Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ)



Εχουν πει για το Σταυρο Θεοδωρακη:

Προκοπης Παυλοπουλος (ΠτΔ)

"Οταν καναμε συνοδο πολιτικων αρχηγων, ερχοταν ολοι οι φλωροι οι υπολοιποι και στο τελος ο Σταυρακας, αγκαζε με δυο μουνιτσες, ξενυχτης απο Μποφιλιου να του λεω "παλι τα 'πινες ρε μαλακα; και ποιες ειναι αυτες παλι που μου κουβαλησες" και να μου απαντα με υφος σωστου μπον βιβερ "με μπλακτζακ και με πουτανες στις προεδρικες αλανες, προεδρε" κι εγω να τον καμαρωνω κρυφα. Αυτος ειναι ο Σταυρακας"


Δαλαϊ Λαμα (θρησκευτικος αρχηγος)

"Φευγαμε κρυφα απο το μοναστηρι, βραδυ, να μη μας ακουσουν και τρεχαμε νυχτιατικα στη Σαγκαη, στο μαγαζι του Τσιν του Ξενυχτη ν' ακουσουμε πενια και να φαμε ριζομπίφτεκα. Ο Σταυρος παντα μπεσαλης μεσα σ' ολα πληρωνε παντα αυτος"


Καρολος της Αγγλιας (διαδοχος του θρονου)

"...ειχαμε κλασει τοτε με κατι μπαφους  και κατι ξυδια και με λεει "μαλακα, αμα χασεις το στοιχημα θα παντρευτεις μια γκαμηλα", και τον λεω πονηρα, γιατι ξερω τι πουτανα γινεται ωρες-ωρες "αμα χασεις εσυ φτιαχνεις κομμα με Αμυρα" με λεει "μεσα" επρεπε να 'σουν εκει να κοψεις φατσες οταν ηρθαμε ισοπαλια"


Βαλεντινο Ροσσι (πρωταθλητης Moto GP)

"Παιδια ημασταν τοτε. Βαζαμε χαρτια τραπουλας στις αχτινες του ποδηλατου να χτυπανε, κολλουσαμε τζιτζικια στα φρενα και περναμε σβαρνα τις κατηφοριες. Ο Σταυρος μου τα 'μαθε ολ' αυτα τα κολπα"



............................

Μοναχογιος του Φριτς Θεοδωρακη και της Λιλικας Θατσερ, ο Σταυρος ξεχωρισε νωρις για την αντισυμβατικοτητα του.
   Απο μικρος πηγαινε στο περιπτερο και αντι να παιρνει σοκοφρετες και γαριδακια, αγοραζε τη Ναυτεμπορικη κι ενα πακετο καμελ αφιλτρο και καθοταν στο διαλειμμα και διαβαζε καπνιζοντας στις τουαλετες. Την ωρα του μαθηματος δεν εδινε πολυ σημασια στην παραδοση, αλλα καθοταν και σκεφτοταν εννοιες οπως Ανατιμηση, Υπολογιστικες Μελετες, Εξομαλυνση και Φιλελευθερισμος, εξοργιζοντας τους δασκαλους του επειδη δεν προσεχε και τον εβαζαν τιμωρια να μασαει κιμωλια. Ομως φευ...αυτο ειχε σαν αποτελεσμα να αλλοιωσει την ομιλια του, καθιστωντας τον ανικανο να πει σωστα το σιγμα.

   Μιλωντας αργοτερα για τα σχολικα του χρονια: "με ρωταθς, με ρωταθς για τα παιδικα μου χρονια
να θσου πω
ειναι πολυ απλο. Αυτο που υποθστηριδζει ο ΘΣταυροθς Θεοδωρακηθς και Το Ποταμι ειναι οτι ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΘΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΘΣ ΕΛΛΑΔΑΘΣ δεν...εεε ναι...αφηθσε με να θσου πω, ηταν και υπηρκθσε για πολλα χρονια απαρχαιωμενο. Οι δαθσκαλοι δεν ειχαν, αν θελετε, την καταλληλη μεταδοτικοτητα θστους μαθητες με αποτελεθσμα οι μαθητεθς να αποθστηθιθζουν αλλα να μην μαθαινουν ουθσιαστικα. Το Ποταμι τωρα ερχεται εδω και τι λεει; Υπαρχει μια πολυ θσυγκεκριμενη προταθση Του Ποταμιου: ΝΑ ΔΙΔΑΘΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΘΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΘΣ ΚΑΤΑΘΣΤΗΘΣΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, αν οχι πυλωνεθς, αλλα τουλαχιθστον ΤΡΙΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΘΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ".

