραφή
  6. Είπες μεγάλη αλήθεια. Το ουίσκι είναι το δεύτερο χειρότερο μέρος που μπορεί να βάλει κανείς καλαμάκι. Το πρώτο είναι...
    ...το πιτόγυρο.
    Επιστρέφω στη μπουγάτσα με κιμά που έτρωγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα μαλακα μου, ολος ο υπολοιπος δυτικος, πολιτισμενος κοσμος να το λεει πιτογυρο και μονο το λεκανοπεδιο Αττικης να εχει παθει μαζικη παρακρουση και να το λεει "καλαμακι";

      Δηλαδη καπου ελεος ρε πουτανες. Παλι καλα που δε το λενε "τυλιχτο" ή "τακος με γυρο".

      Γαμωχιπστερς

      Διαγραφή
    2. Χωρις να θελω να σε σοκαρω το ''τυλιχτο'' υπαρχει σαν ορολογια

      Διαγραφή
    3. Ναι, το λενε ετσι στα Δωδεκανησα και σε μερικες ακομα περιοχες της Μορντορ οταν βρισκουν παρατημενα χομπιτ μετα απο μαχη με γιγαντια ταραντουλα

      Διαγραφή
    4. Οταν παραγγέλνω από ίντερνετς στις κατηγορίες που έχει γράφει νομίζω πάντα "τυλιχτά". Ω μον διέ! Κι εμείς καθυστερημένοι είμεθα;

      Πρόεδρας ΑΠΙ

      Διαγραφή
    5. Ναιμ στο μπαμπατσα τελεια τζι αρ ετσι το γραφει

      Διαγραφή
  7. Βεβαιωθηκα για δυο πραγματα και εκανα την αυτοκριτικη μου.
    1.Ειμαι καφρος.
    Στο πρωτο μερος λυπαμαι αλλα δεν μπορεσα να σε συμπονεσω. Ελιωσα στα γελια
    2.Ναι ρε..ειμαι ΜΠΑΡΑΝΘΡΩΠΟΣ ΡΕ ΜΟΝΙΑ (ομολογω ειναι καλυτερο απο το "μπαρομυγα" που αδικα με ειχα καταταξει)
    ..και τελος..αγαπω Μπουκοφσκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενα μικρο μυστικο...

      Ψςςς
      Ψςςς
      Ψςςς

      Γυρε λιγο να σου πω στ' αυτι...

      ...ηρεμα μη μας ακουσουν...


      ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΜΠΟΥΚΟΦΣΚΙ
      μονο κατι αφηγησεις απο αλλους ψαγμενους κετσι

      Διαγραφή
    2. Ψςςς
      Ψςςς
      γυρνα συ τωρα

      ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΕΜΕΙ ΠΑΛΙ Σ ΑΓΑΠΑΜΕ!!

      Διαγραφή
  8. Καταρχας περαστικα! Αν και θα εχουν περασει τωρα που το ευχομαι. Και να μην ξαναρθουν. Και να μην ξαναπαραγγειλεις απο εκει που τα πηρες.
    Αναρωτιεμαι σε ποια κατηγορια ανηκω... Αν και στην Κρητη που ηρθα, τη δευτερη φορα που πηγα σε μπαρ/κλαμπ (?), ζητησα τα κλειδια του αυτοκινητου να γειρω το κορμακι μου και αφησα την παρεα να πιει το ποτακι της. Την πρωτη φορα ειχαμε φυγει μεχρι τις 2πμ, οποτε τα καταφερα!! Παλια αντεχα...τωρα κλαφτα χαραλαμπε.. Νυσταζω...καληνυχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο 'κει που τρωγω πλεον δεν ειναι θεμα η επιλογη γιατι ειναι το φαγητο του ξενοδοχειου και μαλιστα, στις 1 το βραδυ που σχολαμε, οποτε τα εκλαψα Χαραλαμπε!

      υ.γ.: ελπιζω να εγειρες το κορμι σου ΜΕΣΑ στο αυτοκινητο κι οχι πανω στο καπω ή καπου που θα σε βγαζανε μετα φωτογραφια να σε δειχνουνε στους Α.Α.

      Διαγραφή
  9. Μη ξεχνάμε και τους τζαμπατζήδες, που νομίζουν ότι μπορούν να πιούν δέκα ποτά και να πληρώσουν τα πέντε ή να τους πας το λογαριασμό και να αρχίσουν τα σχόλια τύπου '' πολλά δεν τα έβγαλες''? ή '' μήπως κάνεις λάθος''? Και αρχίζουν την ανάλυση, προσπαθούν να σε βγάλουν τρελό ότι κάποιο ποτό δεν το ήπιαν και εσυ να κάθεσαι να εξηγείς τα αυτονόητα, επειδή κάποιοι είναι γύφτοι.Έχω δει πολλούς τέτοιους σε κάποιες εξόδους μου.
    Περαστικά σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι' αυτο οταν πας το λογαριασμο σε πελατη που φαινεται λιγο τσιγγανογυφτος, κρατας στον ωμο ενα διπλο αλυσοπριονο αναμμενο και τον κοιτας λαγνα βαθια μεσα στα ματια

      Διαγραφή
  10. Αν και δεν πηγαίνω σε Μπχαρ εναγκαλίζομαι με τις δύο πρώτες σειρές του Προέδρου. Κατά τα άλλα ένα ωραίο ευφάνταστο κειμενάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι ευφανταστο αγορινα μου, ειναι βγαλμενο απο τον πονο της κωλοζωης στη σαπια κοινωνια που ζουμε

      Διαγραφή
    2. Kαι αυτό.