   Ο Σταυρος απογοητευμενος και βαθια πληγωμενος απο τα κενα του εκπαιδευτικου συστηματος, εγκατελειψε το σχολειο στην Τριτη ταξη του Δημοτικου και επιασε δουλεια σαν οδηγος νταλικας Αθηνα-Μπογραδετς-Βερολινο.
Τα ωραρια εξαντλητικα, αλλα ο μισθος ηταν ικανοποιητικος και σε μια δεκαετια ειχε μαζεψει αρκετα χρηματα για να σπουδασει στο School of Economics με κατευθυνση στη Δημοσιογραφια, στο Μπακινγκχαμ της Αγγλιας.

   Πλεον φτασμενος στο πανεπιστημιο του δρομου, αν και 19 μολις χρονων, περασε τις πυλες της Ακαδημαϊκης Ζωης.
Διψασμενος για μαθηση, ο Σταυρος μελετουσε 2 ολοκληρες ωρες καθε μερα. Ομως η ζωη του στο τιμονι ειχε ηδη "φορολογησει" την εξωπανεπιστημιακη του δραστηριοτητα, γιατι, αν και αριστος μαθητης, μετα τις 5 το απογευμα παρασερνε τους ατυχους συμφοιτητες του και αντι να προσκυνανε ευλαβικα το Αγιο Τσαϊ με Γαλα ουαν σουγκαρ πλιζ (οπου "5 ο κλοκ ιτ'ς τι ταϊμ ντιερ" για τον Αγγλο ειναι οτι για το μουσουλμανο να απλωσει χαλι στις 12 και να αρχισει τα Αλλαχου Ακμπαρ τραβωντας απανωτα θρησκευτικα πουσ-απς στη Μεκα), αντι λοιπον να τους αφηνει να πιουνε τσαϊ, ο Σταυρος τους επαιρνε με το ζορι να τρεχουνε στις παμπ και στα κλαμπακια, να πινουν μπυρες και να καυλαντιζουν μουνιτσες μεχρι το ξημερωμα.
Ο Σταυρακας (ή Stavlos οπως συνηθιζαν να τον λενε οι Αγγλοι που τον ηξεραν, γιατι ο μεσος κατοικος Γηραιας Αλβιωνος για να πει καθαρα το "ρο" πρεπει να του τραβας απανωτα απερκατ στο πιγουνι), ο Σταυρακας λοιπον, ηταν συνηθισμενος στα ξενυχτια και τις καταχρησεις, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ. Ετσι η απονομη πτυχιων κρατησε μολις δυο λεπτα, με μοναδικο επιτυχοντα αυτον και τους υπολοιπους να λενε τις ιστοριες τους σε κεντρα απεξαρτησεων.

   Με το γνωστο του υφος uber-Ανωτεριλας, επεστρεψε στην Ελλαδα και επιασε κατευθειαν δουλεια ως δημοσιογραφος και κοινωνικοπολιτικος αναλυτης στην ΕΡΤ. Και διαολε, ολος αυτος ο ευρωπαϊκος αερας της ανανεωσης που εφερε, ηταν τοσο δυνατος που συντομα απεκτησε τη δικη του εκπομπη: τους Πρωταγωνιστες. Ταξιδευε απ' ακρη σ' ακρη στα στενα αυτης της μιζερης πολης, με το δικο του αντικομφορμιστικο στυλ και αναδεικνυε ανθρωπους και χαρακτηρες που το συντηρητικο κατεστημενο δεν τολμουσε να δειξει. Ηταν ενας πιονιερος, ενας πρωτοπορος του ρεπορταζ και ο τσαμπουκας και το καθημερινο ανετο στυλακι του ηταν αρκετο για να του ανοιγει ολες τις πορτες.
   Καθημερινο ντυσιμο, τζινακι, πουκαμισακι ανοιχτο και ξυρισμενο στηθος, μινιμαλ χωρις μπλιμπλικια και καδενες σα γυφτος, Sebago καζουαλ μοκασινακι 120 ευρω απ' το e-shop, σουπερ street-οπαπουτσο και τσαντα σχολικη απ' το Μουστακα, γιατι στηριζουμε και την εγχωρια επιχειρηματικοτητα, σταυροποδι στα σκαλοπατια, προφιλ 3/4, ματι ξενυχτη χασικλη, δαχτυλα να στηριζουν πιγουνι με νοημα και βουρ να συναντησουμε τον επομενο Πρωταγωνιστη:

-Θαναθσης απο ΘΣεπολια ειπαμε
-ε, ναι
-και τι λεει;
-μαλακιες, κριση
-κοπελα;
-τραβιεμαι
-θσοβαρο;
-ναι, 3 μηνες
-μενετε μαδζι;
-ναι, χθες βαλαμε επιπλα
-τι επιπλα;
-πλαστικες καρεκλες και τραπεζι για μπαλκονι
-θσωραιοθς


   Ο Σταυρος ομως ενιωθε οτι ειχε γεννηθει για περισσοτερα...πολλα περισσοτερα, σε μια χωρα που κατερρεε και ετεινε με αγωνια το χερι της προς αυτον για να την ξανασηκωσει.
Οι τελευταιες ρανιδες Υγειους Επιχειρηματικοτητας που ειχαν μεινει στο Τοπο ηταν πολιορκημενες στα ιδιωτικα καναλια της χωρας μας. Ελευθεροι, Αγωνιζομενοι και Τιμιοι Καναλαρχες εψαχναν τροπους να επιβιωσουν και αυτοι και οι υπαλληλοι τους για τους οποιους τοσο νοιαζονταν. Ο πιο οξυδερκης ολων, ο Μπομπολας, εκανε προταση συνεργασιας στον Σταυρο με σκοπο την διαδοση της Αληθειας για τα καναλια και ο ηρωας μας τη δεχτηκε με μεγαλοψυχια.
Συνεχισε λοιπον στο mega τους Πρωταγωνιστες, προβαλλοντας ολο και πιο εντονα την Κριση και προβληματιζοντας τον λαο.
Καθε εκπομπη ηταν για τον Σταυρο εξουθενωτικη και ψυχοφθορα. Την πονουσε διαολε την πατριδα του και επρεπε να κανει γρηγορα κατι γι' αυτο, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΟΣ, αλλα, καθαρα για ανθρωπιστικους λογους.
Την τελευταια φορα που ανταμωσαν με τον Μπομπολα ηταν και οι δυο συγκινημενοι, με δακρυα στα ματια. Ο επιχειρηματιας του εδωσε την ευχη του, τον φιλησε σταυρωτα, του εδωσε ενα κομματι ξεροψωμο για προσφαγι και τον εστειλε στην ευχη της Παναγιας να σωσει τη χωρα.

   Δεν ειχαν ακομα στεγνωσει τα δακρυα απ' τα μαγουλα του οταν υπεγραφε με τον Αμυρα και τους υπολοιπους αγωνιστες -τα μελη της νεας Φιλικης Εταιριας Α.Ε.- την ιδρυτικη διακυρηξη του Ποταμιου, με ξεκαθαρες θεσεις και πολιτικες ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ


ΒΕΣΕΡΕΜΟΣ
ΑΞΙΟΣ



Αυριο σειρα εχει η Φωφη Γεννηματα






4 σχόλια:

  1. Ειναι σιγουρα απ την Κρητη αυτος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεννηθηκε στα Χανια, αλλα τον απηγαγαν εξωγηινοι Μπραχαμιωτες και τον μετεφεραν στην Πρωτευουσα

      Διαγραφή
  2. Όταν κάνει παύσεις σε συνεντεύξεις ανάμεσα στις ερωτήσεις πόσα φιλοσοφικά ερωτήματα σκέφτεται ανά σεκόντ;

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσα και να σκεφτεται τα πηρε το Ποταμι και καλεσανε τη βεβεεφ να κανει καθιστικη διαμαρτυρια για τη μολυνση των ιδροβιοτοπων απο νεοφιλελε χιπστεραδες ατενιστας και λοιπους που θελουν ελευθερα παγκακια να χαμουρευουν τις γκομενες τους

      Διαγραφή