      Αβατάρας

      Διαγραφή
  11. Ο/Η "ήμουν κι εγώ μπαρμανγούμαν" είναι ο πιο σιχαμένος. Σχεδόν τόσο όσο ο φλώρος/δεσποινιδούλα που δεν πίνει τεκίλα "γιατί έχω μια ιστορία που..."(σφύριγμα παλιού ραδιοφώνου με τη βελόνα τέρμα δεξιά). Ακόμη χειρότερος ο "εγώ θα σε μεθύσω" φελλός. Η ξινή που δε σηκώνει το κερασμένο σφηνάκι γιατί δεν πίνει και ποτέ δεν άκουσε την παροιμία "όλοι μαζί κι αντάμα κι ο ψωριάρης χώρια". Ο "βγήκα κι εγώ κάποτε στην πενθήμερη" που σου ζητάει τραγούδια, λες και βρίσκεται στα ΕΛΤΑ-όλες οι υπηρεσίες, αντί να πάει στον άχρηστο το Ντιτζέη. Ο λουκουμάς που επανειλημμένα σου ανοίγει την πόρτα 04.48 το πρωί, αν κι έχεις κλείσει μηχανήματα κι έχεις σβήσει τα φώτα, για να ρωτήσει "κλείσατε από τώρα;". Αλλά το βραβείο ξεραμένης περιόδου παίρνει ο πρώην ντιτζέη/στρατιωτικός γιατρός/ροκοπερσόνα/τραγουδιστής διασκευών αηδιαστικά σιχαμένου σεβεντιλο-συγκροτήματος/μπάρμπας από τα 30 του, ο οποίος βγαίνει με πιτσιρικάδες για να τους πουλήσει μούρη και σου δηλώνει ότι "εγώ εκεί που πάω το Λαγκαβούλιν το πληρώνω 7,50 ευρώ". Εκεί πραγματικά σε νιώθω στο ΨΟΦΟΣ!
    Μια συνάδελφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συναδελφε εδωσες ρεστα.
      Απο μονο του αυτο το σχολιο θα μπορουσε να αναπτυχθει και να γινει αρθρο.

      Διαγραφή
    2. Μάλλον για εγκυκλοπαίδεια πάει. Ίσως κάποτε θα έπρεπε να βγάλουμε ένα γαμημένο σαβουάρ-βιβρ για μπαρ για να κάνουμε κι εμείς ένα καλό στην ανθρωπότητα.Τουλάχιστον θα γελάει ο κόσμος...

      Διαγραφή
    3. Γελανε με τα χαλια μας οι καριοληδες, αλλα αμα συναντησουν κανα φλωρο μιξολοτζιστ τους τρεχουνε τα σαλια και προσκυνανε για μιση μεζουρα ποτο χωρις παγο και εσανς λαημ με μελισσοχορτο και καστανοχωμα.

      ΨΟΦΟ ΓΑΜΙΟΛΗΔΕΣ

      Διαγραφή
    4. Πωπωω! Μόλις έθιξες μια άλλη ευαίσθητη χορδή! Διάβαζα τις προάλλες και το άλλο άρθρο που σε κάλεσαν για να βοηθήσεις και τελοσπάντων καταλήξαμε στην ατάκα του Βρώμικου Χάρι περί απόψεων. Καθότι φύσει ισχυρογνώμων αλλά και 40 χρόνια φούρναρης, σκέφτηκα ότι κι εγώ δεν είμαι πολύ ανοιχτή σε "πειραματισμούς" αλλά πάω με τις ανάγκες του χώρου και τις ικανότητές μου. Στο κάτω-κάτω, όλοι κάποια άλλη δουλειά κάναμε "κανονικά" - εκτός από τους μιξόλοτζιστς που γεννήθηκαν έτσι! Ρώτησα, λοιπόν, κάποιον πιο φρέσκο συνάδελφο πως το κάνει εκείνο, το δικό του σφηνάκι, που μου ζήτησαν. Ειλικρινά συνάδελφε Χωστήρα, ξεκίνησα με καλή διάθεση αλλά κάπου ανάμεσα στο συστατικό "σιρόπι αγγουριού" και "τρίμμα χαλβαδόπιτας" το μυαλό μου είχε δραπετεύσει και ορκίζομαι ότι στα ταλαιπωρημένα από τις καφροσυναυλίες αυτάκια μου ηχούσε το ΓΚΑΓΚΑΓΚΑ-ΓΚΑΓΚΑ-ΓΚΑΝ από την εισαγωγή του Symphony Of Destruction. Τουλάχιστον είχα ένα αμυδρό μειδίαμα καθώς κουνούσα το κεφάλι ώστε να μην καταλάβει ο άλλος ότι στην πραγματικότητα έκανα χεντμπάγκινγκ...

      Διαγραφή